Tchaj-wan – Nový Zéland 1:5 (kon.) | Belgie – Turecko 8:0 (kon.) | Bulharsko – Gruzie 1:7 (kon.)
konec
Belgie
8:0 (0:0, 3:0, 5:0)
Turecko
Pondělí 22.04.2024, 15:30 • Zimnijat dvorec na sporta, Sofija (BUL) • Mistrovství světa - II. B Divize • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:23 Bryan HENRY - 8:0
     
    58:23
    Belgie právě vstřelila branku!
    Po další bleskové akci přes celé hřiště vymetl horní růžek z pravého kruhu BRYAN HENRY a stává se tak prvním dvougólovým střelcem zápasu. Asistence: Yoren de Smet a Ben Coolen.
    55:13 Sam VERELST - 7:0
     
    55:13
    Belgie právě vstřelila branku!
    Steyaert vypíchl Turkům kotouč při pokusu o přechod do útoku ještě na modré čáře a po jeho přihrávce zavěsil z mezikruží SAM VERELST, hokejista třetiligového německého Heilbronnu. Poprvé tak inkasuje střídající Kızılkaya. Asistence: Iniaz Steyaert.
    47:14 Bryan HENRY - 6:0
     
    47:14
    Belgie právě vstřelila branku!
    Stejná formace zůstala na ledě a za 14 vteřin udeřila znovu. Blanchyho střelu od modré tečoval pod břevno další hráč Buldoků z Lutychu BRYAN HENRY. Asistence: Xavier Blanchy a Lucas Boni.
    47:00 Lucas BONI - 5:0
     
    47:00
    Belgie právě vstřelila branku!
    Brilantní protiútok útočné formace přes celé hřiště rozehrál Henry, který si z levého křídla sjel na střed, natáhl na sebe obránce a po rozehrání přes de Smeta na pravé straně doklepává bekhendem do prázdné LUCAS BONI. Útočník francouzského druholigového Épinalu přitom ve svém klubu letos neskóroval, ve 31 zápasech si připsal jen dvě asistence. Asistence: Yoren de Smet a Bryan Henry.
    41:11 de SMET - 4:0
     
    41:11
    Belgie právě vstřelila branku!
    Hrubku tureckého obránce za vlastní bránou trestá doklepnutím u tyčky číhající hráč lutyšských Buldoků YOREN DE SMET. Bez asistence.
    34:18 Vadim GYESBREGHS - 3:0
     
    34:18
    Belgie právě vstřelila branku!
    21 vteřin stačilo k využití přesilovky, aniž by se turecká čtveřice dostala k puku. Od modré čáry po ledě propálil přesouvajícího se brankáře kapitán a obránce Mechelenu VADIM GYESBREGHS. Asistence: Dries Blockx a Alec James.
    27:56 Iniaz STEYAERT - 2:0
     
    27:56
    Belgie právě vstřelila branku!
    Verelst nabil z protiútoku bekhendem Gyesbreghsovi, jehož střela se odrazila od zadního mantinelu, Verelst si ji však dojel a přihrál zpětně na modrou čáru. Projektil po ledě odtud umístil zřejmě bez číkoli teče až do brány útočník klubu Chiefs Leuven INIAZ STEYAERT. Asistence: Sam Verelst a Vadim Gyesbreghs.
    23:18 de CROOCK - 1:0
     
    23:18
    Belgie právě vstřelila branku!
    Belgičané ujeli do přečíslení ve dvou na jednoho. Boniho přihrávka sice Henrymu přeskočila hůl, ale po odrazu o levý mantinel si puk dojel, prokličkoval se postupně mezi třemi vracejícími se Turky a jeho ideální zpětnou přihrávku zavěsil zápěstím k tyči hráč americké Lawrence University OLIVER DE CROOCK. Asistence: Bryan Henry a Lucas Boni.

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 24. de Croock (Henry, Boni), 28. Steyaert (Verelst, Gyesbreghs), 35. Gyesbreghs (Blockx, James), 42. de Smet, 47. Boni (de Smet, Henry), 48. Henry (Blanchy, Boni), 56. Verelst (Steyaert), 59. Henry (Smet, Coolen)


    Belgie: Lievens (van Noten) – Gyesbreghs /C/, Piccart, Blanchy, Neven, Žiarný, van Espen – Verelst, de Croock, Steyaert – James, Blockx, Coolen – Henry, de Smet, Boni – Cuylen, van den Bogaert, Gentry
    Trenér: van Iersel

    Turecko: Bozacı (48. Kızılkaya) – Uzunali, E. Faner, Savaş, Kabay, F. Faner, Y. Kars, Aydin, Şentürk – O. Kars, Demirdelen, Bingöl – Odabaş, Karadağ, Bakal – Solak, Meydancı, Inandı – Karakoç, Turan, Gökçen
    Trenér: Brodnik

    Rozhodčí: Roščyn (UKR) – Bojadžijev (BUL), Klouček (CZE)

    Diváci: 80