Chomutov – Havířov 2:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:3 (0:0, 0:1, 2:2) Stav série: 2:2
AZ Havířov
Pondělí 22.04.2024, 17:30 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • 2. liga • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům hokeje. Dnes pokračuje druholigové finále. Série mezi týmy Piráti Chomutov a AZ Havířov je srovnaná na 1:1 na zápasy. Boj o Chance ligu je tak zatím vyrovnaný.
     
    Finále č. 1 – Havířov – Chomutov 2:1pp – 1:0 na zápasy

    Úvodní dějství prvního finále nepřineslo žádnou branku, ovšem hemžilo se to velkými šancemi na obou stranách. V páté minutě byl ve vyložené šanci Bednář, který ale jen těsně minul chomutovskou klec. Po další šanci Havířova přišla na řadu zase ta chomutovská. Petr Eret zakončoval v dobré pozici ranou z první, ale gólman AZetu uspěl. A když se v závěru neprosadil i ani domácí Kunc, šlo se poprvé do kabin za bezbrankového stavu.

    V šestadvacáté minutě si najel až před Sachra Šimon Zajíček a chtěl procedit puk mezi jeho betony, ale domácí brankář opět předvedl dobrý zákrok a kotouč za záda nepustil. V osmadvacáté minutě už se poprvé měnil stav. Tomáš Franek zblízka zvedlu puk a pověsil ho pod víko pirátské klece – 1:0. V šestatřicáté minutě už ale bylo srovnáno. Tadeáš Svoboda v přesilové hře prostřelil Sachra z prostoru mezi kruhy a začínalo se znovu od začátku – 1:1.

    Ve třetí třetině bylo k vidění znovu spousty šancí na každé straně, ovšem skóre se už v této části hry nezměnilo, a to znamenalo jediné, duel šel do nastavené hrací doby.

    V sedmdesáté minutě pak hráli domácí přesilovou hru, Franek střílel od modré čáry a před Altrichterem jeho pokus tečoval David Klimša a ukončil zápas. Havířov se tak ujal vedení 1:0 na zápasy.
     
    Finále č. 2 – Havířov – Chomutov 1:2pp – 1:1 na zápasy

    Stejně jako první třetina prvního finále, i ta v druhém měření sil mezi oběma celky skončila bez gólu. Opět platilo, že si oba celky vypracovaly dost šancí, brankáři obou týmů ale byli bezchybní a neinkasovali. Takže i ve čtvrtek se šlo z ledu za stavu 0:0, který svítil na ukazateli skóre.

    V čase 26:19 Martin Tůma v přesilové hře zužitkoval pas od Viktora Hübla, když švihem vymetl v domácí síti všechny pavučiny – 0:1. V polovině zápasu mohlo být vyrovnáno, Franek v obrovské šanci ale trefil jen Běhulovo rameno. Poté se už nic nestalo a po druhé třetině tak měli Chomutovští náskok o jednu branku.

    Tento stav vydržel do sedmačtyřicáté minuty, ve které pak už bylo zase vyrovnáno. Lukáš Bednář v těsné blízkosti Běhuly dostal kotouč za brankovou čáru a začínalo se opět od nuly. V padesáté minutě pak orazítkoval tyč Franek a Pirátům zatrnulo. Nakonec zápas znovu po šedesáti minutách skončil nerozhodně a podruhé za sebou se tak šlo do prodloužení.
    Tentokráte v něm ale byli úspěšnější Piráti. Na levé straně tvrdě na částečně odkrytou havířovskou klec vypálil Viktor Hübl a o chvilku později mohl se svými spoluhráči zvednout ruce nad hlavu. Severočeši tak po dalším těžkém boji vybojovali sériový bod a srovnali na 1:1.
     
    Finále č. 3 – Chomutov – Havířov – 4:1 – 2:1 na zápasy

    V neděli tak na oba celky čekal třetí duel, který začal lépe pro domácí Chomutov. V osmé minutě měli Piráti velkou šanci, Jouza ale tváří v tvář Sachrovi neuspěl. Domácí se ale dočkali, v patnácté minutě otevřel účet zápasu Tadeáš Svoboda a hosté museli dohánět manko – 1:0. O chvíli později mohlo být vyrovnáno. Antoníček ujel v oslabení, ale v dobré šanci Altrichtera nepřekonal.

    Další góly pak padaly ve druhém dějství. Hned ve třiadvacáté minutě skóroval Daniel Jouza a Chomutov vedl 2:0. A hned za necelou minutu a půl to bylo už dokonce 3:0. Jakub Zajíček si počíhal mezi kruhy a poté jedovkou nedal Sachrovi šanci. Takřka v polovině zápasu se dočkali i hosté, David Klimša snížil na 1:3 a dal tak Havířovu ještě naději na úspěch. Jenže poté už prostřední část hry nepřinesla nic a Piráti šli podruhé do kabin s dvoubrankovým náskokem.

    Hosté poté měli snahu dostat se na kontaktní branku, Piráti ale nedopouštěli, aby se soupeř dostal na kontakt. Nakonec pak v poslední minutě třetího dějství, pouhých šest vteřin před koncem, trefil prázdnou branku při power-play hostů Tadeáš Svoboda a bylo definitivně hotovo.

    Chomutov si tak připsal první domácí výhru v sérii a vede 2:1 na zápasy. Dnes si tak může před cestou do Havířova vypracovat mečbol. Hosté naopak budou usilovat o vyrovnání.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Běhula (M. Petrásek) – Březák, Kadeřávek, Ulrych, Eliáš, Záruba, Havel (A), Seemann, Váchal – Zajíček, Hübl (C), T. Svoboda – M. Tůma, Eret, J. Svoboda – Jouza, Putz, Stehlík – Chrpa (A), T. Koblížek, Mála.
    Trenér: Martin Pešout

    AZ Havířov: Šimonů (Sachr) – Michálek, Valenta, Ševčík, Ščurek, Vosátko, Ficek, Havlík – Franek, Křivohlávek, Klimša (A) – Kratochvil, Karafiát, Bednář – Apolenář, Ćmiel, Mrva (A) – Antoníček, Haas (C), Tvrdý – Pavlík.
    Trenér: Jiří Raszka

    Rozhodčí: Horák, Veselý – Janíček, Brož.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jakub Březák se po osmi vteřinách hry skácel k zemi s bolestivou grimasou. Dostal pukem do obličeje a už je v péči lékařů.
     
    00:20
    Šimon Kratochvil se hned dostal do zakončení před Richardem Běhulou, ale domácí brankář chomutovskou svatyni ustrážil.
     
    00:58
    Petr Eret na druhé straně střílel švihem na hostující branku a Daniel Šimonů musel zasahovat. První vážnější akce domácích nekončí brankou.
     
    01:44
    Radek Havel svižným nahozením poslal puk před branku soupeře, Daniel Šimonů pak puk znovu jistí a hra je přerušena. Buly po jeho pravé ruce.
     
    02:09
    František Mála vybojoval u hrazení v útočném pásmu puk, nahodil ho před havířovskou klec, ale tam byli připraveni beci AZetu a otáčejí hru.
     
    02:56
    Jakub Michálek nezachytil puk u modré čáry a Viktor Hübl jel mále do úniku, ale nakonec se tak nestalo.
     
    03:24
    David Šimonů musel po střele Tadeáše Svobody do dalšího zákroku a po něm opět hru pozastavuje.
     
    03:50
    Po další střele chomutovských Pirátů poskakoval touš u hostujícího brankoviště, nakonec ho hosté zkrotili a dostali do bezpečí.
     
    04:26
    Piráti zatím působí aktivnějším dojmeme a více se tlačí před branku soupeře. I nyní soupeři vypíchli puk a míří do další útočné akce.
     
    04:57
    Chomutov má ponechanou výhodu a pokud neskóruje, zahraje si jako první přesilovou hru.
     
    05:20
    Piráti jsou stále u puku, na hraně levého kruhu chtěl střílet Jakub Chrpa, ale pouze promáchl. Nicméně domácí stále drží útočné pásmo v ponechané výhodě.
     
    05:37
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Ondřej Ševčík – 2 min., podrážení.
     
    05:55
    Tadeáš Svoboda zblízka napřáhl ke střele, ale trefil jen brankáře Šimonů, nicméně stále trvá zámek soupeře. Havířov se tak musí bránit a snaží se vyhodit puk.
     
    07:04
    Stále se tak neděje a Chomutovští nadále drží puk před brankou Daniela Šimonů a svírají soupeře v pásmu. Nakonec zasahuje Šimonů a zastavuje hru. Chvíle oddechu pro havířovský AZet.
     
    07:26
    Richard Záruba dostal od Havla přihrávku na modré čáře a poté jedovkou z nápřahu pálil na soupeřovu klec, ale obrana Havířova ji srazila do ochranné sítě.
     
    07:37
    Havířov ustál přesilovku Chomutova, ve které prakticky pořád byl v obranné třetině a už je v plném počtu.
     
    08:09
    Další vhazování před hostující brankou, Daniel Jouza střílel z pravé strany a Daniel Šimonů opět přerušuje hru. Po krátké komerční přestávce se pak bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    08:25
    Obrana Chomutova nedovolila, aby hosté prošli před branku Richarda Běhuly a znovu tak mohl být domácí brankář v klidu.
     
    08:48
    David Klimša se prodral do útočného pásma a rodila se šance pro havířovský AZet. Ovšem stopku hostům vystavilo postavení mimo hru a ta se přesouvá zpět do neutrální zóny.
     
    09:06
    Jakub Březák je zpět na ledě, zranění obličeje si vyžádalo ošetření v kabině. Je ale, zdá se, v pořádku a pokusí se pokračovat ve hře.
     
    09:53
    Jakub Mrva objel branku Chomutova a před ní se pokusil zakončit, ovšem nepovedlo se mu to a puk mají zase Piráti a míří s ním opačným směrem.
     
    10:45
    Ondřej Ševčík z ničeho nic napřáhl ke střele od modré čáry, což téměř nikdo nečekal a do zákroku musel bleskově Richard Běhula.
     
    11:39
    František Mála vybojoval puk pro Piráty, kteří se snažili rozjet akci před brankou Daniela Šimonů, jenže se to neujalo a do akce naopak míří hosté.
     
    12:27
    Chomutovský brankář musel zakročit proti nahození soupeře a hru přerušil. Následuje také další komerční přestávka.
     
    12:45
    Richard Běhula zasáhl puk ze vzduchu a poté ho v klidu rozehrál mezi spoluhráče, kteří míří do útočné akce.
     
    13:03
    Petr Eret nabral rychlost a po levé straně se jal k zakončení, ale puk měl nakonec na dlouhou hůl a rázem tak náznak chomutovské akce skončil.
     
    13:14
    Daniel Jouza se natlačil do levého kruhu a vystřelil na Daniela Šimonů, jeho jmenovec v hostující brance ale sklapl betony a podržel tým.
     
    14:14
    Lukáš Stehlík dostal puk do útočné třetiny, ale z ní se Piráti záhy sami vykázali a před chomutovskou klec se tlačili hosté. Do dobré střelecké pozice se dostal Šimon Kratochvil a nebezpečná akce končí na Richardu Běhulovi!
     
    14:49
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Filip Eliáš – 2 min., sekání.
     
    15:15
    František Mála zachytil rozehrávku Havířova a odpálil puk až řed branku Daniela Šimonů.
     
    15:15
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Radek Havel – 2 min., krosček.

    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Jakub Mrva – 2 min., hrubost.
     
    15:57
    Richard Běhula čelil velké skrumáži soupeře a puk poskakoval u brankoviště. Nakonec ale kotouč končí někde u Běhuly a hra je zastavena. To vše vzniklo po Klimšově střele u přední tyče, kde ale natáhl nohu Běhula.
     
    16:23
    Ondřej Ševčík nyní vyslal na Richarda Běhulu znovu nebezpečnou střelu, ale domácí brankář zapisuje další přesný zákrok a drží svůj tým.
     
    16:34
    Richard Záruba zachytil rozehrávku soupeře a poslal puk až před hostující branku, čímž šetří další vteřiny ze svého oslabení.
     
    16:49
    Chomutov je v plném počtu.
     
    17:53
    Šimon Pavlík natáhl ke střele, kterou lapil znovu pozorný Richard Běhula. Následně pak byla branka domácích posunuta a nyní bude vrácena zpět do svého postavení.
     
    18:27
    Tomáš Franek se v rodící se akci dostal do postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do neutrální zóny.
     
    18:43
    Daniel Šimonů zastavil další akci Chomutova a poté raději přerušil hru. Vhazovat se bude o jeho levé ruce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:24
    Březákovo nahození od modré čáry končí na betonu Daniela Šimonů. V závěru úvodního dějství se tak domácí dostali do šance.
     
    19:56
    A nyní byl v šanci ještě i Petr Eret, který se proháčkoval obranou hostů a dostal se do zakončení u brankoviště Havířova, ale Šimonů si znovu poradil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. Nabídla několik šancí na obou stranách, ale skóre se neměnilo a je tak stále bezbrankové. Oba brankáři jsou zatím stoprocentní. Ačkoli je to zatím bez jediného vstřeleného gólu, hokej rozhodně nenudí. Uvidíme, zda se už v prostřední části hry některý z týmů udeří a otevřou se další příležitosti ke vstřelení gólů.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:24.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    David Klimša na začátku druhé třetiny střílel na Richarda Běhulu a domácí brankář musel do zákroku.
     
    21:10
    Na druhé straně se rýsovala akce Chomutova, do které šel Viktor Hübl, ale hned přestal domácí kapitán hrát, protože věděl, že jsou Piráti v ofsajdovém postavení.
     
    21:14
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Lukáš Bednář – 2 min., krosček.
     
    21:54
    Hosté zatím své oslabení hrají velmi dobře a vyhazují puky do bezpečí. Chomutov zatím nenavázal na svou první přesilovku, kdy prakticky neslezl z útočného pásma.
     
    22:25
    Další výhoz puku hosty až před klec Richarda Běhuly a vypadá to, že hosté zvládnou bez úhony i další oslabení.
     
    23:25
    Jan Svoboda si nabruslil na pravý kruhu a zvednutou střelou pak nasměroval touš na bránu soupeře, jeho střelu ale Daniel Šimonů srazil nad branku.
     
    24:19
    Chomutovští od svého brankáře zakládali další akci, poté ale puk ztratili a do akce šel Havířov. Richard Běhula pak předvedl spíše nejistý zákrok, hosté toho ale nevyužili.
     
    25:28
    Jiří Tvrdý zakončoval před Běhulou, kdy vyplaval od zadního mantinelu. Ale jeho pokus nakonec nekončí za brankou domácího celku.
     
    26:08
    Lukáš Stehlík se prokličkoval mezi dvěma beky soupeře a dostal se až ke střele před Danielem Šimonů. Hostující brankář ale znovu své brankoviště uhájil.
     
    26:16
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    27:03
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Tomáš Koblížek – 2 min., držení.
     
    27:07
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Tadeáš Svoboda – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    27:07
    Tadeáš Svoboda vyhodil puk mimo a dostává dvě minuty, Chomutov tak čekají perné chvíle, protože hosté budou hrát téměř dvě minuty přesilovku pět na tři!
     
    27:42
    Hosté se už usadili v pásmu Chomutova, Bednář se snažil procedit puk za čáru, ale ten uskočil. Radek Havel si ho poté vzal na starost a poslal ho do bezpečí.
     
    28:24
    Piráti získali puk na svou stranu a vyhodili ho až před havířovskou branku.
     
    28:53
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovku pět na tři v jejím závěru využívají a otevírají účet dnešního zápasu. David Klimša dostal puk na JIŘÍHO KARAFIÁTA, který poté z levé strany jedovkou prostřelil Richarda Běhulu – 0:1. Asistence: David Klimša a Tomáš Franek.
    28:53 Jiří KARAFIÁT - 0:1
     
    29:46
    Tomáš Koblížek se dostal do nebezpečné šance, kdy tváří v tvář neuspěl proti Šimonů, když trefil jeho rameno!
     
    30:13
    Piráti získali puk na svou stranu a opět se dostali do akce, ale v rozletu je zastavil Šimon Pavlík a dostává puk do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    30:45
    Zakázané uvolnění Havířova a hra se stěhuje před branku havířovského AZetu.
     
    31:34
    Martin Tůma zakončil před Danielem Šimonů a ten kryje další šanci soupeře. Puk sice srazil před sebe, do bezpečí ho ale uklidil havířovský bek do rohu obranného pásma Havířova.
     
    33:51
    Chomutovští se natlačili do dalšího zakončení, v šanci byl agilní Petr Eret, ale proti jeho další ráně zakročil Daniel Šimonů a hra je přerušena.
     
    34:19
    Fickovo nahození končí mimo mantinely a hra je přerušena. Hra je tak přerušena a vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    34:35
    Zakázané uvolnění Havířova a hra se opět stěhuje před klec Daniela Šimonů, buly po jeho pravé ruce.
     
    35:17
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Jan Křivohlávek – 2 min., podrážení.
     
    35:34
    Patrik Kadeřávek švihl do kotouče a jeho pokus končí na zákroku Daniela Šimonů. Ten má puk v lapačce a raději pak přerušuje hru.
     
    35:53
    Další snaha Pirátů o překonání Daniela Šimonů, ten je zatím ale zkrátka neprůstřelný. Znovu má puk v moci a zastavuje hru.
     
    36:09
    Martin Tůma střílel z levé strany a jeho rána končí znovu na pozorném hostujícím brankáři a beci Havířova pak vyhazují puk až před branku Richarda Běhuly.
     
    36:46
    Tadeáš Svoboda napřáhl ke střele z hrany levého kruhu a jeho rána končí na semaforu Daniela Šimonů! Další velká šance nekončí gólem chomutovských Pirátů!
     
    36:55
    O chvilku později pálil Chrpa a jeho pokus končí vedle protější tyče. Hosté se pak znovu osvobozují výhozem puku před Richarda Běhulu.
     
    37:17
    Havířov je v plném počtu.
     
    37:56
    Rána Radka Havla od modré čáry se dostala před hostující klec, kde ale kotouč do bezpečí uklidila havířovská obrana.
     
    38:46
    Chomutovští se znovu drželi před klecí soupeře, ale nadále se domácím nedaří skórovat a hosté tak stále drží těsný náskok.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:15
    Richard Běhula nyní zariskoval. Když měl puk v lapačce, hned ho dal na led, aby ho spoluhráči rozehráli. Jenže si všiml, že je před ním jenom hostující hráč a poté honem rychle posunul touš do své lapačky.
     
    39:46
    Piráti ještě zakončili, Daniel Šimonů ale ustál i tuto situaci a vypadá to, že i druhé dějství jde do svého finále.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí. V se prosadili hosté, když v devětadvacáté minutě využil dvojnásobnou přesilovou hru Jiří Karafiát a poslal Havířov do vedení. Piráti se několikrát dostali do šancí, po kterých se jim ale nepovedlo srovnat stav. Prohrávají tak o jeden gól a ve třetí třetině se pokusí o vyrovnání. Hosté naopak budou chtít své vedení navýšit.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:21.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:48
    Petr Eret táhl akci po levé straně, Piráti se pak usadili před Danielem Šimonů, ale nakonec se domácí znovu nedokázali prosadit.
     
    41:19
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Jiří Karafiát – 2 min., držení.
     
    41:30
    Domácí mají k dispozici přesilovou hru a pokusí se v ní vyrovnat. Eret před Šimonů jen promáchl, nicméně domácí stále drží útočné pásmo.
     
    42:16
    Znovu se Chomutovští roztáhli v teritoriu Havířova, pokus Patrika Kadeřávka ale končí na pozorném zákroku hostujícího brankáře.
     
    42:41
    František Mála z levé strany napřáhl ke střele, ale Daniel Šimonů znovu kryje pokus soupeře a hosté se pak opět osvobozují.
     
    43:19
    Havířov je v plném počtu.
     
    43:56
    Piráti právě vstřelili branku!
    A je vyrovnáno. Viktor Hübl vysunul MARTINA TŮMU, který si nabruslil do lepší střelecké pozice a poté z vrcholu pravého kruhu poslal přízemní pokus, který prosvištěl za záda Daniela Šimonů a začíná se tak znovu od začátku – 1:1. Asistence: Viktor Hübl a Richard Záruba.
    43:56 Martin TŮMA - 1:1
     
    44:34
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Jakub Březák – 2 min., podrážení.
     
    44:41
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hosté bleskově využívají přesilovou hru, když se z dálky svižnou ranou prosadil LUKÁŠ BEDNÁŘ a posílá Havířov opět do vedení – 1:2. Asistence: Jakub Mrva.
    44:41 Lukáš BEDNÁŘ - 1:2
     
    45:12
    Piráti právě vstřelili branku!
    Jenže záhy je zase vyrovnáno. Domácí rozehráli další akci, Viktor Hübl pak posunul puk na MARTINA TŮMU, který ho poté zblízka zasunul za brankovou čáru – 2:2 a opět se jede od začátku. Asistence: Viktor Hübl a Petr Ulrych.
    45:12 Martin TŮMA - 2:2
     
    47:14
    Havířovští se protlačili před domácí brankoviště, Šimon Kratochvil ale bránil Běhulovi v jeho brankovišti a sudí hru přerušili.
     
    47:46
    Jiří Karafiát objel Běhulovu branku a poté před ní zakončil, ovšem domácí brankář si poradil a místo u své levé tyče ucpal a má kotouč u sebe.
     
    49:02
    Vhazovalo se ve středním pásmu a do akce šli znovu domácí, ale v rozletu je zastavila obrana Havířova.
     
    50:03
    Polovina třetí třetiny je minulostí, Viktor Hübl dostal přihrávku od Filipa Eliáše, ale nakonec se mu nepovedlo trefit soupeřovu branku.
     
    50:28
    Lukáš Bednář z pravého kruhu napřáhl ke střele a zacílil k bližší tyči, ale znovu si Richard Běhula poradil a zakročil. Následně pak po dalším zákroku už hru přerušuje.
     
    50:54
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Jakub Mrva – 2 min., vysoká hůl.
     
    50:54
    Mrva zasáhl soupeře vysokou holí do obličeje a dostává dvě minuty. A bude si přát, aby na trestné lavici setrval celé dvě minuty.
     
    51:39
    Tadeáš Svoboda stříle tvrdě, ale nepřesně. O chvilku později pak vyslal puk na Šimonů Martin Tůma, na hattrick ale zatím nedosáhl.
     
    52:17
    Tomáš Koblížek se snažil zakončit po nahození Jana Svobody, ale hosté i tuhle situaci zvládli a následně pak se rychle osvobozují.
     
    52:45
    Domácí se sami vykázali z pásma a to je voda na mlýn pro Havířov, který tohle oslabení zvládne bez úhony.
     
    54:12
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    David Vosátko – 2 min., nedovolené bránění.
     
    54:12
    Na řadě je další komerční přestávka a po ní si přesilovku zahrají opět chomutovští Piráti. Mají tak velkou šanci strhnout vedení na svou stranu.
     
    54:28
    Eliášova střela končí na zákroku hostujícího brankáře a hra je přerušena. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    54:59
    Hosté vypíchli soupeři puk a odpálili ho až před domácí branku a díky tomu šetří cenné vteřiny z početní nevýhody.
     
    55:40
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hosté skórují ve vlastním oslabení, když se MATOUŠ ĆMIEL natlačil u bližší tyče a překonal Richarda Běhulu. Ten ale poté zůstal ležet na brankovišti s bolestivou grimasou, patrně ho nechtěně srazil a zranil vlastní spoluhráč – 2:3. Asistence: Petr Antoníček.
    55:40 Matouš ĆMIEL - 2:3
     
    55:40
    Pro Běhulu zápas skončil a míří na ošetřovnu. Na jeho místo tak přijde Michael Petrásek.
     
    55:40
    Střídání v týmu Piráti Chomutov:
    ze hřiště odchází Richard Běhula, přichází Michael Petrásek.
     
    56:28
    Blíží se finiš třetí třetiny, Petr Eret už se dostával do útočného pásma, ale hosté mu ho vypíchli a poslali na druhou stranu.
     
    57:16
    Hosté získali puk ve vlastní třetině a žabkou ho vyhodili ven tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    57:51
    Michael Petrásek si hned připsal zákrok proti nebezpečné střele soupeře a osahal si puk. Hra je přerušena a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:34
    Viktor Hübl se dostal k brankovišti hostů a jeho následná střela nekončí za brankovou čárou. Domácím utíká čas, naopak hosté by rádi vedení pojistili.
     
    58:46
    Oddechový čas pro tým Piráti Chomutov.
     
    59:00
    Zakázané uvolnění hostů a bude se vhazovat před Šimonů. Petrásek je na střídačce a Piráti jsou v šesti.
     
    59:33
    Tvrdá rána Eliáše končí mimo tři tyče, domácí ale uhájili útočnou třetinu. Následně pak hosté vyhazují puk na další zakázané uvolnění.
     
    59:52
    Martin Tůma získal puk a chtěl vystřelit, ale skrze klubko hostujících těl se mu to nepovedlo. A pro domácí už to vypadá, že se jim vyrovnat nepodaří.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve čtvrtém duelu se povedlo hostům na ledě Chomutova zvítězit 3:2 a srovnávají tak stav série na 2:2. Do Havířova se tak Severočeši vydají za nerozhodného stavu a pro oba celky je vše stále otevřené. Nejvíce branek padlo ve třetím dějství, a sice čtyři. Piráti vyrovnali na 1:1, hosté ale znovu strhli vedení na svou stranu, záhy však bylo opět srovnáno. V závěru se pak prosadili Havířovští ve vlastním oslabení. Při tomto gólu se ale zranil Richard Běhula, když ho nechtěně zranil spoluhráč. Na jeho místo tak musel nastoupit Michael Petrásek. Nakonec se už skóre nezměnilo, a to ani skrze power-play domácích.
     
    Díky moc za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:10:39)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 44. M. Tůma (Hübl, Záruba), 46. M. Tůma (Hübl, Ulrych) – 29. Karafiát (Klimša, Franek), 45. Bednář (Mrva), 56. Ćmiel (Antoníček)


    Piráti Chomutov: Běhula (56. M. Petrásek) – Březák, Kadeřávek, Ulrych, Eliáš, Záruba, Havel (A), Seemann, Váchal – Zajíček, Hübl (C), T. Svoboda – M. Tůma, Eret, J. Svoboda – Jouza, Putz, Stehlík – Chrpa (A), T. Koblížek, Mála.
    Trenér: Martin Pešout

    AZ Havířov: Šimonů (Sachr) – Michálek, Valenta, Ševčík, Ščurek, Vosátko, Ficek, Havlík – Franek, Křivohlávek, Klimša (A) – Kratochvil, Karafiát, Bednář – Apolenář, Ćmiel, Mrva (A) – Antoníček, Haas (C), Tvrdý – Pavlík.
    Trenér: Jiří Raszka

    Rozhodčí: Horák, Veselý – Janíček, Brož

    Diváci: 3581
    Chomutov 4 3 Havířov
    #1 Středa 17.04.2024 • 17:30
    Havířov - Chomutov 2:1 po prodl.
    #2 Čtvrtek 18.04.2024 • 17:30
    Havířov - Chomutov 1:2 po prodl.
    #3 Neděle 21.04.2024 • 17:30
    Chomutov - Havířov 4:1
    #4 Pondělí 22.04.2024 • 17:30
    Chomutov - Havířov 2:3
    #5 Čtvrtek 25.04.2024 • 17:30
    Havířov - Chomutov 2:3 po s.n. (0:1)
    #6 Sobota 27.04.2024 • 17:30
    Chomutov - Havířov 3:5
    #7 Pondělí 29.04.2024 • 17:30
    Havířov - Chomutov 2:3
    bahis siteleri