Dánsko – Norsko 0:2 (kon.) | Kazachstán – Lotyšsko 0:2 (kon.) | Kanada – Rakousko 7:6 (po pr.)
Polsko – Francie 2:4 (kon.)
po prodl.
Kanada
7:6 (3:1, 3:0, 0:5 - 1:0)
Rakousko
Úterý 14.05.2024, 20:20 • O2 arena, Praha • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:15 John TAVARES - 7:6
     
    60:15
    Kanada právě vstřelila branku!
    Po patnácti vteřinách nastavené hrací doby se mezi kruhy napřáhl ke střele JOHN TAVARES a jeho pokus směřující k tyči skončil za brankovou čárou a bonusový bod tedy bere Kanada. Rozhodně ale hrdiny tohoto zápasu jsou Rakušané – 7:6. Asistence: Pierre-Luc Dubois a Colton Parayko.
    59:11 Marco ROSSI - 6:6
     
    59:11
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Dámy a pánové, tohle je zatím asi největší překvapení tohoto šampionátu. Rakušané odvolali brankáře, do předbrankového prostoru se natlačil MARCO ROSSI a z bekhendu pak procedil puk do kanadské sítě a je vyrovnáno!!! – 6:6. Bez asistence.
    55:56 Peter SCHNEIDER - 6:5
     
    55:56
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Kanada do třetí třetiny vstupovala s vedením 6:1 v zádech. Ovšem chyba lávky, Rakušané ožili a snížili na 4:6. A nyní je to už jen o jednu branku a Rakousko je zpět ve hře o body. Na pravé straně vystřelil PETER SCHNEIDER a svým druhým gólem v utkání snižuje na 5:6. Wow. Asistence: Dominic Zwerger a Clements Unterweger.
    50:41 Dominic ZWERGER - 6:4
     
    50:41
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Pražská O2 aréna je na nohou. Outsider totiž proti Kanadě znovu skóruje a je to už jen o dva góly. Po levé straně se do útočného pásma prodral DOMINIC ZWERGER, který vystřelil na levým kruhem a prostřelil Jordana Binningtona mezi jeho betony – 6:4. Asistence: Thimo Nickl.
    44:08 Peter SCHNEIDER - 6:3
     
    44:08
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Další pěkná akce Rakušanů, kteří snižují na 3:6. Zwerger nabil na levou stranu pro PETERA SCHNEIDERA, který poté švihem pověsil kotouč pod horní tyč Binningtonovy branky i díky teči hole kanadského brankáře. Asistence: Dominic Zwerger a Bernd Wolf.
    43:14 Benjamin BAUMGARTNER - 6:2
     
    43:14
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Krásná rakouská akce a je to 6:2. Peter Schneider uháněl po levém křídle a dobře viděl rozjetého BENJAMINA BAUMGARTNERA, který poté v těsné blízkosti Jordana Binningtona zakončil a poslal kotouč do sítě. Asistence: Peter Schneider.
     
    39:22
    Vyloučení v týmu Kanada:
    John Tavares – 2 min., hrubost.
    37:56 Pierre-Luc DUBOIS - 6:1
     
    37:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    V závěru druhé třetiny se znovu prosazují Kanaďané a vedou už 6:1. Po několika odrazech se puk dostal k brankovišti Rakouska, kde ho holí doklepl za brankovou čáru PIERRE-LUC DUBOIS. Asistence: Brandon Hagel a Owen Power.
     
    37:11
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Nick Paul – 2 min., krosček.

    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Marco Rossi – 2 min., sekání.
     
    35:45
    Sudí rozpažuje, Kanaďané nastřelili tyč rakouské branky!
    29:32 Connor BEDARD - 5:1
     
    29:32
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané jdou do čtyřbrankového náskoku. CONNOR BEDARD vystřelil z velmi těžkého úhlu, puk se pak dostal k noze rakouského brankáře a od ní se pak odrazil a zakutálel se do klece Rakouska – 5:1. Asistence: Dylan Guenther a Colton Parayko.
    22:57 Jared MCCANN - 4:1
     
    22:57
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané navyšují své vedení a jdou do tříbrankového trháku. JARED MCCANN si stáhl puk u branky Rakouska a poté ho zasunul za brankovou čáru u přední tyče – 4:1. Asistence: Michael Bunting.
     
    14:51
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Marco Rossi – 2 min., krosček.
    13:29 Bowen BYRAM - 3:1
     
    13:29
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané si vracejí své dvoubrankové vedení zase zpátky. BOWEN BYRAM napřáhl ke střele od modré čáry a kotouč se pak odrazil od kalhot útočníka Rakouska Paula Hubera a zapadl za záda Madlenera, protože změnil směr – 3:1. Asistence: Olen Zellweger.
    10:11 Benjamin NISSNER - 2:1
     
    10:11
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, Rakušané našli bleskovou odpověď a jdou soupeři na kontakt. Mario Huber vystřelil před kanadskou klecí, kotouč se pak odrazil do předbrankového prostoru a odtud ho pak poslal za Binningtonova záda BENJAMIN NISSNER – 2:1. Asistence: Mario Huber a Thomas Raffl.
    09:21 Kaiden GUHLE - 2:0
     
    09:21
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy ukazují svou sílu a brzy jdou už do dvoubrankového náskoku. John Tavares mezi kruhy z otočky nasměroval puk do levého kruhu, odkud ho pak poslal do sítě a rozvlnil ji KAIDEN GUHLE – 2:0. Asistence: John Tavares a Brandon Hagel.
    06:34 Dylan COZENS - 1:0
     
    06:34
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané otevírají účet zápasu. K odraženému kotouči se po sehrané akci javorových listů dostal DYLAN COZENS, jenž z levé strany nasměroval puk za záda Davida Madlenera směrem k protější tyči – 1:0. Asistence: Andrew Mangiapane a Kaiden Guhle.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 7. Cozens (Mangiapane, Guhle), 10. Guhle (Tavares, Hagel), 14. Byram (Zellweger), 23. McCann (Bunting), 30. Bedard (Guenther, Parayko), 38. Dubois (Hagel, Power), 61. Tavares (Dubois, Parayko) – 11. Nissner (M. Huber, Raffl), 44. Baumgartner (Schneider), 45. Schneider (Zwerger, Wolf), 51. Zwerger (Nickl), 56. Schneider (Zwerger, Unterweger), 60. Rossi


    Kanada: Binnington (Hofer) – Parayko (A), Power, Oleksiak, Byram, Severson, Guhle, Zellweger – Tavares (C), Dubois, Hagel – Bedard, Paul, Guenther – Mercer, McBain, Tanev – Cozens, McCann, Bunting – Mangiapane (A).
    Trenér: Andre Tourigny

    Rakousko: Madlener (Kickert) – Heinrich (A), Nickl, Unterweger, Wolf, Strong, Maier, Brunner, Stapelfeldt – M. Huber, Nissner, Raffl (C) – Rossi, Zwerger, Schneider – Baumgartner, Haudum, Ganahl (A) – P. Huber, Rohrer, Wukovits.
    Trenér: Roger Bader

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Heikkinen (FIN) – Hynek (CZE), Zunde (LAT)

    Diváci: 14704