Dánsko – Norsko 0:2 (kon.) | Kazachstán – Lotyšsko 0:2 (kon.) | Kanada – Rakousko 7:6 (po pr.)
Polsko – Francie 2:4 (kon.)
po prodl.
Kanada
7:6 (3:1, 3:0, 0:5 - 1:0)
Rakousko
Úterý 14.05.2024, 20:20 • O2 arena, Praha • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (22:54:25)
     
    Střely na branku: 49 – 21
     
    Nicméně Rakušané zaslouží obrovskou pochvalu za to, že nezabalili jasně prohraný zápas a soupeře nakonec dostali na kolena. Stali se tak hrdiny duelu s velkým favoritem a o tomto zápase se určitě ještě bude hodně bavit ať už na rakouské straně nebo na té kanadské. Diváci v pražské o2 aréně tak byli svědky nádherného zápasu s krásnou tečkou v závěru třetí třetiny. Tohle mistrovství světa tak fanoušky opět hodně baví a opět jich do hlediště přišlo velké množství, a sice 14704.
     
    Je dobojováno. Fantastická třetí třetina Rakušanů, doslova snová, zajistila rakouskému týmu bod proti Kanadě, ač soupeř Kanady prohrával už 1:6, ve třetím dějství javorové listy smetl poměrem 5:0 a srovnal stav zápasu na 6:6. Duel tedy došel do prodloužení a to po jeho patnácti vteřinách ukončil John Tavares, který alespoň mírnil kanadskou blamáž.
     
    Konec zápasu.
    60:15 John TAVARES - 7:6
     
    60:15
    Kanada právě vstřelila branku!
    Po patnácti vteřinách nastavené hrací doby se mezi kruhy napřáhl ke střele JOHN TAVARES a jeho pokus směřující k tyči skončil za brankovou čárou a bonusový bod tedy bere Kanada. Rozhodně ale hrdiny tohoto zápasu jsou Rakušané – 7:6. Asistence: Pierre-Luc Dubois a Colton Parayko.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Do třetí třetiny vstupovali Rakušané za stavu 1:6 z jejich pohledu a málokdo by čekal, že by se zápasem ještě něco udělali. Ovšem soupeř Kanadu doslova zaskočil, zasypal její konto pěti góly a ztrátu úplně vymazal. Naprosto nečekaně tak mají Rakušané z tohoto zápasu nakonec jistý bod. A klidně mohou přidat i ten bonusový. Dokonají obrat ať už v prodloužení nebo v samostatných nájezdech? Nebo se Kanada oklepe a bude to ona, kdo rozhodne?
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:50
    Kanada se snaží ještě rozhodnout tento duel, ale spíše to vypadá, že půjde do prodloužení.
    59:11 Marco ROSSI - 6:6
     
    59:11
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Dámy a pánové, tohle je zatím asi největší překvapení tohoto šampionátu. Rakušané odvolali brankáře, do předbrankového prostoru se natlačil MARCO ROSSI a z bekhendu pak procedil puk do kanadské sítě a je vyrovnáno!!! – 6:6. Bez asistence.
     
    59:07
    Kanaďané drží puk v útočném pásmu a znemožňují soupeři odvolat brankáře.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny. Povede se Rakušanům vyrovnat?
     
    56:56
    A znovu agilní Peter Schneider střílel na kanadskou klec, tentokráte ji ale minul.
    55:56 Peter SCHNEIDER - 6:5
     
    55:56
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Kanada do třetí třetiny vstupovala s vedením 6:1 v zádech. Ovšem chyba lávky, Rakušané ožili a snížili na 4:6. A nyní je to už jen o jednu branku a Rakousko je zpět ve hře o body. Na pravé straně vystřelil PETER SCHNEIDER a svým druhým gólem v utkání snižuje na 5:6. Wow. Asistence: Dominic Zwerger a Clements Unterweger.
     
    55:06
    Další komerční přestávka.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 7. Cozens (Mangiapane, Guhle), 10. Guhle (Tavares, Hagel), 14. Byram (Zellweger), 23. McCann (Bunting), 30. Bedard (Guenther, Parayko), 38. Dubois (Hagel, Power), 61. Tavares (Dubois, Parayko) – 11. Nissner (M. Huber, Raffl), 44. Baumgartner (Schneider), 45. Schneider (Zwerger, Wolf), 51. Zwerger (Nickl), 56. Schneider (Zwerger, Unterweger), 60. Rossi


    Kanada: Binnington (Hofer) – Parayko (A), Power, Oleksiak, Byram, Severson, Guhle, Zellweger – Tavares (C), Dubois, Hagel – Bedard, Paul, Guenther – Mercer, McBain, Tanev – Cozens, McCann, Bunting – Mangiapane (A).
    Trenér: Andre Tourigny

    Rakousko: Madlener (Kickert) – Heinrich (A), Nickl, Unterweger, Wolf, Strong, Maier, Brunner, Stapelfeldt – M. Huber, Nissner, Raffl (C) – Rossi, Zwerger, Schneider – Baumgartner, Haudum, Ganahl (A) – P. Huber, Rohrer, Wukovits.
    Trenér: Roger Bader

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Heikkinen (FIN) – Hynek (CZE), Zunde (LAT)

    Diváci: 14704