Dánsko – Švýcarsko 0:8 (kon.) | Lotyšsko – Švédsko 2:7 (kon.) | Kanada – Finsko 5:3 (kon.)
Německo – Polsko 4:2 (kon.) | Česko – Velká Británie cz 4:1 (kon.) | Francie – Slovensko 2:4 (kon.)
konec
Dánsko
0:8 (0:2, 0:3, 0:3)
Švýcarsko
Sobota 18.05.2024, 12:20 • O2 arena, Praha • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V pražské aréně zazněla hymna Švýcarska, jeho hráči se teď ještě loučí s početnou skupinou svých fanoušků. Děkuji vám za pozornost a těším se na počtenou! (14:45:32)
     
    Nejlepšími hráči obou týmů byli vyhlášeni Markus Lauridsen (Dánsko) a Kevin Fiala (Švýcarsko).

    Střely na branku: 17 – 29.
     
    V úplném závěru ještě švýcarský brankář Leonardo Genoni zastavil asi největší dánskou šanci, kterou měl v přečíslení tří proti dvěma Patrick Russell. Chytil tak i sedmnáctou střelu Dánů a stejně jako Akira Schmid v minulém utkání proti Britům si připisuje čisté konto. Švýcaři zápas od začátku kontrolovali a zaslouženě vyhrávají 8:0. Se 14 body tak střídají Česko na čele skupiny A.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Ještě jeden zákrok pro dánského gólmana Seldrupa, zatímco stojící aréna, z velké části zaplněná Švýcary, děkuje hráčům za odehrané utkání.
     
    58:51
    Seldrup vyjel z brány, aby zabránil v pokusu o brejk Andrighettovi. To se mu povedlo, jeho nepřítomnosti v bráně pak však málem využil Jäger.
     
    57:31
    Blichfeld zpracoval puk pro Russella, který z mezikruží pálí těsně mimo. Dobrá šance Dánů.
     
    56:40
    Málo, konkrétně dánská hůl, dělilo Niederreitera od toho, aby mohl do sítě usměrnit nabídku Hischiera. Dánové pak vyhazují na icing.
     
    56:25
    Aaagaard se z trestné lavice hned skoro zapojil do hry, Hischier totiž poslal Fialovi nepřesnou nahrávku. Útočník Kings ale nezazmatkoval, pro puk si dojel a situaci uklidnil.
     
    55:56
    Niederreiter hledal před brankou Ambühla, Dánové ztečovali kotouč do ochranné sítě.
     
    55:22
    Bertschy nabil na pravý kruh Kukanovi, Seldrup ramenem vyráží.
     
    54:18
    Vyloučení v týmu Dánsko:
    2 min. – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva, odpyká Mikkel Aagaard.
     
    54:18
    Na videozáznamu je vidět, že Tristan Scherwey narazil zezadu Patricka Russella, který vychýlil z rovnováhy dánského brankáře Seldrupa. Rozhodčí ale verdikt na ledě potvrzují, gól platí!
     
    54:18
    Dánsko si bere trenérskou výzvu kvůli nedovolenému bránění brankáři, rozhodčí se jdou radit.
    54:18 Tristan SCHERWEY - 0:8
     
    54:18
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Stihnou ještě Švýcaři desítku? Na rozdíl dvou gólů je teď přibližuje TRISTAN SCHERWEY, od kterého se před brankou odrazila vyražená střela Bertschyho. Asistence: Christoph Bertschy a Dean Kukan.
     
    54:05
    Komerční přestávka.

    Střely na branku: 15 – 25.
     
    54:03
    Loeffel si střelu nakonec rozmyslel, tak aspoň o chvíli později nahazoval Kurashev. Trefil obránce Larsena, kterého puk pořádně štípl.
     
    Dnešní utkání sleduje 17 225 diváků.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 5. Hischier (Fiala, Josi), 18. Josi, 21. Fiala (Ambühl, Hischier), 24. Fiala (Hischier), 34. Senteler (Simion), 43. Thürkauf, 46. Bertschy (Scherwey, Thürkauf), 55. Scherwey (Bertschy, Kukan)


    Dánsko: Dichow (40. Seldrup) – Lassen, M. Lauridsen, Jensen, Bruggisser, O. Lauridsen (A), Larsen, A. Koch – Storm, Russell, Blichfeld – Aagaard (A), Mølgaard, Olesen – From, True, Scheel – Poulsen, Wejse (C), N. Andersen – Schultz.
    Trenér: Mikael Gath

    Švýcarsko: Genoni (Berra) – Josi (C), Glauser, Siegenthaler, Kukan, Marti, Loeffel, Jung – Fiala, Hischier, Niederreiter – Andrighetto, Jäger, Kurashev – Herzog, Senteler, Simion – Scherwey (A), Thürkauf, Bertschy – Ambühl (A).
    Trenér: Patrick Fischer

    Rozhodčí: Hribik (CZE), Kaukokari (FIN) – Hynek (CZE), Wyonzek (CAN)

    Diváci: 17 225