Dánsko – Švýcarsko 0:8 (kon.) | Lotyšsko – Švédsko 2:7 (kon.) | Kanada – Finsko 5:3 (kon.)
Německo – Polsko 4:2 (kon.) | Česko – Velká Británie cz 4:1 (kon.) | Francie – Slovensko 2:4 (kon.)
konec
Dánsko
0:8 (0:2, 0:3, 0:3)
Švýcarsko
Sobota 18.05.2024, 12:20 • O2 arena, Praha • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:18 Tristan SCHERWEY - 0:8
     
    54:18
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Stihnou ještě Švýcaři desítku? Na rozdíl dvou gólů je teď přibližuje TRISTAN SCHERWEY, od kterého se před brankou odrazila vyražená střela Bertschyho. Asistence: Christoph Bertschy a Dean Kukan.
    45:26 Christoph BERTSCHY - 0:7
     
    45:26
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Rychlý brejk Švýcarů končí jejich už sedmým gólem. Na levém křídle ujíždějící Scherwey nahrál lépe postavenému CHRISTOPHOVI BERTSCHYMU, který si přendal puk na forhend a zavěsil pod víko. Asistence: Tristan Scherwey a Calvin Thürkauf.
    42:49 Calvin THÜRKAUF - 0:6
     
    42:49
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Místo první branky Dánů však přichází šestá Švýcarů a první, kterou inkasuje náhradník Seldrup. CALVIN THÜRKAUF vypíchl při rozehrávce puk Nicku Olesenovi a zvolil hezký bekhendový blafák. Bez asistence.
    33:43 Sven SENTELER - 0:5
     
    33:43
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš v praxi. Dánové neproměnili jednu ze svých největších příležitostí a sami na druhé straně po velké chybě inkasují. Nepřesnou rozehrávku obrany zachytil Dario Simion a předložil puk SVENU SENTELEROVI, který trefil přesně k pravé tyči. Asistence: Dario Simion.
    23:58 Kevin FIALA - 0:4
     
    23:58
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Elitní švýcarští hráči jsou zkrátka nezastavitelní. Poprvé ještě KEVIN FIALA nahrávku od Hischiera zpracovat nedokázal, s pukem se ale rychle obtočil kolem brány a u pravé Dichowovy tyče ho zasunul za čáru. Asistence: Nico Hischier.
    20:39 Kevin FIALA - 0:3
     
    20:39
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Výběr helvétského kříže na začátku druhé třetiny proměňuje už svoji devátou přesilovku na MS. Velkou zásluhu na gólu má Andres Ambühl, který dostal v těžké pozici mezi kruhy nahrávku od Hischiera, ale v obležení dvou Dánů nahrál na levou stranu KEVINU FIALOVI, který rovněž nelehkou střelou překonává Dichowa. Asistence: Andres Ambühl a Nico Hischier.
    17:15 Roman JOSI - 0:2
     
    17:15
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Nejproduktivnější hráč mistrovství světa dává svůj třetí gól! ROMAN JOSI zachytil nepřesnou dánskou rozehrávku, nabruslil si po levém křídle, vyhnul se několika protihráčům a bekhendovou střelou překonal bezmocného Dichowa. Bez asistence.
    04:10 Nico HISCHIER - 0:1
     
    04:10
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarská první lajna opět úřaduje! Nepozornosti dánské obrany na levé straně útočného pásma okamžitě využil Kevin Fiala a našel mezi kruhy NICA HISCHIERA. Ten střelou k pravé tyči otevírá skóre. Asistence: Kevin Fiala a Roman Josi.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 5. Hischier (Fiala, Josi), 18. Josi, 21. Fiala (Ambühl, Hischier), 24. Fiala (Hischier), 34. Senteler (Simion), 43. Thürkauf, 46. Bertschy (Scherwey, Thürkauf), 55. Scherwey (Bertschy, Kukan)


    Dánsko: Dichow (40. Seldrup) – Lassen, M. Lauridsen, Jensen, Bruggisser, O. Lauridsen (A), Larsen, A. Koch – Storm, Russell, Blichfeld – Aagaard (A), Mølgaard, Olesen – From, True, Scheel – Poulsen, Wejse (C), N. Andersen – Schultz.
    Trenér: Mikael Gath

    Švýcarsko: Genoni (Berra) – Josi (C), Glauser, Siegenthaler, Kukan, Marti, Loeffel, Jung – Fiala, Hischier, Niederreiter – Andrighetto, Jäger, Kurashev – Herzog, Senteler, Simion – Scherwey (A), Thürkauf, Bertschy – Ambühl (A).
    Trenér: Patrick Fischer

    Rozhodčí: Hribik (CZE), Kaukokari (FIN) – Hynek (CZE), Wyonzek (CAN)

    Diváci: 17 225