Dánsko – Švýcarsko 0:8 (kon.) | Lotyšsko – Švédsko 2:7 (kon.) | Kanada – Finsko 5:3 (kon.)
Německo – Polsko 4:2 (kon.) | Česko – Velká Británie cz 4:1 (kon.) | Francie – Slovensko 2:4 (kon.)
konec
Německo
4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
Polsko
Sobota 18.05.2024, 16:20 • Ostrava Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:11 John PETERKA - 4:2
     
    56:11
    Německo právě vstřelilo branku!
    Jenže přemíra polské snahy v útoku přinesla chybu v obraně, za tu se dostal Reichel a zkusil střelu po ledě. Tu mu Zabolotny vyrazil přesně k JOHNU PETERKOVI a ten chladnokrevné dorazil. Rázem je to zase o dva, tentokrát 4:2. Asistence: Lukas Reichel.
    55:19 Filip KOMORSKI - 3:2
     
    55:19
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Akce ale pokračovala a rázem je to jen o jeden gól! Od pravého mantinelu přilétla příhra na Kosteka, jeho střelu Niederberger pouze vyrazil betonem a číhající FILIP KOMORSKI měl dost času i prostoru na to, aby dorazil puk přes gólmana do sítě – 3:2. Asistence: Arkadiusz Kostek, Patryk Kreżolek.
    53:13 Patryk WAJDA - 3:1
     
    53:13
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Tak se Polsko nakonec dočkalo a bylo to ze střely, která by v mnoha případech vůbec nevyšla. Po akci v pásmu si puk převzal PATRYK WAJDA a zpoza brankové čáry jej propasíroval mezi Niederbergerem a tyčkou – 3:1. Asistence: Alan Lyszczarczyk, Krystian Dziubiński.
    44:28 Yasin EHLIZ - 3:0
     
    44:28
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci unikají do tříbrankového náskoku. Při přečíslení dva na jednoho dostal pas na levou stranu YASIN EHLIZ a i když už to vypadalo, že mu puk odskočí od čepele, tak vystřelil a našel mezírku v Zabolotného postoji – 3:0. Asistence. Leonhard Pföderl, Marc Michaelis.
    35:17 John PETERKA - 2:0
     
    35:17
    Německo právě vstřelilo branku!
    K trestnému střílení se postavil JOHN PETERKA, najel si z levé strany a když se blížil k brance, tak ostře zamířil na střed a Zabolotnyho prostřelil mezi betony – 2:0.
    25:14 Alexander EHL - 1:0
     
    25:14
    Německo právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš. Krzysztof Maciaś netrefil branku z celkem dobré pozice z kruhu, následoval rychlý kontr Německa a po přechodu přes modrou čáru vystřelil ALEXANDER EHL. Svou ránu skryl za stínící hráče a Zabolotny na puk nedosáhl – 1:0. Asistence: Maxmilian Kastner, Parker Tuomie.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 26. Ehl (Kastner, Tuomie), 36. Peterka (TS), 45. Ehliz (Pföderl, Michaelis), 57. Peterka (Reichel) – 54. Wajda (Lyszczarczyk, Dziubiński), 56. Komorski (Kostek, Kreżolek)


    Německo: Niederberger (Grubauer) – Wissmann, J. Müller, Szuber, M. Müller (C), Wagner, Kälble, Fohrler, Ugbekile – Peterka, Stachowiak, Reichel – Kahun (A), Sturm, Tiffels – Pföderl, Michaelis, Ehliz (A) – Ehl, Kastner, Tuomie.
    Trenér: Harold Kreis

    Polsko: Zabolotny (Murray) – Górny, Wanacki, Kruczek, Wajda, Dronia (A), Ka. Maciaś, Bryk, Kostek – Fraszko, Pasiut (A), Wronka – Michalski, Dziubiński (C), Lyszczarczyk – Walega, Paś, Zygmunt – Kr. Maciaś, Komorski, Kreżolek.
    Trenér: Robert Kalaber

    Rozhodčí: Holm (SWE), Vikman (FIN) – N. Briganti (USA), Nyqvist (SWE)

    Diváci: 9 109