Rakousko – Velká Británie 2:4 (kon.) | Francie – Německo 3:6 (kon.) | Kanada – Česko cz 4:3 (po pr.)
Lotyšsko – USA 3:6 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Švédsko – Slovensko 6:1 (kon.)
konec
Lotyšsko
3:6 (0:2, 1:1, 2:3)
USA
Úterý 21.05.2024, 16:20 • Ostrava Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:15 Joel FARABEE - 3:6
     
    59:15
    Spojené státy právě vstřelily branku! Tohle na letošním šampionátu ještě k vidění nebylo! JOEL FARABEE se hnal z levé strany sám na prázdnou branku, jenže vinou faulu obránce minul. Přesto je Američanům uznán technický gól!
    48:46 Cole CAUFIELD - 3:5
     
    48:46
    Spojené státy právě vstřelily branku! Američané dávají plánům Lotyšů na boj o postup obrovskou trhlinu! SHANE PINTO si našel odražený puk, poslal jej za branku, kde byl COLE CAUFIELD, který s kotoučem vybruslil do předbrankového prostoru a napálil jej do horního rohu! Asistence: Shane Pinto.
    45:00 Robert MAMČICS - 3:4
     
    45:00
    Lotyšsko právě vstřelilo branku! Druhá branka Lotyšska během šestnácti sekund dává Lotyšům šanci na postup! Od modré čáry vypálil ROBERT MAMČICS a jeho pokus prošel kolem clonících hráčů až do branky! Asistence: Kaspars Daugavinš.
    44:44 Eduards TRALMAKS - 2:4
     
    44:44
    Lotyšsko právě vstřelilo branku! Lotyšsko ještě snižuje! Defenziva Američanů nedokázala kotouč vyhodit do bezpečí. Následnou ránu Charlie Lindgren vyrazil betonem jen před sebe a osamocený EDUARDS TRALMAKS měl snadnou práci! Asistence: Kristaps Zile, Martins Lavinš.
    40:14 Matthew BOLDY - 1:4
     
    40:14
    Spojené státy právě vstřelily branku! Fantastický vstup USA do třetí části! Lotyši nedokázali vyhodit puk ven z obranného pásma. Brock Nelson jej poslal před branku a MATT BOLDY kotouč šikovně tečoval mezi betony Gudlevskise! Asistence: Zach Werenski.
    23:35 Renars KRASTENBERGS - 1:3
     
    23:35
    Lotyšsko právě vstřelilo branku! Tak jsem to zakřikl! Lotyši totiž předvedli povedený přechod do útočného pásma a snižují! RENARS KRASTENBERGS obdržel přihrávku na levou stranu, sjel si s pukem na kruh a propálil amerického gólmana! Asistence: Eduards Tralmaks, Kristers Gudlevskis.
    22:34 Cole CAUFIELD - 0:3
     
    22:34
    Spojené státy právě vstřelily branku! Američané využívají přesilovku a výrazně se přibližují k vítězství! Po kombinaci v útočném pásmu dostal přihrávku z pravé strany mezi kruhy COLE CAUFIELD, který pohotově propálil bezmocného Gudlevskise! Asistence: Matthew Boldy, Brady Tkachuk.
    13:20 Zach WERENSKI - 0:2
     
    13:20
    Spojené státy právě vstřelily branku! Američané přidávají druhou branku, která již tentokrát bude platit! Přihrávku do prostoru před brankou dostal z rohu útočného pásma nehlídaný ZACH WERENSKI, který zamíchal pukem před Gudlevskisem a zavěsil pod horní tyč! Asistence: Cole Caufield, Shane Pinto.
    01:23 Brady TKACHUK - 0:1
     
    01:23
    Spojené státy právě vstřelily branku! Američané se hned v úvodu dnešního utkání dostávají do vedení! Po rychlém přechodu do útočného pásma obdržel přihrávku na pravou stranu BRADY TKACHUK, který svižnou střelou potvrdil fantastickou formu na turnaji! Asistence: Cole Caufield.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 24. Krastenbergs (Tralmaks, Gudlevskis), 45. Tralmaks (Zile, Lavinš), 45. Mamčics (Daugavinš) – 2. Tkachuk (Caufield), 14. Werenski (Caufield, Pinto), 23. Caufield (Boldy, Tkachuk), 41. Boldy (Werenski), 49. Caufield (Pinto), 60. Farabee


    Lotyšsko: Gudlevskis (Merzļikins) – Čukste, Jaks, Cibulskis, Freibergs, Komuls, Mamčics, Zile – Krastenbergs, Daugavinš (C), Abols (A) – Dzierkals, Ro. Bukarts (A), Batna – Ri. Bukarts, Indrašis, Ločmelis – Ansons, Tralmaks, Lavinš – Gavars.
    Trenér: Harijs Vitolinš

    USA: Lindgren (Nedeljkovic) – Se. Jones (A), Werenski (A), Hughes, Sanderson, Petry, Vlasic, Kesselring – Boldy, Gaudreau, Nelson – Tkachuk (C), Caufield, Pinto – Zegras, Hayes, Farabee – Eyssimont, Kunin, Brindley – Leonard.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Brander (FIN), Holm (SWE) – Heffner (GER), Hofer (GER)

    Diváci: 8 924