Ostrava B – Frýdlant n/O 3:2 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava B
3:2 (1:2)
1. BFK Frýdlant nad Ostravicí
Středa 05.06.2024, 16:30 • Bazaly • 3. Moravskoslezská fotbalová liga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Prohra v této předehrávce udělala z Frýdlantu hlavního kandidáta na sestup. K záchraně mu nemusí stačit ani případná víkendová výhra nad Uherským Brodem, neboť všechny tři konkurenty BFK v boji o 15. místo čekají ještě dva zápasy. Postupující Baník se s MSFL rozloučí v Třinci, kde bude usilovat o čtrnáctou výhru v řadě. (18:37:17)
     
    Navzdory dominantnímu výkonu lídra tabulky sahal poslední Frýdlant na Bazalech po senzaci. Díky Šafnerovi a Kedroňovi dal ze sporadických útoků dva góly, mezi které se vklínila dalekonosná trefa Měkoty. Po změně stran Frýdlant vydržel odolávat soustavnému tlaku jen deset minut. Málkův gól na 2:2 Baník uklidnil a o pár minut později už favorit nakročil za třináctou výhrou v řadě Kilibardovým gólem z rychlého protiútoku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Za další vynucenou prodlevu může Baník, a to konkrétně Reteno Elekana. V horkém počasí už toho hráči mají plné kecky.
     
    90+2
    Znovu měl Ferreira hafo prostoru na centr. Frýdlantští ho odvrátili jenom k Holaňovi, jehož halfvolej tentokrát nevyžadoval žádnou Thimelovu reakci.
     
    90+1
    Nastavují se 4 minuty.
     
    90
    Ve spolupráci s centrujícím Ferreirou Kašpárek nebezpečně hlavičkoval a Thimel měl co dělat, aby míč počtvrté neskončil za brankovou čarou.
     
    89
    Dominik Holaň se připomněl zakončením z nějakých třiadvaceti metrů. Míč měl ideálně na ose, odkud ho poslal vedle pravé tyče.
     
    88
    Svatonský u půlící čáry nedovoleně podťal Ferreiru. Jsou to další cenné sekundy pro Ostravany, kteří mají na dosah třináctou výhru v řadě.
     
    87
    Střídání v týmu 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí:
    ze hřiště odchází David Kedroň, přichází Tadeáš Papík.
     
    87
    Střídání v týmu 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí:
    ze hřiště odchází Jarmil Blahuta, přichází Adam Šustai.
     
    85
    Tím nešťastníkem je Jarmil Blahuta. Stoper Frýdlantu se dobelhal do zámezí jen s pomocí maséra a spoluhráče.
     
    84
    U hostující branky zůstává v nefotbalové pozici některý z hráčů Frýdlantu. Sudí Proske dává prostor k ošetření.
     
    83
    Kilibarda zleva centroval do kapsy mezi Blahutu a Literáka. Kašpárek trajektorii míče neodhadl a ve výskoku ho prakticky nezasáhl.
     
    82
    Říha dal Elekanovi míč na osu hřiště. Gabonský fotbalista využil volného prostoru kolem sebe ke střele z dálky. Ta se ale nezařadila mezi povedené a pomalu proletěla kolem Thimelovy branky.
     
    81
    Blahuta na Literákův aut nedosáhl. Velezkušený obránce Frýdlantu pak měl šanci na reparát, ale míč posadil na hlavu Měkoty.
     
    80
    Jan Svatonský se tentokrát snažil prosadit po levé straně. Stopku mu vystavil skluz Říhy, po kterém je na programu dlouhý aut.
     
    79
    Svatonský neměl na pravé lajně moc možností, jak posunout míč dál. Stopeři jeho přihrávku do území nikoho rázně odpravili do autu.
     
    77
    Málem bylo jasno, nicméně Kilibarda po špičkové přihrávce do náběhu zvedl míč do břevna Thimelovy branky. Pohyb agilního náhradníka nezachytil Blahuta.

    Michal Břuchanský

    Branky: 37. Měkota, 55. Málek (Kilibarda), 61. Kilibarda – 21. Šafner, 44. Kedroň

    Karty:   58. Mikulenka (FNO), 60. Elekana (FNO)


    FC Baník Ostrava B: Stuhař – Měkota, Ferreira, Elekana, Holaň, Drozd (55. Kilibarda), Hapal, Chvěja, Říha (C), Fadairo (62. Kašpárek), Málek (74. Diviš).
    Náhradníci: Moučka – Aririerisim.

    Trenér: Josef Dvorník

    1. BFK Frýdlant nad Ostravicí: Thimel – Holec, Jaskula (60. Svatonský), Literák (C), Mikulenka, Kedroň (87. Papík), Šafner, Blahuta (87. Šustai), Hajnoš, Soukup (46. Varadi), Juříček.
    Náhradníci: Tomeček – Parma, Šikorik.

    Trenér: Ondřej Prepsl

    Rozhodčí: Proske – Dudek, Šafrán

    Diváci: 250