Ostrava B – Frýdlant n/O 3:2 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava B
3:2 (1:2)
1. BFK Frýdlant nad Ostravicí
Středa 05.06.2024, 16:30 • Bazaly • 3. Moravskoslezská fotbalová liga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Prohra v této předehrávce udělala z Frýdlantu hlavního kandidáta na sestup. K záchraně mu nemusí stačit ani případná víkendová výhra nad Uherským Brodem, neboť všechny tři konkurenty BFK v boji o 15. místo čekají ještě dva zápasy. Postupující Baník se s MSFL rozloučí v Třinci, kde bude usilovat o čtrnáctou výhru v řadě. (18:37:17)
     
    Navzdory dominantnímu výkonu lídra tabulky sahal poslední Frýdlant na Bazalech po senzaci. Díky Šafnerovi a Kedroňovi dal ze sporadických útoků dva góly, mezi které se vklínila dalekonosná trefa Měkoty. Po změně stran Frýdlant vydržel odolávat soustavnému tlaku jen deset minut. Málkův gól na 2:2 Baník uklidnil a o pár minut později už favorit nakročil za třináctou výhrou v řadě Kilibardovým gólem z rychlého protiútoku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Za další vynucenou prodlevu může Baník, a to konkrétně Reteno Elekana. V horkém počasí už toho hráči mají plné kecky.
     
    90+2
    Znovu měl Ferreira hafo prostoru na centr. Frýdlantští ho odvrátili jenom k Holaňovi, jehož halfvolej tentokrát nevyžadoval žádnou Thimelovu reakci.
     
    90+1
    Nastavují se 4 minuty.
     
    90
    Ve spolupráci s centrujícím Ferreirou Kašpárek nebezpečně hlavičkoval a Thimel měl co dělat, aby míč počtvrté neskončil za brankovou čarou.
     
    89
    Dominik Holaň se připomněl zakončením z nějakých třiadvaceti metrů. Míč měl ideálně na ose, odkud ho poslal vedle pravé tyče.
     
    88
    Svatonský u půlící čáry nedovoleně podťal Ferreiru. Jsou to další cenné sekundy pro Ostravany, kteří mají na dosah třináctou výhru v řadě.
     
    87
    Střídání v týmu 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí:
    ze hřiště odchází David Kedroň, přichází Tadeáš Papík.
     
    87
    Střídání v týmu 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí:
    ze hřiště odchází Jarmil Blahuta, přichází Adam Šustai.
     
    85
    Tím nešťastníkem je Jarmil Blahuta. Stoper Frýdlantu se dobelhal do zámezí jen s pomocí maséra a spoluhráče.
     
    84
    U hostující branky zůstává v nefotbalové pozici některý z hráčů Frýdlantu. Sudí Proske dává prostor k ošetření.
     
    83
    Kilibarda zleva centroval do kapsy mezi Blahutu a Literáka. Kašpárek trajektorii míče neodhadl a ve výskoku ho prakticky nezasáhl.
     
    82
    Říha dal Elekanovi míč na osu hřiště. Gabonský fotbalista využil volného prostoru kolem sebe ke střele z dálky. Ta se ale nezařadila mezi povedené a pomalu proletěla kolem Thimelovy branky.
     
    81
    Blahuta na Literákův aut nedosáhl. Velezkušený obránce Frýdlantu pak měl šanci na reparát, ale míč posadil na hlavu Měkoty.
     
    80
    Jan Svatonský se tentokrát snažil prosadit po levé straně. Stopku mu vystavil skluz Říhy, po kterém je na programu dlouhý aut.
     
    79
    Svatonský neměl na pravé lajně moc možností, jak posunout míč dál. Stopeři jeho přihrávku do území nikoho rázně odpravili do autu.
     
    77
    Málem bylo jasno, nicméně Kilibarda po špičkové přihrávce do náběhu zvedl míč do břevna Thimelovy branky. Pohyb agilního náhradníka nezachytil Blahuta.
     
    76
    Davida Kašpárka zase o kousek minul centr z pravého křídla, který netknut proletěl skrz celým malým vápnem.
     
    75
    Elekana byl strůjcem přečíslení tři na dva. Míč tahal až moc dlouho a ve finále si ho předkopl k Thimelovi. V tandemu sprintující Chvěja a Kašpárek měli smůlu...
     
    74
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava B:
    ze hřiště odchází Michal Málek, přichází Sebastian Diviš.
     
    73
    Kašpárkovi scházelo pár milimetrů, aby mohl umístit noblesní centr z dílny Kilibardy. Takto se bude kopat od branky Frýdlantu.
     
    72
    Po centru Ferreiry si domácí dávali trochu přednost. Po chvilce váhání došlo ke střele Hapala, jež byla vychýlena na roh.
     
    71
    Kilibarda přenechal míč Elekanovi, jenž si po narážečce naběhl do zpevněné nohy jednoho z hostů. Baník byl tímto zahnán zpět na půlku.
     
    70
    Domácí uklidnili hru cirkulací míče u půlící čáry. Později ho zprava dali k vápnu, ale faul Chvěji jejich snažení předčasně utnul.
     
    69
    Kašpárek nestihl přiběhnout před Thimela, kam dával dalekonosnou přihrávku Kilibarda. Bylo to už poněkolikáté, co se v obraně Frýdlantu objevila velká díra.
     
    68
    Říha nenechal na pravém kraji kouzlit Svatonského. Domácí kapitán míč v nebezpečné lokalitě ztratil, ale Mikulenkovu přihrávku před branku se ostatním bekům Baníku povedlo zajistit.
     
    66
    Varadiho zásluhou Frýdlant po změně stran poprvé zaútočil. Zkušeného matadora z druhého sledu doplnil Šafner, jenž se stal autorem zablokované střely zhruba z osmnácti metrů.
     
    65
    Kilibarda byl příjemcem krátce rozehraného rohu, ale dlouhou kličkou sám odvedl míč za koncovou čáru.
     
    64
    Nezdá se, že by Baník měl v úmyslu polevovat. Další šanci hosté usadili na poslední chvíli vyražením míče na rohový kop.
     
    62
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava B:
    ze hřiště odchází David Fadairo, přichází David Kašpárek.
    61. Marko KILIBARDA - 3:2
     
    61
    Tým Ostrava B právě vstřelil branku!
    Reteno před půlící čarou vyšachoval hned několik hráčů Frýdlantu. Fadairo od něj dostal přihrávku do situace dva na dva a zprava ideálně nachystal balón MARKU KILIBARDOVI, který z jedničky suverénně zavěsil do protipohybu gólmana.
     
    60
    Střídání v týmu 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí:
    ze hřiště odchází Albert Jaskula, přichází Jan Svatonský.
     
    60
    Reteno Elekana hostům oplatil žlutý faul u půlící čáry. Za Mikulenku to schytal Šafner.
     
    59
    Blahuta překazil Baníkovcům další z mnoha centru, který se snášel před Thimela. Frýdlant je pod ještě větším tlakem, než tomu bylo v první půli.
     
    58
    Reteno Elekana byl obětí snad prvního ostřejšího zákroku. Rozhodčí Proske měl okamžitě jasno a udělil Mikulenkovi žlutou kartu.
     
    55
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava B:
    ze hřiště odchází Jakub Drozd, přichází Marko Kilibarda.
    55. Michal MÁLEK - 2:2
     
    55
    Tým Ostrava B právě vstřelil branku!
    Frýdlant přišel o míč bezprostředně Thimelově odkopu vedle pokutového území. Chvěja ho u středového kruhu posunul k MICHALU MÁLKOVI, ten se posunul k pokutovému území a křížná střela se mu nenápadně doplazila k zadní tyči.
     
    55
    Fadairo přebíral míč ve vápně. Ve společnosti Literáka neprodleně vystřelil a poslal míč vedle pravé tyče.
     
    54
    Do ofenzivy se zapojil i Říha, jenže míč mu po narážečce s Holaněm odskákal za koncovou čáru. Thimel vykopává.
     
    53
    A další zakončení, které neprošlo přes obranný val Frýdlantu. Hapal tímto způsobem získal další roh, ze kterého se opět nic neurodilo.
     
    52
    Ferreira posunul míč do křídla před Málka. Pokus o centr byl odkloněn na roh. Ten se hostům povedlo ubránit, ale Kedroňův faul na Málka nechává akci Baníku při životě.
     
    51
    Drozdovo přenesení přes šířku hřiště hosté vystihli, ale jejich defenzivní šichta v důsledku autového vhazování zdaleka nekončí.
     
    50
    Varadimu se nepovedlo převzít hozený aut. Domácí se nenechali dlouho pobízet a prostřednictvím Elekany neúspěšně cpali do vápna centr z pravého křídla.
     
    49
    Pod tlakem hostující obrany vyndali Baníkovci míč před vápno. Po sražené ráně Holaně prošla Málkova horizontální přihrávka na pravou stranu, kde se urodila střela mimo tyče.
     
    48
    Ondřej Chvěja podnikl drzý průnik po ose hřiště Do vápna sice pronikl, ale přes Blahutu cesta ke střele nevedla.
     
    47
    Elekana nedal správný směr své přihrávce na Fadaira. Míč se odkoulel k Thimelovi, načež ho Frýdlant rychle pozbyl vinou ofsajdu.
     
    46
    Střídání v týmu 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí:
    ze hřiště odchází Petr Soukup, přichází Adam Varadi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Poločasový výsledek zápasu dvou mužstev z opačných konců tabulky zavání velkým překvapením. Frýdlant se skoro nedostal za půlku, ale díky stoprocentní úspěšnosti střelby si do přestávky odnáší vedení 2:1. Baník se v drtivém tlaku prosadil hlavně díky chybě brankáře Thimela, který si nechal do branky propadnout Měkotův pozdrav z ohromné vzdálenosti.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
    44. David KEDROŇ - 1:2
     
    44
    Frýdlant nad Ostravicí právě vstřelil branku!
    BFK dává druhý gól z druhé střely! V návaznosti na výkop Thimela a hlavičku Literáka se u míče zjevil DAVID KEDROŃ. Baníkovci mu nevěnovali dostatečnou pozornost a přízemní střela zpoza šestnáctky se zase zastavila až za Struhařem.
     
    42
    Za hlavičkou z půlky startoval Kedroň a z protější strany také Struhař, který po domluvě s obráncem stopil míč daleko před vlastním vápnem.
     
    40
    Sotva Frýdlant přerušil kombinaci kolem vápna, tak Baníkovci získali míč zpět. Profitoval z toho Hapal, jenž to jako další zkusil z dálky a jen těsně minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    39
    Elekanův centr prošel přes vápno až na levou stranu k volnému Ferreirovi, nicméně Thimel při této mimořádně nepřesné střele zůstal v klidu.
     
    38
    Už se rýsovala další gólovka Baníku, ale Fadairo podle mínění asistenta rozhodčího převzal kolmici za obranu v ofsajdu.
    37. Patrik MĚKOTA - 1:1
     
    37
    Tým Ostrava B právě vstřelil branku!
    Domácí dávají gól z té nejméně pravděpodobné střely! Holaňův pokus zpoza vápna byl sražen k PATRIKU MĚKOTOVI. Ten to optimisticky zkusil snad ze čtyřiceti metrů a Thimelovi trestuhodně prošel plachtící míč do sítě.
     
    36
    Centr zleva byl o chloupek vyšší, než přítomní hlavičkáři před Thimelem potřebovali. Míče se nikdo nedotkl, což znamená aut pro Literáka.
     
    35
    Mikulenka odklonil průnikovou řpihrávku určenou pro Drozda na další rohový kop ve prospěch jistého mistra.
     
    34
    Teď se zase hraje na útočné třetině Baníku. Chvěja přihrál přes Literáka na Fadaira a ten z takřka nulového úhlu zasáhl vzdálenější tyč.
     
    33
    Mikulenka příkladně vypíchl míč Málkovi a pomohl rozjet protiútok po pravé straně. Přízemní přihrávka mířila na hroz k Soukupovi, který nedokázal zakončit přes skluz Měkoty.
     
    32
    Thimel dlouhým odkopem jenom odevzdal míč méně zaměstnanému brankáři na opačném konci hřiště. Struhař zatím moc práce neměl, byť už paradoxně inkasoval.
     
    31
    Obrana Frýdlantu si na chvíli odpočine. Hra je přerušena kvůli ležícímu Ferreirovi.
     
    30
    Fadairo musel na okraji vápna čekat na další spoluhráče. Vybral si Ferreiru, jehož centr zase nenadělal žádnou velkou paseku.
     
    29
    Fadairova hlava prodloužila centr z levé strany k Hapalovi. Ten to chtěl zkusit, ale nepříjemně poskakující míč zvedl vysoko nad břevno.
     
    28
    Ten byl rozehrán na bližší tyč, odkud se míč odrazil k Šafnerovi. Hapal provádí aut až z úrovně půlící čáry.
     
    27
    Jakub Drozd přijal míč od Elekany a tečovanou střelou z dvaceti metrů zajistil pro své barvy alespoň rohový kop.
     
    26
    Michal Málek vyzvedl míč z propadlého centru, nicméně ani on z pravé strany nenašel hlavu žádného ze spoluhráčů.
     
    25
    Fadairo si ideálně nezpracoval přihrávku Hapala. Neplánovaně z toho byla pobídka pro Drozda a Thimel musel opět na zem kvůli střele z nějakých pětadvaceti metrů.
     
    24
    Málek s Holaněm a Ferreirou otočili těžiště hru z pravé strany na levou. I přes drobné pochybení Hajnoše se však Frýdlantu povedlo odpálit centrovaný balón do bezpečí.
     
    23
    Elekena se přesunul na pravou stranou. Takřka ztracený míč tam vybojoval pro Chvěju, ale Thimel s jeho střelou z prvního doteku těžkou práci neměl.
    21. Radim ŠAFNER - 0:1
     
    21
    Frýdlant nad Ostravicí právě vstřelil branku!
    Tak to je hodně nečekaný gól Frýdlantu! Hajnoš potáhl míč po levé straně a nenápadnou přihrávkou na střed oslovil RADIMA ŠAFNERA, jemuž se povedlo utáhnout střelu do pravého dolního rohu brány.
     
    20
    Fadairo si nechtěl nechávat míč ve vápně. Pouštěl ho k Chvějovi, ovšem ten se přes pozorného beka do zakončení nedostal.
     
    19
    Málek byl zahnán až k rohovému praporku. Hapal z následného vhazování nic nevytěžil, ale Baník i tak zůstává nasáčkován před vápnem Frýdlantu.
     
    18
    Od prvních minut je znát, že se potkává první a poslední tým tabulky. Baník dominuje a vůbec nepouští Frýdlant z jeho vlastní poloviny.
     
    17
    Literák šel do skluzu a vyrazil Málkovi míč za postranní čáru. V návaznosti na rychle vhozený aut pálil Holaň z dálky do první překážky.
     
    16
    Ostravané našli cestu do vápna. Retenovi se přes obránce povedlo vystřelit, ale Thimel si prostor u bližší tyče pohlídal.
     
    15
    Jaskula po Literákově prodlouženém autu neudržel vypadený balón. Fadairo s Elekanou startovali do protiútoku a ten byl ve vápně uhašen vybíhajícím Thimelem.
     
    14
    Ojedinělý výpad hostů měl pod palcem Kedroň. Měkota ho k ničemu nepustil a Literák bude navazovat autovým vhazováním.
     
    13
    Fadairo přihrával z rohu Chvějovi. Ten měl kolem sebe spoustu místa a přesto zakroutil centr jen do Thimelova pracoviště.
     
    12
    Chvějův odvážný driblink proti přesile skončil pádem ve velkém vápně, jenž nechal rozhodčího Proskeho klidného.
     
    11
    Fadairo pouštěl míč za sebe, jenže u vápna se v daný moment nacházel jen čtyřicátník Literák.
     
    10
    Fadairo ještě zabojoval o Ferreirův odvrácený centr, nicméně i s tímto sklepnutím si obrana BFK jakž takž poradila.
     
    9
    S bráněním rohového kopu poslední tým tabulky moc starostí neměl. Po vlastním autu ale přišla okamžitá ztráta balónu a dalekonosná střela Málka, kterou Thimel uprostřed branky zastavil.
     
    8
    Holaň roztáhl hru doleva na Elekanu, ale Chvěja ani po jeho centru v předbrankovém prostoru neuspěl. Baník si musí vystačit s rohem.
     
    7
    Mikulenka se nezalekl trojce napadaných hráčů a v rámci možností konstruktivně předal míč volnějším kolegům na půlce.
     
    5
    Stoperem obtěžovaný Chvěja si u malého vápna nevěděl rady se zakončením. Příchozí balón posunul mimo Thimelovu branku.
     
    3
    Holec kolem sebe nepustil Drozda. Nařízený aut letěl na Holaně a ten byl donucen hrát dozadu k půlící čáře.
     
    2
    Zahajovací výkop měli na prosluněných Bazalech hráči Baníku, kteří nastupují v bílých dresech. Hosté z nedalekého Frýdlantu jsou v červenožlutém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava B: Stuhař – Měkota, Ferreira, Elekana, Holaň, Drozd, Hapal, Chvěja, Říha (C), Fadairo, Málek.
    Náhradníci: Moučka – Kalibarda, Kašpárek, Diviš, Aririerisim.
    Trenér: Josef Dvorník

    1. BFK Frýdlant nad Ostravicí: Thimel – Holec, Jaskula, Literák (C), Mikulenka, Kedroň, Šafner, Blahuta, Hajnoš, Soukup, Juříček.
    Náhradníci: Tomeček – Parma, Papík, Šikorik, Varadi, Svatonský, Šustai.
    Trenér: Ondřej Prepsl

    Rozhodčí: Proske – Dudek, Šafrán.
     
    1. vzájemný zápas

    11.11.2023
    Frýdlant n. O. – Baník B 2:1
    Branky:
    10. Varadi, 38. Blahuta – 82. Bitta.
     
    1. BFK Frýdlant nad Ostravicí

    Hostující tým v minulé sezóně uhájil třetiligovou příslušnost až v posledním kole a navzdory špatné finanční situaci se přihlásil i do tohoto ročníku, v němž byl opět předurčen bojovat o spodní příčky. Situace u chvostu tabulky je velmi napínavá. Frýdlant je poslední, nicméně ztrácí jediný bod na soupeře z Hranic, Uherského Brodu a Bohunic, se kterými se už několik týdnů přetahuje o patnácté místo znamenající záchranu. V tomto ohledu Frýdlantu velmi chybí body z nedávno prohraných zápasů s Bohunicemi a Hranicemi. Šanci na záchranu pak hráči BFK posílili výhrou 5:1 v Blansku. Sobotní utkání ve Znojmě naopak skončilo očekávanou porážkou 0:3.
     
    FC Baník Ostrava B

    Rezerva Baníku měla velkou zásluhu na tom, že slezský klub bude na sezónu 2023/24 vzpomínat v tom nejlepším světle. Zatímco „áčko“ po dlouhých letech vybojovalo účast v pohárech, tak „béčko“ suverénně ovládlo tabulku MSFL a tím si s předstihem zajistilo postup do druhé nejvyšší soutěže. Dvě kola před koncem mají svěřenci Josefa Dvorníka na čele obří náskok čtrnácti bodů před druhým Zlínskem. Právě tohoto soupeře z Otrokovic Ostravané před pár dny porazili 3:1 a svou obdivuhodnou sérii výher prodloužili na dvanáct zápasů.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu z předehrávaného zápasu posledního 32. kola MSFL. Od šestnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Baníkem B a Frýdlantem nad Ostravicí!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Michal Břuchanský

    Branky: 37. Měkota, 55. Málek (Kilibarda), 61. Kilibarda – 21. Šafner, 44. Kedroň

    Karty:   58. Mikulenka (FNO), 60. Elekana (FNO)


    FC Baník Ostrava B: Stuhař – Měkota, Ferreira, Elekana, Holaň, Drozd (55. Kilibarda), Hapal, Chvěja, Říha (C), Fadairo (62. Kašpárek), Málek (74. Diviš).
    Náhradníci: Moučka – Aririerisim.

    Trenér: Josef Dvorník

    1. BFK Frýdlant nad Ostravicí: Thimel – Holec, Jaskula (60. Svatonský), Literák (C), Mikulenka, Kedroň (87. Papík), Šafner, Blahuta (87. Šustai), Hajnoš, Soukup (46. Varadi), Juříček.
    Náhradníci: Tomeček – Parma, Šikorik.

    Trenér: Ondřej Prepsl

    Rozhodčí: Proske – Dudek, Šafrán

    Diváci: 250