Maďarsko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Španělsko – Chorvatsko 3:0 (kon.) | Itálie – Albánie 2:1 (kon.)
konec
Maďarsko
1:3 (0:2)
Švýcarsko
Sobota 15.06.2024, 15:00 • Cologne Stadium, Kolín nad Rýnem (GER) • Mistrovství Evropy • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Tímto vám děkuji za pozornost, přeju vám hezký zbytek dne a těšme se na další parádní bitvy na EURO 2024! (16:58:39)
     
    Už první zápasy tak naznačují, že na první dvě místa ve skupině aspirují Němci a Švýcaři. Maďarsko zřejmě čeká boj o třetí místo se Skotskem, které proti domácímu týmu nehrálo také vůbec dobře. Vzájemná třetí bitva ve skupině tak může být pro oba týmy klíčová.

    Ve středu nás v rámci skupiny A čekají ještě zápasy Němců proti Maďarsku, Švýcaři se pro změnu utkají se Skotskem. Nebylo by překvapením, kdyby už po těchto zápasech bylo rozhodnuto o dvou postupujících.
     
    Slovinský sudí ukončil utkání, po němž zaslouženě slaví Švýcarsko! Maďarsko nadále čeká na vzájemnou výhru, jelikož nepředvedlo vůbec dobrý výkon. Dva góly v první půli byly rozhodující, a přestože se Maďaři nadechli gólem Barnabase Vargy, trefa Breela Embola pečetila zasloužený triumf.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Maďaři se přeci jen zmocnili míče a snaží se jít alespoň za druhým gólem, který může nakonec hrát roli. Bohužel však nemají síly, aby prolomili pevnou defenzivu Švýcarska.
     
    90+7
    Hlavní sudí přidává k původnímu nastavení ještě dvě minuty, v jejichž druhé polovině Švýcaři kontrolují míč kolem půlící čáry.
     
    90+6
    Defenziva Maďarska navíc pokračuje ve dni otevřených dveří, čehož se po pravé straně pokoušel využít Embolo, který týmově hledal ve vápně svého parťáka – k usměrnění stříleného centru chybělo málo.
     
    90+5
    Velká radost na švýcarské straně je v kontrastu s maďarským smutkem. Tohle je tvrdá rána pro Maďarsko, které může pomýšlet spíše na třetí místo.
    90+3. Breel EMBOLO - 1:3
     
    90+3
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Už je hotovo! Vydařený dlouhý výkop Sommera nedokázal Orbán hlavou prodloužit ke Gulácsimu, naopak pobídl BREELA EMBOLA, který povedeným lobem uklidňuje Švýcary.
     
    90+2
    Už je to trošku křeč, jelikož se Maďarům nedaří uklidnit hru a zkusit založit finální ofenzivní tlak.
    90+1. Embolo odmítl razítko na švýcarské vítězství
     
    90+1
    Lehkovážná rozehrávka Fioly na polovině hřiště nastartovala brejk Švýcarů, který nejprve táhl Embolo. Ačkoliv ve vápně překonal Gulácsiho i jeho parťáka, zahnal se na levé straně do velkého úhlu a střílený míč na branku odvrátil maďarský obránce.
     
    90+1
    Maďaři mají minimálně pět minut na vyrovnání, ale úvodní ofenzivní akce po pravé straně končí v zámezí. Maďarsko vhazuje na útočné polovině.
    90. Gulácsiho skvělý reflex drží Maďary v naději na vyrovnání
     
    90
    Skvělý Gulácsi podržel naděje Maďarů! Skvělý centr na přední tyč Xhaka šikovně lízl, načež ho Szoboszlai usměrnil na branku, ve které musel reflexivně zasáhnout zkušený brankář. Další roh.
     
    89
    Švýcarsko nikam nespěchalo, rozehrálo a nakonec Sierro dokonce vystřelil zpoza vápna, ale jeho střela okamžitě trefila stehno bránícího hráče. Rohový kop.
     
    89
    Švýcarskou akci rozjel Xhaka, a když cítil, že má za sebou Schäfera, nespěchal a nechal se přistrčit – faul.
    88. Žlutá karta
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Daniel Ryl

    Branky: 66. Varga (Szoboszlai) – 12. Duah (Aebischer), 45. Aebischer (Freuler), 90+3. Embolo

    Karty:   69. Szalai (HUN), 88. Fiola (HUN) – 5. Widmer (SUI), 59. Freuler (SUI)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:12.
    Maďarsko: Gulácsi – Lang (46. Bolla), Orbán, Szalai (79. Dárdai) – Fiola, Á. Nagy (67. Kleinheisler), Schäfer, Kerkez (79. Ádám) – Sallai, Szoboszlai (C) – Varga.
    Náhradníci: Dibusz, Szappanos – Balogh, Botka, Z. Nagy, Gazdag, Kata, Négo, Styles, Csoboth, Horváth.

    Trenér: M. Rossi

    Švýcarsko: Sommer – Schär, Akanji, Rodríguez – Widmer (68. Stergiou), Xhaka (C), Freuler (86. Sierro), Ndoye (86. Rieder) – Aebischer, Vargas (74. Embolo) – Duah (68. Amdouni).
    Náhradníci: Kobel, Mvogo – Elvedi, Zesiger, Jashari, Shaqiri, Okafor, Steffen.

    Trenér: M. Yakin

    Rozhodčí: Vinčić – Klančnik, Kovačič (SVN)

    Diváci: 41 676