Kanada East – Česko White cz 7:2 (kon.) | USA – Slovensko 5:4 (po pr.) | Švýcarsko – Velká Británie 6:3 (kon.)
Kanada West – Česko Red cz 1:2 (kon.)
konec
Kanada East
7:2 (3:1, 2:1, 2:0)
Česko White
Neděle 02.07.2023, 09:00 • Svijanská aréna 1 • Mistrovství světa hráčů do 16 let • O 5. - 6. místo
     
    Kanada East nakonec zápas zvládla bez sebemenších problémů, když využila nakonec nekoncentrovanosti českých hráčů v samotném závěru, které rozhodil pětiminutový trest pro Pavla Nestrojila. Na vyrovnání nebo dramatizaci už neměl domácí tým ani síly a končí tedy celkově na turnaji šestý. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (10:51:31)
     
    Konec zápasu.
     
    44:34
    Vyloučení v týmu Česko White:
    Grof – 2 min., napadení.
     
    44:25
    Vyloučení v týmu Kanada East:
    Dawe – 2 min., držení.
    43:41 O´BRIEN - 7:2
     
    43:41
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    A je tu další kanadské potrestání. Z levé strany se dostal ke střelbě BENJAMIN O´BRIEN, který završuje hattrick vmetnutím balónku pod betony Norka. Asistence: Luke Gobel, James Park.
     
    42:38
    Situace v ochozech se vyhrocuje. Na plochu padají lahve nespokojených fanoušků. Na české straně se totiž bude vylučovat. Filip Kotrouš (CWI) trestal seknutí Hopcrafta (CAE) po lapačce Norka a po rozčilování obdržel osobní trest.
    41:02 JACKSON - 6:2
     
    41:02
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    A je tu zjevně finální rozhodnutí! Po náporu na českou defenzívu se dostal k dorážce před brankou TYSON JACKSON a nekompromisně poslal míček do sítě za záda Šprynce. Asistence: Tommy Birkett, Will Hopcraft.
     
    40:31
    Vyloučení v týmu Kanada East:
    Monk – 2 min. + 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Česko White:
    Walter – 2 min. + 2 min., hrubost.
     
    39:06
    Na české straně dochází ke střídání brankářů, místo Davida Šprynce jde do klece Vojtěch Norek.
     
    38:45
    Tak to je velká rána pro český tým! Pavel nestrojil (CWI) dostává pětiminutový a osobní trest do konce utkání za bodnutí konce hole při přetlačování před bránou. Power-play je tak rázem u konce.
     
    38:06
    Český tým to zkouší bez brankáře, tohle je velký risk!
     
    38:06
    Český tým si ještě vybírá oddechový čas!
     
    37:02
    Vyloučení v týmu Kanada East:
    Barber – 2 min., nedovolené bránění.
     
    36:40
    Javůrek měl obrovskou tutovku! Po brejku si navedl Vienneaua skoro až mimo branku, kanadský golman padající na poslední chvíli k tyči byl ale nepřekonán. Český forvard pálil v jasné šanci vedle brány.
     
    35:14
    Doyle se vrací na hrací plochu. Česká sestava měla tlak, jenže nedokázala si z šancí vybojovat větší příležitost. Kanaďané hrají závěr hodně zkušeně.
     
    33:14
    Vyloučení v týmu Kanada East:
    Doyle – 2 min., sekání.
     
    32:59
    Nestrojil měl obrovskou tutovku! Jeho bombu Vienneau jen tak tak zastavil lapačkou před brankovou čárou. Česká touha po další trefě roste raketovou rychlostí.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 7. O'Brien (Dawe), 12. Doyle (Jackson, Bartlett), 13. Bartlett (Davis, O´Brien), 26. O´Brien (TS), 28. Mitchell (Burke), 42. Jackson (Birkett, Hopcraft), 44. O´Brien (Gobel, Park) – 10. Šimek (Kupka), 20. Nestrojil (Jánoš, Votava)


    Kanada East: Vienneau (Arnold) – Bartlett, Dawe, Park, Barber, Burke, Pilgrim, Gobel, Doyle – Monk, Philpott, Davis, Birkett, Elliot-Aldred, O'Brien, Jackson, Hopcraft, Flynn, Chafe, Blake, Mitchell.
    Česko White: Šprync (39. Norek) – Besperát, Kvítek, Votava (A), Černý, Městka, Smejkal, Grof – Kupka, Walter, Hradil, Šimek, Javůrek, Kotrouš, Bár, Chýle, Jánoš, Nestrojil (C), Meiner (A), Pavlíček.

    Rozhodčí: Aerni, Vrba
    bahis siteleri