Liberec – Sparta 1:2 (kon.)
konec
FC Slovan Liberec
1:2 (1:0)
AC Sparta Praha
Pondělí 25.10.2010, 18:00Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Příjemný pondělní podvečer ze severu Čech, kde se dnes uskuteční souboj mezi domácím Libercem a hostující Spartou. Oba celky v minulém kole české nejvyšší fotbalové soutěže padly, Slovan nestačil na vršovickou Bohemku. Pražané si před domácím publikem nedokázali poradit s Teplicemi.
     
    Sparta je v dnešním klání mírným favoritem, v tabulce okupuje pátou příčku. Modrobílí se naopak krčí až na třínácté pozici. Kdo bude mít po skončení dnešní bitvy důvod k radosti? Sledujte náš online přenos a dozvíte se vše podstatné.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelič, Holeňák, Fleišman - Vácha, Gecov, Bosančič, Breznanik - Nezmar, Kerič.

    AC Sparta Praha: Blažek - Adiaba, Řepka, Brabec, Pamič - Kladrubský, Sionko, Kucka, Vacek - Wilfried, Kadlec

    Rozhodčí: Jech - Koval, Marek.
     
    V liberecké sestavě nefiguruje veterán Jiří Štajner, jenž nemůže kvůli kartám nastoupit. Hosté se musí obejít bez zraněného Kušníra.
     
    Tribuny se pár minut před začátkem pomalu zaplňují, návštěva však nebude nikterak závratná.
     
    Týmy vstupují na hrací plochu. Liberečtí v bílém, jejich sok v tradičních rudých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop v dnešním duelu měli hostující fotbalisté, nákop Adiaby odvrací na opačnou stranu hřiště Bosančič.
     
    2
    Kadlec se snažil svižnou kličkou na středovém kruhu obelstít domácího Bosančiče, zasáhl ho však míčem do hrudi. Hra je přerušena.
     
    3
    Sparta má stále míč na svých kopačkách, Kucku nyní zastavil nedovoleným zákrokem Nezmar. Pražané budou od půlící čáry rozehrávat.
     
    4
    Dlouhý centr z hloubi pole se snažil před severočeskou šestnáckou zastavit na svých kopačkách Wilfried, dříve u míče byl ale brankář Bičík, jenž lapí balón do rukavic.
     
    5
    První šance Liberce v dnešním zápase mohla skončit brankou! Nezmar se prosmýkl po pravé straně a centrem do pokutového území nalezl volného Breznanika, ten z dobré pozice přestřelil.
     
    6
    Hosté vybojovali první roh v zápase, Sionko byl posléze faulován před libereckým teritoriem. Sparta bude zahrávat standardku.
     
    7
    Pražané měli následně možnost dalšího kopu od rohového praporku, ani v tomto případě však neměl liberecký strážce svatyně větší práci.
     
    8
    Do rychlého kontru spěchal na opačnou stranu promrzlého trávníku Marcel Gecov, jeho přetažený pas ovšem končí v zámezí. Blažek bude rozehrávat.
     
    9
    Obě strany se nyní střídají v držení kulatého nesmyslu, Brabec se pokoušel rychlou přihrávkou vyslat do úniku mladíka Kadlece, jenže ten rychlý míč nezastihl.
     
    10
    Ofenzivní akce nevyšla o chvilku později ani Slovanu, Nezmar nepochopil úmysl svého spoluhráče a za balónem se nevydal. Hostující gólman vykopává.
     
    12
    Brabec poněkud nepochopitelně zahrával malou domu před svoji brankou, což málem potrestal dobře postavený Kerič. Hrací předmět mu ale uskočil.
     
    13
    Kucka byl zastaven nedovoleně před domácím územím, sám faulovaný se ujal zahrávání přímého kopu. Ale z dvaceti metrů vysoko přestřelil.
     
    15
    Hosté získávají nad svým sokem mírnou převahu, Gecov musel před malým okamžikem čistým skluzem zastavit před vlastní svatyní unikajícího protihráče.
     
    16
    Zadák Adiaba centroval z pravé strany, míč zaplul za břevno. Liberecký strážce svatyně pošle dlouhým nákopem balón zpět do hry.
     
    17
    Další přímý kop hostující družiny zahrával Libor Sionk, hrací předmět propadl klubkem těl v šestnácte a skončil v zámezí. Sudí však signalizuje rohový kop.
     
    19
    Brabec zůstává otřesen na trávníku, hra je na malý okamžik přerušena.
     
    20
    Liberečtí odvrátili míč na polovinu hřiště, po sérii hlavičkových soubojů mají balón ve své moci opět Pražané.
     
    21
    Kamil Vacek se dostal ke střeleckému pokusu, když k němu doskákal kulatý nesmysl na hranici pokutového území. Hostující hráč ovšem svoji slabou střelu namířil jen do míst, kde operoval Bičík.
     
    22
    Po delší době se před soupeřovou brankou objevili také fotbalisté Slovanu, Gebre Selassie hledal přihrávkou pod sebe nabíhajícího Keriče, ten se však ke střele nedostal.
     
    24
    Severočeši zatím hrozí z rychlých protiútoků, Kerič po dlouhém sprintu centroval na Váchu, jenž operoval na penaltovém puntíku. Balón ovšem hlavou minul.
     
    25
    Wilfried vzápětí svým typickým způsobem dobíhal prudký pas od svých spoluhráčů, u míče byl však včas znovu brankář Bičík.
     
    27
    Hra se vyrovnala, Gebre Selassie hledal zprava ve velkém vápně operujícího Nezmara, brankář Blažek ale dokázal v pravý čas zasáhnout a zmařit libereckou akci.
     
    28
    Útočná akce hostujícího celku končí v zámezí, Bičík následně poslal svůj výkop až za autovou čáru na polovině hřiště. Sparta bude z těchto míst vhazovat.
     
    29
    Obránce Brabec dokázal pohodlně odvrátit míč před dotírajícím Nezmarem.
     
    31
    Sudí vytyčil kostkovaný praporek do výšin a zastavuje slibně se rozvíjející akci Liberce. V ofsajdové pasti byl lapen Andrej Kerič.
     
    32
    Po pravé straně se snažil protancovat Vácha, zastavuje jej však Tomáš Řepka, jenž svým čínem vyvolal bouřlivý potlesk v hostujícím sektoru fanoušků.
     
    34
    Domácí vybojovali svůj první roh v tomto duelu, centr Breznanika ovšem končí mimo sparťanské teritorium.
     
    35
    Rychlý balón nedoběhl Gebre Selassie, Blažek bude od své svatyně vykopávat.
     
    36
    Slovan v posledních minutách zatápí před Blažkem! Kerič prolétl jako střela do hostující šestnáctky, na poslední chvíli odkopl balón do zámezí Řepka.
     
    37
    Breznanik zastavuje ofenzivní akci své družiny útočným faulem, Sparta rozehrává z vlastní poloviny.
     
    39
    Liberec právě vstřelil branku!

    Severočeši jsou za svoji aktivitu z předchozích minut odměněni vstřelenou brankou. Kerič vyslal tvrdý projektil z hranice velkého vápna, Blažek jeho dělovku vyrazil pouze na břevno a přibíhající JAN NEZMAR neměl problém zakončit do poloprázdné brány - 1:0.
     
    42
    Hosté se snaží rychle odpovědět na soupeřovo vedení, Brabec po přiťuknutí Wilfrieda ovšem nezasáhl balón ideálně. Proti pravidlům se posléze provinil Řepka.
     
    44
    Wilfried se přes přesilu protivníku neprobil, nicméně Sparta zůstává u míče a zahajuje další útok z poloviny hřiště.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    46+1
    Lukáš Vácha vidí první žlutou kartu v dnešním zápase.
     
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase vede Liberec nejtěsnějším možným rozdílem. Hra je však zatím poměrně vyrovnaná, v úvodu měli více ze hry Pražané, posléze přebrali aktivitu domácí. Brankou Nezmara se také dokázali dostat do vedení.
     
    Liberec je již nastoupen na trávníku, na soupeře zatím čeká.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhou polovinu zápasu zahájili výkopem domácí, míč však na své kopačky získala Sparta. Wilfried hledal svižnou přihrávkou rozběhnutého Sionka, ovšem ten si větší šanci nevytvořil.
     
    47
    Na opačné straně hřiště musel být v pozoru také Bičík, před kterým si na hlavičku naskakoval Nezmar. Svůj pokus však mezi tři tyče nezamířil.
     
    48
    Na dnešní utkání si našlo cestu 5 350 diváků.
     
    49
    Vacek se probil u rohového praporku na levé straně hřiště přes přesilu protihráčů a dokázal také odcentrovat, obrana domácího celku ale pohodlně odvrací.
     
    51
    Sparta zahájila druhý poločas poměrně aktivně, po Pamičově centru pálil Wilfried. Ovšem nezamířil přesně.
     
    52
    Adiaba přenechal hrací předmět na hranici šestnácky neobsazenému Vackovi, jenž z dobré pozice namířil balón jen do náručí gólmana Bičíka.
     
    53
    Slovan se vlastní nepřesností připravil o balón připravil, opačným směrem mířil Kadlec, ale soupeřovu bránu neohrozil.
     
    55
    Liberec mohl z nenápadné akce odskočit svému sokovi již na dvoubrankový rozdíl. Po Keričově přesném pasu se řítil z pravé strany sám na brankáře Breznanik, Blažek ovšem předvedl efektivní zákrok.
     
    56
    V další dobré pozici před hostujícím gólmanem nezasáhl balón Nezmar, brankář Blažek rozehrává.
     
    58
    Po chybě Kladrubského uháněli domácí do nadějného přečíslení. Vácha ale celou situaci vyřešil hodně uspěchanou střelou z velké dálky, míč navíc mezi tři tyče neletěl.
     
    60
    Slovan posléze vybojoval rohový kop, avšak Kelič svoji hlavičkou mířil vysoko nad břevno.
     
    61
    Nadějné příležitost také na opačné straně hřiště, Sparta vybojovala přímý kop, centr do pokutového území poslal Vacek a domácí zadák Gecov si málem srazil balón do vlastní sítě. Nakonec z toho byl jen roh pro pražský klub, z něhož již fotbalisté v rudém nezahrozili.
     
    63
    Pražané nechávají otevřená zadní vrátka a Slovan se dostává do nadějných přečíslení, jeden z dalších svižných úprchů táhl Nezmar, který posunul míč na Bosančiče. Jeho rána končí vedle.
     
    64
    Hosté střídají, odešel Adiaba. Do boje spěchá Matějovský.
     
    65
    Bony Wilfried měl na kopačce vyrovnání, když se prohnal kolem libereckých zadáků a tvrdou ranou jen o malý kousek minul břevno domácí brány.
     
    67
    Nezmar u středového kruhu neprošel přes Pamiče, Sparta zůstává v držení míče.
     
    68
    Brabec hodně zvláštním způsobem poslal k zemi aktivního Nezmara, domácí budou zahrávat standardku z nadějné pozice.
     
    69
    Balón na hostující bránu vyslal Bosančič, avšak mířil zhruba dva metry nad bránu.
     
    70
    Sparta podruhé střídá, místo Sionka si zahraje Kweuke.
     
    71
    Žlutou kartu vidí hostující Kucka, Severočeši pošlou balón do hry z poloviny hřiště.
     
    72
    David Bičík musel ukázat další efektivní zákrok, tentokrát tygřím skokem zneškodnil dobře mířenou ránu Vacka do dolní poloviny branky.
     
    73
    Střídají také domácí, odešel Bosančič. Na trávník vybíhá Papoušek.
     
    75
    Kadlec byl faulovaný před libereckým teritoriem, ze standardky však Sparta nezahrozila. Bičík dokázal odvrátit letící míč na roh.
     
    77
    Pražané se již z kopu od rohového praporku neprosadili, naopak po dalším z rychlých útočných kontrů domácích pálil Papoušek, leč hodně mimo.
     
    78
    Matějovský nejprve svoji přihrávkou volné spoluhráče v šestnáctce nenalezl a následně motal hlavy hostujícím protivníkům Kerič, o míč byl však nakonec připraven.
     
    80
    Sparta měla možnost dalšího rohového kopu, Vacek svým vysokým centrem nalezl hlavu skákajícího Brabce, jenže ten neměl správně seřízená mířidla.
     
    81
    Hosté poslední minuty zvyšují své obrátky, Kadlec našel chytrou přihrávkou spoluhráče Wilfrieda, ten svoji ranou trefil pouze libereckého obránce.
     
    82
    Sparta právě vstřelila branku!

    Hosté dokázali vyrovnat! Centr do šestnáctky zasáhl nejprve Wilfried, jenže Bičík proti jeho pokusu předvedl hbitý zákrok. K odraženému balónu se ale dostal LÉONARD KWEUKE, jenž pohodlně zakončil - 1:1.
     
    84
    Domácí mohli hned vzápětí vrátit vedení na svoji stranu! Gebre Selassie zprava nalezl volného Keriče, ten z penaltového puntíku trefil pouze dobře postaveného Blažka.
     
    84
    Slovan střídá, místo Nezmara si zahraje Dejmek.
     
    85
    Střídání také v hostujících řadách, Kadlec uvolní místo Podanému.
     
    87
    Sparta právě vstřelila branku!

    Pražané velice rychle otáčí vývoj zápasu a rázem se dostávají do vedení! BONY WILFRIED se s ničím nepáral a skvěle mířenou ranou do pravého rohu liberecké branky skóruje - 1:2.
     
    89
    Změna hráčů v družstvu Severočečechů. Holeňák jde ze hřiště, na opačnou stranu spěchá Vulin.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje dvě minuy.
     
    90+2
    Na trávník vběhl hostující fanoušek! Pořadatelská služba jej nemohla dostihnout, nakonec ale celou situaci zvládla a pokračuje se ve hře.
     
    Konec zápasu.
     
    Sparta předvedla parádní finiš a z města pod Ještědem si odváží tři body. Liberec ve druhém poločase na své aktivitě mírně polevil, za což pyká cenou nejvyšší. Z mrazivého severu se loučí Lukáš Šonský. (19:56:05)

    Lukáš Šonský

    Branky: 39. Nezmar - 82. Kweuke, 87. Wilfried

    Karty:   46+1. Vácha - 71. Kucka


    FC Slovan Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelič, Holeňák (89.Vulin), Fleišman - Vácha, Gecov, Bosančič (73.Papoušek), Breznanik - Nezmar (84.Dejmek), Kerič.


    AC Sparta Praha: Blažek - Adiaba (64.Matějovský), Řepka, Brabec, Pamič - Kladrubský, Sionko (70.Kweuke), Kucka, Vacek - Wilfried, Kadlec (85.Podaný)


    Rozhodčí: Jech - Koval, Marek.

    Diváci: 5350
    bahis siteleri