Ústí n/L – Znojmo 2:0 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
HC LERAM Orli Znojmo
Pondělí 15.11.2010, 18:00 • Zlatopramen aréna, Ústí nad Labem. Kapacita 6 500 diváků. • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pět minut před koncem pohřbila hrubá chyba hostů jejich myšlenky na body. Jejich zmatky za brankou využil Hanzl a druhým gólem rozhodl dohrávku 18. kola. (20:12:56)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:55
    Haman z první mezi kruzhy zkusil střelu po ledě. Salfického beton zasáhl.
     
    57:51
    Bez helmy zůstal sudí Vampola. V souboji Lva s Orlem mu ji vypíchla jedna z hokejek. Bude někdo vyloučen za vysokou hůl? Asi ne....
     
    56:40
    Kanko mohl navýšit vedení Lvů. Zkoprnělé Znojmo mu v obranné třetině nechalo mnoho volnéhpo prostoru. Ústecký forvard však zblízka zamířil jen do Horčičky.
     
    55:02
    Lvi právě vstřelili branku!
    Znojmo si neuvěřitelnou hrubkou komlikuje cestu na bodové myšlenky z dnešního mače. Nedorozumění Horčičky s jedním z obránců za brankou využil ROBIN HANZL. Nečekaně jim zasáhl do předávky, objel branku a zasunl puk k tyččce. Horčička se druhou stranou ke své konstrukci nestihl přemístit.
     
    54:35
    Kanko udržel u hrazení puk, ale špatně rozehrál. Hosté si kontr pokazili taktéž zlou rozehrávkou.
     
    54:00
    Ústečtí se prokombinovali až k zakončení. Pajič mířil mimo. Pak zase hosté zahráli na zakázané uvolnění.
     
    53:27
    Chvíli se domácí drželi v pásmu. Branku však neohrozili. Pak útočili hosté. Zakončoval Haman. Jeho střela z otočky nebezepčná nebyla. Po icicngu Ústí se však hra vrací před Salfického.
     
    51:00
    Diváci ve Zlatopramen aréně jsou v posledních desítkách vteřin svědky neurovnané hry plné přerušení. Vzruch přinesl Kloz. Jeho tečovaná střela mířila kousek vedle pravé tyče. Pak měl domácí mladý forvard ještě lepší pozici po přiťuknutí Skleničky na pravém kruhu dal Horčičkovi zabrat. Hosté obrátili a akci zakončili střelou Barztoše z dálky. Salfický si na ní pošmákl a uklidil ji do lapačky.
     
    48:35
    Mičulka neatakován projel až do pásma Ústí. Střelu namířil slabou přímo do náručí Salfického.
     
    47:20
    Ústí mířilo ve třech na dva. Nesehrálo situaci zle. Pazourek po předávce Pajiče však příliš dlouho krotil puk. Z úhlu pak nezakončil přesně.
     
    46:27
    Marek Hovorka (UNL) 2 + 10 min. - Jakub Kania (ZNO) - 2 min.
     
    46:27
    Příliš ostře do sebe za brankou Znojma zajeli Kania s Hovorkou. Oba budou vyloučeni.
     
    46:00
    Po delší době navštívili Ústečtí útočné pásmo. Puk však honili po mantinelu a k zakončení se nedostali.
     
    45:00
    Hosté opět přehrávali Ústí v jeho obranné třetině. Dostali se i ke střele. Z první z mezikruží. Puk však Salfický viděl a podžel jej v náručí.
     
    43:30
    Ústečtí přestáli tlak Znojma, vyhodli a mohou srovnat řady.
     
    42:40
    Jarůšek byl sám na brankovišti. Skvěle proti jeho bekhendovým dorážkám zakročil Salfický. Zvláště skluz proti té první byl fantastický. Pak už útočník Znojma nepřetlačil brankářův beton.
     
    41:35
    Domácí trojka brání velmi dobře. I když hosté ji svírají. Nestřílí však. Přesto měli velkou šanci. Odražený puk mohl vrátit do branky David. Minul prostor tří tyčí. Další dvě střely z dálky kryl Salfický.
     
    40:48
    Miloslav Gureň (UNL) - 2 min. sekání.
     
    40:48
    Ústí půjde do tří. Za brankou fauloval Gureň.
     
    40:25
    Hosté pokračují v přesilovce. Od modré pálil Kolafa. Salfický byl připraven.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina přinesla první a zatím jediný gól. Na svědomí jej má ústecký obránce Němeček, jehož rána od modré měla Svobodovy naganské parametry. Díky ní Ústečtí vedou. Třetí část začne ca. v 19:35
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Robin Hanzl (UNL) - 2 min. podražení.
     
    39:40
    Haman posunul na Havlíka a ten na pravém kruhu neměl špatnou pozici. Jeho pokus tlumil Dalfický. Hosté pokračovali v ataku a vynutili si faul.
     
    38:00
    Další ofenzivní snahy Ústí již dobrou střeleckou pozici v následných vteřinách nepřinesly.
     
    37:20
    Pazourek si vyjel zpoza branky před ní. Spoluhráči mu odclonili soupeře a ústecký matador mohl vklidu mířit. Najel si až na střed, ale jeho pokus švihem přistál v lapačce, jíž Horčička reflexivně máchl.
     
    36:00
    A šance i na druhé straně. Hanzl měl mezi kruhy dostatek času i prostoru. Svoji střelu však namířil přímo doprostřed branky. Nemohla skončit jinde než v náručí hostujícího brankáře.
     
    34:45
    Druhá více než stoprocentní šance Znojma v dnešním utkání. Salfický vyrazil střelu zlevé strany přímo před Podešvu. Tem mohl mířit do odryté branky. Na poslední chvíli mu do gólové dorážky vložil hůl Holomek a zabránil jisté brance.
     
    34:00
    Nyní hosté napadali hluboko v útočném pásmu. Ústí se štěstím prošlo před Horčičku a tam bylo nebezpečné. Hostující brankář se musel otáčet po střelách Diviše a pak od ústeckých beků, kteří pálil metr za modoru čarou.
     
    32:45
    Napadání Ústeckých činilo Znojmu potíže. Hosté se nedokázali dostat ani do středního pásma a pak zahráli na zakázané uvollnění. Po buly se jim však vedlo lépe a Česnek se již v útočné třetině prosmýkl od zadního hrazení do střelecké pozice na pravém kruhu. Další snažení hostů zarazil Salfický, který volný puk zalehl.
     
    31:00
    Domácí v plném počtu. Bez větším kompliakcí ústečtí oslabení přestáli.
     
    28:15
    Zbyněk Sklenička (UNL) - 2 min. nedovolené bránění.
     
    26:13
    Lvi právě vstřelili branku!
    Po rozhárané hře se ujala rána od modré a Ústí vede. Čurilova příhra na modou byla sražena. Puk vyletěl do vzduchu. ROMAN NĚMEČEK si ho stáhl rukavicí, nerozpakoval se a ihned po dopadu na led se do něj opřel. Střela se mu vyvedla náramně. Zastavila se až v síti Horčičkovy branky, v jejím levém horním rohu. Tam hostující brankář nemohl dosáhnout, i proto, že před ním z pohledu Ústí velmi dobře clonili další dva hráči. Asistence: Marek Čurila.
     
    24:58
    Tomáš Hradecký (ZNO( - 2 min. držení.
     
    24:58
    A hned po buly se hosté dopustili faulu. Nyní si ve čtyřech zahrají oni.
     
    24:47
    Nepřesnosti na obopu stranách vrcholí zakázaném uvolnění po pokusu o dlouhou příhru Znojma.
     
    23:15
    Hosté byli bv přesilovce neplodní. Jedinou střelu vyslali až v samém závěru. Zdálky nebyla nebezpečná.
     
    21:13
    Pavel Janků (UNL) - 2 min. zdržování hry.
     
    21:13
    Po výpadu Diviše s Hovorkou musel po střele prvního jmenovaného zasahovat Horčička, pak zmáčkli v útočné třetině Orli Lvy a osvobození neosvobození přinesl Janků. Jeho puk vylézl mimo hřiště. Ústí bude hrát v oslabení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Ve vyrovnané první periodě měli možná blíže ke skórování hosté. Dvě vyložené příležitosti však promarnili. Domácí byli sice častěji před brankou soupeře, stoprocentní šanci však dosud neměli. Snad nájezd Hovorky. Ten byl však zastavenm faulem. Druhá část začne ca. v 18:47.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:45
    Domácí špatně rozehráli na vlastní polovině a hosté mohli jít v oslabení do vedení. Povedený brejk jim zkazilo prachbídné zakončení Říhy. Podešva mu naservíroval před opuštěnou branku a znojemský forvard nepochopitelně přestřelil.
     
    18:25
    Přihrávka Pazourka před branku na Janků neprošla. Pak ústečtí veterání připravili palebnou pozici pro Gureně. Jeho nápřah však Horčička dobře viděl a v poklidu vyrazil. Další atak Ústí zastavilo nedovolené hraní v brankovišti Znojma.
     
    17:12
    Adam Havlík - 2 min. sekání.
     
    17:12
    Ústečtí v pěti se přesunuli do útoku a aktivním napadáním vybojovali puk, posléze i faul.
     
    15:30
    Beroun zatáhl puk po levém křídle a žabičkou hledal spoluhráče před brankou. jeho úmysl přečetl Salfický a puk zneškodnil.
     
    14:47
    UNL - 2 min. příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    14:47
    Ústí hrálo přesilovku zle. Nejdřív chyboval Gureň, štěstí pro něj, že hosté nezakončili lépe. Domácí korunovali svoji nemohoucnost špatným střídání a půjdou do čtyř.
     
    13:40
    Jakub Kania (ZNO) - 2 min. sekání.
     
    13:40
    Za záda znojemské obrany pláchl Hovorka. Nezakončil však moc dobře i proto, že byl faulován.
     
    13:00
    Po obléhání ústecké branky, když si střeleckou pozici nepořipravili, museli Orli bránit. Puk po nahození zdálky zastavil jejich brankář.
     
    11:20
    Janků mezi kruhy místo střely ještě posunul doprava na Pajiče. Jenže trochu na paty, a tak se slovinskému šutérovi střela moc nevyvedla. Horčička zasáhl betonem. Na druhé straně dělal domácí obraně problémy aktivní Havlík. Nyní jej však modří zpacifikovali dřív, než stačil zakončit. Následné pokusy o rychlejší přechody do útoku se ani jedné straně nevyvedly.
     
    8:45
    Říha si pohrál s ústeckou obranou. Zpoza branky pak vykouzlil přihrávku na Rachůnka. Ten sám před brankou příliš dlouho zpracovával. Pak nastřelil připraveného Salfického. I tak to byla velká šance Znojma.
     
    7:30
    Dlouho mačkali domácí Orly před jejich brankářem. Šanci měl Janků po dobré příhře skrz pásmo od Pazourka. Střela mu však nesedla. Pak nepřesně rozehrál Hořava a do kontru mířil Havlík. Sice se zbrzdil, ale i tak se individálně protlačil do zakončení. Jeho pokus z mezikruží kryl Salfický v rozkleku.
     
    5:30
    Ústečtí pak dvakrát úspěšně vyhodili. Další ohrožení branky domácích se ve zbytku přesilovky nekonalo.
     
    4:10
    Proti Hradeckému zasahoval Salfický v akrobatické pozici. Beroun z pravého kruhu branku švihem přestřelil.
     
    3:13
    Dominik Boháč (UNL) - 2 min. hákování.
     
    3:13
    Lattner se snažil vyšťourat puk od mantinelu. Byl faulován. Tradiční bolet Ústí. Zbytečný faul ve středním pásmu.
     
    2:05
    Počáteční oťukávání narušily dva výpady Ústí. Diviš ani Pajič však nezakončili příliš nebezpečně. Hru přerušil sudí poté, co na ledě zůstal ležet Rachůnek. Důvod k vyloučení rozhodčí nenašel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický (Orct) - Němeček, Boháč, P. Hořava, Gureň,L. Poživil, Holomek, Klobouček - Hovorka, Čurilla, Diviš - Janků, Pajič, Pazourek - Kanko, Mikulík, Ludvík - KLoz, R. Hanzl, Sklenička

    Orli Znojmo: Horčička (Kacetl) - Kolafa, Štach, David, Lattner, Kania, Stehlík, (Pospíšil) - Jarůšek, Haman, Havlík - Beroun, Hradecký, Mičulka - Rachůnek, Říha, Podešva - Vyletelka, Bartoš, Česnek.

    Rozhodčí: Vampola - J. Svoboda, Reich..
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Karel Filas

    Branky a nahrávky: 27. Němeček (Čurila), 56. Hanzl


    HC Slovan Ústí nad Labem: Salfický (Orct) - Němeček, Boháč, P. Hořava, Gureň,L. Poživil, Holomek, Klobouček - Hovorka, Čurilla, Diviš - Janků, Pajič, Pazourek - Kanko, Mikulík, Ludvík - KLoz, R. Hanzl, Sklenička
    HC LERAM Orli Znojmo: Horčička (Kacetl) - Kolafa, Štach, David, Lattner, Kania, Stehlík, (Pospíšil) - Jarůšek, Haman, Havlík - Beroun, Hradecký, Mičulka - Rachůnek, Říha, Podešva - Vyletelka, Bartoš, Česnek.

    Rozhodčí: Vampola - J. Svoboda, Reich.

    Diváci: 2045