Omsk – Magnitogorsk 3:4 (po pr.) | Kazaň – Ufa 1:3 (kon.)
po prodl.
Avangard Omsk
3:4 (2:1, 0:1, 1:1 - 0:1)
Metallurg Magnitogorsk
Pátek 11.03.2011, 14:00Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Omsk i přes skvělý vstup do zápasu neuspěl, v první třetině vedl již o dvě branky. Soupeř však vždy dokázal vyrovnat, na trefu Averina dokonce hosté odpověděli až v poslední minutě základní hrací doby. Magnitogorsku nakonec vítězství vystřelil Aaltonen, jehož střela ze čtvrté minuty prodloužení skončila v brance. Avangard tak ve dvou domácích zápasech neuspěl, Jágrovi a spol. se postup vzdaluje. Děkuji za pozornost. (16:43:20)
     
    80:00
    Konec zápasu.
     
    63:29
    Metallurg právě vstřelil branku!

    Je rozhodnuto, hosté v prodloužení vsítili rozdílovou trefu. Kontiola ve útočném pásmu posunul puk k JUHAMATTIMU AALTONENOVI, jenž polovysokou ranou zamířil přesně. Asistence: Petri Kontiola - 3:4!
     
    62:10
    Na zteč se vydal také hrdina závěrečných minut ve třetí části - Petri Kontiola, ale přes přesilu protivníků se neprobil. Úspěch vzápětí neslavila ani individuální akce Červenky.
     
    60:57
    Volkov převzal dobrý pas od spoluhráče a z levého kruhu tvrdě pálil, na Gelashviliho si ale nepřišel. Puk zastavuje hostující gólman ve výstroji a přerušuje hru.
     
    60:18
    Hostující celek brzdí v přechodu do útočného pásma ofsajd.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Po šedesáti minutách končí utkání nerozhodně, druhý čtvrtfinálový zápas se tedy bude prodlužovat.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:41
    Schyluje se k prodloužení, týmy se již nikam neženou.
     
    58:03
    Metallurg právě vstřelil branku!

    Magnitogorsk dokázal podruhé v zápase vyrovnat, čímž tentokrát pozastavuje začínající oslavy domácího publika! PETRI KONTIOLA aktivně napadal soupeřovu rozehrávku, což se vyplatilo. Hostující útočník získal kotouč u mantinelu, vybruslil si do lepší palebné pozice a přesně zakončil. Bez asistence - 3:3.
     
    57:07
    Hostům se čas na vyrovnávací branku krátí, nyní však svého soka zatlačil před Rämëm, který si připsal těžší zákrok proti tvrdé střele z mezikruží.
     
    55:49
    Průnik Jágra zastavuje ofsajd, buly ve střední třetině.
     
    55:20
    Přihrávku Popova se snažil přetavit ve čtvrtý úspěch Kuryanov, avšak zasáhl pouze brankářovu hruď.
     
    54:10
    Hra se po delší době přesunula také k domácí kleci, Platonov pálil z otočky, avšak mířil mimo. Omsk je v těchto chvílích lepším mužstvem.
     
    52:08
    Gelashvili před malým okamžikem až příliš odvážně vystartoval ze svého teritoria, aby rozehrál kotouč. Červenka málem brankářův výlet potrestal, hostující gólman ale černou pryž včas přikryl lapačkou.
     
    50:59
    Před Gelashviliho se zleva nasunul Volkov, hostující muž s maskou však neměl s jeho zakončením větší problémy. Buly v útočném pásmu Omsku.
     
    50:11
    Zdunov vzápětí na opačné straně hřiště zkoušel štěstí bekhendem, jenže jeho pokus mezi tři tyče nemířil.
     
    49:02
    Jágrův pas zpracoval Semin, ovšem v nadějné pozici u hostující svatyně nedokázal zakončit zrovna podle představ.
     
    48:18
    Skvělá přihrávka Popova doklouzala až na pravou stranu, kde napřáhl k mohutné pumelici Perezhogin. Ten po své střele již zvedal ruce nad hlavu, ale Gelashvili nepustil černou pryž za svá záda.
     
    46:32
    Duel v těchto minutách nikterak strhující boj nepřináší, oba týmy se střídají v držení kotouče. Hra se odehrává spíše ve středním pásmu.
     
    44:21
    Střelecký pokus Kontioly blokuje obrana hokejistů v tmavých dresech, Omsk poté zvolna kombinuje s pukem v neutrálním pásmu.
     
    43:37
    Pervyshin míchá s pukem za vlastní brankou a vyčkává, až jeho spoluhráči dostřídají. Kotouč posléze vylétl za mantinel, buly ve středovém kruhu.
     
    42:30
    Po menší přestávce způsobené drobnými úpravami ledové plochy se bude pokračovat ve hře, vhazování ve středním pásmu.
     
    40:25
    Avangard právě vstřelil branku!

    Tak to je nástup domácích hokejistů do závěrečné dvacetiminutovky jako hrom! EGOR AVERIN si vybruslil na vrchol pravého kruhu a prudkou střelu namířil přesně. Jeho branka hodně přípomínala vyrovnávací trefu hostujícího týmu z předchozí třetiny. Asistence: Červenka, Bondarev - 3:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce tempo hry mírně opadlo. Omsk byl častěji u kotouče, ale v útočném pásmu si příliš vyložených šancí nevypracoval. Magnitogorsk hraje uvolněně, dobře brání a zásluhou Kaigorodovy přesné trefy vyrovnal. Těšme se na třetí dějství, jež bezesporu nabídne zajímavou podívanou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Fedorov kličkuje s pukem přilepeným na své čepeli za domácí klecí, zatím však bez úspěchu.
     
    38:33
    Avangardu se početní převaha příliš nepovedla, Aaltonen naopak mohl ihned po svém návratu z trestné lavice skórovat. Uháněl takřka sám na brankáře, ale Rämö byl připraven.
     
    37:18
    Rána Škouly Gelashviliho nevyděsila, hosté vzápětí vyhazují.
     
    36:31
    Aaltonen zasáhl protihráče vysokou holí, za což jde pykat na trestnou lavici. Domácí hrají přesilovku.
     
    35:20
    Omsk ožil, Jágr po svižném přečíslení nahazoval puk před branku. Od klubka hráčů postavených u hostující svatyně se ale kotouč odrazil jen do připraveného gólmana.
     
    34:20
    Zahrozilo také na opačné straně, Gelashvili totiž ztratil hůl. Ovšem spršku střel bez větších potíží pokryl i bez své důležité pomůcky.
     
    33:12
    Hosté hrají v naprosté pohodě, bez problému brání soupeřovy útoky a vyráží také do nebezpečných ofenzivních výpadů. Velkou šanci spálil Klhystov, jenž se dostal do samostatného úniku. Zakončoval však pouze do gólmanovy vyrážečky.
     
    32:24
    Vampola zamíchal s kotoučem v útočném pásmu, jeho nabídku se snažil tečovat Semin, byl ovšem dobře bráněn.
     
    30:31
    Belov pálil od modré čáry, před hostující svatyní se posléze strhl menší závar a Gelashvili byl nepříjemně zasažen holí do masky. Po chvilce se ale z ledu zvedá a v zápase bude pokračovat.
     
    29:42
    Až po Jágrově střele musel Gelashvili zasahovat, bez větších potíží stáhl prudkou střelu českého útočníka do lapačky.
     
    29:13
    Magnitogorsk zlepšil pohyb ve vlastní třetině. Omsk sice dlouhé chvíle operuje s pukem na holích u soupeřovy klece, ale k zakončení se dostává pouze zřídka.
     
    26:50
    Metallurg právě vstřelil branku!

    Je vyrovnáno! Hosté se z nenápadné akce prosadili, ALEXEI KAIGORODOV přiklouzal do útočného pásma a střelou přes obránce trefil přesně k tyči. Asistence: Denis Klhystov - 2:2.
     
    26:17
    Střelecký pokus Chistova byl zblokovaný, Kalyuzhny z následného protiútoku nezahrozil. Svoji střelu namířil jen do betonů brankáře.
     
    24:45
    Druhá část hry nám zatím začíná vcelku opatrně, oba výběry se pravidelně střídají v držení černé pryže. Na větší šanci ovšem stále čekáme.
     
    23:34
    Kontiola pálil ještě ze středního pásma, Rämö neměl s jeho nečekano střelou potíže. Pohodlně jí zastavil na své hrudi a před dotírajícími protivníky poté raději přerušuje hru.
     
    22:58
    Z otočky zkošel štěstí Perezhogin, ale neuspěl. Po Škoulově pokusu nachází Galashvili puk ve výstroji.
     
    22:00
    Chistov se probíjel do útočné třetiny, Pervyshin jej však tvrdým zákrokem na hranici pravidel poslal k ledu. Pokračuje se ve hře, kupředu míří také Omsk.
     
    20:11
    Hostující brankář si připisuje lehký zákrok, nahození od modré čáry uschoval v lapačce a přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Omsk zahájil zápas s velkým odhodláním a svého soupeře úvodní minuty svíral ve vlastním pásmu. Domácí se také dostali do dvoubrankového vedení, prosadil se Perezhogin a Červenka. Hosté se ovšem postupem času osmělili a zásluhou přesného zakončení Chistova snížili náskok protivníka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:15
    V samém závěru početní převahy zahrozil Magnitogorsk, Platonov se dostal k odraženému kotouči těsně před Rämëm, ale v tísni nedokázal zakončit přesně.
     
    18:23
    Začíná krátká přesilovka hostujícího celku, u puku jsou však zatím domácí. Jejich ofenzivní průnik přibrzdil ofsajd, buly v neutrálním pásmu.
     
    17:16
    Počet sil na ledě se vyrovná, dvě minuty dostává Jaromír Jágr.
     
    16:52
    Metallburg se soupeřově přesile statečně brání, podruhé již posílá puk do středu hrací plochy a odchází střídat.
     
    16:22
    Hosté půjdou na chvíli opět do tří! Proti pravidlům se tentokrát provinil Kontiola.
     
    16:14
    Magnitogorsk ve čtyřech, Kuryanov nebezpečně operoval před brankou soupeře, avšak do vážnější příležitosti se neprotlačil.
     
    15:20
    Domácí si zahrají také v pěti proti třem! Misharin dostává menší trest za hákování.
     
    14:57
    Přesilovkové komando Omsku nastěhováno před Gelashvili, dvakrát pálil z kruhu aktivní Červenka. Z druhé úspěšné trefy se ale zatím neradoval.
     
    13:44
    Fedorov pyká za hákování, první početní převahu v dnešním duelu si tak zahrají domácí.
     
    12:53
    Metallurg právě vstřelil branku!

    STANISLAV CHISTOV snižuje! Hostující forvard obdržel přesný pas před branku, chytře vyčkal na pohyb brankáře a poté poslal puk pod jeho betonem do sítě. Asistence: Fedorov - 2:1.
     
    11:34
    Nebezpečná střela Averina zprava! Gebashvili vyrazil letící kotouč pouze před sebe, hosté nakonec nebezpečí zažehnali.
     
    10:30
    Jágr pouze nahodil puk před soupeřovu svatyni a odchází střídat, Biryukov posléze prudkou přihrávkou nikoho z volných spoluhráčů nenašel.
     
    9:12
    Až nyní bylo před domácí klecí rušno, Atyushov hledal křižnou přihrávkou v útočné třetině Kvashu, ovšem ten nedokázal ideálně zasáhnout skákající kotouč.
     
    7:37
    Hosté jsou stále pod tlakem soupeře, před malým okamžikem byla střela Averina zblokovaná. Následuje komerční přestávka.
     
    6:19
    Avangard právě vstřelil branku!

    Česká spolupráce sklidila poprvé v sérii úspěch, domácí navyšují svůj náskok. Škoula přesným pasem z rohu kluziště nalezl před brankou operujícího ROMANA ČERVENKU, který z hranice brankoviště trefil přesně. Asistence: Škoula - 2:0.
     
    5:24
    Hokejisté Omsku jsou zatím jednoznačně aktivnější, hostující brankář má plné ruce práce. Nyní zahrozila Jágrova formace, Gebashivili musel být opět připraven.
     
    4:24
    Další branku vstřelili domácí, ta však pro ofsajd neplatí! Gelashvili pustil za svá záda tvrdou střelu z dálky, sudí ovšem oslavy domácího publika okamžitým rozpažením ukončil.
     
    3:03
    Avangard právě vstřelil branku!

    Omsk jde hned ve třetí minutě zápasu do vedení. Kulyash skvělým pasem skrz celé střední pásmo nalezl rozjetého ALEXANDERA PEREZHOGINA, jenž svůj únik zakončil střelou do horní poloviny branky. Asisntece: Kulyash, Popov.
     
    2:14
    Od modré čáry pálil Škoula, ale jeho pokus hostujícího gólmana nikterak nevyděsil.
     
    0:43
    Perezhogin spěchal za prudkou přihrávkou, kterou mu adresovali spoluhráči. U letícího kotouče byl však dříve brankář Gelashvili, jenž jej přikryl lapačkou. Domácí forvard ve velké rychlosti nešťastně upadl a narazil do mantinelu, z ledu se zvedá až za pomoci spoluhráčů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy jsou nastoupeny na modrých čarách. Omsk odehraje zápas v černých dresech, jejich soupeř v bílém. Zní státní hymna Ruska.
     
    Zatímco v dresu domácích uvidíme na ledové ploše všechny české zástupce, v hostující sestavě neregistrujeme Tomáše Rolinka.
     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Rämö (Kuznetsov) - Muchačev, Kulyash, Škoula, Bondarev, Pervyshin, Belov, Pivtsakin - Pervushin, Červenka, Vampola, Kuryanov, Volkov, Popov, Everin, Perezhogin, Kalinin, Semin D., Vlasenkov, Jágr, Kalyuzhny.

    Metallurg Magnitogorsk: Gelashvili (Lisutin) - Niskala, Misharin, Melenkich, Lyubushin, Atyushov, Varlamov, Churlyaev, Biryukov - Kvasha, Fedorov, Chistov, Khlystov, Platonov, Zdunov, Kontiola, Aaltonen, Kaigorodov, Klimenko, Abdullin, Potekhin.


    Rozhodčí: Kadyrov, Gashilov - Tomilov, Parfenov.
     
    Hezké páteční odpoledne, vítejte u sledování textového online přenosu z hokejové KHL. Jágrův Omsk přivítá ve druhém čtvrtfinálovém zápase Magnitogorsk, v němž působí také český forvard Tomáš Rolinek. Úvodní bitva Avangardu nevyšla, především díky hattricku Platonova si hosté připsali první cenné vítězství. Kdo bude mít více důvodu k radosti po skončení dnešního klání?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 4. Perezhogin (Kulyash, Popov), 7. Červenka (Škoula), 41. Averin (Červenka, Bondarev) - 13. Chistov (Fedorov), 27. Kaigorodov (Klhystov), 59. Kontiola, 64. Aaltonen (Kontiola)


    Avangard Omsk: Rämö (Kuznetsov) - Muchačev, Kulyash, Škoula, Bondarev, Pervyshin, Belov, Pivtsakin - Pervushin, Červenka, Vampola, Kuryanov, Volkov, Popov, Averin, Perezhogin, Kalinin, Semin D., Vlasenkov, Jágr, Kalyuzhny.
    Metallurg Magnitogorsk: Gelashvili (Lisutin) - Niskala, Misharin, Melenkich, Lyubushin, Atyushov, Varlamov, Churlyaev, Biryukov - Kvasha, Fedorov, Chistov, Khlystov, Platonov, Zdunov, Kontiola, Aaltonen, Kaigorodov, Klimenko, Abdullin, Potekhin.

    Rozhodčí: Kadyrov, Gashilov - Tomilov, Parfenov.

    Diváci: 10318
    bahis siteleri