Manchester City – Manchester Utd. 1:0 (kon.)
konec
Manchester City
1:0 (0:0)
Manchester United
Sobota 16.04.2011, 18:15FA Cup
Předzápasové kurzy
     
    Je konec. Manchester City nakonec udrželo nejtěsnější náskok a vítězí v důležitém utkání 1:0, když se o jedinou branku postaral Yaya Touré. Děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek večera. (20:12:33)
     
    Konec zápasu.
     
    94
    United se na chvíli usadili poblíž pokutového území soupeře, jenže přišli o míč a jejich městský rival založil rychlý útok, ze kterého sice nic nebezpečnějšího pro branku Van der Sara nevzešlo, ale alespoň ušetřil drahocenný čas.
     
    93
    Citizens stále drží hru daleko od své branky a vydatně buší do obranného bloku Manchesteru United, který v čele s brankářem Van der Sarem má teď plné ruce práce s tím, aby udržel nebezpečné střelce soupeře na uzdě.
     
    91
    Již v nastaveném čase mohl podtrhnout výhru Citizens rozeběhnutý Balotelli, jemuž adresoval záložník Barry do běhu dobrý a přesný pas, jenže šikovný útočník se k míči neprobil, když ztratil rovnováhu!
     
    90
    Nani nic většího nevymýšlel a z hranice šestnáctky vypálil, jenže nastřelil jen pár metrů před sebou clonícího protihráče, od kterého se míč odrazil zpět k půlicí čáře.
     
    88
    Zabaleta mohl pro Manchester City, který stále drží na své straně nejtěsnější náskok jedné branky, uklidnit na chvíli situaci, jenže po tvrdém souboji nedokázal vyvézt míč a přišel o něj. Hrát mohou Fergusonovi svěřenci.
     
    87
    Táhlá střela z uctivé vzálenosti a ostrého úhlu skončila mimo branku, takže se gólman Hart mezi tyčemi Citizens vzrušovat vůbec nemusel. United ale stále drží míč.
     
    85
    A střídají také svěřenci treéra Manciniho. Místo ofenzivního záložníka Silvy přišel na hřiště o poznání obrannější typ středopolaře, zkušený Vieira.
     
    84
    Další změna v týmu Alexe Fergusona. odchází O'Shea a přichází na hřiště čerstvý útočník Fabio.
     
    83
    Hra se nám v těchto chvílích přelévá ze strany na stranu, přičemž na Parka si při útoku United vyšlápl Kompany a obdržel žlutou kartu.
     
    80
    United teď vyvinuli na brankáře Harta nápor, když ten nejdříve likvidoval nepříjemnou ránu a následně si poradil i s jemnou hlavičkou z ostrého úhlu.
     
    78
    Nani se ocitl v tísni u rohového praporku u Van der Sarovy branky a dlouhým odkopem poslal míč jen do autu, po němž vhodí míč do hry Citizens. Následně Johnsona na straně Citizens vystřídal Wright-Phillips.
     
    76
    Karts se nám teď dokonale otočila na svou druhou stranu. Po rohovém kopu vypálil z hranice šestnáctky Carrick a jeho projektil doplatchtil až do připravených rukavic gólmana Harta, jenž byl na místě uprostřed své branky včas.
     
    75
    Rudí ďáblové potřebují hrát, protože mají na svém kontě stále jednogólovou ztrátu. Jejich oslabení Scholesem ale nahrálo do karet Citizens, kteří te´d drží míč na svých kopačkách a zakládají útočnou akci.
     
    74
    A trenér Alex Ferguson na oslabení svého týmu pohotově reaguje střídáním. Útočníka Dimitara Berbatova nahrazuje o poznání defenzivněji laděný Anderson.
     
    72
    Tak to je tvrdá rána pro Manchester United. Po zbytečném a likvidačním zákroku na Zabaletu, který dostal hodně nebezpečný šlapák, putuje po červené kartě předčasně do sprch zkušený záložník Scholes.
     
    70
    Manchester City se tlačil do Van der Sarovy blízkosti, ale Ďáblové neměli pro jeho snahu pochopení a aktivním napadáním ho donutili k chybě. Míč končí za čárou vedle branky nizozemského gólmana, který bude z pokutového území United rozehrávat.
     
    69
    Balon rychle střídá svého majitele. Chvíli s ním manipulují na svých kopačkách Citizens, jindy pro změnu jejich konkurent z anglického města Manchester. Oba brankáři mají ale minimum práce a spíše pozorují situaci před sebou.
     
    67
    Zahanbit se nechtějí nechat ani Manciniho svěřenci, kteří se snaží rovněž zaměstnat v těchto chvílích minimálně vytíženého brankáře Van der Sara. Ten ale může být nadále v klidu, protože jeho spoluhráči narušují soupeřovu kombinaci.

    Ladislav Vácha

    Branky: 52. Touré

    Karty:   65. Zabaleta (MAC) - 83. Kompany (MAN)   72. Scholes (MAN)


    Manchester City: Hart – Kolarov, Lescott, Kompany, Zabaleta – Silva, Barry, Touré, de Jong, Johnson – Balotelli.
    Manchester United: Van der Saar – O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra – Scholes, Park, Carrick – Nani, Valencia, Berbatov.

    Rozhodčí: Mike Dean
    bahis siteleri