Manchester City – Manchester Utd. 1:0 (kon.)
konec
Manchester City
1:0 (0:0)
Manchester United
Sobota 16.04.2011, 18:15FA Cup
Předzápasové kurzy
     
    Příjemný sobotní podvečer, vítám vás u sledování on-line přenosu zápasu Manchester City – Manchester United v rámci 1. semifinálového utkání anglického FA Cupu. Už tak zajímavou dvoudílnou bitvu o účast ve finále prestižní soutěže navíc okoření to, že se jedná o derby, v němž se spolu střetnou odvěcí městští rivalové. Jak vypadá výchozí pozice obou dnešních soupeřů? Rudí ďáblové vedou anglickou ligu s náskokem sedmi bodů před Arsenalem a v týdnu si zajistili postup do semifinále Ligy mistrů, když vystavili stopku londýnské Chelsea. Citizens drží v Premier League 4. příčku, ovšem z evropských pohárů už vypadli. Do dnešního souboje jdou ale obě mužstva ze stejné startovní čáry a vyrovnanými šancemi na úspěch. Semifinálovým sítem ale může projít jen jeden. Komu se nakonec podaří proklouznout do finále, a výrazně se tak přiblížit zisku cenné trofeje? Utkání začíná v 18:15.
     
    Úvodní sestavy:

    Manchester City:
    Hart – Kolarov, Lescott, Kompany, Zabaleta – Silva, Barry, Touré, de Jong, Johnson – Balotelli.

    Manchester United:
    Van der Saar – O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra – Scholes, Park, Carrick – Nani, Valencia, Berbatov.

    Rozhodčí:
    Mike Dean.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Manchester City kombinoval na své půlce hřiště a hledal si cestu do útoku, jenže dlouhá nahrávka po levém křídle skončila už mimo hřiště. Odkop od brány hostů.
     
    3
    Zatím sledujeme spíše počáteční oťukávání. Oba soupeři jako kdyby si chtěli nejdříve osahat míč a zahřát se na provozní teplotu. Míč se rychle stěhuje po hrací ploše a střídá svého majitele. Chvíli ho drží domácí, jindy pro změnu hosté.
     
    4
    Rudí ďáblové nepříjemně doráželi na domácí zadáky a ti pod tlakem trochu zazmatkovali, ovšem situaci se jim podařilo nakonec vyřešit a udržet míč ve své moci.
     
    5
    Svěřenci trenéra Fergusona postupnou kombinací ze svého území, přičemž se do hry dostal i gólman Van der Sar, probiliaž na půlku soupeře, ovšem zde o míč přišli. Hrát mohou domácí.
     
    7
    Hra stále nedosahuje výraznějšího tempa. V úvodu utkání sledujeme hodně vyrovnanou a taktickou partii, při níž se nikdo příliš nikam nehrne.
     
    8
    Balotelli sklepl halvou ve středu hřiště hlavou míč na Tourého, který se mu snažil křížnou přihrávkou do vápna míč vrátit, ovšem obrana hostů zasáhla včas a nebezpečí zažehnala.
     
    10
    Evra se pokusil proniknout po levém křídle k pokutovému území, ovšem trefil při obhazování protihráče jen jeho nohy. Hosté ale zůstavají u míče, budou vhazovat.
     
    11
    Nani se vrhl mezi přesilu protihráčů, jenže ti pro jeho statečný kousek neměli pochopení a o míč ho připravili. Kousek před šestnáctkou zůstalo chvíli útočné eso hostů ležet na trávníku, ale nakonec pokračuje ve hře.
     
    12
    Nani vybojoval pro svůj tým rohový kop a sám se postavil k jeho exekuci.
     
    13
    Centrovaný míč si našel mezi skrumáží hráčů vyskakující brankář Hart a vyboxoval míč svými rukavicemi do bezpečí. U míče ale zůstávají rudí ďáblové.
     
    14
    Aktivně napadající Citizens vyhnali svého městského rivala s balonem až na jeho půlku, kde teď Fergusonovi svěřenci pokračují v započaté kombinaci.
     
    15
    Obávaný kanonýr Berbatov teď dvakrát nebezpečně zahrozil. Nejdříve z hranice malého vápna sám nastřelil vybíhajícího gólmana Harta a následný přízemní centr do pokutového území zblízka tečoval jen vysoko nad bránu domácích!
     
    16
    Citizens drží míč na svých kopačkách, ale postupnou kombinací se jim zatím nedaří překonat obranný val Manchesteru United, který ve středu hřiště pracuje velmi aktivně a spolehlivě.
     
    18
    Balotelli rozkmital své rychlé nohy a pokusil se dohnat přízemní nákop do šestnáctky hostů, jenže k míči se nakonec neprobil. Hrát mohou svěřenci trenéra Fergusona.
     
    20
    Hosté si začínají postupnými krůčky vytvářet územní převahu. Teď zahrávali rohový kop, jenže míč po několika odrazech skončil v náruči připraveného gólmana Harta, jenž stál na brankové čáře.
     
    22
    Po Naniho vysoké, ale přesné přihrávce se na levé straně dostal k míči Evra, jenže v obležení dvou protihráčů si nedokázal poradit a byl brzy odzbrojen.
     
    23
    Hosté jsou stále aktivnějším týmem a daří se jim držet hru v uctivé vzdálenosti od svého gólmana Van der Sara. Citizens jsou neustále ve střehu, protože jejich soupeř drží hru převážně na jejich území.
     
    24
    Valenciúv centr z pravé strany až do pokutového území nedoletěl, jelikož ho jeden z hráčů domácích zblokoval mimo hřiště. Hosté budou vhazovat.
     
    25
    Vidic se probil k hlavičce po dalším ze série rohových kopů, jenže z území mezi hranicí šestnáctky a malým vápnem hlavičkoval vedle pravé Hartovy tyčky.
     
    26
    Také Citizens se po delší časové odmlce podívali na dostřel gólmana Van der Sara a ten musel zasahovat. Proti vysokému centru z poloviny hřiště zasáhl svou připravenou náručí a rozehrál výhozem na své spoluhráče.
     
    28
    Hra se nám v těchto chvílích vyrovnala, ale po lepší chvilce Citizens teď útočí hosté. Kousek za šestnáctkou teď zahrávají trestný kop po faulu na Carricka, k jehož exekuci se staví Nani.
     
    30
    Naniho ránu zblokovala zeď na rohový kop, po němž se dostal k zakončení z dobré palebné pozice Berbatov, jenže hlavou o kousek přestřelil Hartovu branku.
     
    31
    Berbatovovi se po jednom ze soubojů spustila z nosu krev, ale realizační tým už mu ji zastavil tamponem a kanonýr Ďáblů pokračuje v zápase.
     
    32
    Barry se nejrychleji zorientoval ve skrumáži před Van der Sarovou brankou, přiťukl si míč na levou stranu do volného prostoru a z úhlu tvrdě zakončil, jenže trefil jen boční síť!
     
    33
    Citizens podrželi hru v blízkosti pokutového území svého soupeře a jejich slibně se rozvíjející akci zastavil jejich soupeř jen za cenu autového vhazování.
     
    35
    Balotelli se nemazal s míčem na svých kopačkách a z dálky, zhruba z 25 metrů, ho ostře poslal na bránu. Gólman Van der Sar musel zasahovat, když míč zpod břevna vytáhnul na rohový kop!
     
    36
    Ten sice větší nebezpečí pro Ďábly nepřinesl, jenže Citizens zůstali u míče a po zblokovaném přízemním centru Silvy zahrávají znovu roh.
     
    37
    Nadýchaný centr obdržel v pokutovém území zadák Lescott a bez přípravy tvrdě vypálil, jenže nesetěloval si přesně mířidla a zamířil vysoko nad bránu.
     
    38
    Družina podm vedením ostříleného kouče Fergusona se po krátké přestávce podívala znovu na půlku soupeře, který měl v posledních minutách navrch, a v tomto prostoru se zdrží, protože Nani byl faulován.
     
    39
    Aktivní Nani se po odvráceném nákopu dostal k balonu na hranici šestnáctky a jeho tvrdá rána proletěla mezi nohama před ním stojícího protihráče daleko od pravé Hartovy tyče.
     
    40
    Hra má svižné tempo a rychel se nám přelévá ze strany na stranu. Manchester City se nastěhoval na půlku soupeře, kde o míč sice přišel, ale znovu se mu ho podařilo získat zpět. Nic nebezpečnějšího ale poblíž Van der Sara nevymyslel.
     
    41
    Nizozemský brankář Van der Sar se zapojil do kombinace Ďáblů a pokusil se dlouhým výkopem vysunout do brejku své spoluhráče, kteří byli v náběhu, jenže obrana Citizens zapracovala spolehlivě a odvrátila nebezpečný míč na autové vhazování.
     
    42
    Balotelli prokázal, že má opravdu rychlé nohy a tah na branku. Po obdržení míče si to namířil k hranici pokutového území a jeho zblokovaná rána skončila na rohovém kopu.
     
    43
    Po tom se ke střele probil ještě Lescott, jehož tvrdá rána z hranice vápna o kousek minula levou tyčku, k níž skákal Van der Sar!
     
    45
    Machester United měl výhodu rohového kopu, po němž sice zahrozit nedokázal, ale udržel míč na svých kopačkách. Svižná kombinace ale postrádala přesnost a skončila mimo hřiště, po čemž odkopne míč od své brány gólman Hart.
     
    47
    Již běží nastavený čas, při němž Fergusonova družina stále drží míč ve své moci a nebezpečně kombinuje kolem pokutového území svého městského rivala.
     
    47
    Berbatov si ještě za soupeřovou obranou zpracovával vysoký míč, jenže byl příliš blízko čáry a po horší zpracování poslal balon mimo hřiště.
     
    První poločas skončil.
     
    První poločas nám vstřelenou branku nenabídl, přesto se zaplněné ochozy stadionu Wembley rozhodně nenudily. K vidění bylo hned několik šancí na obou stranách. Uvidíme, jakou podívanou nám hráči na obou stranách pomyslné barikády předvedou ve druhé půli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Balotelli s Barrym vedli rychlý útok a hnali se do vápna Manchesteru United, jenže jejich kombinace se neobešla bez nepřesnosti, díky níž se dostali k míči Ďáblové.
     
    48
    Hra je v těchto chvílích značně neurovnaná a rozhodně nanavezuje na to, co nám předváděli hráči v první půli. Míč létá z jedné půlky hřiště na druhou, přičemž většinu času tráví ve vzduchu nebo v zámezí.
     
    49
    Balotelli založil rychlý útok a posunul míč na levé křídlo, odkud končí sražený přízemní centr Citizens v zámezí.
     
    50
    Gólman Hart dostal od svých spoluhráčů při kombinaci přihrávku a snažil se dlouhým odkopem zrychlit hru, jenže míč bez přípravy trefil tak nešikovně, že ho odpálil hodně vysoko, ale jen kousek za pokutové území. Fergusonova družina toho ale nedokázala využít.
     
    52
    A po chybě brankáře Van der Sara se rodí první gól utkání! K míči se dostal po špatném odkopu na hrancii šestnáctky YAYA TOURÉ, který se prohnal s míčem na noze jako vichřice kolem soupeřových hráčů do šestnáctky a z volného protostoru a mírného úhlu po zemi přesnou střelou skóroval!
     
    54
    Hra se nám přelévá ze strany na stranu, ale v těchto okamžicích tahají přece jen za delší konec pomyslného provazu svěřenci trenéra Fegusona, kteří se snaží o rychlou odpověď, ale neúspěšně. Obrana Citizens odolává.
     
    56
    A svěřenci kouče Manciniho odpovídají stejnou mincí. teď pořádně přitlačili v útočné fázi na pilu a probili se ke dvěma nebezpečným centrům z levé strany, které letěly při zemi. Oba měl na svědomí Silva, který nejdříve trefil nohy protihráče, ale podruhé našel Tourého, jehož rána skončila mimo Van der Sarovu branku.
     
    58
    Míč teď drží ve své moci častěji Citizens, kteří prostřednictvím beka Kolarova vhazují na půlce svého soupeře.
     
    59
    Sérii vášnivých a vyrovnaných soubojů poblíž půlící čáry nakonec vyzněla příznivěji pro hráče ve světlemodrých dresech, kteří budou vhazovat.
     
    60
    Kompaktnost kombinace Citizens narušovali Ďáblové častým zakopáváním míče mimo hřiště, čímž se ale Manciniho družina stále více posouvala k brance svého soupeře.
     
    61
    Manchester City stále drží míč na svých kopačkách a rozvíjí po velké ploše hřiště svou kombinaci, jenže ta s sebou zatím kýžené ovoce nepřinesla. Citizens se stále nedaří překonat kompaktní defenzívu svého rivala.
     
    62
    Na konci rychlé kombinace stál z úhlu centrující Balotelli, kterému ale soupeř vypíchl míč na rohovoý kop. Po tom vzešlo velké nebezpečí poblíž branky Manchesteru United, když z ostrého úhlu nepřekvapil svou střelou k bližší tyčce Van der Sara zakončující Johnson.
     
    63
    Lescott si naskočil na cetrovaný míč ze zahrávaného rohového kopu a nikým neatakovaný hlavičkoval z hranice malého vápna, jenže ve výborné pozici jen miinul branku!
     
    65
    Série tvrdých soubojů před pokutovým územím Citizens končí ostrým zákrokem na Parka, po němž obdržel žlutou kartu Zabaleta. Navíc United zahrávají nebezpečný trestný kop, k němuž se stavějí Scholes s Nanim.
     
    66
    Nani se opřel do míče a jeho ránu ještě tečoval jeden z protihráčů, po čemž musel gólman Hart vytahovat míč na brankové čáře rukavicemi do břevna, od něhož se míč odrazil do bezpečí!
     
    67
    Zahanbit se nechtějí nechat ani Manciniho svěřenci, kteří se snaží rovněž zaměstnat v těchto chvílích minimálně vytíženého brankáře Van der Sara. Ten ale může být nadále v klidu, protože jeho spoluhráči narušují soupeřovu kombinaci.
     
    69
    Balon rychle střídá svého majitele. Chvíli s ním manipulují na svých kopačkách Citizens, jindy pro změnu jejich konkurent z anglického města Manchester. Oba brankáři mají ale minimum práce a spíše pozorují situaci před sebou.
     
    70
    Manchester City se tlačil do Van der Sarovy blízkosti, ale Ďáblové neměli pro jeho snahu pochopení a aktivním napadáním ho donutili k chybě. Míč končí za čárou vedle branky nizozemského gólmana, který bude z pokutového území United rozehrávat.
     
    72
    Tak to je tvrdá rána pro Manchester United. Po zbytečném a likvidačním zákroku na Zabaletu, který dostal hodně nebezpečný šlapák, putuje po červené kartě předčasně do sprch zkušený záložník Scholes.
     
    74
    A trenér Alex Ferguson na oslabení svého týmu pohotově reaguje střídáním. Útočníka Dimitara Berbatova nahrazuje o poznání defenzivněji laděný Anderson.
     
    75
    Rudí ďáblové potřebují hrát, protože mají na svém kontě stále jednogólovou ztrátu. Jejich oslabení Scholesem ale nahrálo do karet Citizens, kteří te´d drží míč na svých kopačkách a zakládají útočnou akci.
     
    76
    Karts se nám teď dokonale otočila na svou druhou stranu. Po rohovém kopu vypálil z hranice šestnáctky Carrick a jeho projektil doplatchtil až do připravených rukavic gólmana Harta, jenž byl na místě uprostřed své branky včas.
     
    78
    Nani se ocitl v tísni u rohového praporku u Van der Sarovy branky a dlouhým odkopem poslal míč jen do autu, po němž vhodí míč do hry Citizens. Následně Johnsona na straně Citizens vystřídal Wright-Phillips.
     
    80
    United teď vyvinuli na brankáře Harta nápor, když ten nejdříve likvidoval nepříjemnou ránu a následně si poradil i s jemnou hlavičkou z ostrého úhlu.
     
    83
    Hra se nám v těchto chvílích přelévá ze strany na stranu, přičemž na Parka si při útoku United vyšlápl Kompany a obdržel žlutou kartu.
     
    84
    Další změna v týmu Alexe Fergusona. odchází O'Shea a přichází na hřiště čerstvý útočník Fabio.
     
    85
    A střídají také svěřenci treéra Manciniho. Místo ofenzivního záložníka Silvy přišel na hřiště o poznání obrannější typ středopolaře, zkušený Vieira.
     
    87
    Táhlá střela z uctivé vzálenosti a ostrého úhlu skončila mimo branku, takže se gólman Hart mezi tyčemi Citizens vzrušovat vůbec nemusel. United ale stále drží míč.
     
    88
    Zabaleta mohl pro Manchester City, který stále drží na své straně nejtěsnější náskok jedné branky, uklidnit na chvíli situaci, jenže po tvrdém souboji nedokázal vyvézt míč a přišel o něj. Hrát mohou Fergusonovi svěřenci.
     
    90
    Nani nic většího nevymýšlel a z hranice šestnáctky vypálil, jenže nastřelil jen pár metrů před sebou clonícího protihráče, od kterého se míč odrazil zpět k půlicí čáře.
     
    91
    Již v nastaveném čase mohl podtrhnout výhru Citizens rozeběhnutý Balotelli, jemuž adresoval záložník Barry do běhu dobrý a přesný pas, jenže šikovný útočník se k míči neprobil, když ztratil rovnováhu!
     
    93
    Citizens stále drží hru daleko od své branky a vydatně buší do obranného bloku Manchesteru United, který v čele s brankářem Van der Sarem má teď plné ruce práce s tím, aby udržel nebezpečné střelce soupeře na uzdě.
     
    94
    United se na chvíli usadili poblíž pokutového území soupeře, jenže přišli o míč a jejich městský rival založil rychlý útok, ze kterého sice nic nebezpečnějšího pro branku Van der Sara nevzešlo, ale alespoň ušetřil drahocenný čas.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Manchester City nakonec udrželo nejtěsnější náskok a vítězí v důležitém utkání 1:0, když se o jedinou branku postaral Yaya Touré. Děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek večera. (20:12:33)

    Ladislav Vácha

    Branky: 52. Touré

    Karty:   65. Zabaleta (MAC) - 83. Kompany (MAN)   72. Scholes (MAN)


    Manchester City: Hart – Kolarov, Lescott, Kompany, Zabaleta – Silva, Barry, Touré, de Jong, Johnson – Balotelli.
    Manchester United: Van der Saar – O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra – Scholes, Park, Carrick – Nani, Valencia, Berbatov.

    Rozhodčí: Mike Dean
    bahis siteleri