Žilina – Košice 1:1 (kon.) | Trnava – Dunajská Streda 2:1 (kon.) | Žilina – Košice 1:1 (kon.)
Trnava – Dunajská Streda 2:1 (kon.)
konec
MŠK Žilina
1:1 (1:1)
MFK Košice
sk Neděle 17.07.2011, 19:30 • Pod Dubňom • Niké liga
     
    Koniec zápasu. (21:21:17)
     
    90+
    Neuveriteľné! Žilina to dokázala, ale ich radosť prerušuje hvizd hlavného rozhodcu. Strelu Nemanju Zlatkoviča brankár Tofiloski neudržal, lopta mu vypadla, tam sa k nej dostal Stanislav Angelovič a dorazil ju do prázdnej brány. Rozhodca však píska offsajd žilinského obrancu a gól tak neplatí, stav ostáva nezmenený, Žilina remizovala s Košicami 1:1.
     
    90+
    Záverečná snaha Žilinčanov, ale je to už veľmi zúfalé. Domáci zrejme poznačení aj únavou už nedokážu vyprodukovať výraznejší tlak. Aj preto Marcel Ondráš skúšal šťastie iba z veľkej diaľky, ale jeho pokus bol veľmi nepresný. Košičania navyše využívajú možnosť taktického striedania v nadstavenom čase. Ihrisko opustil Erik Pačinda a na jeho miesto nastúpil Juraj Hovančík.
     
    90
    Žilinčania stupňujú svoj tlak, ale nejde to. Ani po jednom z dvoch rohových kopov nedokázali výraznejším spôsobom ohroziť brankára Tofiloskeho. Najskôr Zlatkovičov center z pravej strany bol tečovaný mimo brány, z opačnej strany následne centroval Miroslav Barčík, ale ani na jeho loptu nikto nedosiahol. Rozhodca bude v druhom polčase nadstavovať ešte štyri minúty.
     
    88
    Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času sa domáci konečne dostali k exekúcii štandardnej situácie. Tentokrát sa k lopte postavila trojica hráčov, pričom nakoniec veľmi nečakane zakončoval netradičný exekútor Marcel Ondráš. Lopta z jeho ľavačky síce preplachtila ponad múrom, ale skončila tesne vedľa pravej žrde. Ani tentokrát sa stav nemení.
     
    86
    Nervozita sa naozaj stupňuje. Košičania sa snažia zdržovať čas všetkými možnými prostriedkami a zároveň znervózniť domácich. Teraz sa o to pričinili príliš blízkym postavením múru. Najväčšu aktivitu v tomto smere vyvíjal Ján Novák, ktorý za tento svoj počin vidí od rozhodcu žltú kartu. Nervozita sa stupňuje, Žilina hrá s Košicami stále 1:1.
     
    84
    Tak v závere stretnutia ešte zrejme uvidíme divadlo. Momodou Ceesay totiž získal loptu tesne za šestnástkou a bol by sa rútil sám na brankára, keby zozadu nezatiahol ručnú brzdu Matúš Čonka. Rozhodca Vnuk mu však bez váhania vyťahuje červenú kartu a východniari budú hrať v závere stretnutia oslabení. Domáci majú veľkú šancu rozhodnúť.
     
    82
    Hra je teraz na niekoľko desiatok sekúnd prerušená po tom, čo na trávniku po jednom zo súbojov ostal ležať Peter Šinglár. Čas sa čoraz rýchlejšie kráti a stav stretnutia je stále nerozhodný. Pre Košice určite vynikajúci, pre domácich však veľmi zlý. Dokážu vyvinúť dostatočný tlak a rozhodnúť o svojom víťazstve alebo podceňovaní východniari získajú bod hneď v úvode kola na pôde favorita?
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len desať minút a tréner Ľubomír Nosický strieda poslednýkrát. Snaží sa oživiť útočnú fázu a poslať tam čerstvé sily. Aj preto sťahuje z hry Tomáša Majtána, ktorý síce dal gól, ale do prehustenej obrany súpera by už mal ťažké presadiť sa. Na jeho miesto nastupuje robustný Ivan Lietava, ktorý by mohol záveru stretnutia typologicky vyhovovať.
     
    78
    Pri svojej snahe o útočenie si budú musieť dávať domáci pozor na zadné vrátka, pretože hostia takisto vedia pohroziť. Teraz získali výhodu rohového kopu. Loptu si na pravej strane postavil Erik Pačinda, jeho center na vzdialenejšiu žrď Dúbravka podbehol a za ním hlavičkoval Ivan Dokovič. Domáci mali teraz obrovské šťastie, pretože lopta skončila nad brvnom.
     
    76
    Žilinčania v šanci. Miroslav Barčík nemá cit len pre prihrávku, ale vie si loptu aj potiahnuť a vystreliť. Teraz sa zmocnil rozohrávku súpera, okamžite si pripravil loptu na strelu a zakončil z 20 metrov. Nebol však až natoľko presný, pretože lopta skončila veľmi tesne vedľa pravej Tofiloskeho žrde. Domáci by mali začať stupňovať tlak, zatiaľ sa však jedná len o zriedkavé príležitosti.
     
    74
    Do konca riadneho hracieho času nám ostáva už len niečo viac ako štvrťhodina. Žilinčania majú opäť rohový kop, ktorý nezahráva nikto iný než Miroslav Barčík. Ten dnes potvrdzuje, že stále má v nohe cit pre dobrú prihrávku či center. Aj tentokrát lopta z jeho kopačky smerovala na hlavu spoluhráča, ale v spleti hráčov sa odrazila nad bránu. Následne druhé striedanie aj v tíme domácich. Nemanja Zlatkovič nahradil Viktora Pečovského.
     
    72
    Žilinčania v ďalšej snahe, opäť center Barčíka z pravej strany, tentoraz na vzdialenejšej žrdi vyskakoval Jozef Piaček. Zakončoval však už zo záklonu a nenamieril presne. Lopta z jeho hlavy skončila nad bránou. Následne Košičania striedajú. Ihrisko opúšťa Kamil Karaš a na jeho miesto nastupuje doliečený Ján Novák. Dokáže vo zvyšku stretnutia potvrdiť svoju povesť kanoniera?
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času to domáci skúšajú aj nakopávanou loptou. Tentoraz sa snažil uvoľniť Tomáš Majtán, ale i on bol tiesnený hráčom súpera. Keby sa ho zbavil, rútil by sa sám na Tofiloskeho. To sa však nestalo, Dokovič odkopol loptu na rohový kop. Z neho tentoraz nezapršalo a žltozelení sa do zakončenia nedostali.
     
    68
    Po prvýkrát po nástupe na ihrisko sa predviedol aj Momodou Ceesay, ktorý sa zmocnil lopty na pravej strane a okamžite vnikol do šestnástky, kde sa snažil obhodiť dvoch protihráčov. Bol však až príliš rýchly a nedokázal už pri bránkovej čiare odcentrovať a lopta mu ušla mimo ihriska. Ani z tohto pokusu domácich teda nič nebolo. Stav stretnutia je stále nerozhodný 1:1.
     
    66
    Nebezpečne kontrujú aj Košičania, ktorí nechcú len brániť Žilinu, ale využiť každú naskytnutú možnosť a pokúsiť sa ohroziť bránu súpera. Do útoku teraz vybiehal stredom ihriska Erik Pačinda, ktorý prihrávkou pomedzi dvoch hráčov sa snažil vysunúť Miroslava Viazanka. Ten bol ale príliš rýchly a loptu zanechal za sebou, od päty sa odrazila len na kopačky domácich.
     
    64
    Žilinčania v snahe o rýchlu kontru a výpad za obranu súpera. Lopty sa zmocnil v strede poľa Peter Šulek, ktorý hľadal Romana Gergela. Poslal mu však príliš prudkú prihrávku, pri ktorej bol skôr brankár súpera Darko Tofiloski. Následne tréner Ľubomír Nosický realizuje prvé striedanie v domácom tíme. Ihrisko opúšťa Róbert Pich, ktorého nahradí Momodou Ceesay.
     
    62
    Spomeňme si aj to, že súbežne s týmto zápasom sa hrá aj v Trnave, kde domáci Spartak hostí nevyspytateľný tím z Dunajskej Stredy. Vedenie zo Žitného ostrova opäť vymenilo veľké množstvo hráčov, a tak je veľmi ťažké od nich niečo očakávať. Na štadióne Antona Malatinského sú síce svojmu súperovi na dostrel, ale po presnom zásahu Procházku prehrávajú 1:0.
     
    60
    Začína to byť veľmi zaujímavé. Žilinčania majú loptu častejšie na svojich kopačkách, ale aj hostia ukazujú, že hrať vedia a nechcú byť fackovacím panákom. Sústredia sa síce na hru v defenzíve, ale vyrážajú do protiútokov, pričom predovšetkým ten pred malou chvíľou zaváňal gólom. Domáci si budú musieť dávať pozor na svoje zadné dvierka, lebo gólová rana by ich dostala do veľkých problémov.
     
    58
    Obrovská šanca Košíc a fantastický zákrok Martina Dúbravku. Tak toto bola neuveriteľná možnosť na zmenu skóre pre hostí. Peter Šinglár dobrým pasom na ľavú stranu vysunul Erika Pačindu, ten presnou kolmicou na bližšej žrdi našiel nohu práve striedajúceho Dávida Škutku, ktorého bombu z prvej domáci gólman reflexívne vyráža a zachraňuje svoj tím od naozaj veľkých problémov.

    Andrej Kuzmány

    Branky: 36. Majtán - 27. Čonka

    Karty:   35. Angelovič (ZIL) - 40. Viazanko (KOS), 86. Ján Novák (KOS)   84. Čonka (KOS)


    MŠK Žilina: Martin Dúbravka - Stanislav Angelovič, Jozef Piaček, Prince Ofori, Marcel Ondráš - Peter Šulek - Roman Gergel, Viktor Pečovský, Miroslav Barčík (K) - Róbert Pich, Tomáš Majtán
    MFK Košice: Darko Tofiloski - Mikuláš Tóth, Ivan Dokovič, Timon Dobias, Matúš Čonka - Floris Héric Isola, Peter Šinglár (K) - Coulibaly Diaby, Kamil Karaš, Miroslav Viazanko - Erik Pačinda

    Rozhodčí: Vladimír Vnuk - Tomáš Somoláni, Peter Jenčura
    bahis siteleri