Lublaň – Žilina 4:1 (kon.) | Lublaň – Žilina 4:1 (kon.) | Hr. Králové – Mladá Boleslav 2:5 (kon.)
Cracovia – Banská Bystrica 1:6 (kon.) | Třebíč – Jihlava 3:4 (kon.) | Beroun – Benátky n/J 0:1 (kon.)
Havlíčkův Brod – Jastrzębie 5:1 (kon.) | HC Slovan – Kuopio 2:1 (po s.n.) | Kadaň – Písek 6:2 (kon.)
Klášterec nO – Litoměřice 1:2 (po s.n.) | K. Vary – Ústí n/L 3:4 (kon.) | Havířov – Opava 9:4 (kon.)
Šumperk – Osvětim 2:1 (kon.) | Poruba 2011 – Karviná (Baník) 3:3 (kon.) | Zvolen – Chomutov 2:3 (kon.)
Ciarko – Bardejov 3:2 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
JKH GKS Jastrzębie
Čtvrtek 11.08.2011, 17:30Přípravné zápasy
Partner:
     


    Příjemný čtvrteční podvečer, po krátké odmlce se vám znovu hlásím ze zimního stadionu v Kotlině, odkud pro vás budu dnes komentovat přátelský zápas HC Rebel Havlíčkův Brod - JKH GKS Jastrzębie. Domácí Rebelové už absolvovali dvě přípravná střetnutí, když při své premiéře podlehli po vyrovnané partii extraligové Kometě Brno 4:6 a v úterý po další divoké přestřelce udolali jihočeský Písek 6:3.


    To polský klub již má v nohách čtyři zápasy. V úterý prohrál na ledě jihlavské Dukly a včera v rámci svého "turné po Vysočině" poměřil síly s nedalekým Pelhřimovem, s nímž nakonec padl poměrem 3:5. Sice ještě nemáme k dispozici soupisky obou dnešních soupeřů, ale už teď můžeme konstatovat, že do boje vyjede v polských službách český tandem Richard Král - Petr Lipina, jenž nechybí na právě probíhajícím rozbruslení. Na závěr ještě jedna zajímavost: ve včerejším utkání skóroval v dresu Pelhřimova brodský útočník Martin Hadrava. Utkání začíná v 17:30.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Opršal (Suchan) - Poskočil, A. Jelínek, Sova, Morava "C", Zítka, Pavlík, Yindiphol, Novotný - Vondráček, Knotek, Musil - Jonáš, Zábranský, Kostourek - Baburin, Voj. Němec, Měrka - Fiedler, Polodna, Stehlík.

    JKH GKS Jastrzębie:
    Feč (Kosowski) - Ivicic, Gorny, Dabkowsili, Rompkowski, Labryga, Bryk, Paspryk, Owczarek - Bordowski, Král, Danieluk, Urbanowicz, Lipina, Drzewiecki, Kulas, Stodzcyk, Kogut, Marzec, Kakol, Salamon.

    Rozhodčí:
    Doležal - Kubát, Kreuzer.
     
    Sestava Rebelů opět doznala oproti minulého duelu nějaké změny. Na soupisce dnes nefiguruje gólman Stanislav Neruda, místo nějž figuruje na prvním místě Petr Opršal, který se zřejmě postaví od začátku utkání do brankoviště. Na soupisce nejsou obránce Tomáš Protivný, útočníci Václav Meidl, který v předešlém zápase utrpěl nepříjemný střet s protihráčem a nejspíše se necítí úplně fit, Petr Štěpánek a Martin Hadrava, které nahradili bek Radek Novotný, Jonáš Fiedler, Ondřej Stehlík a v sestavě se poprvé objevuje také letní posila Petr Polodna.
     
    Hráči obou mužstev už jsou na ledové ploše, utkání za chviličku začne. Do branky Rebelů se skutečně staví Petr Opršal, za Jastrzębie bude od začátku chytat Kamil Kosowski.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    V rohu brodského pásma zůstal při útoku Jastrzębie ležet po tvrdém ataku Aleš Jelínek. Na trestnou lavici usedá na 2 minuty za vysokou hůl Lipina (JAS). Brodský bek už je na nohou a odjel po svých na střídačku.
     
    00:37
    Rebelové sice vyhráli buly, ale záhy o puk přišli a hosté vyvezli puk a nebezpečně zahrozili prostřednictvím Danieluka, jehož ránu z mezikruží gólman Opršal vyrazil.
     
    00:56
    Na lavici hanby míří Gorny (JAS) za hákování.
     
    01:38
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové okamžitě svého soupeře sevřeli do pevného objetí a úvodní přesilovku využívají! Po závaru kolem polské branky pálil zblízka v mírném úhlu na pravé straně Milan Kostourek a gólman Kosowski puk vyrazil jen vedle sebe, kde v předbrankovém prostoru číhal DAVID JONÁŠ a trefil volný kout branky! Asistence: Milan Kostourek, Marian Morava.
     
    02:50
    Hra se nám přelévá ze strany na stranu, když se oba dnešní soupeři střídají u puku a v útočném snažení. Šancí je k vidění ale pomálu, dominují hlavně obě obrany.
     
    03:19
    Lipina nabral při útoku Jestřábů rychlost a z levého kruhu vypálil, ale jen do náruče gólmana Opršala, jenž číhal u bližší tyčky a přerušil hru.
     
    03:25
    Jastrzębie právě vstřelilo branku!

    A je vyrovnáno! Tomazs Paspryk vyhrál vhazování v kruhu brodského pásma a k puku se dostal PETR LIPINA, který zblízka bekhendem skóroval podél pravého Opršalova betonu k bližší tyčce! Asistence: Tomazs Paspryk.
     
    04:30
    Rebelové se pokoušejí o rychlou odpověď, když se nastěhovali do útočného pásma a snaží se pálit ze všech možných pozic, ovšem bez úspěchu. Většina projektilů je nepřesných a ty, co jdou mezi tři tyče, chytá pozorný gólman Kosowski.
     
    05:06
    Ten si teď poradil z ostrou ranou z prostoru mezi kruhy, která ale mířila přesně na něj. Hostující brankář stál uprostřed brankoviště a puk mu zaletěl přímo do nastavené náruče.
     
    05:33
    Do akce se po krátké odmlce dostal také jeho protějšek Opršal, jenž si ztlumil nahozený puk betony a před dojíždějícími útočníky ho radši ukryl pod svou lapačkou, čímž přerušil hru.
     
    06:00
    Havlíčkův Brod dobyl útočné pásmo, ale jeho rychlá akce měla doslova jepičí život a nestihla pro brankáře Kosowského přinést žádnou nebezpečnější práci. Poláci se chopili puku a vyvezli ho do bezpečného prostoru.
     
    06:30
    Obránce Gorny vyslal od modré čáry tvrdou ránu, ale brankář Opršal jeho střelu dobře viděl a vyrazil od bližší tyčky letící puk svými betony. K následným dorážkám brodští beci už nikoho nepustili.
     
    07:09
    Paspryk se probil ke střele z mezikruží, ovšem na gólmana Opršala si se svým projektilem nepřišel, když nastřelil jen jeho připravené betony. Mladý brankář poté ukryl puk pod lapačkou a přerušil hru.
     
    08:10
    Fiedler vypálil z vrcholu kruhů, ale jeho ránu zblokovali hosté vysoko nad bránu. Poté střílel z podobné pozice ještě obránce Yindiphol, ovšem obránci jeho ránu srazili a puk až k brankáři Kosowskému nedoletěl.
     
    09:30
    Ostrou ránu z prostoru levého kruhu brankář Kosowski dobře viděl a rychle letící puk, který mířil k bližší tyčce, schoval ve své výstroji, čímž donutil sudího k přerušení hry.
     
    10:03
    Havlíčkobrodská družina má stále navrch a svírá svého soupeře do pevného objetí. Na brankáře Kosowského létá jedna rána za druhou, ovšem maskovaný muž v brankovišti Jastrzębie spršce střel a tlaku na svou osobu odolává
     
    10:50
    Domácí sice stále drží hru v útočném pásmu, ale puk rozhodně nemají pod kontrolou a spíše o něj bojují se soupeřovými zadáky, kteří se urputně brání.
     
    11:20
    Měrka teď dvakrát zakončoval z prostoru mezi kruhy, ale se svým projektilem pokaždé ztroskotal na Kosowského betonech, které byly u ledu v obou případech připraveny včas k zásahu.
     
    12:30
    V těchto okamžicích sledujeme především vytrvalý a urputný souboj o puk, který stále nemá svého vítěze. Kotouč naposledy utekl z hole útočníku Královi, který se neprobil do útočného pásma.
     
    12:55
    Rompkowski zahrozil ostrou ranou z blízkosti modré čáry, ale brankář Opršal neměl výraznější problémy a kus černé gumy schoval ve své výstroji, přičemž neriskoval rozehrávku a přerušil hru před dotírajícími forvardy hostů.
     
    13:20
    Havlíčkův Brod se usídlil v soupeřovu pásmu, jenže ke střelbě ani žádné nebezpečnější akci se zatím přes organizovanou defenzívu Jastrzębie nepropracoval.
     
    14:12
    Hosté na chvíli vyvezli puk ze svého obranného území, jenže záhy o něj přišli a Rebelové zahrozili z pravého kruhu, odkud vyletěl puk a trefil Kosowského nastavené betony u bližší tyče.
     
    14:55
    Jeden z hostujících hráčů se dostal do rychlého úniku, ale ztroskotal na připraveném brankáři Opršalovi. Bohužel nevíme, o koho šlo, jelikož měl zastrčený dres.
     
    15:07
    Na lavici hanby usedl kvůli podražení brankář Opršal (HBR), jenž na poslední chvíli musel hasit tímto způsobem požár v předbrankovém prostoru. Trest odpykává Stehlík (HBR).
     
    15:31
    Poměr sil na ledě se vyrovnal, když byl vyloučen Paspryk (JAS) za podražení.
     
    15:57
    Havlíčkův Brod drží puk na svých holích a ze svého obranného pole zakládá další útočnou akci. S presinkem hostů se zatím popasoval výborně.
     
    16:50
    Hned do dvou šancí se probili domácí hráči. Nejdříve nahazoval zpoza branky puk do ohně Knotek a před brankou se neprobil do důraznější koncovky Vondráček, poté si najel z pravé strany před bránu volný Kostourek a v pádu trefil tyčku!
     
    17:20
    Bojovníci z Kotliny zůstali u puku a opět zahrozili. Střely obránců Moravy a Sovy ale svůj cíl od modré čáry nezasáhli, hrát mohou Jestřábi, kteří drží puk.
     
    18:30
    Dnes velmi aktivní Paspryk o sobě dal znovu vědět, tentokrát pálil z vrcholu kruhů po ledě doprostřed brány, kde čekal se svými betony připravený gólman Opršal.
     
    19:10
    Domácí hráči vyhráli buly ve svém obranném pásmu před brankářem Opršalem a vyhnali Poláky i s pukem až za Kosowského svatyni. Navíc pokračují v aktivním, ale zatím neúspěšném napadání jejich rozehrávky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvacetiminutovka je za námi. Nejzajímavější momenty s sebou přinesl hned úvod dnešního duelu, kdy byly k vidění také oba góly. Rebely poslal do vedení pohotovou dorážkou David Jonáš, ale s odpovědí brzy přispěchal český útočník Petr Lipina a postaral se o vyrovnání. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 18:20, platí v Kotlině nerozhodný stav 1:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Rebelové vyhodili puk přes všechny čáry jen na zakázané uvolnění, po němž se bude vhazovat v kruhu po levé ruce gólmana Opršala.
     
    21:10
    Kostourek hledal ve slibném přečíslení svou nahrávkou před branku Jonáše, ale ten se k puku neprobil. Domácí ale udrželi puk a zahrozili střelou Moravy z pravého kruhu, jíž gólman Kosowski vyrazil. Při útoku Jastrzębie poté střílel z pravého kruhu Kulas, ale jen do Opršalovy lapačky u bližší tyčky.
     
    22:20
    Rebelové se usadili v útočném pásmu, ale zatím si vůbec nevědí rady s obranou svého soupeře, která se usídlila před brankou Kosowského.
     
    22:50
    Na lavici hanby sudí vykázal Fiedlera (HBR), jenž se provinil proti hokejovým pravidlům hákováním.
     
    22:50
    Omlouvám se za chybu, v brance je od začátku zápasu Kamil Kosowski.
     
    23:30
    Havlíčkův Brod v těchto chvílích čelí obrovskému tlaku svého soka, který se rozmístil do přesilovkového postavení a neustále dotírá nepříjemnými střelami na gólmana Opršala, který zatím odolává.
     
    24:50
    Drzewiecki nebezpečně vypálil z úhlu na levé straně, kde byl úplně sám, ale našel jen připravenou Opršalovu lapačku. Rebelové následně po buly dokázali vyhodit.
     
    25:17
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové se po chvilkovém tlaku znovu ujímají těsného vedení! David Jonáš našel svou přihrávkou v mezikruží volného JONÁŠE FIEDLERA, který si už věděl v dobré palebné pozici rady a podél těla gólmana Kosowského skóroval k tyčce! Asistence: David Jonáš.
     
    25:30
    Polský tým se nastěhoval do brodského pásma a postupnou kombinací po celé ploše pole svého soupeře si hledá cestu k Opršalovu ohrožení.
     
    25:55
    Danieluk zahrozil svou ranou z levého kruhu, jenže na pozorného gólmana Opršala, který strážil prostor u bližší tyčky, si se svým střeleckým pokusem nepřišel.
     
    26:50
    Jastrzębie pokračuje ve své územní převaze. Znovu se probil do koncovky Danieluk, který měl dostatek času a prostoru k zakončení z bezprostřední blízkosti, jenže gólman Opršal si lehl na led a vymrštil vzhůru své betony, jimiž vytěsnil puk do bezpečí!
     
    27:45
    Stehlík se hnal ke střelbě zblízka, jenže neprocedil puk podél pravé tyčky za záda brankáře Kosowského, jenž uzemnil tento prostor a nepustil puk za svá záda.
     
    29:24
    Na trestnou lavici usedá brodský kapitán Morava (HBR), který si pomohl sekáním a čekají ho 2 minuty za hokejovým katrem.
     
    29:43
    Rebelové vyhráli důležité vhazování u své branky, zmocnili se puku a okamžitě ho dlouhým vyhozením poslali až na protější konec ledové plochy.
     
    29:54
    Domácí soubor stále pečlivě brání své obranné pásmo a aktivní obranou, jež je vysoko vysunuta, vůbec nepouští Jestřáby na Opršalův dostřel.
     
    30:32
    Až teď se Jastrzębie probilo přes havlíčkobrodskou obrannou hráz do útočného pásma, jenže s pukem se dostalo až za modrou čáru do středu hřiště a píská se jeho postavení mimo hru.
     
    30:55
    Hosté pořád drželi hru u Opršalovy brány a kombinací se snažili rozhýbat brodský blok, jenže znovu se přerušuje hra, když po jednom ze soubojů u mantinelu se otevřela postranní dvířka.
     
    31:10
    Nejdříve gólman Opršal vychytal zblízka střílejícího Paspryka, když puk schoval u svých betonů a přerušil hru. Ihned po buly pálil od modré čáry Dabkowsili, jenže mířil nepřesně.
     
    32:20
    Kotouč se stále pohybuje v obranném pásmu Rebelů, jimž se nedaří přes napadající útočníky hostů úspěšně rozehrát a alespoň na chvíli nechat vydechnout své defenzívě vyvezením puku do bezpečí.
     
    32:31
    Rozhodčí potrestal Krále (JAS) dvěma minutami za sekání.
     
    32:45
    Hosté získali po vhazování puk a vyhodili ho do bezpečí, až k brankáři Opršalovi, odkud Rebelové musejí začít nový útok. Obranný blok Jastrzębie se zatím formuje ve středním pásmu.
     
    33:30
    Havlíčkův Brod se stále snaží najít účinný recept na překonání soupeřovy defenzívy, jenže bez úspěchu. Hosté pravidelně získávají puky a daří se jim je vyhazovat do bezpečí.
     
    34:15
    Až teď se domácí usadili na souvislejší časový úsek v Kosowského blízkosti, jenže nepřesnou přihrávkou opět nahráli svému soupeři, který sice nevyhodil puk dostatečně daleko, ale bek Zítka se dostal na modré čáře do odpískaného ofsajdu.
     
    34:45
    Hosté se dokázali ubránit bez úhony, ale po jejich dalším vyhození již při hře 5 na 5 zahrozil rozjetý Měrka, jehož ránu z levého kruhu musel vyrážet gólman Kosowski od své pravé tyčky do bezpečí.
     
    35:35
    Havlíčkův Brod stále diriguje hru a snaží se neustále dorážet na gólmana Kosowského, jenže obrana polského soupeře zatím pracuje výborně a domácí k ničemu nebezpečnému nepouští.
     
    36:43
    Rebelové teď hýřili útočnou aktivitou a sevřeli svého soka pod narůstající tlak, jenže jejich sprška razantních a nepříjemných projektilů s sebou kýžený úspěch nepřinesla, když končila buď mimo branku, nebo na výstroji gólmana Kosowského.
     
    37:20
    Jonáš zkoušel štěstí s dalekonosným projektilem od modré čáry, jenže prostor u vzdálenější tyčky trefit nedokázal, když puk proplachtil kousek vedle Kosowského svatyně.
     
    38:26
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Po bleskovém brejku rebelové navyšují své vedení! Do úniku se dostal po krásném pasu Mariana Moravy rozjetý útočník PETR POLODNA, jemuž sice znepříjemňoval život soupeřův obránce, ale nováček v brodské sestavě vyslal tvrdou ránu a vymetl přesně levý horní roh branky, čímž stejně jako v úterý Baburin korunoval svou premiéru přesným zásahem! Asistence: Marian Morava.
     
    39:30
    Broďáci jsou při chuti a vytrvale buší do obranného bloku Jestřábů, kteří se brání s vypětím všech sil neutuchající útočné snaze svého soupeře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část vyzněla o poznání příznivěji pro svěřence trenérského tandemu Petr Novák - Jaroslav Benák, kteří potěšili havlíčkobrodské fanoušky hned dvěma přesnými zásahy. Nejdříve vrátil Rebelům ztracené vedení Jonáš Fiedler, po němž navýšil hubený náskok domácích chvíli před druhou sirénou Petr Polodna. Před závěrečným dějstvím, které začne zhruba v 19:07, vede Havlíčkův Brod nad polským Jastrzębie 3:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Rebelové bojovali o puk v útočném pásmu, kde napadali soupeřovu rozehrávku, ale Vondráček (HBR) fauloval a dostal 2 minuty za držení protihráče. Blonďatý šikula se sice zlobí, ale rozhodčí je neoblomný.
     
    40:50
    Havlíčkův Brod odrazil polský útok a podařilo se mu poslat puk napříč celým hřištěm až do blízkosti gólmana Kosowského, kam už hráči Jastrzębie kvapně jedou.
     
    41:15
    Ostrou ránu od modré čáry gólman Opršal vyrazil svými betony na hole havlíčkobrodských obránců, kteří se s kotoučem vůbec nemazali a okamžitě ho odpálili co nejdále to jen šlo.
     
    41:55
    Hosté už jsou zpět v útočném postavení a probili se do zakončení. Gólman Opršal zasáhl proti střele vyslané ze skrumáže před brankou betony a domácí se opět osvobozují.
     
    42:30
    Rebelové již v plném počtu okamžitě vyrazili do útoku a gólman Kosowski musel zasahovat proti nepříjemné ráně, jíž na něj domácí vyslali ze strany.
     
    43:40
    Rebelové neudrželi puk v útočném pásmu, když je hosté odzbrojili a založili bleskový protiútok. Při něm ujeli do přečíslení 2 na 1, ale Paspryk střílel vedle. Poté ještě zkoušel štěstí z levého kruhu Král, jenže našel jen Opršalovy připravené betony.
     
    44:45
    Král se hnal ze strany sám na gólmana Opršala, ale ten se mu vrhl pohotově pod nohy a čistým způsobem mu vypíchl kotouč na poslední chvíli z hole, čímž zamezil hrozící pohromě.
     
    44:55
    Pozadu nezůstal ani extřinecký forvard Bordowski, jenž pálil z mírného úhlu na levé straně, ale gólman Opršal uzavřel prostor u bližši tyčky a zasáhl betony.
     
    45:30
    Musil se hnal v samostatném úniku na brankáře Kosowského, jenže zblízka pálil nepřesně a minul z dobré pozice branku!
     
    45:52
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Pavučinami obetkané přísloví nedáš - dostaneš znovu navštívilo Kotlinu a potrestalo hosty za mizernou produktivitu! Jan Knotek předložil puk před branku na volného ROMANA VONDRÁČKA, který z ideální střelecké pozice propálil gólmana Kosowského! Asistence: Jan Knotek.
     
    46:53
    Jastrzębie se vrhlo do útoku, jenže defenzíva Rebelů zafungovala spolehlivě. rebelové vybojovali kotouč, jenže neporozuměli si při rozehrávce a vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    47:23
    Stodzcyk nahazoval puk od modré čáry na bránu, ale nikdo z jeho spoluhráčů se k dorážce neprobil, protože puk schoval pod svou rukavici brankář Opršal a přerušil hru.
     
    47:36
    Obrovský závar teď vytvořili hosté před brodskou bránou, ale gólman Opršal se roztáhl po celé šířce svého brankoviště a svým tělem utěsnil pozemní prostor. Střely Jastrzębie z bezprostřední blízkosti tak skončili na brankáři domácích!
     
    48:30
    Obránce Bryk vyslal od modré čáry tvrdou nepříjemnou ránu, ale gólman Opršal polovysoký puk dobře viděl a ztlumil ho ve své náruči. Po přerušení hry se vhazuje před jeho bránou.
     
    49:15
    Havlíčkův Brod se po kratší odmlce podíval do pásma svého soupeře, ale zformovaná obrana hostů ho k ničemu nebezpečnějšímu nepustila. Gólman Kosowski se tak do akce nedostal.
     
    49:58
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové dosahují první magické hranice, když zaznamenali už pátý přesný zásah! Milan Kostourek se svou střelou ještě neuspěl, ale puk se následně odrazil na hůl PETRA POLODNY, jenž nezazmatkoval, počkal si na pohyb gólmana Kosowského a z předbrankového prostoru svou druhou vstřelenou brankou navýšil vedení svého mužstva! Asistence: Milan Kostourek, David Jonáš.
     
    50:50
    Rebelové odrazili útok svého polského protivníka a po zachycení puku od vlastní branky, jíž stráží gólman Opršal, teď zakládají svůj další útok.
     
    51:55
    Hosté drží Rebely pod souvislým tlakem a vytrvale si hledají prostor, ze kterého by mohli znovu prověřit pozornost brankáře Opršala, který se rozchytal do skvělé pohody a dnes je největší překážkou hostujících útočníků.
     
    52:49
    Hosté rozvíjeli na brodském území nebezpečnou kombinaci, ale volně ležící puk zalehl gólman Opršal a přerušil hru. Neobešlo se to ale bez nedovoleného zákroku. Za držení protihráče dostává 2 minuty Poskočil (HBR).
     
    53:40
    Havlíčkův Brod zmařil útočnou akci Jestřábů a bez většího váhání odpálil kus černý gumy co nejdále to jen šlo. Hosté začínají znovu až od své brány.
     
    54:07
    Rebelové jsou i v oslabení častěji u puku a teď dokonce drželi svého soupeře v šachu, když předvedli v útočném pásmu několik přesných přihrávek, Z ofenzivního postavení se ale nakonec vlastní nepřesností vyhnali.
     
    54:36
    Jastrzębie nakonec dobylo útočné pásmo, jenže zkonsolidovaná a aktivní obrana domácího souboru mu nebezpečnější zakončení zatím nedovolila.
     
    54:55
    Havlíčkův Brod je již v plném počtu, hosté z Polska vyprodukovali jen jednu nebezpečnější střelu, o níž se postaral od modré čáry Labryga. Gólman Opršal byl ale na místě a připravený k zásahu.
     
    55:20
    Na opačné straně ledové plochy o sobě dal vědět rozjetý Fiedler, který obdržel nahrávku a z pravého kruhu v pádu vypálil, jenže gólman Kosowski číhal u bližší tyčky a schoval puk ve své výstroji.
     
    56:20
    Vondráček se mohl ocitnout v nadějném přečíslení s mladým kolegou Musilem, jenže vysoko letící puk nedokázal zkrotit ve své rukavici. Hrát tak může obrana Jestřábů.
     
    56:48
    Rebelové se natlačili v hojném počtu do útočného pásma, jenže jejich akce skončila nepřesností. Navíc špatně vystřídali a jsou potrestání za hru s příliš mnoho hráči. Trest odpyká obránce Zítka (HBR).
     
    57:10
    Hosté ale znovu vlastní nedisciplinovaností připravují o delší hru v početní převaze. Lavici hanby tentokrát zaujal Salomon (JAS) za vysokou hůl.
     
    57:30
    Od modré čáry pálil po vyhraném vhazování mladý obránce Novotný, jenže nastřelil jen nohy před sebou stojícího protihráče, od kterého se puk odrazil až do středního pásma.
     
    58:01
    Hosté se provinili při nepřesné rozehrávce zakázaným uvolněním, vhazovat se bude před jejich gólmanem Kosowským.
     
    58:50
    Oba dnešní soupeři si vyměnili své pozice. Nejdříve dobyli útočné pásmo hosté z Polska, poté se prezentovali při ofenzivním snažení poblíž brankáře Kosowského Rebelové.
     
    59:15
    Oba týmy jsou kompletní, hraje se 5 na 5. Puk drží Jastrzębie a nadechuje se z hloubi vlastního obranného pole k další útočné akci.
     
    59:53
    Musil se při útoku Rebelů probil ke střele z prostoru mezi kruhy, ovšem gólman Kosowski předvedl své kvalitní a vytříbené reflexy, když rychle letící puk schoval v lapačce.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Na řadu ještě přicházejí samostatné nájezdy. Potvrdí v nich domácí Rebelové svou dosavadní neporazitelnost?
     
    Polodna (HBR) si dokázal rychlými kličkami rozhýbat gólmana Kosowského, jenže následně zblízka trefil jen jeho beton.
     
    Paspryk (JAS) rovněž ztroskotal zblízka na Opršalových betonech.
     
    Morava (HBR) znovu ukázal, že obránci nic nevymýšlejí a propálil pod horní tyčku gólmana Kosowského - 1:0!
     
    Labryga (HBR) se pokusil o blafák, ale gólman Opršal mu chytil puk u hole.
     
    Vondráček (HBR) zblízka nedokázal přesně a důrazně zakončit.
     
    Lipina (JAS) zvolil pomalý nájezd, které v hokeji často nevidíme, ale bylo to spíše na škodu, protože gólman Opršal ho tělem vytlačil z dobrého střeleckého úhlu a český forvard musel pálit do jeho výstroje už z ostrého úhlu.
     
    Je konec. Rebelové potvrdili, že se nacházejí ve skvělé střelecké pohodě. Tentokrát jejich kanonádu odneslo v mezistátním střetnutí polské Jastrzębie, které si z kotliny odváží vysokou porážku 5:1. Havlíčkův Brod navíc prodloužil svou neporazitelnost v samostatných nájezdech, které vyhrál 1:0 a gólman Opršal navázal na výkony svých brankářských kolegů, když ani on při penaltách nekapituloval. To je pro dnešek z Kotliny vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek večera. (19:45:17)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 2. Jonáš (Kostourek, Morava), 26. Fiedler (Jonáš), 39. Polodna (Morava), 46. Vondráček (Knotek), 50. Polodna (Kostourek, Jonáš) - 4. Lipina (Paspryk)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Opršal (Suchan) - Poskočil, A. Jelínek, Sova, Morava (C), Zítka, Pavlík, Yindiphol, Novotný - Vondráček, Knotek, Musil - Jonáš, Zábranský, Kostourek - Baburin, Voj. Němec, Měrka - Fiedler, Polodna, Stehlík.
    JKH GKS Jastrzębie: Kosowski (Feč) - Ivicic, Gorny, Dabkowsili, Rompkowski, Labryga, Bryk, Paspryk, Owczarek - Bordowski, Král, Danieluk, Urbanowicz, Lipina, Drzewiecki, Kulas, Stodzcyk, Kogut, Marzec, Kakol, Salamon.

    Rozhodčí: Doležal - Kubát, Kreuzer.
    bahis siteleri