Havlíčkův Brod – Šumperk 7:0 (kon.) | Chomutov – Benátky n/J 4:3 (po s.n.) | Ústí n/L – Písek 4:0 (kon.)
Most – Třebíč 1:0 (po pr.) | Hr. Králové – Litoměřice 4:2 (kon.) | Olomouc – Kadaň 2:0 (kon.)
Beroun – Jihlava 1:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
7:0 (2:0, 2:0, 3:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
Středa 14.09.2011, 17:301. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný středeční podvečer, z posmutnělé Kotliny, která se dnes rozloučí se třemi tragicky zesnulými reprezentanty včetně místního odchovance Josefa Vašíčka, vás vítám u sledování prvoligového hokeje. Dnes pro vás budu komentovat v rámci premiérového kola duel HC Rebel Havlíčkův Brod - Salith Šumperk.


    Stadion se nám začíná rychle zaplňovat, dnešní rozlučku s havlíčkobrodským rodákem si nechce nikdo nechat ujít. Vedení vyšlo fanouškům maximálně vstříc, vstupné je na dnešní utkání zdarma. V přípravě se oba soupeři střetli dvakrát, přičemž se v obou případech radoval z přesvědčivého triumfu 7:3 domácí tým. Jak vše dopadne dnes? Utkání začíná v 17:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Neruda (Suchan) - Morava "C", Sova, Protivný, A. Jelínek, Poskočil, Pavlík "A", Koma - Zábranský, Polodna, Knotek, Švaňhal, Jonáš, Semorád, Fiedler, Voj. Němec "A", Rytnauer, Štěpánek, P. Musil, Kostourek.

    Salith Šumperk:
    Štůrala (Boška) - Křetínský, Holík "C", R. Ondráček, Drtil, Novotný, Sedlák, Tesařík - Brunec, Skoumal, Meluzín "A", Hulva "A", Cink, Matějka, A. Červenka, Vrána, Velecký, Vrdlovec, Mičulka.

    Rozhodčí:
    Antonín Jeřábek - Jiří Jureček, Pavel Rychlý.
     
    Tribuny už jsou z velké části zaplněné, do Kotliny však proudí stále davy fanoušků. Ti dnes k uctění památky tragicky zesnulých hokejistů a místního odchovance Josefa Vašíčka převlékli klubové barvy za smuteční černou.
     
    Do sektoru pro hostující fanoušky dorazila také skupina šumperských příznivců, kteří jsou také oděni do tmavého, čímž se sympaticky připojují k rozlučkové akci.
     
    Na hrací ploše je již umístěna přenosná podobizna havlíčkobrodského odchovance a českého reprezentanta Josefa Vašíčka. Hráči jsou už na ledě.
     
    Kapitáni obou mužstev postavili k podobizně držitele Stanley Cupu vzpomínkové věnce a po proslovu hlasatele se držela minuta ticha. Fanoušci rozvinuli po celé tribuně transparent: V našich srdcích zůstanete... Josef Vašíček, Karel Rachůnek, Jan Marek. R. I. P.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:08
    Draci vyhráli úvodní vhazování, ovšem neporozuměli si a vyhodili jen na zakázané uvolnění, po němž se bude vhazovat před gólmanem Štůralou.
     
    0:44
    Voj. Němec zavezl kotouč do útočného pásma a z rohu pásma našel mezi kruhy číhajícího Jonáše, jenže ten ztratil rovnováhu, upadl a zakončit už nedokázal.
     
    1:22
    Zahanbit se nechtějí nechat ani hosté ze Šumperka, kteří se nastěhovali do útočného pásma a obléhají gólmana Nerudu. Zatím bez úspěchu.
     
    1:35
    Fiedler vypálil z prostoru levého kruhu, našel však jen u bližší tyčky číhajícího gólmana Štůralu, jenž přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    2:05
    Havlíčkův Brod má zatím mírně navrch, když drží puk častěji na svých holích a dostává se i do koncovky. Od modré čáry pálil ostře bek Pavlík, gólman Štůrala však chytil puk do své lapačky.
     
    2:27
    Na trestnou lavici usedá Holík (SUM) na 2 minuty za hákování.
     
    2:40
    Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu a v přesilovkovém postavení kombinovali, ovšem po několika přesných pasech o kotouč přišli a hosté vyhodili.
     
    3:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové svoji první hru v početní převaze využívají ve svůj prospěch! Po zmatcích v šumperské obraně se kotouč motal kolem předbrankového prostoru, ale až MILAN KOSTOUREK ho dokázal z ostrého úhlu na pravé straně uklidit do odkryté brány! Asistence: Vojtěch Němec.
     
    3:59
    Rebelové stále tahají za delší konec pomyslného provazu a po zisku vedení jsou při chuti, když drží kotouč ve své moci a v blízkosti gólmana Štůraly se probíjejí do zakončení.
     
    4:29
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A domácí využívají svou aktivitu a navyšují své vedení! Nejdříve pálil sám z předbrankového prostoru mimo tři tyče Jan Knotek, ale svou chybu napravil, když dojel puk a z rohu pásma ho naservíroval mezi kruhy osamocenému JAROSLAVU KOMOVI, který bez přípravy propálil brankáře Štůralu a připsal si první gól v brodském dresu! Asistence: Jan Knotek.
     
    5:23
    Hra se nám vyrovnala. Oba týmy se pravidelně střídají u puku a pokoušejí se něco vymyslet na soupeřovu obranu. Defenzívy jsou však teď pozorné a nikdo se do koncovky nedostává.
     
    5:51
    Šumperk vybojoval puk na své půlce hřiště, jenže s přechodem do útočného pásma už to bylo horší. Draci se provinili zakázaným uvolněním.
     
    6:18
    Rebelové zatím skvěle zahušťují hřiště, hýří pohybem a napadají neúnavně soupeřovu rozehrávku. Naposledy střílel z pravého kruhu kapitán Morava, ale minul o kousek střelou po ledě Štůralovu svatyni.
     
    7:05
    Hosté z Moravy stále čelí mohutnému tlaku. Nejdříve vypálil z mezikruží do Štůralových betonů Jonáš, po čemž při dorážce netrefil puk Voj. Němec. Poté si oba hráči své role vyměnili, druhý jmenovaný však z blízka rovněž ztroskotal na betonech maskovaného muže v brankovišti Draků.
     
    7:30
    Na druhé straně zahrozil po rychlém brejku také rozjetý Vrdlovec, jehož rána z pravé strany našla jen uprostřed brankoviště číhajícího brankáře Nerudu.
     
    8:12
    Havlíčkův Brod se ujal kotouč u své brány a nastěhoval se do ofenzivního postavení. zde zahrozil, ale gólman Štůrala zasahoval zbytečně, neboť si Rebelové pomohli vysokou holí.
     
    8:23
    Zábranský vyhrál buly na svého kolegu Švaňhala, jehož tvrdá rána bez přípravy skončila z levého kruhu jen v náruči u bližší tyčky číhajícího brankáře Štůraly.
     
    8:42
    Hostům zatím přechod do útočné fáze hodně skřípe, na čemž nese lví podíl také organizovaná obrana Rebelů, jež dosud pracuje znamenitě.
     
    9:26
    Draci se také odhodlali k aktivnímu napadání a havlíčkobrodská rozehrávka měla k ideální rozhodně daleko. Domácí přesto drží puk za Nerudovou bránou.
     
    10:07
    Hra v těchto chvílích pozbyla na své plynulosti a atraktivitě, teď sledujeme spíše tuhý a vyrovnaný boj o pozice ve středu hřiště, kde se potuluje kus černé gumy nejčastěji.
     
    10:42
    Šumperk převzal do svých rukou iniciativu a trpělivě buší do bloku svého soupeře. ten zatím nátlaku odolává a nepouští šumperské střelce k brankáři Nerudovi.
     
    10:59
    Na druhé straně se prezentoval nebezpečnou ranou útočník Semorád, jehož rána z mezikruží zaduněla o Štůralovy betony. Rebelové drží stále puk.
     
    11:30
    Voj. Němec přeložil před bránu krásnou nahrávku volnému Jonášovi, ale ten se střelou z první neuspěl. Na druhé straně pálil z bezprostřední blízkosti do Nerudových betonů osamocený Matějka.
     
    11:38
    Gólman Neruda teď má plné ruce práce s tím, aby držel na uzdě hostující střelce, kteří posílají na jeho bránu jeden nebezpečný projektil za druhým.
     
    12:05
    Rozjetý Musil se vydal za nahozeným pukem do útočného pásma, ale rozhodčí po souboji za brankou, při němž šumperský bek upadl a zalehl kotouč, přerušil hru.
     
    12:12
    Havlíčkobrodský postup směrem k brankáři Štůralovi zastavil hvizd sudího, který odpískal postavení mimo hru. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    12:41
    Zábranský našel nahrávkou ze strany před bránou osamoceného Švaňhala, jehož rána bez přípravy skončila těsně vedle Štůralovy brány. Domácí pokračovali v útoku, ale puk skončil v ochranné síti.
     
    13:37
    Po šumperském útoku, který s sebou zakončení nepřinesl, zakončil zblízka Polodna, který si sám před bránou obhazoval gólmana Štůralu, jenže v pádu mířil nepřesně.
     
    14:21
    Nepříjemnou ranou z mírného úhlu na pravé straně se prezentoval Brunec, který z mohutného nápřahu nastřelil jen beton, který Neruda vystrčil k levé tyčce!
     
    15:05
    Ihned po vhazování zakončil z dobré palebné pozice Štěpánek, trefil však v pádu jen Štůralův beton. Následně neuspěl ani z blízka zakončující Fiedler.
     
    15:25
    Na lavici hanby usedl Křetínský (SUM) za hákování.
     
    15:30
    Okamžitě po vyhraném vhazování zahrozil od modré čáry Morava, jeho přízemní projektil však vyrazil pozorný brankář Štůrala. Domácí drží pásmo a kombinují v tomto prostoru.
     
    16:17
    Hostům se podařilo dvakrát v krátkém časovém sledu získat v obranném pásmu puk a osvobodit se dlouhým vyhozením, které skončilo až u gólmana Nerudy.
     
    16:45
    Havlíčkův Brod se vždy dostane do přesilovkového postavení, ale zde po jedné či dvou střelách, které jsou často nepřesné, ztrácí puk a hosté se osvobozují.
     
    17:26
    Šumperk už je v plném počtu, v závěru oslabení se sice dostal pod tlak, ale jinak si zaslouží za celou dvouminutovku velkou pochvalu, když Rebely udržel na uzdě.
     
    18:05
    Po časové odmlce se dostal do akce také brankář Neruda, jenž musel likvidovat nepříjemnou ránu z pravé strany. Kotouč ukryl ve své náruči a přerušil hru.
     
    18:20
    Na obou stranách teď sledujeme spoustu nepřesností, díky nimž se puk stěhuje po celé hrací ploše a neustále mění svého majitele. Šance k vidění nejsou.
     
    18:35
    Gólman Neruda musel dvakrát zasahovat ihned po vhazování před svou bránou. Pokaždé si ztlumil puk betony a schoval ho pod lapačku, čé,mž přerušil hru. Naposledy od modré zakončoval Tesařík.
     
    19:05
    Draci mají teď více ze hry a pokoušejí se neustálou snahou něco s nepříznivým vývojem utkání ještě před první sirénou udělat. Obrana Rebelů zatím pozorná.
     
    19:45
    Hostující kapitán Holík prokázal skvělé čtení hry, když ve středu pole vystihl havlíčkobrodskou rozehrávku, nabruslil si do pásma a z velkého nápřahu jen o kousek přestřelil Nerudovu svatyni!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka s sebou přinesla oboustranně útočný a pro fanoušky velmi atraktivní hokej. Oba soupeři si vytvořily spoustu šancí, gólmani měli plné ruce práce. Po většinu času měl navrch Havlíčkův Brod, který se po trefách Milana Kostourka a Jaroslava Komy ujal dvoubrankového vedení. Šumperk se ale nenechal zahanbit a také vydatně zaměstnával brankáře Nerudu, který je zatím bezchybný. Před prostřední částí, jež začne zhruba v 18:32, prohrávají Draci v Kotlině 0:2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Draci se ujali puku a po přesunu do útočného pásma ihned zahrozili. Nejdříve vypálil z vrcholu pravého kruhu k bližší tyčce do Nerudových betonů obránce Ondráček, na což si dojel odražený puk Vrdlovec a zkoušel po bleskovém obkroužení brány zasunout kotouč za Nerudova záda, ale maskovaný muž rebelů byl u tyčky připravený zasáhnout.
     
    20:58
    Semorád (HBR) dostal 2 minuty za podražení.
     
    21:40
    Havlíčkův Brod okamžitě vyhodil po zisku kotouče do bezpečí a dlouho zdržel hru poblíž gólmana Štůraly, čímž ušetřil cenné vteřinky ze Semorádova trestu.
     
    22:10
    Fiedler se při brejku dostal mezi kruhy, kde po rychlé kličce pálil, ale brankáře Štůralu neohrozil, když v tísni nastřelil jen před sebou stojícího protihráče.
     
    22:57
    Draci se nastěhovali do útočného pásma, kde po několika přesných přihrávkách vypálil od modré čáry Křetínský. Našel však jen u přední tyčky Nerudovu lapačku.
     
    23:16
    Rebelové ustáli oslabení bez úhony, po zisku kotouče jim ale nevyšla rozehrávka a vyhodili přes všechny čáry jen na zakázané uvolnění. Vhazuje se v jejich pásmu.
     
    23:52
    Šumperk je zatím v prostřední části o poznání aktivnějším týmem, když neustále drží kotouč ve své moci a ze všech možných pozic útočného pásma se snaží střílet.
     
    23:56
    Havlíčkovu Brodu se nedaří z pevného objetí svého soupeře vyklouznout, teď opět vybojoval kotouč, jenže následovalo zakázané uvolnění.
     
    24:15
    Zábranský nabral rychlost a z prostoru mezi kruhy si sjel až do předbrankového území, jenže v rychlé jízdě mu utekl puk z hole a nezakončil ideálně.
     
    24:53
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak to je hodně krutý okamžik pro Šumperk, který zatím ve druhé třetině předvádí skvělý výkon! Jan Pavlík našel přesným pasem mezi kruhy číhajícího JANA KNOTKA, který se nerozpakoval a pohotovou střelou bez přípravy zavěsil puk pod horní tyčku! Asistence: Jan Pavlík, Petr Štěpánek.
     
    25:30
    V Kotlině jsme teď svědky vyrovnané partie. Hra se nám přelévá ze strany na stranu, přičemž se oba dnešní soupeři střídají u puku a v dobývání obranného bloku svého soka.
     
    26:10
    Draci teď bylo hodně blízko vstřelení branky, když od modrr čáry tvrdě vypálil Ondráček a v mlýnici mezi kruhy ještě jeden z jeho spoluhráčů jemně tečoval kotouč, ale gólman Neruda těžil ze svého dobrého postavení a vyrazil puk betony!
     
    26:34
    Havlíčkův Brod zatím marně hledá účinnější recept na skvěle pracující defenzívu Draků, kteří zlepšili pohyb a stíhají pokrývat havlíčkobrodské střelce.
     
    26:51
    Rychlý útok domácích končí faulem hostů. Na trestnou lavici míří ke dvěma minutám Holík (SUM) za držení protihráče.
     
    27:14
    Moravané v dosavadním průběhu svého oslabení skvěle brání a nepouštějí domácí družinu do koncovky z lepší palebné pozice. Navíc se jim teď podařilo vyhodit do středního pásma.
     
    27:30
    Kostourek se zmocnil kotouče v útočném pásmu, najel si do levého kruhu a ostrou ranou našel Štůralovu náruč u bližší tyčky. vhazuje se v pásmu hostů.
     
    28:12
    Šumperk se dostal pod obrovský tlak. Od modré čáry nebezpečně zakončoval tandem Pavlík - Protivný do Štůralových betonů, předtím si ale strážce dračího brankoviště připsal úžasný zákrok, když vytáhl lapačkou gólovou střelu z levého kruhu!
     
    28:55
    Rebelové stále drží Draky pod pevným zámkem, ovšem potrestaný kapitán Holík už naskočil na ledovou plochu. Havlíčkův Brod to někdy s kombinací až přehání, což mu brání ve vstřelení branky.
     
    29:58
    Velmi dlouhá kombinace v blízkosti šumperské svatyně končí další sprškou nepříjemných ran ze všech možných pozic. Naposledy střílel Švaňhal z pravého kruhu do Štůralových betonů, s dorážkami neuspěli ani jeho důrazní spoluhráči.
     
    30:20
    Hokejisté z Moravy získali kotouč a drží puk na svých holích, přičemž se hrnou v hojném počtu do útočného pásma. Obranu Rebelů zřejmě čeká spousta práce.
     
    30:30
    Brodská družina zapracovala v defenzívě velmi dobře, když zastavila šumperský postup k Nerudovi a vyvezla kotouč do bezpečného prostoru.
     
    31:44
    Šumperk přeci jen překonal po střele od modré čáry gólmana Nerudu, jenže rozhodčí branku neuznal, jelikož byla dosažena vysokou holí!
     
    32:05
    Havlíčkobrodská obrana má napilno. Šumperk stále bojuje a neustále se tlačí do koncovky. Naposledy pálil zblízka osamocený Brunec, ale gólman Neruda se roztáhl v brankovišti a zachránil Rebely!
     
    32:40
    Na druhé straně ujížděl sám na branku Voj. Němec, ale gólman Štůrala vymrštil do vzduchu svůj beton a vynikajícím způsobem vychytal havlíčkobrodského kanonýra!
     
    33:51
    Vytrvalý tlak Draků vyústil ve vyloučení Voj. Němce (HBR), který se proti hokejovým pravidlům provinil napadením. Hosté mají ideální šanci snížit.
     
    34:07
    Havlíčkův Brod zvládl lépe důležité vhazování ve svém pásmu a odpálil bez dlouhého otálení kus černé gumy přes celé hřiště až do Štůralovy blízkosti.
     
    34:13
    Staronový účastník 1. ligy se zatím v přesilovce trápí. Rebelové aktivně napadají jeho rozehrávku a zahušťují střed pole. Nyní hosté vyhodili jen na icing.
     
    34:40
    Brodská obrana odrazila další dva šumperské nálety a vyhání dvěma dlouhými vyhozeními Draky až k brance gólmana Štůraly. Šumperku se v přesilovce nedaří.
     
    35:25
    Hosté se nakonec dokázali probít do přesilovkového postavení a připravili gólmanu Nerudovi hodně perné chvilky, když několikrát nebezpečně pálili z blízkosti modré čáry. Na maskovaného muže rebelů si však nepřišli.
     
    36:25
    Zkušený brankář se rozchytal do parádní formy a neustále je největší překážkou Šumperka v cestě za vyrovnáním. Teď v leže zamezil kotouči v cestě za brankovou čáru.
     
    36:39
    Na poslední chvíli musel zatáhnout za záchrannou brzdu před Nerudovým brankovištěm Poskočil (HBR), který vyfasoval dvouminutový trest za držení protihráče.
     
    37:05
    Havlíčkův Brod získal kotouč a vyhání družinu ve žlutých dresech a s drakem na prsou až k brankáři Štůralovi, na což znovu formuje své obranné bloky.
     
    37:54
    Šumperk si zatím marně láme hlavu s tím, jak vyzrát na kompaktní blok svého soupeře, který neustále odráží jeho nálety a vyhazuje kotouče do jeho pásma.
     
    38:23
    Ani další útočná akce moravanů s sebou kýžený efekt, ba ani nebezpečnější zakončení, nepřinesla. Do návratu Poskočila přitom už zbývají jen sekundy.
     
    39:15
    Šumperk teď musí polevit ve své útočné aktivitě, neboť Rebelové vykoukli ze své obranné ulity a rozvíjejí kombinaci v jeho obranném pásmu.
     
    39:34
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak to je hodně studená sprcha pro šumperské barvy, které měly v prostřední části více ze hry! Petr Štěpánek poslal při obléhání soupeřovy brány krásnou nahrávku JANU KNOTKOVI, jenž z bezprostřední blízkosti skóruje pod horní tyčku! Asistence: Petr Štěpánek, Ladislav Rytnauer.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část se opět nesla ve znamení zajímavé podívané, přičemž za delší konec provazu tahali hosté ze Šumperka. Pravidelně však naráželi na skvěle chytajícího gólmana Nerudu, jenž jim skvělými zákroky znemožňuje skórovat. Rebelové tak Drakům udělili lekci z produktivity, když se dvěma přesnými zásahy prezentoval Jan Knotek. Před závěrečným dějstvím, které začne zhruba v 19:23, vede Havlíčkův Brod přesvědčivě 4:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Draci vyhráli vhazování a po přesunu do pásma soupeře okamžitě pálil od modré čáry Novotný, gólman Neruda ale roztáhl od tyčky k tyčce své betony a vyrazil letící puk.
     
    40:40
    Cink se zjevil v ideální palebné pozici před brodskou bránou, ale nesešteloval si přesně mířidla a zblízka pálil nad horní Nerudovu tyčku.
     
    41:11
    Na opačné straně ledové plochy mohl udeřit i Němec, jenže nepodařilo se mu zkrotit neposedný kotouč a zakončit z volného prostoru před brankářem Štůralou.
     
    42:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové navyšují v úvodu závěrečného dějství svůj vysoký náskok o další vstřelenou branku po bleskové akci! Martin Zábranský vyhrál buly v útočném pásmu a Pavel Musil si všiml mezi kruhy osamoceného ONDŘEJE ŠVAŇHALA, jenž zápěstím prostřelil gólmana Štůralu! Asistence: Pavel Musil, Martin Zábranský.
     
    42:30
    Sova (HBR) obdržel 2 minuty za sekání.
     
    43:07
    Draci se usadili v útočném pásmu, kde teď při postupné kombinaci rozvíjejí svůj útočný kolotoč. Obrana Rebelů je však zatím do zakončení nepustila.
     
    43:21
    Morava (HBR) za brodskou brankou sestřelil otřeseného Tesaříka a dostal 2 plus 2 minuty za vysokou hůl.
     
    44:05
    Rebelové se brání s vypětím všech sil i ve třech bruslařích, a zatím se jim vede skvěle. Daří se jim totiž vyhazovat puky z Nerudovy blízkosti do bezpečí.
     
    44:43
    Šumperku se daří svírat Rebely do pevného objetí a nebezpečně kombinovat kolem Nerudovy svatyně, s koncovkou to je už ale o poznání horší. Domácí navíc kouskují soupeřovu převahu častými vyhozeními.
     
    45:27
    Šumperské útoky se stále rozbíjejí o havlíčkobrodskou obranu jako vlny o vysoký útes. Domácí dokázali vyhnat Draky pryč dalším dlouhým vyhozením.
     
    46:06
    Tečovaný puk opustil hrací plochu, vhazovat se bude ve středu hřiště, blíže modré čáře Rebelů. Do návratu vyloučeného Moravy zbývá něco před minutu.
     
    46:22
    Gólman Neruda bez výraznějších problémů zneškodnil nepříjemnou ránu z pravé strany kluziště, když čekal včas u bližší tyčky a přerušil hru.
     
    46:55
    Série havlíčkobrodských vyhození neustává, Šumperk to má proti rozjetému soupeři, jehož žene skoro plný stadion, s pětibodovým mankem velmi těžké.
     
    47:40
    Havlíčkův Brod je v plném počtu, když doslova utekl při velmi dlouhém oslabení 3 na 5 hrobníkovi z lopaty. V zádech má sice pětibrankový náskok, ale určitě bude chtít udržet i pro svého gólmana Nerudu čisté konto.
     
    48:28
    Dnešní utkání sleduje 2500 diváků. Rebelové se provinili proti hokejovým pravidlům vyhozením na zakázané uvolnění. Buly před brankou Nerudy.
     
    48:46
    Rozjetý A. Červenka nemohl stihnout dlouhé a prudké nahození do útočného pásma z hole svého protihráče, po čemž se smutným výrazem míří na střídačku. Po zakázaném uvolnění proběhne buly před gólmanem Štůralou.
     
    49:22
    Draci předvedli bleskový přechod do útočného pásma, když se dokázali skvěle vymanit z napadání brodských útočníků. Až do zakončení se probil rozjetý A. Červenka, jenže v tísni hned dvou protihráčů v pádu zakončoval nepřesně.
     
    49:46
    Křetínský pálil od modré čáry, ale jeho razantní projektil nakonec cíl nezasáhl, když kotouč proletěl kousek vedle levé Nerudovy tyče a zaduněl na zadní mantinel.
     
    50:07
    Havlíčkův Brod získal v obranném pásmu kotouč, jenže nepovedlo se mu přenést hru do útočného pásma dovoleným způsobem. Píská se jeho zakázané uvolnění.
     
    50:53
    Rebelové pečlivě hlídají své vysoké vedení a nechtějí udělat zbytečnou chybu. Podařilo se jim sice vyvézt kotouč až do útočného pásma, jenže zde nic nebezpečného nevymysleli.
     
    52:05
    Po Meluzínově nahrávce střílel z bezprostřední blízkosti Matějka, jenže gólman Neruda betony jeho střelu bez přípravy vyrazil do bezpečí. Poté ještě pálil prvně jmenovaný, jenže těsně nad brodskou svatyni.
     
    52:05
    Na trestnou lavici je vykázán na 2 minuty Fiedler (HBR) za zdržování hry, když zalehl v rohu brodského pásma puk. Rebelové si berou oddechový čas.
     
    52:37
    Hosté začínali v ofenzivním postavení rozvíjet rychlou kombinaci, jenže rozhodčí jejich snahu přerušuje hvizdem kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti a vykazuje je do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    53:15
    Knotek nabral rychlost na levém křídle, sjel si až do blízkosti kruhu a z ostrého úhlu zkusil prostřelit gólmana Štůralu k bližší tyčce, ale našel zde jen jeho připravené betony.
     
    54:01
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové pokračují ve spanilé jízdě, střílejí už šestou branku! Aleš Sova vysunul do samostatného úniku MILANA KOSTOURKA, jenž se snažil rozhýbat gólmana Štůralu a kotouč mu utekl při rychlém míchání s pukem z hole, ale projel pod betonem strážce dračí svatyně až do sítě! Asistence: Aleš Sova, Vojtěch Němec.
     
    55:07
    Kostourek dojel nahozený puk v rohu šumperského pásma, kde přepadl přes protihráče, ale i v pádu našel volného Rytnauera, jehož projektil z mezikruží trefil jen Štůralovy betony.
     
    55:55
    Na konci bleskové kombinace při přečíslení 3 na 2 pálil z velkého úhlu útočník Jonáš, jenže ke gólové radosti mu chybělo, aby vypálil přesněji ke vzdálenější tyčce.
     
    56:34
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Neuvěřitelná kanonáda v režii domácích Rebelů pokračuje už sedmým dílem! Vojtěch Němec adresoval přesnou nahrávku DAVIDU JONÁŠOVI, jenž se těsně před Štůralovým brankovištěm bleskově zorientoval a pohotově skóroval po ledě přesně k tyčce! Asistence: Vojtěch Němec, Jan Pavlík.
     
    57:33
    Havlíčkobrodský útok s sebou sice výraznější nebezpečí nepřinesl, ale rebelové zůstanou v ofenzivním postavení alespoň při vhazování. hosté se totiž provinili icingem.
     
    58:08
    Šumperk velmi sympaticky neskládá zbraně a bojuje až do úplného konce. Snaží se s vypětím všech sil alespoň zmírnit svou porážku a překonat brankáře Nerudu.
     
    58:52
    Rebelové uťali útočné choutky svého soupeře a sami se nastěhovali do útočného pásma, kde po chvíli vystřelili z pravého kruhu jen do Štůralovy náruče u bližší tyčky.
     
    59:31
    Tesařík vzal břemeno na sebe a zkusil z jízdy překonat gólmana Nerudu, ale jeho pokus z vrcholu kruhů zblokovala domácí obrana jen do ochranné sítě.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Havlíčkobrodští fanoušci skandují pokřik "Hoši, děkujem!, který si Rebelové naprosto zaslouží. Svého soupeře ze Šumperka, který slaví návrat na prvoligovou scénu, doslova smetli z ledového kolbiště po triumfu 7:0. Sluší se však podotknout, že hosté rozhodně nehráli vyloženě špatně a výsledek je pro ně hodně krutý. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek dne. (19:59:13)
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 4. Kostourek (Voj. Němec), 5. Koma (Knotek), 25. Knotek (Pavlík, Štěpánek), 40. Knotek (Štěpánek, Rytnauer), 43. Švaňhal (Musil, Zábranský), 55. Kostourek (Sova, Voj. Němec), 57. Jonáš (Voj. Němec, Pavlík)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Neruda (Suchan) - Morava (C), Sova, Protivný, A. Jelínek, Poskočil, Pavlík (A), Koma - Zábranský, Polodna, Knotek, Švaňhal, Jonáš, Semorád, Fiedler, Voj. Němec (A), Rytnauer, Štěpánek, P. Musil, Kostourek.
    DRACI PARS ŠUMPERK: Štůrala (Boška) - Křetínský, Holík (C), R. Ondráček, Drtil, Novotný, Sedlák, Tesařík - Brunec, Skoumal, Meluzín (A), Hulva (A), Cink, Matějka, A. Červenka, Vrána, Velecký, Vrdlovec, Mičulka.

    Rozhodčí: Antonín Jeřábek - Jiří Jureček, Pavel Rychlý
    bahis siteleri