Dukla Praha – Příbram 2:1 (kon.) | Č. Budějovice – Plzeň 0:0 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
0:0 (0:0)
FC Viktoria Plzeň
Pátek 23.09.2011, 20:15 • Střelecký ostrov • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím Vás při sledování 8. kola nejvyšší české fotbalové soutěže. Na Střeleckém ostrově se od 20:15 střetne SK Dynamo České Budějovice a mistr uplynulého ročníku Gambrinus ligy FC Viktoria Plzeň. Oba týmy mají zcela odlišné starosti, avšak Dynamo i Viktoria chtějí a hlavně potřebují bodovat.

    SK Dynamo České Budějovice: Jihočeši vstoupili do sezony hodně špatně a po sedmi odehraných kolech jsou v tabulce na předposlední sestupové pozici. Dynamo získalo jen jeden bod za remízu s posledním Baníkem Ostrava. To je od předsezonních plánů naprosto odlišná situace a vedení Českých Budějovic reagovalo na tuto situaci výměnou trenéra – Jiří Kotrba se vrátil do manažerské pozice a na lavičku usedl dosavadní skaut Dynama František Cipro. Avšak ani to nepřineslo zatím potřebné vítězství. V minulém kole Jihočeši prohráli na hřišti Slovácka 0:2. Vedení jihočeského týmu proto reagovalo na špatný vstup do sezony další změnou, tentokráte v hráčském kádru. Do druholigového týmu MAS Sezimovo Ústí odešel na hostování záložník Jasanský a opačnou cestou putoval do Českých Budějovic Javorek, který si první ligu zahrál za Příbram. Další změnou byl odchod stopera Halamy do Jihlavy. Místo něj Dynamo sehnalo stopera právě od dnešního soupeře z Plzně. Pod Černou věž přišel na hostování Brezinský, který ale kvůli klauzuli dnes určitě nenastoupí. Už minulý týden přišel do Dynama brankář slavné anglické Chelsea Delač.

    Marodka: Dynamo bude postrádat kvůli klauzuli ve smlouvě Brezinského, ale i zraněné Simiče a Riegela. Jihočeši se budou moci spolehnout I na svého nejlepšího střelce Ondráška. V utkání se Slováckem byl střídán před poločasem kvůli zranění kolene, ale stihl se uzdravit a určitě nebude chybět v základní sestavě.

    František Cipro, trenér Dynama: Bohužel máme po sedmi kolech jeden bod a máme před sebou Plzeň. Nálada v kabině není příjemná, ale dělám vše proto, aby se to změnilo. Určitě přijde zlom a mužstvo se chytne. Chytnout se můžeme právě při zápase, jako je ten s Plzní, kde to nikdo nečeká. Třeba nás Plzeň trošku podcení a kluci budou hrát uvolněně a poperou se o body. Plzeň bude hrát podle mě kompletní. Mají do utkání s Milánem hodně času na regeneraci. Na tréninku to není špatné, ale potom přijde utkání a nedáme ani vyložené šance. Pro hráče to je na psychiku hodně těžké.

    Michal Klesa, záložník Dynama: Soupeře si nemůžeme vybírat a musíme hrát s každým. Musíme hrát od poctivé defenzivy a bodovat se dá I s Plzní. Ze začátku ligy jsme dostávali hodně branek. Bohužel máme i smůlu, jako s Olomoucí, kde jsme vedli a nakonec prohráli. Teď se to trochu mění. V obraně už tolik gólů nedostáváme, ale zase góly nedáváme. Na Slovácku i proti Ostravě jsme vyšli gólově naprázdno. Třeba se to změní a Plzeň porazíme. Zatím jsem dal jen jeden gól a jen jednu nahrávku na gól. Kazím jednoduché věci a určitě můžu zahrát lépe. Plzeň je nebezpečná jako tým. Když ale přitvrdíme, tak se s nimi dá určitě hrát.



    FC Viktoria Plzeň: Západočeši v uplynulém ročníku Gambrinus ligy předvedli bravurní výkon a vyhráli titul. S tím si vybojovali i možnost hrát předkola Ligy mistrů. Plzeňští fotbalisté ale nezůstali jen u předkola a probojovali se až do skupinové fáze Ligy mistrů. V té zatím odehrála Plzeň jedno utkání – doma v Edenu remizovala s Borisovem 1:1. Následující týden hraje Plzeň v Itálii s věhlasným AC Milán. Do tohoto utkání je ale daleko a proto se dá očekávat, že v Českých Budějovicích nastoupí Západočeši v plné síle. V minulém kole porazila Viktoria rozjetý Jablonec 4:2, po poločase 1:2. Dvě branky vstřelil Ďuriš, na kterého si bude muset dát obrana Dynama pozor. Právě obrana dělá Jihočechům velké problémy a využít toho budou chtít i zkušený matador Horváth nebo bývalý hráč Sparty Kolář, kteří se prosadili i proti Jablonci. Obranu Plzně spolehlivě dirigují brankář Čech a stopeři Čišikovský a Bystroň. Plzeň v úvodu ligy ztratila a nyní dohání týmy na horních příčkách. Proto potřebuje Střelecký ostrov vyloupit. Aktuálně je Plzeň čtvrtá se ziskem 13 bodů.

    Marodka: Plzeň je v plné síle. Nikdo z hráčů není zraněný a všichni jsou k dispozici.

    Pavel Vrba, trenér Plzně Pro Budějovice je zápas hodně důležitý. Čeká nás soupeř, který potřebuje bodovat. I když to v tabulce nevypadá, tak si myslím, že Jihočeši mají ofenzivně silný tým. V záloze je to Otepka, Klesa, Hudson a vše korunuje Ondrášek. Chtěl bych, aby se hrál ofenzivní fotbal. Liga mistrů je za dost dní, takže není důvod, abychom někoho šetřili.

    Petr Jiráček, záložník Plzně: Budějovicím se nedaří tak, jak by potřebovaly. Dá se očekávat, že nás nečeká lehký soupeř. Jihočeši potřebují body a s tím do zápasu půjdou. Mají špatnou sérii bez vítězství a tu budou chtít prolomit a prvním soupeřem jsme my. Máme bodový deficit a dobře víme, že pokud chceme tabulkou nahoru, tak musíme vozit body z venku. Na zápas s AC Milán se těšíme, ale nejdříve se musíme soustředit na utkání v Českých Budějovicích. Dynamo nepodceníme a na Ligu mistrů začneme myslet až po pátečním utkání.

    Poslední vzájemný zápas vyhrála Plzeň na domácím stadionu 2:1. Branky dali Ďuriš, Bakoš – Nitrianský.

    Předpokládané sestavy:
    SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Bakala, Novák, Lengyel, Machovec – Hudson, Otepka, Čirkin, Klesa, Sandro – Ondrášek.
    FC Viktoria Plzeň: Čech - Řezník, Čišovský, Bystroň, Rajtoral - Petržela, Horváth, Trapp, Kolář, Jiráček - Ďuriš.

    Zápas bude řídit jako hlavní sudí Mikel, na čarách mu budou pomáhat Filípek a Santarius.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek - Bakala, Novák, Lengyel, Machovec - Klesa, Otepka, Javorek, Čirkin, Sandro - Ondrášek

    FC Viktoria Plzeň: Čech - Limberský, Čišovský, Bystroň, Rajtoral - Petržela, Horváth, Jiráček, Kolář, Pilař - Bakoš

    Rozhodčí: Mikel - Filípek, Santarius.
     
    Do začátku utkání zbývá necelá hodina a trávník zatím je prázdný. Hráči jsou ještě v kabinách. Pomalu se začínají plnit tribuny.
     
    Pozor. V základní sestavě Dynama se trochu překvapivě objevil Javorek, který přišel na poslední chvíli z druholigového Sezimova Ústí. Měl by se objevit ve středu zálohy společně s Čirkinem a Otepkou. Bude zajímavé sledovat tohoto hráče, který si zahraje první ligu po několika letech.
     
    Hráči už jsou na hrací ploše a rozcvičují se. S Plzní přijel i početný fanklub.
     
    Už při rozcvičení hosté ukazují, že jejich dominantou je ofenziva. Při trénování střelby jen minimálně neskončil míč v síti. Domácí mužstvo hraje minifotbal. Ještě za chvíli doplním hráče, kteří budou na lavičce náhradníků.
     
    V základní sestavě Jihočechů je oproti utkání na Slovácku ještě změna na postu stopera. Místo Horejše bude hrát mladý Novák. I trenér Vrba udělal po utkání s Jabloncem změnu. V základní sestavě jsou Bakoš a Limberský.
     
    Náhradníci:

    SK Dynamo České Budějovice: Delač, Horejš, Stráský, Jelovac, Pecka, Hudson.

    FC Viktoria Plzeň: Pavlík, Ďuriš, Krmenčík, Řezník, Ševinský, Darida, Hora.
     
    Hráči se již odebrali do šaten. Převléknou se a v doprovodu rozhodčích se za malou chvilku vrátí.
     
    Tribuny na Střeleckém ostrově jsou zatím poloprázdné. Uvidíme, zda do hlediště dorazí i fanoušci ze zápasu hokejového Mountfieldu, který před malou porazil Slavii Praha 3:2.
     
    Dynamo má nejhorší obranu v lize. Během sedmi utkání inkasovalo již 19 branek. Uvidíme, zda se Jihočeši ubrání ofenzivní síle mistra uplynulého ročníku ligy.
     
    Oba týmy by měly hrát se stejným rozestavěním 4 - 5 - 1. Bude zajímavé sledovat, komu hra na jednoho útočníka bude lépe sedět.
     
    Hráči nastupují na hrací plochu. Dynamo v tradiční purpurově-černé variantě. Hosté v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání zahájila dvojice Ondrášek - Otepka. Odpískán je útočný faul Klesy a míč má Plzeň.
     
    2
    Před rychlým Bakošem odkopl míč až na tribunu Novák.
     
    2
    Sandro vybojoval standardní situaci na polovině Plzně. Dynamo bude ale rozehrávat skoro na polovině hřiště.
     
    3
    Klesa hledal Bakalu v pokutovém území Plzně. Ten po souboji s Horváthem zůstal ležet na hrací ploše a vypadá to s ním špatně.
     
    3
    Doktor Bakalovi masíruje levé koleno. Hra je stále přerušená.
     
    4
    Bakala za postranní čárou. Hra bude pokračovat a míč má mistr z Plzně.
     
    4
    Nepřesná rozehra Plzně končí odkopnutím Machovce. U míče zůstává Plzeň a je na polovině Dynama.
     
    5
    Jiráček se dostal do pokutového území Dynama a našel naběhnutého Bakoše. Ten střelou bez přípravy poslal míč nad břevno.
     
    6
    Pozor, Bakala nemůže pokračovat a do hry jde Horejš, který v minulých utkáních dost chyboval. Je to veliký zásah do sestavy, protože Horejš jde na stopera a odtud musí Novák na pravý kraj místo zraněného Bakaly.
     
    7
    Plzeň vybojovala první roh...
     
    8
    ... po rozehrávce na krátko následoval centr na Petrželu, který nedokázal zpracovat míč a ten končí v zámezí. Vykopávat bude brankář Křížek.
     
    9
    Plzeň je opět u míče a kombinuje na polovině soupeře.
     
    9
    Horejš odkopl skluzem míč před dotírajícím soupeřem na rohový kop...
     
    10
    ... hostě znovu rozehráli na krátko a po přihrávce Horvátha střílel Rajtoral hodně nepřesně. Pro míč běží podavač a Křížek bude vykopávat z levé strany.
     
    10
    Horváth fauloval Ondráška a Dynamo má standardní situaci...
     
    11
    ... centr Otepky v pohodě odhlavičkoval Bystroň. O míč ještě zabojoval Ondrášek, ale obrana Plzně byla efektivnější.
     
    12
    Javorek fauloval Horvátha a hlavní sudí Mikel novicovi v domácím dresu důrazně domlouvá. "Tak takhle ne. Příště to bude za žlutou kartu."
     
    13
    Čirkin svedl souboj s Horváthem a po vzájemném souboji byl míč chvilku mimo dohled obou hráčů. Nakonec se rychleji zorientoval Horváth a vystřelil. Míč šel k levé tyči a tam byl včas brankář Křížek.
     
    14
    Plzeň je lepší a potvrzují se před zápasové prognózy. Asi je otázkou času, kdy budeme vidět větší brankovou příležitost. Dynamo se brání a snaží se udržet soupeře dál od své branky.
     
    15
    Lengyel v souboji s Kolářem zavrávoral a málem z toho byla šance Viktorie. Naštěstí pro Dynamo Lengyel stihl své zaváhání napravit a míč vybojoval.
     
    16
    Jiráček hledal Bakoše a míč odkopl na rohový kop Čirkin. Ruský záložník zahrál raději na jistotu...
     
    17
    ... po další rozehrávce na krátko následoval centr na Jiráčka, který nedokázal zpracovat míč a ten mu utíká až do zámezí. Vykopávat bude Křížek.
     
    18
    Javorek se pokusil o průnik do pokutového území. Ten si Plzeň pohlídala. Vhazovat budou na své polovině hosté.
     
    19
    Javorkův centr k Ondráškovi nedoletěl a odkopl ho Čišovský. Akce ale pokračovala a na hranici vápna chtěl zakončit Sandro. U míče byl nakonec rychleji jeden z obránců.
     
    20
    Sandro se dostal do gólové příležitosti a bravurně proti němu vyběhl Čech a jeho šanci chytil. Sandrovi přihrál z pravé strany Ondrášek.
     
    21
    Protiútok Plzně skončil velikým soubojem v pokutovém území Dynama a nakonec je z toho rohový kop po odvrácení od Lengyela...
     
    21
    ... Dynamo se v pohodě ubránilo a navíc získalo míč.
     
    22
    Další protiútok Plzně končí nepřesnou hlavičkou Čišovského. Plzeňský stoper se přidal do útoku a hlavičkoval asi pět metrů vedle.
     
    23
    Dlouhý nákop na Pilaře končí až v zámezí a vykopávat bude Křížek. Po delší době jsme viděli od hráčů Viktorie nepovedenou přihrávku.
     
    24
    Pilař si sice nepřišel na Klesu, ale míč se do zámezí odrazil od českobudějovického hráče a Plzeň tak bude vhazovat.
     
    25
    Petržela běžel podél lajny a čekal na Lengyela. Asi ho trochu podcenil a nechal si míč vzít. Lengyel dobře zasáhl skluzem a vysloužil si potlesk tribun.
     
    26
    V akci opět Petržela. Už chtěl běžet sám na branku z pravé strany ale zaběhl s míčem těsně za lajnu a vhazovat tak bude domácí Machovec.
     
    27
    Plzeň je natlačená na polovině soupeře a snaží se o kvalitní finální fázi. Dynamo je zatím v obraně pozorné a je vidět, že Jihočeši do zápasu vstoupili s cílem udržet čisté konto pokud možno do konce utkání.
     
    28
    Sandro dostal dobrou přihrávku a běžel asi 10 metrů s míčem. Nikdo mu nenabíhal a tak zkusil střelu z dálky. Míč mířil do šibenice a domácí fanoušci už viděli gól. Míč nakonec letěl těsně vedle pravé šibenice.
     
    29
    Petržela v rychlém protiútoku hledal přihrávkou pod sebe spoluhráče. Našel jen domácího Horejše, který míč odkopl.
     
    30
    Novák fauloval Pilaře a Plzeň bude kopat standardní situaci...
     
    31
    ... centr Limberského odhlavičkoval Machovec k Rajtoralovi, který střelou z úhlu branku vůbec netrefil.
     
    32
    Bakoš se rozhodl nepřihrát nabíhajícímu Pilařovi a vystřelil. Střela po zemi šla asi dva metry vedle pravé tyče. Aktuální situace vyhovuje domácímu Dynamu, pro které by byl zisk bodu s aktuálním mistrem ligy velikým přínosem. Tři body jsou ale tři body a dobře to ví aktivní Sandro, který vybojoval faul na polovině Plzně.
     
    33
    Dynamo se na polovině soupeře dlouho neudrželo a míč mají opět hosté a už jsou nastěhovaní na polovině soupeře.
     
    34
    Trocha klidu pro domácí obranu. Na polovině Plzně vhazoval Machovec. Našel Ondráška a ten si opět vyzkoušel roli nahrávače. Klesa střelou z otočky branku o hodně přestřelil.
     
    35
    Pilař vybojoval rohový kop pro Plzeň...
     
    36
    ... Plzeň zahrála rohový kop formou signálu a obrana Dynama toto nečekala. Ke střele se dostal ze druhé vlny Petržela a vyslal krásnou gólovou střelu. Tu ještě lepším zákrokem zlikvidoval brankář Křížek. Svou levou rukou dokázal míč dostat pod sebe a před dobíhajícím Jiráčkem ho chytil do náruče. To byl těžký, pěkný a hlavně důležitý zákrok Křížka!
     
    37
    Sandro ukázal další dobrý průnik a patří k nejlepším domácím hráčům. Bohužel pro Dynamo byl v pokutovém území Plzně sám a obrana byla v přečíslení.
     
    38
    Dynamo se přeci jen v posledních chvílích osmělilo a opět Sandro v akci. Před Petrželou si pokryl míč tělem a Petržela fauloval. Míč zadarmo pro domácí tým.
     
    39
    Čirkin hledal naběhnutého Ondráška, který míč nestihl a balon sebral Čech. Českobudějovický nejlepší střelec by jinak běžel sám na gólmana.
     
    40
    Útočný faul předvedl na Nováka Čišovský. Dynamo bude rozehrávat na vlastní polovině hřiště.
     
    41
    Bakoš poslal do pokutového území Dynama centr, který byl příliš dlouhý a míč končí až za čárou na straně hřiště. Vhazovat bude u praporku obránce Novák.
     
    42
    Čišovský vzal další útok Plzně na sebe a vypálil. Míč šel asi dva metry vedle pravé tyče a brankář Křížek tak nemusel zasahovat. Sám si jde pro míč a bude vykopávat.
     
    43
    Útočný faul Pilaře na Javorka. Stalo se to blízko pokutového území Dynama a rozehrávat tak bude brankář Křížek.
     
    44
    Žlutou kartu dostal za příliš mnoho slov směrem k sudímu Petržela.
     
    45
    Dynamo vybojovalo rohový kop...
     
    45+1
    ... domácí ale situaci nezvládli a Plzeň šla do protiútoku. Největší vinu na tom nesl kapitán Dynama Lengyel, který propadl při důležitém souboji s protihráčem. Naštěstí pro Jihočechy a bohužel pro Plzeň končí rychlý protiútok nepřesným zakončením. Plzeň přitom šla v přečíslení a určitě situaci mohla vyřešit lépe.
     
    První poločas skončil.
     
    Skončil první poločas utkání mezi SK Dynamo České Budějovice a FC Viktoria Plzeň. Viktoria je v utkání favoritem a v prvním poločase to potvrdila. Měla převahu i šance. Tu největší měl po dobře zahraném rohovém kopu Petržela. Jeho střelu ale bravurně zlikvidoval brankář Křížek. I Dynamo mělo šance. Dvakrát dobře střílel brazilský záložník Sandro. První pokus byl zablokován a druhá střela šla těsně vedle šibenice. Druhý poločas bude určitě také zajímavý. Na hře Dynama se zatím neprojevilo nucené střídání z 5. minuty, kdy Horejš nahradil zraněného Bakalu.
     
    Pavel Horváth pro poločasové hodnocení: "Musíme být pozorní v obraně, protože Budějovice mají dobré protiútoky. Branku jsme ale měli dát my, protože jsme měli dost šancí. Jsme lepší a je to o prvním gólu."
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:17.
     
    Jiří Kotrba, manažer Dynama pro poločasové hodnocení: "Největší impulz máme v brankáři. Křížek chytá výborně a drží nás nad vodou. Javorek přišel ze druhé ligy a měl v prvním poločasu několik dobrých akcí. Hrajeme zodpovědně, ale bohužel nás provází zranění. Bakala bude asi zraněný vážně. I zranění přispěla k situaci, ve které se momentálně nacházíme."
     
    Nejlepší hráči v prvním poločase: Křížek, Sandro - Jiráček.
     
    Hráči se vrací na hrací plochu. Druhý poločas začne přibližně za dvě minuty. Zatím to vypadá, že ani jeden z trenérů střídat nebude.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas zahájili fotbalisté Plzně.
     
    47
    Jihočeši naposledy porazili Plzeň v sezoně 2006/2007. Dnes je lepším týmem Plzeň, ale bezbrankový stav je zrádný. Jak řekl o poločase Pavel Horváth - stačí jeden gól.
     
    48
    Ondrášek hledal další přihrávkou Klesu a před ním míč odkopl Jiráček. Ondrášek je dnes opravdu více přihrávající hráč než koncový.
     
    49
    Sandro fauloval na polovině hřiště pronikajícího Jiráčka. Čerstvý reprezentant upadl a je pískáno. Plzeň má míč a bude rozehrávat.
     
    50
    Čech vyřešil napadání Ondráška fotbalově a místo předpokládaného výkopu se před domácího hráče dostal a rozehrál po zemi na krátko.
     
    51
    Rajtoral hledal v pokutovém území Koláře a před ním míč odvrátil do zámezí kapitán Dynama Lengyel. Plzeň bude zahrávat šestý rohový kop...
     
    52
    ... Petržela rozehrál na krátko Horváthovi, který odcentroval. Míč odvrátil na další rohový kop Horejš...
     
    53
    ... Plzeň dnes asi všechny rohové kopy rozehrává na krátko. Nicméně ani tentokráte se domácí hráči nemuseli inkasování obávat. Žlutou kartu dostal za faul domácí Klesa.
     
    54
    Z následné standardní situace kroutil Pavel Horváth míč ke vzdálenější tyči. Tam si naběhl brankář Křížek a balon vyboxoval do bezpečí.
     
    55
    Osa Horváth - Pilař - Bakoš vedla ke gólové šanci posledně jmenovaného, kterého vychytal dalším dobrým zákrokem Křížek. Ten je dnes nejlepším hráčem a drží Dynamo. Je z toho rohový kop...
     
    55
    ... Plzeň opět zahrála na krátko a z lepší pozice centroval Horváth. Pro míč si v poklidu doběhl Křížek, který si zakřičel, aby mu nikdo ze spoluhráčů v cestě nepřekážel.
     
    56
    Plzeň v další šanci! Pilař se po přihrávce Petržely dostal ke střele, kterou dobrým skluzem zlikvidoval Horejš. Bývalý kapitán Dynama ukázal, jak se bojuje o tak potřebné body.
     
    57
    Hostující stoper Bystroň hledal nákopem přes 3/4 hřiště Bakoše. Ten míč na hrací ploše nestihl a vykopávat bude Křižek.
     
    58
    Plzeň je natlačená na polovině Dynama a snaží se o kombinační hru. Dynamo je kromě Ondráška v deseti hráčích na své polovině a poctivě brání.
     
    59
    Javorek v dobré obrané pozici. Následoval pas Čirkina na Ondráška, který měl před sebou jen Bystroně. Domácí útočník ale stopera Plzně neobešel a místo veliké šanci je tu další protiútok Viktorie.
     
    60
    Centrovaný míč z levé strany od Sandra v pohodě sbírá brankář Čech. Protiútok Plzně končí rohovým kopem...
     
    61
    ... Petržela poslal míč opět na krátko a Horváth našel přízemní přihrávkou před pokutovým územím Limberského. Jeho střela šla hodně vysoko. Plzeň se neprosadila ani z desátého rohového kopu.
     
    62
    Rajtoralův průnik obrana Dynama zastavila. Trenér Vrba pošle na hřiště Ďuriše, který posílí ofenzivu. Pavel Vrba není s remízou spokojený.
     
    63
    Domácí šli do protiútoku, který zastavil hvizd hlavního sudího Mikela. Proti tomu protestoval Otepka a vidí žlutou kartu.
     
    64
    Bakoše nahradil v dresu Viktorie Ďuriš. Je to střídání slovenského hráče a slovenského spoluhráče. Ďuriš je navíc se čtyřmi góly nejlepší střelec Plzně.
     
    65
    A střídá i domácí trenér Cipro. Místo Klesy, který má již žlutou kartu nastoupil druhý Brazilec Hudson, který na protihráče latí hlavně díky své rychlosti.
     
    66
    Jiráček se dostal do zakončení po takové pomalé souhře Viktorie. Míč končí nad břevnem a vykopávat bude brankář Dynama Zdeněk Křížek.
     
    67
    Otepka vybojoval faul Čišovského a tím i standardní situaci...
     
    68
    ... k míči se postavil sám postižený a chtěl míč zakroutit na vzdálenější tyč. Balon letěl příliš daleko a končí až v zámezí. Dynamo nezahrozilo.
     
    69
    Čirkin svedl souboj s Jiráčkem a ten v pokutovém území Dynama upadl. Rozhodčí Mikel jasně ukázal, že toto penalta nebyla. A asi měl pravdu. Jiráček souboji asi přidal. Alespoň tak to vypadalo z tribuny.
     
    70
    Na druhé straně chtěl faul Hudson. Na polovině Plzně ale pískáno také není a asi i tady se rozhodl Mikel dobře.
     
    71
    Sandrův centr se k Hudsonovi nedostal. Míč ještě ve vzduchu sebral pohotově Čech.
     
    71
    Horváthův centr odvrátil Horejš na roh. Mezi tím Plzeň střídá. Darida nahradil v hostujícím dresu Pilaře.
     
    72
    Rohový kop Plzně opět pohotově zlikvidoval Křížek. Ten má zaděláno na hráče utkání. Zatím předvádí perfektní výkon. Zpět na hřiště. Míč má Plzeň a kombinuje na polovině Dynama.
     
    73
    Plzeň je stále u míče a snaží se kombinační fotbal. Při bránění už Dynamu pomáhá i útočník Ondrášek a Dynamo tak brání ve všech lidech. Ondrášek je ale vepředu jinak sám a těžko s odkopnutým míčem něco vymyslí.
     
    74
    Petrželův centr do pokutového území odhlavičkoval před Jiráčkem na rohový kop obránce Novák...
     
    75
    ... centr Horvátha končí sice zakončením Ďuriše, ale ještě předtím byl pískán plzeňský útočný faul. Hostům se to nelíbí a Jihočeši sbírají cenné vteřinky.
     
    76
    Otepka si vybojoval faul na polovině Plzně a Dynamo se alespoň na chvíli usídlí na polovinu soupeře.
     
    77
    Otepka vybojoval rohový kop. Dynamo bude mít tuto možnost teprve podruhé během zápasu...
     
    78
    ... po rozehrání se domácí do zakončení nedostali. Naopak do brejku se hnal Ďuriš a dobrým skluzem ho na vlastní polovině zastavil Lengyel.
     
    79
    Lengyel si může oddechnout. Plzni je odmáván a odpískán ofsajd. Dynamo se trochu osmělilo a dvakrát se pokusilo o rychlý protiútok. Zatím bez zakončení.
     
    80
    Dynamo vybojovalo standardní situaci a Plzeň je v posledních chvílích méně aktivní. Dynamo by se mohlo pokusit o zakončení. To by byla pro Plzeň ledová sprcha.
     
    81
    Jiráček se dostal do další gólové situace. Stál sám před Křížkem a vypálil po zemi směrem k levé tyče. Proti byl ale opět skvělý Křížek a v pádu míč stačil vykopnout. Křížek drží Dynamo, které sahá po cenném bodu!
     
    82
    Plzeň drží míč a chce rozhodnout. Má tlak a kombinuje na polovině českobudějovického týmu. Ale pozor si musí dát i na obranu. Utkání je hodně zajímavé.
     
    83
    Ke střele se v bílém dresu Plzně dostal Ďuriš. Míč poslal hodně nepřesně a vykopávat může v poklidu Křížek.
     
    84
    Ondrášek byl na polovině soupeře faulován a Dynamo se po delší odmlce dostává na plzeňskou část hřiště. Dá se očekávat, že Jihočeši rozehrají na krátko.
     
    85
    Čirkin založil rychlý protiútok, který musel hasit Darida skluzem zezadu. Darida může být rád, že neviděl červenou kartu.
     
    86
    Otepka zůstal ležet na hrací ploše a hra je přerušená. Nutno dodat, že Jiráček zakopl míč, když Plzeň útočila. To bylo od reprezentačního záložníka fair-play.
     
    87
    Hora vystřídal v dresu Plzně aktivního Petrželu. Trenér Vrba chce ještě zkusit vstřelit gól a nabádá své svěřence k tlaku.
     
    88
    Otepka je v pořádku a bude pokračovat. Míč má Plzeň a kombinuje na polovině Dynama, které se brání v deseti lidech.
     
    89
    Hudson vybojoval faul a žlutou kartu vidí faulující Limberský. Dynamo má navíc dobrou standardní situaci...
     
    90
    ... Otepkovi se rozehrání standardní situace vůbec nepodařilo a Plzeň se v pohodě ubránila. Navíc podniká rychlý protiútok a ještě se pokusí o gól. Rozhodčí nastaví dvě minuty.
     
    90+1
    Do šance se dral Hudson a vychytal ho dobrým vyběhnutím Čech. Ten rychle rozehrál, ale Plzeň míč neudržela a na polovině hřiště byl faulován Sandro.
     
    90+2
    Dynamo střídá. Do hry jde druhý útočník Tomáš Stráský a nahrazuje kolegu v útoku Zdeňka Ondráška.
     
    Konec zápasu.
     
    Hlavní rozhodčí Mikel ukončil zápas mezi SK Dynamo České Budějovice a FC Viktoria Plzeň. Utkání bylo zajímavé hned z několika pohledů. Plzeň tlačila a útočila. Dynamo poctivě bránilo a mělo zajímavé protiútoky. Remíza je asi spravedlivá, protože oba týmy měly dvě gólové situace.

    Hráč utkání: Hráčem utkání je dle serveru onlajny.cz zvolen domácí brankář Zdeněk Křížek, který zneškodnil i ty největší plzeňské šance. V prvním poločase vychytal Petrželu a ve druhém Jiráčka. Křížek měl i další důležité a hlavně spolehlivé zákroky.

    Hodnocení nejlepšího hráče utkání Zdeňka Křížka: "Chci smeknout před celým týmem. Jsme v těžké situaci a tento těžký zápas s Plzní jsme zvládli. Bod je pro nás dobrý a bereme ho všemi deseti. Zlepší se nálada, ale situace je pořád kritická a příští týden v Hradci potřebujeme potvrdit tento bod. Přiznám se, že doteď nevím, jak jsem ty šance chytil. Snažil jsem se zasáhnout míč a povedlo se. Jsem za to hrozně rád."

    Hodnocení trenéra Plzně Vrby: "Zápas jsme nezvládli. Drželi jsme míč na 60% a i tak jsme nedali gól. Měli jsme jen dvě gólové akce. Sice jsme měli hodně brejkových situací, ale nikdo se neprosadil. Nebylo to ono. Musíme se nyní připravit na Milán."

    Hodnocení trenéra Dynama Cipra: V naší situaci by se hodily tři body. Ale vzhledem k soupeři je bod úspěch. Plzeň je nahoře, což potvrdila. Byl to těžký zápas. Bod nám pomůže vzhledem k tomu, že je s Plzní. Viktorii jsme do tolika šancí nepustili. Navíc jsme i my měli šance. Remíza je spravedlivá. Bohužel jsme přišli o Bakalu, který si přetrhal vazy v koleni.

    Statistiky:
    Střely na branku: 2:4, střely mimo: 3:11, rohové kopy: 2:12, ofsajdy: 2:1, fauly: 13:15, držení míče: 39:61.

    Děkuji za pozornost a těším se u dalších online přenosů na počtenou.

    (22:19:15)

    Michal Heřman

    Branky:

    Karty:   53. Klesa (CEB), 63. Otepka (CEB) - 44. Petržela (PLZ), 85. Darida (PLZ), 89. Limberský (PLZ)


    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek - Bakala (5. Horejš), Novák, Lengyel (K), Machovec - Klesa (65. Hudson), Otepka, Javorek, Čirkin, Sandro - Ondrášek (90. Stráský)
    FC Viktoria Plzeň: Čech - Limberský, Čišovský, Bystroň, Rajtoral - Petržela (87. Hora), Horváth (K), Jiráček, Kolář, Pilař (71. Darida) - Bakoš (64. Ďuriš)

    Rozhodčí: Mikel - Filípek, Santarius

    Diváci: 3 295
    bahis siteleri