Košice – Zlaté Moravce 2:2 (kon.) | Košice – Zlaté Moravce 2:2 (kon.) | Trnava – B. Bystrica 1:2 (kon.)
Žilina – Prešov 2:1 (kon.) | Trnava – B. Bystrica 1:2 (kon.) | Žilina – Prešov 2:1 (kon.)
konec
MŠK Žilina
2:1 (0:1)
FC Tatran Prešov
sk Úterý 18.10.2011, 17:30Slovenský pohár - Slovnaft cup
     
    Koniec zápasu. (19:17:25)
     
    90+
    Pri lopte sa opäť ocitol domáci Deza, ktorý sa snažil vyzvŕtať jedného z obrancov Prešova, ten padol na zem a snažil sa zabrániť akcii domácich v páde, Žilinčania v jednom momente žiadali pokutový kop za údajnú ruku, rozhodca ale naznačil, aby sa pokračovalo v hre.
     
    90
    Rozhodca bude v druhom polčase nadstavovať ešte dve minúty.
     
    88
    Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času dochádza v tíme Prešova k poslednému striedaniu. Ihrisko opustil Ján Papaj a jeho miesto zaujal na záver duelu Martin Pribula.
     
    86
    Žilinčania opäť v dobrej šanci, predovšetkým vďaka Dezovi, ktorý získal dostatok priestoru, následne sa lopta cez Barčíka a Ceesaya dostala až k Majtánovi, ktorý loptu zakončoval z hranice šestnástky a tá končí na ľavej spojnici brvna a žrde prešovskej brány.
     
    85
    Žilinčania teraz v nenápadnej akcii, po rýchlej kombinácii sa lopta dostala až ku Majtánovi, ktorý strieľal z približne 20 metrov, ale nemieril presne. Plánička zrakom loptu kontroloval a tá skončila vedľa jeho pravej žrde.
     
    83
    Diváci dnes videli tri góly, ale to bola veľká väčšina z toho pozitívneho. Zápas celkovo nie je príliš atraktívny, o čom sa hŕstka uzimených divákov presviedča hlavne v týchto minútach. Domáci vedú a dopredu sa tak nehrnú, hoci výsledok 2:1 do pohárovej odvety až taký jednoznačný nie je. Prešovčania sa síce snažia, ale nedokážu sa dostať do zakončenia.
     
    81
    Tempo hry po domácom presnom zásahu opäť upadlo a nič významné sme za posledné minúty nevideli. Tréner Prešova teraz pristupuje k svojmu druhému striedaniu, keď z ihriska sťahuje Petra Petráša a namiesto neho naň posiela Róberta Zehera.
     
    78
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len dvanásť minút a Žilinčania dokázali obrátiť výsledok stretnutia a vyhrávajú 2:1. Podarí sa im ešte pridať nejaký ten presný zásah alebo naopak, Prešovčania zabojujú a pokúsia sa vyrovnať?
     
    75
    Žilina dala gól!
    Tentokrát to už ale domácim vyšlo a obzvlášť JEANOVI DEZOVI. Ten teraz vyskúšal svoje šťastie strelou z približne 18 metrov a jeho lopta skončila v sieti za chrbtom brankára Pláničku. Domáci otáčajú stav stretnutia a dostávajú sa do vedenia 2:1.
     
    75
    Žilinčania zvyšujú svoje útočné snaženie. Svoje kvality teraz predviedol Jean Deza, ktorý sa z ľavej strany predral až k súperovmu brankárovi. Bol však už príliš z uhla a hoci Pláničku obstrelil, obstrelil aj bránu hostí.
     
    74
    Žilinčania v šanci, keď sa v šestnástke veľmi dobre zorientoval Barčík, v spleti hráčov sa zmocnil lopty, uvoľňoval sa a už - už si ju pripravoval na strelu, keď ale vo veľmi dobrej príležitosti trafil len hráča súpera stojaceho pred sebou.
     
    73
    Po troch minútach od posledného striedania domácich pristupuje k prvému aj tréner Prešova. Ihrisko za piskotu žilinských tribún obzvlášť za počínanie spred pár minút opúšťa Higor De Sales Coimbra, ktorého nahrádza Marián Adam.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času tréner Ľubomír Nosický strieda aj po tretíkrát. Z ihriska sťahuje Róberta Picha, ktorý sa dnes skutočne nedokázal výraznejšie presadiť. Na jeho miesto nastupuje peruánsky legionár Jean Deza.
     
    68
    Tak teraz sa Higor De Sales Coimbra zachoval skutočne nie veľmi športovo, keď najskôr napálil loptu do Picha, aby následne zozadu skolil k zemi aj Mráza. Toto počínanie nemohlo zostať bez odozvy a hráč Prešova vidí žltú kartu.
     
    67
    Výborná šanca domácich futbalistov, ktorá sa započala u Barčíka. Ten poslal loptu Majtánovi, ktorý ju bez zbytočného váhania posunul do šestnástky do ešte lepšej pozície Ceesayovi, ktorý sa už - už pokúšal zakončiť, ale v jeho snahe mu zabránil jeden z obrancov súpera, ktorý čisto sklzom loptu gambijskému legionárovi vypichol.
     
    65
    Takisto Patrik Mráz je dnes pri chuti. Nielenže sa mu podarilo z pokutového kopu skórovať, pokúšal sa už neraz ohroziť brankára súpera aj strelou z diaľky. Teraz to opäť skúšal z 20 metrov, lopta ale skončila tesne vedľa pravej žrde Pláničkovej brány.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 714 divákov.
     
    62
    Žilinčania sa tak vďaka pokutovému kopu vrátili do zápasu a stav stretnutia vyrovnali. Pohárová matematika je však proti nim, pretože gól strelený na ihrisku súpera sa ráta dvojnásobne a preto majú východniari i naďalej dobrú východiskovú pozíciu. Uvidíme, či domáci dokážu vedenie strhnúť na svoju stranu.
     
    60
    Žilina dala gól!
    Loptu si postavil PATRIK MRÁZ, ktorý bol úspešným exekútorom vôbec posledného pokutového kopu Žilinčanov. Vtedy to bola vôbec jeho prvá penalta. Tentokrát si trúfol i na ďalšiu a opäť úspešne! Loptu posiela nechytateľne k pravému hornému rohu.

    Andrej Kuzmány

    Branky: 60. Mráz (pen.), 75. Deza - 8. Macko

    Karty:   3. Krajník (PRE), 43. Krob (PRE), 68. Coimbra (PRE)


    MŠK Žilina: Martin Krnáč - Ernest Mabouka, Jozef Piaček, Marcel Ondráš, Patrik Mráz - Viktor Pečovský - Róbert Pich, Miroslav Barčík, Štefan Zošák - David Střihavka, Tomáš Majtán
    FC Tatran Prešov: Jakub Plánička - Jaroslav Kolbas, Michal Piter-Bučko, Michal Krajník, Ján Krob - Peter Petráš - Peter Katona, Viliam Macko, Ján Papaj - Libor Žurek, Higor De Sales Coimbra

    Rozhodčí: Vladimír Hracho - Gabriel Ádám, Karol Poláček

    Diváci: 714
    bahis siteleri