Košice – Zlaté Moravce 2:2 (kon.) | Košice – Zlaté Moravce 2:2 (kon.) | Trnava – B. Bystrica 1:2 (kon.)
Žilina – Prešov 2:1 (kon.) | Trnava – B. Bystrica 1:2 (kon.) | Žilina – Prešov 2:1 (kon.)
konec
MŠK Žilina
2:1 (0:1)
FC Tatran Prešov
sk Úterý 18.10.2011, 17:30Slovenský pohár - Slovnaft cup
     
    Koniec zápasu. (19:17:25)
     
    90+
    Pri lopte sa opäť ocitol domáci Deza, ktorý sa snažil vyzvŕtať jedného z obrancov Prešova, ten padol na zem a snažil sa zabrániť akcii domácich v páde, Žilinčania v jednom momente žiadali pokutový kop za údajnú ruku, rozhodca ale naznačil, aby sa pokračovalo v hre.
     
    90
    Rozhodca bude v druhom polčase nadstavovať ešte dve minúty.
     
    88
    Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času dochádza v tíme Prešova k poslednému striedaniu. Ihrisko opustil Ján Papaj a jeho miesto zaujal na záver duelu Martin Pribula.
     
    86
    Žilinčania opäť v dobrej šanci, predovšetkým vďaka Dezovi, ktorý získal dostatok priestoru, následne sa lopta cez Barčíka a Ceesaya dostala až k Majtánovi, ktorý loptu zakončoval z hranice šestnástky a tá končí na ľavej spojnici brvna a žrde prešovskej brány.
     
    85
    Žilinčania teraz v nenápadnej akcii, po rýchlej kombinácii sa lopta dostala až ku Majtánovi, ktorý strieľal z približne 20 metrov, ale nemieril presne. Plánička zrakom loptu kontroloval a tá skončila vedľa jeho pravej žrde.
     
    83
    Diváci dnes videli tri góly, ale to bola veľká väčšina z toho pozitívneho. Zápas celkovo nie je príliš atraktívny, o čom sa hŕstka uzimených divákov presviedča hlavne v týchto minútach. Domáci vedú a dopredu sa tak nehrnú, hoci výsledok 2:1 do pohárovej odvety až taký jednoznačný nie je. Prešovčania sa síce snažia, ale nedokážu sa dostať do zakončenia.
     
    81
    Tempo hry po domácom presnom zásahu opäť upadlo a nič významné sme za posledné minúty nevideli. Tréner Prešova teraz pristupuje k svojmu druhému striedaniu, keď z ihriska sťahuje Petra Petráša a namiesto neho naň posiela Róberta Zehera.
     
    78
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len dvanásť minút a Žilinčania dokázali obrátiť výsledok stretnutia a vyhrávajú 2:1. Podarí sa im ešte pridať nejaký ten presný zásah alebo naopak, Prešovčania zabojujú a pokúsia sa vyrovnať?
     
    75
    Žilina dala gól!
    Tentokrát to už ale domácim vyšlo a obzvlášť JEANOVI DEZOVI. Ten teraz vyskúšal svoje šťastie strelou z približne 18 metrov a jeho lopta skončila v sieti za chrbtom brankára Pláničku. Domáci otáčajú stav stretnutia a dostávajú sa do vedenia 2:1.
     
    75
    Žilinčania zvyšujú svoje útočné snaženie. Svoje kvality teraz predviedol Jean Deza, ktorý sa z ľavej strany predral až k súperovmu brankárovi. Bol však už príliš z uhla a hoci Pláničku obstrelil, obstrelil aj bránu hostí.
     
    74
    Žilinčania v šanci, keď sa v šestnástke veľmi dobre zorientoval Barčík, v spleti hráčov sa zmocnil lopty, uvoľňoval sa a už - už si ju pripravoval na strelu, keď ale vo veľmi dobrej príležitosti trafil len hráča súpera stojaceho pred sebou.
     
    73
    Po troch minútach od posledného striedania domácich pristupuje k prvému aj tréner Prešova. Ihrisko za piskotu žilinských tribún obzvlášť za počínanie spred pár minút opúšťa Higor De Sales Coimbra, ktorého nahrádza Marián Adam.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času tréner Ľubomír Nosický strieda aj po tretíkrát. Z ihriska sťahuje Róberta Picha, ktorý sa dnes skutočne nedokázal výraznejšie presadiť. Na jeho miesto nastupuje peruánsky legionár Jean Deza.
     
    68
    Tak teraz sa Higor De Sales Coimbra zachoval skutočne nie veľmi športovo, keď najskôr napálil loptu do Picha, aby následne zozadu skolil k zemi aj Mráza. Toto počínanie nemohlo zostať bez odozvy a hráč Prešova vidí žltú kartu.
     
    67
    Výborná šanca domácich futbalistov, ktorá sa započala u Barčíka. Ten poslal loptu Majtánovi, ktorý ju bez zbytočného váhania posunul do šestnástky do ešte lepšej pozície Ceesayovi, ktorý sa už - už pokúšal zakončiť, ale v jeho snahe mu zabránil jeden z obrancov súpera, ktorý čisto sklzom loptu gambijskému legionárovi vypichol.
     
    65
    Takisto Patrik Mráz je dnes pri chuti. Nielenže sa mu podarilo z pokutového kopu skórovať, pokúšal sa už neraz ohroziť brankára súpera aj strelou z diaľky. Teraz to opäť skúšal z 20 metrov, lopta ale skončila tesne vedľa pravej žrde Pláničkovej brány.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 714 divákov.
     
    62
    Žilinčania sa tak vďaka pokutovému kopu vrátili do zápasu a stav stretnutia vyrovnali. Pohárová matematika je však proti nim, pretože gól strelený na ihrisku súpera sa ráta dvojnásobne a preto majú východniari i naďalej dobrú východiskovú pozíciu. Uvidíme, či domáci dokážu vedenie strhnúť na svoju stranu.
     
    60
    Žilina dala gól!
    Loptu si postavil PATRIK MRÁZ, ktorý bol úspešným exekútorom vôbec posledného pokutového kopu Žilinčanov. Vtedy to bola vôbec jeho prvá penalta. Tentokrát si trúfol i na ďalšiu a opäť úspešne! Loptu posiela nechytateľne k pravému hornému rohu.
     
    60
    Po rohovom kope bol v šestnástke faulovaný Marcel Ondráš a Žilinčania budú zahrávať pokutový kop!
     
    59
    Obrovská šanca domácich a opäť ukážkový, i keď možno trošku šťastný zákrok brankára Pláničku. Strela Mráza bola tečovaná, ale gólman hostí v páde dokázal loptu vytlačiť nad brvno.
     
    57
    Gergel to skúša, ale neúspešne. Zatiaľ je jediným hráčom, ktorý sa nebojí vystreliť z väčšej diaľky, hoci nemieri presne. Nabudúce mu to možno vyjde. Tentokrát podobne ako pred chvíľou z 25 metrov, lopta končí tesne vedľa pravej žrde.
     
    55
    Po dlhšom čase sa domáci odhodlali k strele z väčšej vzdialenosti, ale tá bola takisto veľmi nepresná. Asi z 25 metrov vyskúšal šťastie Gergel, to mu ale teraz neprialo. Stav stretnutia ostáva nezmenený.
     
    53
    Momodou Ceesay nastúpil na pravej strane zálohy a hoci hrá na tejto pozícii len osem minút, trápi sa. Dvakrát po sebe sa dostal k možnosti odcentrovať, ale oba jeho pokusy boli mimoriadne nepresné a lopta skončila za bránou hostí.
     
    50
    Loptu si napokon postavil Roman Gergel, ale exekúcia tejto štandardnej situácie mu absolútne nevyšla. Loptu napálil tesne nad zemou len do prešovského múru.
     
    49
    Žilinčania sa nasťahovali pred bránu súpera, ale až príliš váhajú so zakončením a viac kombinujú. Loptu si teraz posúvali Gergel a Pich, ani jeden z nich sa ale k strele neodhodlal. Nakoniec prišiel zákrok jedného z obrancov súpera a rozhodca píska voľný kop z 20 metrov.
     
    47
    Hneď v úvodných sekundách druhého polčasu sa podarilo hosťom po druhýkrát rozvlniť sieť za Krnáčom, ale ich radosť bola predčasná. Michal Piter-Bučko sa totiž pri svojom zakončení ocitol v postavení mimo hry.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku pristúpil tréner domácich Ľubomír Nosický k dvom zmenám v zostave. Na ihrisko sa na druhé dejstvo nevrátia Štefan Zošák a David Střihavka. Na ich miesta nastúpili Roman Gergel a Momodou Ceesay.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45
    V posledných sekundách úvodného dejstva ešte útočná snaha domácich vyrovnať. Do zakončenia sa tesne za šestnástkou dostal Patrik Mráz, ktorý sa oprel do odvrátenej lopty, ale z voleja ju poslal len do hradby tiel pred ním.
     
    43
    V závere prvého polčasu rozhodca po druhýkrát siaha do kapsičky a vyťahuje žltú kartu, opäť na strane hostí. Tentokrát ju z jeho rúk vidí Ján Krob.
     
    43
    Na druhej strane takmer platilo nedáš - dostaneš! Coimbra sa ako nôž maslom predral obranou domáceho mužstva, svojim zakončením obstrelil brankára Krnáča, proti gólu ale bola žrď! Stav stretnutia sa nemení, Prešov stále vyhráva 0:1.
     
    41
    Tempo hry opäť upadlo, ale Žilinčania sa nasťahovali pred súperovu bránu, v spleti hráčov v šestnástke súpera sa najlepšie zorientoval David Střihavka, pripravil si loptu na strelu a ľahúčko ju kopol k ľavej žrdi. Brankár Plánička sa znovu musel natiahnuť a opäť končekmi prstov zasahuje a loptu vytláča.
     
    38
    Ani Prešovčania sa nevzdávajú a snažia sa hrať ofenzívne a ohrozovať domácu bránu. Katona však správny moment na zakončenie premrhal, lopta sa ale ešte dostala ku Krobovi, ktorého center však domáca obrana odvrátila do bezpečia.
     
    36
    Žilina v obrovskej príležitosti. Domáci mali loptu vo svojej moci, ale zbytočne s ňou až príliš kombinovali. Barčík ju však udržal na svojich kopačkách, odcentroval a našiel hlavu Tomáša Majtána, po ktorej Plánička len končekmi prstov vytláčal loptu vedľa brány.
     
    35
    Štandardnú situáciu teraz mali k dispozícii aj domáci, ale dopadla podobne ako pred malou chvíľou na opačnej strane. Loptu do šestnástky zahrával Štefan Zošák, ale ani on adresáta nenašiel a loptu poslal len do rúk Jakuba Pláničku.
     
    34
    Macko je dnes pri chuti a snaží sa buď zásobovať loptami svojich spoluhráčov, alebo sám skúša strelecké šťastie. Jedenkrát mu to už dnes vyšlo, teraz taký úspešný nebol a loptu poslal výrazne mimo brány.
     
    32
    Prešovčania získali teraz výhodu štandardnej situácie. Loptu si postavil Viliam Macko, ale svojim centrom adresáta nenašiel. Z protiútoku sa predieral až k šestnástke súpera Majtán, jeho dlhý šprint ale zastavil jeden zo stopérov hostí.
     
    30
    Žilinčania sa snažia opäť vystrkovať rožky, ale stále tomu niečo chýba. Tomáš Majtán už - už vysúval do samostatného úniku Davida Střihavku, ale ten zakončovať nemohol. Čiarový rozhodca totiž zdvihol zástavku a odmával offside.
     
    28
    Domácim to nejde. Miroslav Barčík sa snažil dlhou nakopnutou loptou uvoľniť Viktora Pečovského, ale stále domu chýba presnejšie načasovanie a možno jeden krok navyše. Žilinský stredopoliar sa k lopte nedostal, skôr bol pri nej jeden z hráčov súpera.
     
    26
    Prešovčania v ďalšom náznaku príležitosti. Po ľavej strane sa veľmi dobre presadzoval Žurek, veľmi dobre ho ale tiesnil Mabouka, ktorý ho napokon ani nepustil k centru a jeho pokus zblokoval na rohový kop. Z neho hostia nič nevyťažili.
     
    24
    Opäť po odmlke ďalší pokus domácich, po ktorom ale brankár Plánička zasahovať nemusel. Tesne za šestnástkou vyskúšal šťastie Róbert Pich, ale nemieril presne a lopta z jeho kopačky skončila vedľa pravej žrde.
     
    22
    Prešovčania sa snažia byť aktívni a napádať domácich futbalistov čo najvyššie. Tí sa s občasnými výnimkami nedokážu výraznejšie presadiť dopredu. Za dlhou loptou sa snažil teraz vyšprintovať hosťujúci Katona, ale veľmi dobre ho tiesnil Ondráš a k lopte ho nepustil. Tá napokon končí v rukách Martina Krnáča.
     
    20
    Prešovčania si teraz pripravili výborný signál pri zahrávaní štandardnej situácie, po akcii na jeden dotyk sa lopta dostala v šestnástke až ku Krajníkovi, ktorého súboj s domácim obrancom vo výskoku posúdil rozhodca Hracho ako útočný faul.
     
    19
    Teraz Žilinčania opäť po kratšej odmlke v náznaku šance, na pravej strane získal loptu Ernest Mabouka, jeho center na bližšiu žrď Piaček nespracoval, o niekoľko sekúnd sa ale dostal do zakončenia Tomáš Majtán, ktorého pokus však Jakub Plánička kryl.
     
    17
    Po strelenom góle Prešova však nízka kvalita stretnutia nie je len kvôli divákom, ale aj výkonu hráčov. Žilinčania sa výrazne utiahli, s výnimkou Pichovej šance prakticky nič nevymysleli. Uvidíme, či sa dokážu z inkasovaného gólu otrepať a zvrátiť výsledok.
     
    15
    Človek môže mať pri pozeraní dnešného stretnutia chvíľami pocit, akoby sledoval dedinský futbal. Absolútne komorná atmosféra, tri tribúny takmer prázdne s minimom divákov a i hlavná je spolovice prázdna. Ľudia v Žiline zrejme nemajú záujem obetovať niekoľko eur, navyše počas týždňa a ešte v chladnom počasí.
     
    13
    Tentokrát ale ako blesk z jasného neba sa ocitol na ľavej žrdi hostí nikým nekrytý Róbert Pich, ktorý sa dostal do zakončenia po centri z ľavej strany, jeho tvrdý pokus z voleja však fantastickým zákrokom Plánička vytláča mimo brány! Skvelý zákrok gólmana hostí.
     
    12
    Útočné ťaženie domácich sa po inkasovanom góle zastavilo. Žilinčania sú po krutom zásahu značne rozladení, ich hra je rozháraná a Prešovčania sa snažia dostať na koňa.
     
    10
    Po desiatich minútach tak pod Dubňom senzačne Prešov vyhráva 1:0. Výsledok je pomerne veľkým prekvapením, pretože hostia sú v kríze, veď v lige prehrali posledných päť stretnutí. Uvidíme, či zabodujú aspoň v pohári. Strelený gól na ihrisku súpera bude veľmi dôležitý aj z hľadiska pohárovej matematiky.
     
    8
    Prešov dal gól!
    Tak toto bol na jednej strane prekvapujúci, ale naozaj krásny futbalový moment. Hneď prvá akcia východniarov sa končí gólom. VILIAM MACKO sa s loptou nemaznal, napriahol vo vzdialenosti 20 metrov a nekompromisne poslal loptu do ľavého horného rohu Krnáčovej brány. Žilinský gólman bol bezmocný.
     
    8
    Žilinčania sa snažia kombinovať na pomerne úzkom priestore na jeden dotyk, teraz sa lopta dostala cez Mabouku a Picha až k Zošákovi, ktorý sa ju snažil nabiť Barčíkovi, pred ktorým však jeden z hráčov súpera loptu odkopol do bezpečia.
     
    7
    Žilinčania aj naďalej pokračujú v útočnom ťažení. Tomáš Majtán sa teraz pokúšal prihrávkou pomedzi dvoch hráčov vysunúť do úniku Davida Střihavku. Pred českým legionárom však v poslednej chvíli zakročil Krajník a odkopol mu loptu k svojmu gólmanovi Pláničkovi, ktorý ju rozohral dopredu.
     
    6
    Žilinčania sú v úvode dnešného stretnutia nasťahovaní na útočnej polovici súpera. K lopte sa teraz tesne za šestnástkou dostal Štefan Zošák, ale jeho polocenter či polostrela skončila len v náručí brankára Pláničku.
     
    5
    Na ľavej strane sa s loptou ocitol Miroslav Barčík a predviedol svoje technické schopnosti v súboji na jedného. Veľmi dobre si obhodil jedného z obrancov súpera, ale jeho následný center do šestnástky adresáta nenašiel.
     
    3
    Hneď v úvode stretnutia sme svedkami prvého žltého napomenutia. V jednom zo súbojov sa previnil Prešovčan Michal Krajník, rozhodca Vladimír Hracho nekompromisne a bez upozornenia vyťahuje žltú kartu.
     
    2
    Prvé sekundy sa nesú zatiaľ len v znamení oťukávania sa oboch mužstiev. Hostia sa snažili Mackom založiť nejakú akciu, ale stroskotali na pozornej obrane domácich. Z protiútoku skúšal šťastie z 20 metrov Barčík, ale namieril vysoko nad Pláničkovu bránu.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Martin Krnáč - Ernest Mabouka, Jozef Piaček, Marcel Ondráš, Patrik Mráz - Viktor Pečovský - Róbert Pich, Miroslav Barčík, Štefan Zošák - David Střihavka, Tomáš Majtán

    1. FC Tatran Prešov: Jakub Plánička - Jaroslav Kolbas, Michal Piter-Bučko, Michal Krajník, Ján Krob - Peter Petráš - Peter Katona, Viliam Macko, Ján Papaj - Libor Žurek, Higor De Sales Coimbra

    Rozhodca: Vladimír Hracho - Gabriel Ádám, Karol Poláček.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.

    Andrej Kuzmány

    Branky: 60. Mráz (pen.), 75. Deza - 8. Macko

    Karty:   3. Krajník (PRE), 43. Krob (PRE), 68. Coimbra (PRE)


    MŠK Žilina: Martin Krnáč - Ernest Mabouka, Jozef Piaček, Marcel Ondráš, Patrik Mráz - Viktor Pečovský - Róbert Pich, Miroslav Barčík, Štefan Zošák - David Střihavka, Tomáš Majtán
    FC Tatran Prešov: Jakub Plánička - Jaroslav Kolbas, Michal Piter-Bučko, Michal Krajník, Ján Krob - Peter Petráš - Peter Katona, Viliam Macko, Ján Papaj - Libor Žurek, Higor De Sales Coimbra

    Rozhodčí: Vladimír Hracho - Gabriel Ádám, Karol Poláček

    Diváci: 714
    bahis siteleri