Guimarães – Setúbal 3:0 (kon.)
konec
Vitória SC Guimarães
3:0 (0:0)
Vitória FC Setúbal
Pondělí 28.11.2011, 21:15 • Estádio D. Afonso Henriques, Guimarães • Portugalská Primeira Liga
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno! Vitoria Guimaraes si naprosto zaslouženě připisuje tři body, když byla po celý zápas lepším týmem, ale v prvním poločase si ještě jakoby seřizovala mušku. Cestičku k vítězství domácím po obrátce vydláždil Marcelo Toscano, který otevřel i uzavřel gólový účet zápasu. O třetí zápis se postaral kanonýr Edgar Silva, který podruhé v sezoně proměnil pokutový kop a rozšířil střeleckou sbírku na osm "kousků". Setúbal navázal na nevýrazné výkony posledních týdnů a prodloužil sérii bez vítězství na čtyři zápasy, čekání na gól pak na 365 minut. Kaňkou zápasu byly dvě červené karty pro hosty, kteří ve dvojím oslabením neměli žádnou šanci. Hezký zbytek večera a dobrou noc. (23:17:15)
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Střídají i hosté. Závěr zápasu se obejde bez Silvy, na jeho místo vyběhl Gallo.
     
    90
    Sudí nastavuje tři minuty.
     
    90
    Zápas se už pouze dohrává. I když se hraje na polovině Setúbalu, domácí se už příliš do zakončení netlačí.
     
    86
    A domácí střídají potřetí a naposledy. Autora dvou gólů Toscana nahradil Hilal Soudani.
     
    84
    Druhé střídání domácích. Targino nahradil M. N´Diaye.
     
    84
    Obrovská šance Assise! Domácí útočník se prodral přes obránce Miguelita až před Diega, ale ten jeho pokus o housličky vystihl.
     
    79
    Z 18 metrů pokoušel štěstí domácí Adoua. Jeho přízemní střele chyběly centimetry.
     
    78
    V devíti hrající Setubal nebezpečně vystrčil růžky. Silva si zběhl za obranu, ale atakovaný obráncem z šesti metrů brankáře neprostřelil. Nilson mu zmenšil střelecký úhel a ránu zneškodnil.
     
    75
    Střídají i hosté. Na hrotu osamoceného Goncalvese nahradil Thiago.
     
    74
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Goóĺ! Na centr Alexe z levého křídla Edgar sice nedosáhl, ale pro za ním číhajícího MARCELA TOSCANA nebyl problém "trknout" míč hlavou do sítě!
     
    71
    Zápas je zřejmě rozhodnutý. Je asi jen otázkou, s jakým přídělem Setúbal pojede domů...
     
    70
    Třetí gól měl na kopačce Assis, ale ve vyložené pozici branku přestřelil.
     
    68
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    EDGAR SILVA potvrdil, že má střeleckou formu a chladnokrevně proměňuje pokutový kop. Je to už jeho osmý zásah do černého v sezoně a druhý z penalty.
     
    67
    Druhá červená karta. A opět pro Setúbal. Střelu Assise R. Silva srazil ve vápně volejbalovým úderem a jde předčasně pod sprchy. A domácí zahrávají pokutový kop!
     
    65
    Domácí poprvé střídají. Trávník opustil Barrientos, místo něj si zahraje Paolo Sergio.
     
    61
    Guimaraes využívá přesilovky k vytvoření ještě většího tlaku.
     
    59
    Obrovská chyba v rozehrávce Setúbalu, ze které těží Toscano. Tváří v tvář Diegovi však trefuje jen jeho nohy.
     
    55
    A další nepříjemnost pro Setúbal. Za "kosu" na unikajícího Assise uviděl druhou žlutou kartu Santos a zápas pro něj končí. Sudí Costa vzápětí tahá kartu červenou!
     
    53
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Domácí se po zásluze dočkali a otevírají účet zápasu. Po rychlém přechodu do útoku a milimetrovém centru Telese z pravé strany se z malého vápna trefil hlavičkou zcela osamocený MARCELO TOSCANO!
     
    50
    Z plejády nepřesností v podání Setubalu těžil Toscano, jeho oblouček do malého vápna od brankového čáry však adresáta nenašel.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    I když se první půle většinou odvíjela na polovině Vitórie Setúbal, na ukazateli skóre svítí dvě nuly. Domácí si totiž vyloženou šanci nevypracovali, hostujícího gólmana Diega vystrašily jen dvě hlavičky kanonýra Edgara, které se však mezi tyče nevešly. A paradoxně málem skórovali hosté, když lišáckou střelu Goncalvese vytáhl brankář Nilson zpod břevna jen s vypětím všech sil. Uvidíme, jestli se diváci dočkají gólu po změně stran. Druhý poločas začně zhruba ve 22.18 hodin.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas se nastavuje o jednu minutu.
     
    45
    Sudí Rui Manuel Gomes Costa chytil slinu, už počtvrté vytahuje z kapsičky žlutou kartu. Uděluje jí Barrientosovi.
     
    40
    A další žlutá karta. Za hokejový bodyček na pronikajícího Adoua si ji prohlédl Santos.
     
    38
    Na žluté karty je vyrovnáno. V rukou rozhodčího si ji prohlídl M. N´Diaye, byť se asi právem diví...
     
    37
    Série trestných kopů domácích pokračuje. Tentokrát fauloval Pedro Assise, ani z tohoto mráčku však gólově nezapršelo.
     
    34
    Hostující Amaro vidí jako první v zápase žlutou kartu, při vzdušeném souboji si vypomohl loktem.
     
    33
    A málem udeřilo jako blesk z čistého nebe na druhé straně. Když až příliš vysunutého Nilsona málem nachytal na hruškách Goncalves. Jeho plachtící střelu Nilson jen tak tak vyškrábl zpod břevna na rohový kop.
     
    30
    Máme za sebou první půlhodinu. Zatím se hraje v režii domácího týmu. Jenže jeho převaha je platonická.
     
    30
    Domácí zahrávají rohový kop, ale už je to obehraná písnička. Edgar hlavičkuje ze záklonu a znovu nad bránu.
     
    28
    Ve vzduchu prodal své centimetry Edgar, ale hlavičku mezi tři tyče nevměstnal. Finální fáze domácích je zatím mizerná.
     
    27
    Guimaraes má optickou převahu, která však končí před šestnáctkou soupeře. Po centru Mendese se neujala ani střela Alexe z otočky.
     
    24
    Ve vápně zůstal osamocený J. Pedro, ale volej se mu vůbec nepovedl. Nilson si vydechl.
     
    22
    Po střetu s Amarem zůstává na trávníku ležet domácí Teles. Už se ale zvedl a odkulhal za postranní čáru. Domácí hrají o deseti...
     
    19
    A pozor! Z dobrých 30 metrů napřáhl hostující Neca a míč jen o centimetry míjel spojnici břevna a tyče. Gólman Nilson jen zkoprněle přihlížil. V ochozech to jen zahučelo.
     
    19
    Po dalekonosné střele J. Pedra si hosté zahrávají rohový kop, ale nic z něho nevytěžili.
     
    15
    Dalekonosný centr Mendese z pravého strany našel ve vápně hlavičku Toscana, ke smůle domácích však zapomněl seřídit mířidla...
     
    12
    Po dlouhé době si užili míče i hosté. Po séri krátkých nahrávek se snažil nachytat brankáře Nilsona na hruškách Goncalves, ale jeho pokus šel víc k rohovému praporku než k brance...
     
    10
    Mendes nabil na hranici šestnáctky kanonýru Edgarovi, ale jeho levačce byla branka malá...
     
    10
    Amaro poslal k zemi J. Barrientose, domácí kopou trestný kop.
     
    8
    Guimaraes zvyšuje otáčky, Mendes se proháčkoval z pravého křídla do vápna, ale jeho střílená přihrávka našle jen Andersona do O.
     
    4
    První náznak šance. Hostující J. Silva se prodral k tečovanému míči, ale tísněn obráncem branku netrefil.
     
    3
    Jenže brankář Diego byl bez práce, obrana v čele s Andersonem do O zapracovala na jedničku.
     
    3
    A pro změnu z druhé strany.
     
    3
    Guimaraes zahrává úvodní rohový kop zápasu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vzájemná bilance hovoří rovněž pro domácí, kteří za posledních sedm sezon prohráli pouze jednou - loni v Setůbalu 1:2. Na Estádio D. Afonso Henriques už neprohráli deset let! Z vítězství se ale naposledy radovali 3. března 2006, následující čtyři souboje totiž skončily remízou.
     
    Setúbalská Vitória se poněkud trápí, v posledních třech kolech ukořistila jediný bodík za domácí bezbrankovou plichtu z Gil Vicente, čímž prodloužila střeleckou impotenci na 275 minut a klesla v tabulce na desátou pozici! Do karet hostujícímu výběru nanahrává ani statistika na hřištích soupeřů, kde jsou naprosto neškodní. Horší už je pouze CD Nacional, a to jen o skóre. Z letošních pěti výprav za hranice města přivezli jediný bod (Olhanense 2:2). Tříbodový export naposledy oslavili 8. května, kdy senzačně vyplenili tvrz Sportingu Lisabon (1:0). Přeruší černé série v guimarãeském svatostánku? Jestli ano, posunou se na sedmou příčku.
     
    Hledat favorita je stejně obtížné jako hledat jehlu v kupce sena. Aktuální forma i domácí prostředí však naklání pomyslné misky vah mírně na stranu Guimarãese, byť v tabulce figuruje o dvě příčky za svým dnešním soupeřem. Pedro Mendes a spol. totiž pozvolna nabírají dech. Obhájce pátého místa se po mizerném startu probírá z letargie a v posledních dvou kolech naplno bodoval, když nezaváhal s předposledním Rio Ave a na půdě posledního Pacosu Ferreira, kde hostiteli upletl "rukavici" (5:1). Hattrickem se přitom blýskl brazilský útočník Edgar, který tak zvýšil svůj letošní střelecký účet na sedm gólů a je druhým nejlepším snajprem soutěže. Domácí fanoušci věří, že si nějakou brankou schoval i pro Setúbal. Vítězství totiž může Vitórii posunout až na osmou příčku, šest bodů za pohárovou Evropu.
     
    Portugalská Primeira Liga dnes večer na Estádio D. Afonso Henriques v Guimaräes zkompletuje jedenáctou kapitolu. Zbraně zkříží týmy ze spodní poloviny tabulky, které však v případě tříbodového úlovku mohou v tabulce poskočit až o pět příček. Kdo se bude po 90 minutách radovat? Domácí Vitória SC, nebo Vitória FC Setúbal?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.

    Pavel Navrátil

    Branky: 53. TOSCANO, 68. EDGAR (pen.), 74. TOSCANO

    Karty:   38. M. N´Diaye (GUM), 45. Barrientos (GUM) - 34. Amaro (STL), 40. Santos (STL)   55. Santos (STL), 67. Ricardo Silva (STL)


    Vitória SC Guimarães: Nilson - M. N´Diaye (84. Targino), Joao Paulo, Teles, Adoua - Alex, Barrientos (65. Paolo Sergio), Toscano (86. Hilal Soudani), Mendes - Edgar, Assis.
    Vitória FC Setúbal: Diego - R. Silva, Anderson do O, Miguelito, N. Santos - Neca, B. Amaro, H. Leal, J. Pedro, J. Silva (90. Gallo) - J. Goncalves (75. Thiago).

    Rozhodčí: Rui Manuel Gomes Costa
    bahis siteleri