Wacker – Sturm Graz 1:0 (kon.) | Wiener – Salzburg 0:0 (kon.)
konec
FC Wacker Innsbruck
1:0 (0:0)
SK Sturm Graz
Neděle 04.12.2011, 16:00 • Tivoli Stadion Tirol Innsbruck • Rakouská Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Nedávno Sturm Graz rozhodl zápas gólem v páté minutě nastavení, kdy se trefil Bodul, dnes tento hráč sahal po vyrovnání ve čtvrté minutě nastavení, ale proti byl fantastický Sáfár, který dnes podal v brance Innsbrucku skvělý výkon. Domácí vítězí po zásluze 1:0 gólem Wernitzniga. Já se s vámi pro tuto chvíli loučím, hezký zbytek večera přeje Jaroslav Svoboda. (17:51:46)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Čtyři minuty se již nastavují a do útoku peláší Burgič! Udělal to výborně, nic neriskoval, pozdržel čas a vykoledoval si ještě faul...
     
    90+3
    "Szabolcs! Szabolcs!!" Tivoli stadion si teď prožil klinickou smrt, neskutečná minela při zmiňovaném přímém kopu, kdy se míč dostal až za obranu a Szabolcs Sáfár vytáhl při hlavičce Bodula klíčový zákrok celého zápasu!!!
     
    90+2
    Přece jen ještě přímý kop pro Muratoviče.
     
    90+1
    Faul domácích na půlce, následuje dlouhý balón k šestnáctce Innsbrucku, kde jej ale hráči Wackeru sbírají.
     
    90
    Už se hraje přesčas, odkop od brány provede Sáfár, hostům zbývá již minimum času. Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90
    A to je přesně to, co domácí potřebují, jenže sami se pak domnělou taktickou rozehrávkou připravují o míč - ofsajd.
     
    90
    Tím máme pro dnešek dostřídáno a pojďme tedy sledovat, zda se hosté ještě dostanou k šanci. Ale Wolf (STG) fauloval u postranní čáry Beu, nového muže na hřišti, Španěl tomu trošku přidal. Ale píská se proti Grazu.
     
    89
    Carlose Merina nahrazuje na trávníku jeho španělský krajan, obránce Iñaki Bea.
     
    88
    Weber si počínal nedovoleně a je z toho faul, takže volný kop pro Wacker, ale tomu bude předcházet ještě střídání.
     
    86
    Kienast v další šanci Sturmu, ale míč končí v náruči Szabolcse Sáfára.
     
    86
    Ale hrozilo na druhé straně, kde Wolf (STG) prosvištěl kolem pravé pomezní čáry a poslal centr do vápna, který mířil na zadní tyč na nekrytého Kainze. To by byla pro domácí pohroma, ti ale koncentrováni odvracejí ofenzivní aktivitu hostů pryč a daleko.
     
    85
    Unikajícího Burgiče bez slitování poslal k zemi Milan Dudič, podruhé během krátké doby se tito dva fotbalisté ze zemí bývalé Jugoslávie na hřišti potkávají. Tentokrát pískán faul.
     
    84
    Utkání přihlíží 6051 diváků, což působí na stánku pro více než 17000 diváků poměrně tristně.
     
    83
    Přímý kop v podání Merina (WCK) končí mimo.
     
    83
    A hosté střídají, na hřiště přišel bosenský záložník Samir Muratovič, nahradil Martine Ehrenreicha.
     
    83
    Souboj dvou třináctket, Schreter faulovaný Burgstallerem, míč pro Innsbruck.
     
    82
    A bylo to to poslední, co Schütz dnes předvedl, nahradí jej na trávníku Marco Kofler.
     
    81
    Schütz (WCK) povolil hostům získat lehce balon, poměrně jednoduchou přihrávku o několik metrů totálně pokazil - vhazování pro Sturm.
     
    80
    Miran Burgič v obrovské šanci, ale na poslední chvíli jeho ránu zablokoval Milan Dudič! A domácí kotel se baví!
     
    79
    Ze hřiště odchází hrdina dnešního zápasu z pohledu domácích fanoušků Christopher Wernitznig, kterého na trávníku nahradí jiný záložník, Marcel Schreter.
     
    77
    Sturm rozehrál rohový kop naprosto bídně a čtyři domácí hráči se teď valili na branku hostů, ale finální přihrávku skvělým obraným zákrokem zastavil Dudič!!! Kdyby míč skrze něj prošel, tak mohlo být možná jasno.
     
    76
    Kdo čekal po příchodu Haase nějakou zvýšenou aktivitu Sturmu, což se přiznám, já ano, tak je zatím hodně zklamán. Domácí kontrolují hru a nevím nevím, co by mohl Franco Foda, který koučuje Sturm již od roku 2006, nového vymyslet. Třeba na hřiště pošle svého jednadvacetiletého syna Sandra Fodu, kterého má po ruce na střídačce.
     
    75
    To Miran Burgič má za sebou i start ve slovinském "A" týmu reprezentace, nicméně teď zkoušel provětrat Čavlinovu pozornost technickou střelou, která končí hodně mimo branku.
     
    73
    Merinova (WCK) střela pořádně poštípala na rukavicích Silvijeho Čavlinu, který působil v mládežnických výběrech Chorvatska. Na svém kontě má dokonce osm utkání za výběr do 21 let, a pozor, ve všech mladí Chorvaté vyhráli.
     
    73
    Kainz fauloval Abraháma a míč tentokrát pro Innsbruck.
     
    72
    Jestli mě tu statistiky nešálí, tak je to dokonce Wernitznigův první gól v dresu Innsbrucku, do kterého se letos v létě oblékl po přestupu z rodného Villachu.
     
    71
    Útočný faul Schütze na Ehrenreicha, míč pro Sturm.
     
    70
    Christian Wernitznig, zatím jediný úspěšný střelec, je při chuti. Tentokrát jeho rána mířila mimo branku.
     
    69
    Oba hráči Sturmu, kteří se na hřiště dostali během zápasu (Haas i Bodul), dokáží dávat góly, přičemž velmi často v základní sestavě Grazu chybí. Teď už lze snad jen očekávat příchod Szabicse, který rozhodl nedávno atraktivní duel se Salcburkem, který Graz vyhrál 2:1.
     
    68
    Roh Sturm nevyužil, navíc si počínal v šestnáctce až moc aktivně a pískán útočný faul.
     
    67
    Avizované střídání je tu, ze hřiště odchází záložník Matthias Koch, nahrazuje jej slibovaný střelec Mario Haas.
     
    66
    A znovu Kainz! A jeho razantní střela znovu zablokována, tentokrát roh pro Sturm, který logicky musí začít útočit.
     
    66
    Florian Kainz se dostal až před Sáfára, ale obrana Innsbrucku nepustila míč až k brankáři a střelu zablokovala.
     
    65
    Dočkáme se druhého střídání na straně hostů, tak kdopak vtrhne na trávník? Že by Mario Haas, který dokázal v minulých kolech pravidelně dávat důležité góly?
     
    64
    A domácí s novou krví v žilách ženou jeden útok za druhým, Merinova vracečka do vápna z brankové čáry bohužel pro Innsbruck nikoho z hráčů v tmavých dresech nenašla, o chvíli později musel být zastaven jasným faulem Bergmann, který se řítil do šestnáctky. Nicméně sudí Grobelnik k údivu všech nechává pokračovat ve hře.
     
    62
    Wacker právě vstřelil branku!
    Nádhernou akci zatáhl po pravém křídle Bergmann, který celý zápas neúnavně zkoušel potáhnout míč a poslat jej do vápna, teď se mu to povedlo naprosto dokonale! A CHRISTOPHER WERNITZNIG otevírá razantní hlavičkou skóre! Čavlina se po této ráně natahoval jak mohl, dokonce si na ní sáhl, ale to bylo vše!
     
    60
    Půl hodiny nám chybí do vypršení standardní hrací doby a v druhém poločasu jsou zatím jasně lepší a aktivnější domácí, kteří diktovali tempo hry i v té první pětačtyřicetiminutovce. Otázkou je, zda jim to k něčemu bude, protože vyzrát na Čavlinu zatím nedokázali.
     
    59
    Merino (WCK) táhl dopředu přečíslení Innsbrucku, poslal zdařilou finální přihrávku na Burgiče, srbský forvard ale nedokázal nasadit poslednímu obránci kličku a slibná příležitost domácího mužstva skonala v samotném zárodku.
     
    58
    Domácí jsou momentálně lepším týmem, Bergmannova střela ale zrovna nepatřila k těm nejzdařilejším.
     
    56
    Weber (STG) sundal skluzem Merina, který mu již nasazoval kličku, jasná žlutá, tentokrát i udělená!
     
    55
    A znovu aktivní Wernitznig, tentokrát ale již míč trefil, jeho rána ale letěla vysoko nad a Čavlina se tak nemusel znepokojovat.
     
    54
    A z následného přímého kopu měl po vtipné rozehře obrovskou šanci právě faulovaný Wernitznig, který dostal přihrávku do šestnáctky, ale záložník Innsbrucku trestuhodně minul míč!!!
     
    54
    A do třetice, Wernitznig prosvištěl kolem Dudiče a hostující zadák jen a pouze musel faulovat.
     
    54
    A další faul Sturmu, tentokrát Kainze na Schütze.
     
    53
    Koch (STG) bez jakéhokoliv záměru hrát míč sundal k zemi Merina a teď opravdu může být rád, že nedostal žlutou kartu, což pro změnu nelibě nese domácí publikum. Tady by Koch nemohl říci ani popel.
     
    52
    Weber (STG) přešel přes dva hráče soupeře, ten třetí jej o míč již obral.
     
    50
    Nejprve zahrozil Sturm, když štiplavý centr Wolfa z pravého křídla museli domácí na poslední chvíli odvracet před sbíhajícím Kienastem, na druhé straně se z protiútoku neprosadil Bergmann, který dnes poněkolikáté zkoušel proskočit mezi obránci v těsné blízkosti pomezní čáry. Tentokrát se mu to povedlo, míč si však ukopl do zámezí.
     
    49
    Dlouhý aut do vápna v podání Abraháma (WCK) zpracoval Miran Burgič a slovinský forvard domácího týmu dělovkou přestřelil branku.
     
    47
    Náznaky šancí na obou stranách skončily vždy neúspěšně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Za brankou, kterou bude v druhé půli hájit brankář hostů Silvije Čavlina, rozpoutali innsbručtí fanoušci takové malé peklo v podobě několika desítek světlic. Nicméně viditelnost na stadionu je dobrá, snad jen právě vyjma sektoru domácího kotle, odkud fanoušci teď asi nevidí vůbec nic, jen tmu.
     
    Co nevidět začne druhá půle a hosté provedli jedno střídání, ze hřiště odešel Jürgen Säumel, nahradil jej Darko Bodul, choravský forvard.
     
    Lépe, ale jen mírně lépe jsou na tom s držením míče domácí - 51% ku 49%. V poměru střeleckých pokusů je to však jednoznačné - 6 ku 2 pro Innsbruck, střely na branku 3:1.
     
    První poločas skončil a mnoho fotbalového nám tu nenabídl. Za zmínku stojí snad jen dvě obrovské šance Wernitzniga, který si o ně sám řekl svým aktivním pohybem a důsledností při napadání, ani jednou však Čavlinu v brance hostů nepřekonal. Největší šanci však měl Patrick Wolf z Grazu. Záložník Sturmu pálil v šestnáctce pouze do prostoru, kde číhal Sáfár, i tak musel maďarský brankář ve službách Innsbrucku vytáhnout výtečný zákrok.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Innsbruck se snaží v závěru poločasu ještě založit nějaký zajímavý útok, ale dál než k obranné linii Sturmu svůj míč nedostane.
     
    44
    Na Wolfův roh sice hostující útočníci doskočili, ale již jej nedokázali usměrnit na branku, pouze míč nadzvednout a ten se tak dostal z vápna a z dosahu innsbrucké branky.
     
    43
    Hosté promrhali náznak přečíslení a dobře zapracoval v obraně Thomas Bergmann.
     
    42
    Hosté tlačili další míč do šestnáctky domácího týmu, ale Wacker nebezpečí eliminoval. V posledním utkání Sturm dokázal doma porazit Admiru Vídeň 3:1, když se trefili Kienast a dvakrát pak Ehrenreich. To Wacker naopak prohrál v Riedu 0:1.
     
    41
    Sturm Graz ve svých čtyřech posledních zápasech venku pokaždé prohrál, to je také hodně zajímavá statistika.
     
    40
    Roman Kieanast (STG) dostává za uši od hlavního rozhodčího po šlapáku, který pročísl zdejší tirolskou idylku! Tohle spíš volalo po karetním ocenění, zůstalo u domluvy.
     
    38
    Poprvé se zažlutilo, když Wacker nezvládl roh a z brejku se valil do útoku Wolf, kterého musel zastavit ostrým zákrokem Peter Hackmair (WCK).
     
    37
    Největší šance dosavadního průběhu utkání se ale rodí před brankou domácích! Odražený míč skončil na bodě pro pokutový kop, odkud jej z voleje vypálil tvrdou ránou Patrick Wolf, Sáfár ale vytasil nádherný zákrok!
     
    36
    Schütz (WCK) faulovaný ve středu pole Weberem.
     
    36
    Centr mířil na zadní tyč na Wernitzniga, ten se ale k míči nedostal a bude následovat odkop od branky Sturmu.
     
    35
    Klem fauloval Burgiče a Bergmann (WCK) pošle nejspíš dlouhý míč do vápna hostů.
     
    34
    Jenže tu hosté zahráli hodně bídně. Vhazovat bude Bergmann, takže znovu míč pro domácí Innsbruck.
     
    34
    Kapitán domácího mužstva Tomáš Abrahám fauloval, následuje tedy standardní příležitost pro hosty.
     
    32
    Peter Hackmair (WCK) zkusil nádhernou střelu z otočky z hranice šestnáctky a Čavlina v brance Sturmu se musel pořádně natahovat, aby míč padající za jeho záda vytáhl špičkami prstů nad břevno! Ale zase tomu předcházela laxnost v defenzivě Grazu, hosté si koledují...
     
    31
    Registrujeme snad první vážnější náznak akce ze strany hostů, ale Kienast (STG) z velké vzdálenosti vystřelil ránu, která postrádala prakticky vše - od přesnosti přes razanci až po nějaký moment překvapení.
     
    31
    Dakovič rozehrává útok domácího mužstva až od vlastní šestnáctky.
     
    30
    Hosté v obraně znovu chybují a Daniel Schütz (WCK) pálil z hranice šestnáctky mimo, Čavlina se natahoval marně, nakonec ale jeho zákrok nebyl potřeba. Domácí tým ale sahá po úvodní brance zápasu.
     
    28
    Domácí jsou nyní jasně nebezpečnějším týmem a po krásné zasekávačce se uvolnil Christopher Wernitznig, který ale ani svou další velkou šanci nevyužil. Technickou střelou na zadní tyč těsně minul.
     
    26
    A bleskové přesunutí hry na druhou stranu hřiště a Miran Burgič v další šanci, tentokrát zkoušel hlavičkou přelstít Čavlinu, ale ten si jeho slabou střelu pokryl.
     
    26
    Wolf (STG) rozehrával rohový kop z levé strany, Sáfár si jeho centr pohlídal a doskočil si pro něj.
     
    25
    Další chyba hostů v defenzívě, tentokrát nedůsledný Klemův odkop zachytil napadající Schütz, jenže rukou, a tak následná střela byla již zbytečná.
     
    23
    A zmatek v obraně hostů po zahraném rohu přímo do šestnáctky, nakonec domácí sklepli míč na sbíhajícího Hackmaira a záložník Wackeru technickou střelou minul branku!
     
    22
    Domácí ožili a Miran Burgič si naskakoval na centr na zadní tyč, Slovinec se ale k zakončení nedostal, na poslední chvíli odvrátil nebezpečí Ehrenreich! Roh pro Wacker.
     
    21
    Tak se nám tu přece jen začíná něco dít, na druhou branku pelášil Christopher Wernitznig, kterému při odkopu neskutečně namazal hostující brankář Silvije Čavlina, ale Wernitznig ve stoprocentní šanci neprostřelil Čavlinu!
     
    20
    Kainz (STG) s Kochem vymysleli zajímavou a slibnou šanci pro Patricka Wolfa, který se dostal za obranu a také sám unikal na Sáfára, jenže v závěru se zamotal i s balonem mezi vracející se beky a bylo po šanci.
     
    18
    Při pohledu na poloprázdný Tivoli Stadion nejde než nevzpomenout na nedávnou dobu, kdy tento krásný fotbalový stánek v podhůří Tirolských Alp byl zápas co zápas vyprodaný a Innsbruck ve své době na konci dvacátého století byl nejúspěšnějším rakouským klubem. V roce 2002 však doplatil na finanční problémy, zkrachoval a musel se pak od píky snažit vydobýt si svou slávu.
     
    16
    Merino (WCK) je mimochodem jeden ze dvou Španělů ve službách Innsbrucku, obránce Iñaki Bea se však na soupisku pro dnešní zápas nedostal a čeká na svou příležitost na střídačce.
     
    15
    Ačkoliv rozehrával Španěl Carlos Merino (WCK) z velké vzdálenosti, rozhodl se o centr až do šestnáctky, jenže k míči se nikdo nedostal a Sturm bude vykopávat od své branky.
     
    15
    Schuetz (WCK) nasadil housle Klemovi, ten jej ve spolupráci s Kainzem pro výstrahu přetáhl přes kotníky a přímý kop pro Innsbruck.
     
    14
    Klem (STG) centroval vysoký míč na jediného hrotového hráče Grazu v tomto utkání, na Romana Kienasta, avšak balon byl až příliš dlouhý, takže Sáfár bude rozehrávat od své branky.
     
    13
    V tuto chvíli se zase snaží hosté něco vymyslet, ale výborně zasáhl v defenzívě Dakovič, následně však ztrácí míč Bergmann a Sturm tak může i nadále s míčem na kopačkách škodit v blízkosti domácí šestnáctky.
     
    11
    Postupný útok Innsbrucku nedošel až do šestnáctky, ještě před ní totiž zastavil výpad Wackeru hostující tým.
     
    10
    Končí nám pomalu jedenáctá minuta a vhazovat bude domácí záložník Thomas Bergmann.
     
    9
    Marně čekáme v deváté minutě zápasu na první náznak nějaké gólové šance, i když opticky aktivnější jsou zatím hosté z Grazu, teď se míč dostal až k brankáři tohoto týmu, Chorvatu Silvije Čavlinovi.
     
    7
    Již při pohledu na soupisku domácích je jasné, že Innsbruck nasadil do hry české duo Tomáš Abrahám - Martin Švejnoha. Prvně jmenovaný bude působit v pozici defenzivního záložníka, druhý pak naskočil do boje jako střední obránce. Účast obou hráčů je zajímavá hlavně z pohledu brněnských fanoušků, Abrahám i Švejnoha strávili ve Zbrojovce část kariéry a v těchto pro "Flintu" těžkých dobách by jejich pomoc asi vítali v jihomoravské metropoli s otevřenou náručí.
     
    6
    Tentokrát byl faulovaný pro změnu právě Wolf (STG) a tak přibližně z půlící čáry budou hosté, kteří naskočili do zápasu v bílošedé kombinaci dresů, rozehrávat přímý kop.
     
    5
    Faul v šestnáctce, ale provinil se útočící hráč Sturmu, ofenzivní záložník Patrick Wolf.
     
    4
    Úvodní sestavy:

    FC Wacker Inmsbruck: Sáfár - Hauser, Švejnoha, Dakovič, Bergmann - Abrahám - WWernitznig, Hackmair, Merino, Schuetz - Burgič.

    SK Sturm Graz: Čavlina - Klem, Burgstaller, Dudič, Ehrenreich - Säumel, Weber - Kainz, Koch, Wolf - Kienast.
     
    4
    Klem (STG) během krátké chvíle podruhé vhazuje na hranici půlící čáry, Sturm se snaží vymyslet ofenzivní výpad přes Wolfa.
     
    3
    První rohový kop rozehráli domácí, leč Sturm si akci pohlídal.
     
    2
    Merino faulovaný, Innsbruck bude kopat přímý kop.
     
    1
    Zápas obou předních rakouských fotbalových celků nám právě začal, stadion v Innsbrucku se rozhodně nedá nazvat slušně zaplněným, i tak se ale kotel domácích stará o solidní atmosféru již od úvodní minuty. Výkop od branky po neúspěšném útoku hostů provede Sáfár.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Dobrý den, vážení fotbaloví fanoušci, dovolte mi, abych vás přivítal u sledování přímého online přenosu z utkání nejvyšší rakouské fotbalové soutěže, kde se v Innsbrucku střetne domácí Wacker se Sturmem Graz. Soubojem aktuálně osmého celku tabulky se šestým vás bude provázet Jaroslav Svoboda, utkání začne v 16:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 62. Wernitznig

    Karty:   38. Hackmair (WCK) - 56. Weber (STG)


    FC Wacker Innsbruck: Sáfár - Hauser, Švejnoha, Dakovič, Bergmann - Abrahám - Wernitznig (79. Schreter), Hackmair, Merino (89. Bea), Schütz (82. Kofler) - Burgič.
    SK Sturm Graz: Čavlina - Klem, Burgstaller, Dudič, Ehrenreich (83. Muratovič) - Säumel (46. Bodul), Weber - Kainz, Koch (67. Haas), Wolf - Kienast.

    Rozhodčí: Grobelnik

    Diváci: 6051
    bahis siteleri