Zlín – Sparta 0:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 1:2 (po pr.) | Kometa Brno – K. Vary 6:2 (kon.)
Třinec – Plzeň 3:0 (kon.) | Slavia – Pardubice 2:6 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 30.12.2011, 18:00 • KAJOT ARENA Brno, kapacita 7200 diváků. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:25
    Jozef Kováčik (KOM) s Lukášem Pechem (KVA) inkasují dvě minuty za hrubost. Hraje se čtyři na pět. Kováčik dostává trest na 2 + 2 minuty. Hosté tedy hrají přesilovou hru.
     
    56:55
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Hosté 185 vteřin před koncem zápasu také využívají přesilovou hru. Od modré čáry se mezi nohy Trvaje trefuje PETR GŘEGOŘEK . Asistence: František Skladaný.
     
    56:46
    Jiří Vašíček (KOM) dostává dvě minuty za hrubost, poté co se dostal do křížku s Michalem Gulašim. Domácí totiž vypálili na brankáře hostů po odpískání, což se hostům samozřejmě po právu nelíbilo. Hosté nakonec hrají přesilovou hru. Jakub Koreis (KOM) navíc dostává 10 minut osobního trestu za nesportovní chování.
     
    56:30
    Dnešnímu utkání přihlíží 7200 diváků. KAJOT ARENA je vyprodána.
     
    55:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak nyní se Kometa jasně přihlásila do soutěže o Zlatou helmu. Obránce Malec zavezl kotouč do útočného pásma, přenechal jej zadovkou Divíškovi, jenž si periferně všiml TOMÁŠE SVOBODY. Mladý útočník, jenž přišel do Komety ze Slavie, byl před Slafickým rázem sám a překonal jej krásným bekhendovým blafákem. Asistence: Tomáš Divíšek, Tomáš Malec.
     
    54:44
    Pech připravil dvě šance pro svůj tým. Nejprve hledal šikovnou přihrávkou spoluhráče před brankovištěm, což mu nevyšlo. Chvíli na to se sám zbavil obránců a zblízka vypálil po ledě těsně vedle pravé tyče.
     
    52:12
    Jan Švrček (KOM) je následně vyloučen na dvě minuty za hákování. Hraje se 4 na 4.
     
    52:12
    Košťál s Kumstátem zahrozili v oslabení a ujeli dva na jednoho. První jmenovaný nakonec nechal vyniknout Trvaje.
     
    51:27
    Michal Vachovec (KVA) sekl po Gulašiho ráně do Trvaje, což rozhodně neměl dělat. Nejenže si vykoledoval dvouminutový trest, ale kapitán Komety Bičánek jej tvrdě poslal k ledu.
     
    47:55
    Martin Lučka (KVA) dostává dvě minuty za vystřelení puku mimo hrací plochu.
     
    47:55
    Bičánek napálil do modré čáry lapačku Salfického. Ten udělal chybu, když chtěl rychle rozehrát a nahrál tak forčekujícímu Němcovi. Ovšem muž, jenž už dnes zaznamenal dvě asistence z otočky trefil boční konstrukci brány.
     
    45:27
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nejhezčí akce večera znamená druhou využitou přesilovou hru Komety v dnešním zápase. Němec nahrál na pravý kruh Dlouhému, jenž se z výborné pozice rozhodl pro přihrávku na osamoceného LEOŠE ČERMÁKA. Třebíčský rodák si mohl počkat, až Salfický spadne na led a puk zavěsil pod břevno. Asistence: Radek Dlouhý, Vojtěch Němec.
     
    44:08
    Petr Kumstát (KVA) dostává dvě minuty za nedovlené bránění. Brno hraje přesilovou hru 5 na 4.
     
    43:39
    Rastislav Dej (KVA) dostává následně 10min osobní trest za nesportovní chování.
     
    40:58
    Puk směřující na modrou čáru bleskově nahodil do brankoviště Gřegořek a svým plachtícím padáčkem trefil břevno domácí brány!
     
    39:59
    Vteřinu před koncem mohl karlovarské naděje úplně utnout dnes jednogólový Jozef Balej, jenž se na Salfického řítil sám! Snažil se trefit skulinku mezi brankářovými betony, ale nepovedlo se mu to.
     
    36:59
    Pech vymotal kotouč v útočném pásmu a zpoza brány našel Kumstáta. Vysoký útočník Varů napálil jen beton nic netušícího Trvaje.
     
    34:36
    Po velkém závaru, který se rozpoutal v brankovišti Salfického, docílila Kometa branky z dorážky, kterou však rozhodčí Polák s Blechou neuznávají, protože puk ztratili z dohledu a ještě před dorážkou hru přerušili.
     
    34:22
    Urostlý Sýkora se hnal na Trvaje z pravé strany, mohl ještě přihrávat, ale rozhodl se vypálit. Nepřekonal však vynikajícího Trvaje.
     
    32:02
    Tomáš Žižka (KOM) mimo hru zasáhl hostujícího útočníka holí do obličeje. Musí si kvůli tomu na dvě minuty sednout na trestnou lavici.
     
    29:20
    V utkání jde vidět hodně emocí. Za hákování je vyloučen Jan Košťál (KVA) - 2 minuty. Hraje se 4 na 4.
     
    28:52
    Jiří Vašíček (KOM) dostává dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    28:36
    Vary střídají brankáře. Lukáš Mensator jde na střídačku a přijíždí Dušan Salfický.
     
    28:36
    Kometa právě vstřelila branku!
    Duo MIROSLAV HOLEC s Róbertem Petorvickým dobře forčekovalo, vybojoval za branou Mensatora kotouč a Holec si nakonec najel mezi kruhy, odkud se trefil přesně pod břevno. Je to jeho první branka po zranění žeber, která jej na dlouho vyřadila ze hry. Asistence: Róbert Petrovický.
     
    26:52
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Hosté se vracejí do zápasu. RASTISLAV DEJ usměrnil Skuhravého nahrávku zpoza brány ideálně mezi betouny přesouvajícího se Trvaje. Asistence: Václav Skuhravý, František Skladaný.
     
    26:36
    Před Mensatora ujeli dva na jednoho Holec s Hynkem Zohornou. Holec načasoval na hůl Zohorny hezkou žabku, ale mladík Komety tvrdým příklepem vyprášil Mensatorův beton.
     
    26:17
    Trvaj vyrazil puk před brankoviště, kde jej Kotrla ve vyložené šanci poslal zpět do betonů brankáře Komety!
     
    24:31
    Na druhé straně pálil po rychlém brejku příklepem těsně vedle tyče také Tomáš Svoboda.
     
    24:06
    Dej tečoval Mockovu ránu těsně vedle brány.
     
    22:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    V rozmezí jedné minuty Kometa odskakuje do tříbrankového trháku! JOZEF BALEJ vyjel zpoza brány před Mensatora, odkud se mu kotouč jím nahozený se štěstím vrátil zpět na hůl a Balej jej bekhendovou dorážkou poslal za klečícího brankáře. Bez asistence.
     
    22:09
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jen 13 vteřin stačilo Kometě na využití přesilové hry. Vojtěch Němec vybojoval kotouč za branou Mensatora, poslal žabičku na střed modré čáry, odkud se JAN ŠVRČEK trefil přesně k levé tyči. Byla to jeho první extraligová branka za Kometu. Asistence: Vojtěch Němec, Leoš Čermák.
     
    21:56
    Leoš Čermák byl seknut Martinem Lučkou (KVA). Hráč hostů inkasuje dvě minuty.
     
    20:17
    Hned po sedmnácti vteřinách si najel na levou stranu Gřegořek a těsně přestřelil levou šibenici domácí brány.
     
    19:08
    Jiří Vašíček (KOM) dostává za nedovolené bránění dvě minuty. Vary můžou těsně před koncem první části srovnat.
     
    18:44
    Lukáš Pech dlouho míchal s pukem za branou Trvaje a počkal si, než mu Košťál nenajede k levé tyči. Ten se opřel do puku z první a poslal jej někam do výstroje Trvaje. Domácí brankář se sám divil, že jej chytil.
     
    14:56
    V mezikruží zůstal neatakovaný Zaťovič, jenž po ráně z otočky těsně minul brněnskou bránu.
     
    12:35
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hynek Zohorna dlouho kroužil za branou Mensatora až před ni vyjel, kotouč přenechal najetému obránci TOMÁŠI ŽIŽKOVI, jenž z levého kruhu pohotově vypálil a překvapenému Mensatorovi poslal puk mezi nohy. Asistence: Hynek Zohorna, Jakub Koreis.
     
    09:04
    Pronikajícího Radka Dlouhého sestřelil ve středním pásmu Michal Gulaši. Hráč Varů dostává dvě minuty za faul kolenem.
     
    08:17
    Na výlet se vydal obránce Kováčik a ihned našel najetého Tomáše Svobodu, jenž kotouč těsně před Mensatorem tečoval do jeho betonu.
     
    05:13
    Divíšek ujížděl v oslabení na Mensatora sám, udělal dlouhou kličku, položil si brankáře, ale stejně z boku trefil jen jeho beton!
     
    04:10
    Gřegořek, Pech a Kumstát sehráli akci až do odkryté klece, jenže puku se do cesty na poslední chvíli postavil Jiří Trvaj! Vykopl jej betonem.
     
    03:43
    Radek Dlouhý (KOM) vyhodil kotouč z obranného pásma tak vysoko, že zasáhl kostku nad ledem a musí inkkasovat dvě minuty. Hosté hrají 40 vteřin 5 na 3.
     
    03:05
    Po Gřegořkově ráně od modré čáry mohl dvakrát dorážet Košťál, ale byl příliš blízko Trvaje.
     
    02:23
    Jakub Koreis (KOM) inkasuje dvouminutový trest za napadení. Hosté hrají hned na začátku zápasu přesilovou hru.
    Marken.cz

    Tomáš Čekal

    Branky a nahrávky: 13. Žižka (Zohorna, Koreis), 23. Švrček (Němec, Čermák), 23. Balej, 29. Holec (Petrovický), 46. Čermák (Dlouhý, Němec), 56. Svoboda T. (Divíšek, Malec) - 27. Dej (Skuhravý, Skladaný), 57. Gřegořek (Skladaný)


    HC Kometa Brno: Trvaj - Žižka, Kováčik, Vašíček, Švrček, Bičánek (C), Malec - Svoboda Tomáš, Divíšek, Svoboda Jakub - Němec, Čermák, Dlouhý - Holec, Petrovický, Balej - Erat, Koreis, Zohorna.
    HC Energie Karlovy Vary: Mensator (od 29. Salfický) - Mocek, Gulaši, Gřegořek, Gawryletz, Prošek, Lučka, Látal, Gründling - Dej, Skuhravý (C), Skladaný - Košťál, Kumstát, Pech - Zaťovič, Sýkora, Mikeska - Zucker, Vachovec, Kotrla.

    Rozhodčí: Polák, Blecha - Bryška, Novák.
    bahis siteleri