Havlíčkův Brod – Kometa Brno 3:6 (kon.) | Hr. Králové – Motor ČB 4:3 (po s.n.) | Třinec – Olomouc 6:3 (kon.)
Havířov – Přerov 5:3 (kon.) | Chomutov – Slavia 1:2 (po pr.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:6 (1:1, 2:4, 0:1)
HC Kometa Brno
Neděle 15.01.2012, 10:00 • Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Je konec. Brno v Kotlině zaslouženě vítězí 6:3 a připisuje si cenné tři body do tabulky. Mladí Rebelové se však rozhodně nemají za co stydět, podali bojovný výkon a byli Moravanům vyrovnaným soupeřem. Pokud bychom měli vybrat hráče zápasu, z brodského tábora by to byl určitě útočník Filip Nováček, který se trefil dvakrát za Ptáčkova záda. Za Kometu zaslouží pochvalu kapitán Jakub Boltvan, který si připsal hattrick a jednu asistenci. To je pro tento víkend z Kotliny vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. (12:05:29)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Zohorna se pokoušel v závěrečných sekundách ještě překvapit gólmana ptáčka zpoza brány. Neuspěl a záhy byl hodně nevybíravě stažen zezadu brněnským hráčem. Oprávněně se teď po něm ohání, sudí už nyní vylučovat pár sekund před koncem nebude.
     
    59:14
    rebelové sice mají puk na svých holích v obranném pásmu, ale o vítězi dnešního utkání již nemůže být pochyb. Kometa má tříbrankový náskok v zádech a nepouští soupeře do Ptáčkovy blízkosti.
     
    58:37
    Polákovo nahození na bránu nenadělalo brankáři Ptáčkovi, který si povyjel trochu ze svého brankoviště, větší problémy. Maskovaný muž Komety schoval puk pod lapačkou.
     
    58:10
    Nguyen sklidil ovoce za svou aktivitu při napadání a získal puk do své moci, když hosté špatně rozehráli. Neměl však rychlost a stál proti přesile, byl proto rychle odzbrojen.
     
    57:38
    Nováček se Zohornou se ocitli v dobrém postavení přímo před Ptáčkovou brankou, kde byl jediný bek hostů. Vše končí ale nepřesnou střelou vedle pravé Ptáčkovy tyčky.
     
    57:08
    Kometa vyhrála vhazování před svou bránou a dostala se do útočného pásma, jenže neobešlo se to bez nepřesnosti. Píská se postavení mimo hru.
     
    57:01
    Kometa odrazila havlíčkobrodský útok a po zisku kotouče si nechtěla zbytečně komplikovat situaci. Vyhodila tak přes všechny čáry na odpískané zakázané uvolnění.
     
    56:30
    Přesilovka rebelů je u konce, dvouminutový trest vyfasoval i Krajcigr (HBR), jenž se provinil faulem loktem.
     
    56:06
    Na trestnou lavici míří Marcello (KOM) za hákování.
     
    55:56
    Zohorna se tlačil v pravém kruhu do zakončení, jenže trefil jen ze strany hůl bránícího protihráče, který vytlačil kus černé gumy do ochranné sítě.
     
    55:30
    Útočník Nováček sem probil mezi obránci Brna do koncovky a ostrou ranou z mírného úhlu na levé straně trefil jen brankáře Ptáčka u bližší tyčky.
     
    55:00
    Valas se Semrádem se ocitli v přečíslení 2 na 1. Prvně jmenovaný však poslal nepřesnou nahrávku na svého spoluhráče, který v těžké pozici minul pravou tyčku!
     
    54:10
    Ve vyrovnaném počtu hráčů na hrací ploše se vrhli hosté kupředu, jenže přerušuje se kvůli posunutí branky gólmana Vaněčka. Za nesportovní chování je osobním trestem na 10 minut potrestán Jambor (KOM).
     
    53:25
    Brňané znovu neúspěšní v prostoru kolem brankáře Vaněčka. Domácí získali puk a bez okolků jej poslali dlouhým vyhozením co nejdále od své svatyně.
     
    52:58
    Domácí soubor se osvobodil dlouhým vyhozením až do Ptáčkovy blízkosti, ale nyní už musí bránit prostoru kolem svého brankáře Vaněčka.
     
    52:22
    Hosté si podrželi útočné pásmo a počkali si na návrat svého vyloučeného hráče z trestné lavice. Přesilovku však zahájili neúspěšně, když Rebelové vyhodili.
     
    52:02
    Za podražení si odsedí 2 minuty Polák (HBR).
     
    51:39
    Krajcigr nahazoval kotouč na bránu od modré čáry, ale jeho spoluhráči byli zaujati cloněním brankáři Ptáčkovi. Puk tak nerušeně proletěl kolem tyčky do rohu pásma.
     
    51:03
    Obrovskému náporu na svou osobu odolal brankář Ptáček. Hodně důrazně se snažil propasírovat zblízka puk za jeho záda Nováček, kterého ještě doplnil ze zálohy Nguyen. Hosté ustáli ošemetnou situaci.
     
    50:19
    Domácí se srotili v předbrankovém prostoru a důrazně doráželi nepříjemnými střelami na gólmana Ptáčka. Sudí však jejich snahu přerušuje kvůli sevření kotouče jednoho z hráčů.
     
    50:12
    Havlíčkův Brod zaujal útočné pásmo a došel si pro faul, po němž si zahraje další hru v početní převaze. Za katr je sudím vykázán Kališ (KOM) kvůli podražení.
     
    49:54
    Dymáček se dostal k puku ve středním pásmu, přešel do soupeřova pole a od modré čáry zápěstím našel jen připravenou Vaněčkovu náruč.
     
    49:10
    Brněnská skvadra se nastěhovala do )útočného pásma, kde se snaží rozpohybovat zkonsolidovaný obranný val Rebelů, který se seskupil kolem svého brankáře Vaněčka. Bez úspěchu.
     
    48:20
    Nguyen se ujal puku v útočném pásmu a z mezikruží krásnou střelou zápěstím zazvonil na vzdálenější tyčku gólmana Ptáčka! Brno se osvobozuje.
     
    47:58
    Na ledě se objevil při hře 4 na 4 dostatek volného prostoru a často pro to, aby se jeden z týmů pokusil něco nebezpečného vymyslet. Rebelové drží puk na holích a čekají na začátek své přesilovky.
     
    47:13
    Havlíčkobrodští mladíci nedokázali udržet puk na holích v útočném pásmu a Kometa je vyhnali i s kusem černé gumy do středu pole. Nyní organizuje znovu svůj obranný blok.
     
    46:50
    A poměr sil na ledové ploše se nám vyrovná. Domácí se i ve čtyřech vrhli do útočného pásma a v předbrankovém prostoru Komety se dopustil hákování Koblížek (KOM).
     
    46:15
    Brodský soubor si vynutil respekt ve svém pásmu a po zisku kotouče bez velkého rozpakování odpálil puk do bezpečné vzdálenosti od gólmana Vaněčka.
     
    45:57
    Gólman Vaněček se zhostil další porce náročné práce velmi dobře, když si poradil s nepříjemnými projektily zblízka. Domácí si vypomohli za hranicí pravidel, dvě minuty vyfasoval Krajcigr (HBR) za hrubost.
     
    45:51
    Celek z centra Moravy se ubránil bez úhony, přičemž Havlíčkův Brod si neporozuměl při rozehrávce a poslal puk jen na odpískané zakázané uvolnění.
     
    45:30
    Havlíčkův Brod stále marně hledá účinný recept na kompaktní a dobře bruslící obranný blok Moravanů, kteří se brání ve čtyřech bruslařích bez větších potíží.
     
    44:50
    Domácí soubor si marně hledá cestu před zahuštěný střed pole. Brno se velmi dobře brání a na modré čáře nepouští soupeře na Ptáčkův dostřel.
     
    44:20
    Havlíčkův Brod zasypal gólmana Ptáčka dalšími projektily, jenže těm scházela větší přesnost. Kometa se následně ujala puku a okamžitě se osvobodila.
     
    43:53
    Ostrou ránu vyrazil gólman Ptáček do prostoru před sebou, kde dorážel volný Kolouch, ale nedokázal přehodit ležícího maskovaného muže Komety!
     
    43:43
    Havlíčkův Brod okamžitě zkusil odpovědět a Koch (KOM) si odsedí dvě minuty za faul kolenem.
     
    43:12
    Kometa právě vstřelila branku!

    Kometa se hodně přibližuje cennému vítězství! Jakub Boltvan nahrál puk na Radka Koblížka, jehož ránu zblízka ještě stihl gólman Vaněček vyrazit betony, ale na dorážku FILIPA DVOŘÁKA už byl krátký! Radek Koblížek, Jakub Boltvan.
     
    42:40
    Kometa má v těchto chvílích navrch a tlačí svého soupeře ve Vaněčkovy blízkosti. Horký se prezentoval hodně nebezpečnými projektily. Nejdříve tečoval nahozený puk těsně vedle, podruhé trefil zblízka betony ležícího brankáře Vaněčka.
     
    42:15
    Garčic si udělal prostor ke střele z levého kruhu, našel však zápěstím jen u přední tyčky číhajícího gólmana Vaněčka, který utěsnil tento prostor.
     
    41:43
    Rebelové přetlačili svého soupeře ihned po vhazování a rozehrávají z hloubi svého obranného pole. Kometa rovněž vysoko vysunula své napadání.
     
    41:29
    Moravané rozvíjeli hodně nebezpečnou kombinace v bezprostřední blízkosti gólmana Vaněčka, který využil toho, že se puk odrazil před jeho brankoviště, a bleskově jej ukryl pod svým tělem.
     
    40:58
    Brno se usadilo v útočném pásmu, ale zatím se nedostalo přes dobře bránícího soupeře z Kotliny k zakončení. Gólman Vaněček se však musí mít na pozoru.
     
    40:12
    Kometa byla úspěšnější na vhazování ve středovém kruhu a kombinuje teď v obranném pásmu. Rebelové se prezentují aktivním napadáním rozehrávky svého soupeře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední část byla o poznání zajímavější než ta první. Přinesla s sebou dohromady 6 vstřelených gólů. Kometa měla raketový nástup, po dvou trefách kapitána Jakuba Boltvana a jednom zásahu Richarda Garčice vedla rychle už 4:1. Domácí však nesložili zbraně a po dvou trefách Filipa Nováčka se dotáhli na nejtěsnější rozdíl. Poslední slovo však patřilo znovu Jakubu Boltvanovi, který završil hattrick. Před závěrečným dějstvím, jež začne zhruba v 11:30, vede Brno v Havlíčkově Brodě 5:3.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Horký se ještě natlačil v posledních sekundách druhé třetiny ze strany do prostoru branky, ale trefil jen dobře postaveného gólmana Vaněčka, který pomohl svým bekům, když puk rychle odpálil od svého brankoviště holí.
     
    39:20
    Znovu zahrozil po krátké odmlce Gotthard, jehož ostrá rána od levého mantinelu prověřila pevnost Vaněčkových betonů, který zasáhl u bližší tyčky.
     
    38:45
    Koch také přispěl svou střelou od modré čáry, jíž gólman Vaněček dobře viděl a z ideálního postavení ji lapil do nastavené náruče. Buly před jeho bránou.
     
    38:15
    Od modré čáry zkoušel štěstí tvrdou ranou Gotthard, brankář Vaněček však využil dobrý výhled k dalšímu dobrému zákroku, když vyrazil puk betonem do rohu pásma.
     
    37:53
    Rebelové se dokázali rychle osvobodit ihned po vhazování. Kometa se postupným útokem dostala zpět do útočných pozic, ale domácí si poradili.
     
    37:23
    Ve středu hřiště se dopustil nedovoleného bránění Polák (HBR). V ponechané výhodě se ještě před bránu natlačil v tísni protihráčů Dymáček a zblízka trefil v pádu Vaněčkův beton.
     
    36:58
    Mladí bojovníci z Kotliny sice odrazili útok Moravanů, ale od vlastní branky dokázali vyhodit kotouč jen na odpískané zakázané uvolnění. Buly po levici gólmana Vaněčka.
     
    36:38
    Brněnský postup směrem k brankáři Vaněčkovi s sebou nebezpečí nepřinesl, neboť se píská postavení mimo hru útočících hráčů Komety.
     
    36:15
    Rebelové jsou trochu zaskočeni zbytečnou brankou, již ve vlastní přesilovce po hrubé chybě obdrželi. Kometa hýří pohybem a neustává v útočném snažení. Obrana domácích odolává.
     
    35:31
    Kometa právě vstřelila branku!

    Kometa strávila zbytek svého oslabení v útočném pásmu, což jí nakonec vrací dvoubrankové vedení! Filip Nováček předvedl minelu při rozehrávce, když zpoza brány namazal klus černé gumy na hůl JAKUBA BOLTVANA, který z mezikruží pálil přesně k tyčce a završil svůj hattrick! Bez asistence.
     
    34:55
    Rebelům se zatím v přesilovce vůbec nedaří. Hosté mají puk častěji ve své moci a nebezpečně hrozí. Dokonale to ukázal Garčic, který zblízka netrefil v dobré pozici bránu.
     
    33:20
    Současně se vstřelenou brankou dostal trest za následné protesty hostující hráč Švejda (KOM). Rebelové budou pokračovat v přesilové hře.
     
    33:20
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A o drama je postaráno, Kometa vede už jen o jednu branku! Obrovský nápor na branku Komety končí gólovou radostí Rebelů, když Radim Zohorna schoval své bekhendové nahození z vrcholu kruhů za brněnské hráče, gólman Ptáček pomalu letící puk jen vyrazil vedle sebe, protože měl zřejmě zcela zakrytý výhled, a FILIP NOVÁČEK už byl ve správný čas na správném místě! Asistence: Radim Zohorna.
     
    33:04
    Celek z moravské metropole zkusil rychle přenést hru do útočného pásma a založit rychlý protiútok. Dlouhé a nepřesné nahození však skončilo jen zakázaným uvolněním.
     
    32:50
    Havlíčkův Brod se snaží odpovědět stejnou mincí,. Nastěhoval se rychle do blízkosti gólmana Ptáčka a pokusil se vyšachovat rychle brněnskou obranu. Neúspěšně.
     
    32:20
    Brněnský zadák Švejda vypálil od modré čáry, ale trefil střelou zápěstím jen před bránou svého clonícího spoluhráče, od nějž se puk odrazil do rohu pásma.
     
    31:48
    Hodně slibný protiútok Komety, která po zisku puku ve středu pole založila rychlý kontr, nakonec zastavil hvizd sudího kvůli postavení mimo hru.
     
    31:10
    Biolek pálil od modré čáry, ale gólman Vaněček velmi dobře puk viděl a vyrazil jej lapačkou do rohu havlíčkobrodského pásma. Hrát mohou Rebelové.
     
    30:34
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Havlíčkův Brod přesilovku nakonec využívá ve svůj prospěch a snižuje na dvoubrankový rozdíl! Jan Krajcigr přihrál k levému mantinelu FILIPU NOVÁČKOVI, jehož utěšený projektil gólman Ptáček jen tečoval lapačkou a puk zapadl za jeho záda! Asistence: Jan Krajcigr.
     
    29:46
    Obrovská šance na straně Rebelů. Po Krajcigrovu nahození se objevil sám před bránou Polák, ale kotouč usměrnil zády k brance jen vedle levé Ptáčkovy tyčky. Po Za nedovolené bránění je následně potrestán Hájek (KOM).
     
    29:00
    Gólman Vaněček si stále ještě nemůže vydechnout. musel řešit další nepříjemnou situaci, když jeden z hráčů Brna vybruslil zpoza brány a nebezpečně zakončil. Betony strážce havlíčkobrodské svatyně byly připraveny.
     
    28:20
    Kometa se s Rebely přetlačuje ve Vaněčkovy blízkosti, ale kotouč se potuluje spíše v blízkosti mantinelů, kde se tvoří dvojičky a následné urputné souboje.
     
    27:55
    Hra má rychlý spád a rychlé tempo. Kotouč se nám rychle stěhuje po hrací ploše, rychle mění svého majitele a přináší dostatek vzruchu před oběma brankami.
     
    27:11
    Zakončení také na druhé straně ledové plochy, kde musel zasahovat gólman Ptáček, Nejdříve proti Valově střele z levé strany, po vhazování potom proti rychlý střele Koloucha doprostřed brány.
     
    26:45
    Balaštík poslal hezký pas na Garčice, který bez přípravy mířil z prostoru mezi kruhy a modrou čarou mezi Vaněčkovy betony, ale mladý muž s maskou si dokázal poradit a přerušil hru.
     
    26:21
    Kometa pokračovala v útočném snažení, ale její aktivitu zastavil na útočné modré čáře hlavní sudí, který odpískal signalizovaný offside.
     
    26:00
    Brankář Ptáček si na druhé straně hřiště poradil s nahozeným pukem, který si ztlumil a raději jej přikryl pod lapačku, čímž na chvíli přerušil hru.
     
    25:44
    Moravané si začínali hodně důrazně vynucovat respekt v útočném pásmu, ale domácí obraně se nakonec podařilo narůstající požár uhasit.
     
    25:16
    Kometa se ubránila bez úhony a je už v plném počtu. Havlíčkovu Brodu se hra proti čtyřem soupeřovým bruslařům v poli příliš nevydařila.
     
    25:00
    Změnit to mohl obránce Krajcigr, který si dělal na modré čáře dostatek prostoru ke střele, ale brněnští hráči k němu velmi rychle přistoupili a zabránili mu v zakončení.
     
    24:20
    Havlíčkův Brod ještě pokračuje ve své přesilovce, ale vůbec se mu nedaří vytvořit si souvislejší tlak nebo vyslat na brankáře Ptáčka lepší střelu.
     
    23:34
    Kometa právě vstřelila branku!

    Brno pokračuje v totální destrukci Havlíčkova Brodu, který prohrávají velmi rychle už o 3 branky! Filip Dvořák dokázal dostat puk pryč z obranného pásma, na což se za beky Rebelů probil JAKUB BOLTVAN, který si sjel až před brankáře Vaněčka a vydařený blafák zakončil přesnou střelou k tyčce! Asistence: Filip Dvořák.
     
    23:00
    Moravané okamžitě po vhazování získali puk do své moci a rychlým vyhozením prakticky přes celou délku hřiště se osvobodili. Havlíčkův Brod si jede pro puk až do Vaněčkova hájemství.
     
    22:34
    Brodský soubor se nastěhoval do útočného pásma, kde si hosté vypomohli nedovoleným zákrokem. Dvouminutový trest vyfasoval Gotthard (KOM) za krosček.
     
    21:55
    Havlíčkův Brod se dává po dvou rychlých brankách ve své síti dohromady díky oddechovému času, který si vyžádal jeho trenér Richard Cachnín.
     
    21:55
    Kometa právě vstřelila branku!

    Studená sprcha pro Rebely v podobě třetí vstřelené branky Komety! Kotouče se ujal RICHARD GARČIC, který nabral rychlost a z prostoru kruhů povedenou ranou doslova propálil gólmana Brože, kterého nahrazuje jeho kolega Vítek Vaněček! Bez asistence.
     
    20:51
    Kometa právě vstřelila branku!

    Tak to je raketový nástup Brna do prostřední části! Gólman Brož čelil sám střelcůlm Komety, kteří jej sice zblízka ještě prostřelit nedokázali, ale v následné přetlačované byl nejúspěšnější JAKUB BOLTVAN, který prostrčil šikovnou zadovkou puk za brankovou čáru! Bez asistence.
     
    20:20
    Osmík se mohl dostat do ideální palebné pozice, ale mezi kruhy ještě dříve, než stihl vystřelit, zasáhl včas brněnský obránce. Z dobré šance tak není nic.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Přinesla s sebou vyrovnaný hokej a slibné šance na obou stranách ledové plochy, přičemž došla řada i na góly. Rebely poslal do vedení Martin Polák, ale hosté z Brna dokázali vyrovnat zásluhou Romana Dymáčka. Před prostřední částí, jež začne zhruba v 10:39, platí v Kotlině nerozhodný stav 1:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:30
    V závěru úvodní dvacetiminutovky se hokejisté z moravské metropole pokusili ještě strhnout vedení na svou stranu. A sluší se podotknout, že jim k tomu moc nechybělo. Dymáčka hledal před bránou ze strany Dvořák, ale jeho kolega na puk nedosáhl.
     
    18:50
    Ale ani Moravané toho moc nepředvedli, brodská obrana si rovněž počínala důrazně a organizovaně. Puk se nám teď rychle stěhuje ze strany na stranu, ale šancí je pomálu. Dominují obě obrany.
     
    18:15
    Brněnská obrana ale zapracovala na jedničku podtrženou, když hrozící nebezpečí rozehnala velmi rychle a ujala se kotouče. Nyní sama může něco vymyslet v Brožově blízkosti.
     
    17:40
    Brankář Brož si smlsnul na střele z pravé strany hřiště u bližší tyčky svou náručí a Rebelové po buly míří v hojném počtu směrem kupředu.
     
    17:05
    Biolek nabral rychlost a ocitl se ve velmi dobré pozici. Z mírného ´úhlu na levé straně zkoušel poslat puk přesně ke vzdálenější tyčce, ale tu kotouč o kousek minul!
     
    16:40
    Domácí družina se ubránila bez úhony a je již v plném počtu hráčů na ledové ploše. Kometě se přesilovka příliš nepovedla, vyložená šance k vidění z její strany nebyla.
     
    15:50
    Od modré čáry vypálil tvrdě Dvořák, ale gólman Brož viděl velmi dobře letící puk a vyrazil jej betony, Vzrušení je ale zbytečné, přerušuje se kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    15:30
    Havlíčkův Brod vybojoval vhazování v útočném pásmu, což mu v současné situaci přijde dvakrát vhod. Ušetřil totiž cenné vteřinky ze svého dvouminutového trestu.
     
    15:06
    Kolem brány Havlíčkova Brodu je teď pořádně rušno a brankář Brož se má ve svém brankovišti co ohánět. Létá na něj jeden nepříjemný projektil za druhým. Maskovaný muž v brodském brankovišti zatím náporu na svou osobu odolává.
     
    14:25
    Kometa zvládla lépe důležité vhazování a usadila se v prostoru kolem gólmana Brože, kde teď kombinuje kolem brodské bránící čtveřice v postavení velkého obdélníku.
     
    14:06
    Havlíčkův Brod špatně střídal a pyká za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká na trestné lavici Kraučuk (HBR).
     
    14:00
    Útočník Mäki prokázal v Ptáčkově blízkosti šikovné ruce a sílu na puku, když se rychle zorientoval v mezikruží a z otočky o kousek minul pravou tyčku!
     
    13:30
    Do útočného pásma se na chvíli probili i domácí Rebelové, jenže než stihli nebezpečněji zakončit, Kometa vybojovala puk a dokázala jej vyvézt do bezpečí.
     
    12:40
    Moravané dokázali založit po zisku kotouče ve středu hřišti rychlý útok, na jehož konci se dostali do situace 2 na 2, ale nepřesná nahrávka zamezila jakémukoli nebezpečí pro brankáře Brože.
     
    12:05
    Gólman Brož si připisuje na konto další úspěšný zákrok, podařilo se mu betony vyrazit dalekonosnou ránu, jež na něj přiletěla až ze středního pásma.
     
    11:42
    To samé se opakuje i na opačné straně ledové plochy, kde hvizd hlavního sudího zastavil rychlý postup Rebelů kupředu rovněž kvůli postavení mimo hru.
     
    11:15
    Kometa bušila do obranného valu Rebelů a nakonec se jí přeci jen podařilo proniknout do útočného pásma. Pomohla si však za hranicí pravidel a píská se její offside.
     
    11:00
    Nepříjemnou ránu musel řešit gólman Brož, neboť Kometa ihned po návratu vyloučeného hráče zahrozila. Nepříjemná rána ze skrumáže v rohu pásma skončila na Brožových betonech.
     
    10:10
    Zkouší zkoušel také Osmík, ale svojí střelou z pravého kruhu prověřil jen pevnost holenních chráničů bránícího hráče Brna před sebou. Hosté vyhazují.
     
    09:50
    Havlíčkův Brod teď ostřeluje gólmana Ptáčka ze všech možných palebných pozic, ale jejich pokusům schází přesnost. Dokonale to demonstroval Nováček, kterého našel Bláha úplně osamoceného před bránou, ale brodský útočník bez přípravy střílel hodně nepřesně.
     
    09:10
    Kometa sice získala po důležitém vhazování ve svém pásmu puk a podařilo se jí okamžitě vyhodit, ale domácí už jsou zpět v přesilovkových pozicích, kde kombinují.
     
    08:48
    Rebelové mohou brzy vyrovnat. Za držení protihráče vyfasoval dvouminutový trest Kališ (KOM).
     
    08:23
    Kometa právě vstřelila branku!

    A je vyrovnáno! Kotouč putoval po ose Patrik Koch - Filip Dvořák - ROMAN DYMÁČEK, přičemž posledně jmenovaný střelou z levé strany propálil gólmana Brože, který neměl prakticky žádnou šanci zasáhnout! Asistence: Filip Dvořák, Patrik Koch.
     
    08:00
    Gólman brož si připsal další úspěšný zákrok proti nepříliš povedené střele z prostoru kruhů, již si ztlumil svými betony a následně před dojíždějícími forvardy Brna raději přerušil hru.
     
    07:15
    Hosté se pokusili odpověď z rychlého protiútoku, ale jejich snaha nedopadla na úrodnou půdu. Gotthardova rána od modré čáry sice nepostrádala razanci, ale scházela jí větší přesnost.
     
    06:29
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak to je studená sprcha pro hosty, kteří měli nyní o něco více navrch! Matias Mäki vyslal krásným pasem do samostatného úniku MARTINA POLÁKA, který si sjel až do předbrankového prostoru a zblízka zakončil nekompromisně pod horní tyčku! Asistence: Matias Mäki.
     
    06:10
    Brno si začíná vytvářet územní převahu a svírá Rebely v hloubi jejich obranného pole. Brankář brož se musí mít před brněnskými střelci neustále na pozoru.
     
    05:15
    V dobré palebné pozici se ocitl i Dymáček, který udržel na zádech clonícího obránce a zakončil z ostrého úhlu na levé straně. Nesešteloval si však přesně mířidla a pálil nepřesně. Kometa následně už nic nevymyslela.
     
    04:25
    Marcello nabral rychlost v útočném pásmu a střílel z mezikruží k levé Brožově tyčce. Maskovaný muž Rebelů zasáhl pohotově svými připravenými betony.
     
    04:10
    V těchto chvílích sledujeme především tuhý a urputný boj o střed pole, kde se kotouč nejčastěji zdržuje. Ani jeden tábor se stále nemůže nastěhovat do palebné pozice.
     
    03:50
    Až teď se po delší časové odmlce přerušuje. Dlouhou a vyrovnanou přetahovanou sice vyhráli hosté, kteří se natlačili do útočného pásma, ale neobešlo se to bez postavení mimo hru.
     
    03:05
    Hra má zatím velmi rychlý spád, hraje se prakticky bez přerušení. Oba týmy hned od úplného začátku jasně ukazují, že jim chuť do útoku rozhodně nechybí.
     
    02:24
    První přesnou ránu si připsali také Rebelové když se svou troškou do mlýna přispěchal z pravého kruhu Nguyen. Betony brankáře Ptáčka byly na místě a připraveny zasáhnout.
     
    02:00
    Domácí družina chvilku kombinovala v prostoru kolem gólmana Ptáčka, ale brněnská obrana zapracovala spolehlivě a nebezpečí včas zažehnala.
     
    01:25
    Havlíčkův Brod se pokusil proniknout do blízkosti brankáře Ptáčkem dlouhým nahozením do útočného pásma, ale to zachytili jen obránci Komety.
     
    00:55
    Hra se nám zatím přelévá ze strany na stranu. Chvíli drží puk domácí, jindy pro změnu hosté z Brna. Oba brankáři zatím spíše sledují dění před sebou.
     
    00:15
    Boltvan chvilku po vyhraném vhazování zkusil štěstí se svou střelou z prostoru mezi kruhy a modrou čarou. Jeho pokus vyrazil brankář Brož svými betony.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Brož (Vaněček) - Klofáč, Vacek, Bláha, Mendl, Krajcigr (A), Bancíř - Polák, L. Vala, Nguyen, Osmík (C), Cejpek, Kraučuk, Semrád, Kolouch, Abbrent, Nováček, Mäki, Zohorna (A).

    HC Kometa Brno:
    Ptáček (Krček) - Hájek, Koch, Švejda, Gotthard, Kratochvíl, Šnajnar - Kališ, Biolek, Dvořák, Weber, Marcello, Horký, Jambor, Dymáček, Koblížek, Balaštík, Garčic, Boltvan (C).

    Rozhodčí: .
     
    Příjemné nedělní dopoledne, ze zimního stadionu v Kotlině se vám znovu hlásím u komentování mládežnického hokeje. Dnes máme na programu společné sledování zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Kometa Brno v rámci 23. kola extraligy mladšího dorostu skupiny Střed.


    O papírovém favoritovi dnešního střetnutí není pochyb. Mladí hokejisté z moravské metropole obhajují mistrovský titul z minulého soutěžního ročníku a v současné době drží v tabulce 2. pozici. Na druhou stranu se sluší dodat, že Rebelové už několikrát předzápasové prognózy svým výkonem doslova roztrhali na kusy.


    Za ideální příklad můžeme uvést právě bitvy s brněnskou Kometou, s níž měli svěřenci trenéra Cachnína v minulé sezoně vyrovnanou bilanci 2:2 na zápasy. Kdo se bude radovat dnes?


    Rolba zatím upravuje ledovou plochu. Proto se dá očekávat, že utkání začne kolem 10:00.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 7. Polák (Mäki), 31. Nováček (Krajcigr), 34. Nováček (Zohorna) - 9. Dymáček (Dvořák, Koch), 21. Boltvan, 22. Garčic, 24. Boltvan (Dvořák), 36. Boltvan, 44. Dvořák (Koblížek, Boltvan)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Brož (22. Vaněček) - Klofáč, Vacek, Bláha, Mendl, Krajcigr (A), Bancíř - Polák, L. Vala, Nguyen, Osmík (C), Cejpek, Kraučuk, Semrád, Kolouch, Abbrent, Nováček, Mäki, Zohorna (A).
    HC Kometa Brno: Ptáček (Krček) - Hájek, Koch, Švejda, Gotthard, Kratochvíl, Šnajnar - Kališ, Biolek, Dvořák, Weber, Marcello, Horký, Jambor, Dymáček, Koblížek, Balaštík, Garčic, Boltvan (C).

    Rozhodčí: Zdeněk Paulík - Vlastimil Ryšavý, Gabriela Šťastná
    bahis siteleri