Omsk – Ufa 5:2 (kon.) | Magnitogorsk – Kazaň 2:6 (kon.) | Petrohrad – Chabarovsk 5:2 (kon.)
N.Novgorod – Lev 5:2 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
Amur Chabarovsk
Pátek 24.02.2012, 16:00KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Petrohrad přivítá na domácím ledě Chabarovsk, se kterým vyhrálo SKA všech šest vzájemných duelů od roku 2009, kdy se hraje KHL. Lídr Západní konference naposledy zvítězil doma s Novokuzněckem 5:2 a bude se chtít dostat v celkové tabulce KHL před Čerepovec, který má na Petrohrad náskok jednoho bodu.

    Oproti tomu Chabarovsk je sice ve Východní divizi na šestém místě, přesto dokázal v posledních čtyřech utkáních vyhrát a na tuto sérii bude rád navázat na ledě Petrohradu. Před dvěma dny dokázali hráči Amuru zvítězit na ledě Mytišči 4:1, takže proč by to nemohlo vyjít i dnes.
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Ježov, Štěpánek - Kalinin, Kolcov - Pervyšin, Denisov - Vorobjov, Višněvskij - Semjonov, Grebeškov - Afinogenov, Thoresen, Průcha - Klimenko, Weinhandl, Mårtensson - Monachov, Fjodorov, Něprjajev - Tarasenko, Rjabin, Kučerjavenko. Trenér: Miloš Říha.

    Amur Chabarovsk: Murygin, Stelmač - Osipov, Mäenpää - Piganovič, Ježov - Bilalov, Muchačjov - Petružálek, Tarasov, Gluchov - Růžička, Kopějkin, Nikulin - Plotnikov, Litovčenko, Stěpanov - Šitikov, Lugin, Ignatuškin. Trenér: Hannu Jortikka.

    Rozhodčí: Anisimov, Gašilov - Balodis, Jeglitis.
     
    Domácí trenér Miloš Říha vítěznou sestavu nemění oproti minulému zápasu, týmu Chabarovsku bude dnes scházet Petr Vrána a místo Jána Lašáka se objeví mezi třemi tyčemi Alexej Murygin.
     
    Za malou chvíli začne utkání na stadionu Ice Palace v Petrohradě, který pojme 12 300 diváků. Stadion vypadá poměrně slušně zaplněn.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:37
    Domácí začali poměrně aktivně, ale na úvodní velkou šanci teprve čekáme.
     
    01:54
    Murygin musel poprvíá zasahovat po pěkné kombinaci a zakončení Mårtenssona.
     
    03:17
    Afinogenov také vyzkoušel pozornost brankáře hostí ze levé strany, ale skóre se nemění.
     
    04:28
    Také hosté se snaží útočit. Obránce Alexander Osipov střílel na Ilju Ježova, ten ale předvedl pěkný zákrok.
     
    06:07
    Fjodor Fjodorov a o chvíli později i obránce Vitalij Višněvskij byli blízko první brance, Murygin ale výborně vychytal domácí střelce. Fjodorov vystřelil těsně vedle tyče, Višněvskij těžil z nahrávky Weihnandla zpoza brány, ale ani on neuspěl.
     
    06:58
    Chabarovsk se pokusil o jeden z mála útoků, ale střela Dmitrij Šitikova neměla brankové parametry. Zápas se zatím hraje velice čistě bez vyloučených.
     
    08:13
    Martin Růžička z tábora hostů byl blízko brance, ale jeho střelu zastavila tyč Ježovovy svatyně!
     
    11:28
    Prvním vyloučeným dnešního zápasu je Ivan Něprjajev, který zbytečně fauloval při náporu domácích. Chvíli předtím měl Petrohrad pěknou šanci, ale obránce Osipov na poslední chvíli domácí střelce zastavil.
     
    12:31
    Hokejisté Amuru Chabarovsk se zatím nemohou dostat domácí obraně na kobylku a prakticky se v pásmu SKA neusadili. Opět vyhození za branku Murygina.
     
    13:57
    Obránce Dmitrij Vorobjov opět fauluje a hosté si šestnáct vteřin okusí přesilovou hru pěti proti třem!
     
    14:28
    Další faul na hostujícího hráče. Alexandera Nikulika zfauloval opět Ivan Něprjajev a nabízí Chabarovsku dvojnásobnou přesilovku tentokrát celých padesát sekund!
     
    14:38
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru hostí nakonec využívá ALEXANDER OSIPOV a posílá Amur do vedení. Asistence: Dmitrij Tarasov.
     
    16:02
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Po individuální akci Tarasenka byla pro PETRA PRŮCHU snadná práce rychle po vedoucí brance Chabarovsku skórovat! Asistence: Vladimir Tarasenko.
     
    18:06
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Po obrovské chybě obránce Denisa Grebeškova se dostal k puku DMITRIJ TARASOV a Ježova překonal bekhendovým blafákem. Krásná akce! Asistence: bez asistence.
     
    18:40
    Hosté jsou i nadále aktivnšější a stále jsou v obranném pásmu domácích.
     
    19:05
    Višněvskij s Tarsenkem zavezli puk do útočného pásma a po střele Thoresena se Murygin jen podíval za letícím pukem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Chabarovsk vede v Petrohradě trochu překvapivě 2:1. Domácí tým se zbytečně nechal vylučovat a právě ve dvojnásobné přesilové hře poprvé hosté udeřili. Petr Průcha sice vyrovnal, ale po další chybě Grebeškova dal vedoucí branku Amuru Dmitrij Tarasov. Druhá třetina začně zhruba v 16:49.
     
    Na střely celkově vyhrál první třeinu Chabarovsk 12:17, střely konkrétně na branku byly 8:9. Na buly byli ovšem lepší domácí a to v poměru 11:9.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Ihned po sedmadvaceti vteřinách druhé třetiny srovnává po přihrávce Kalinina PATRICK THORESEN. Asistence: Dmitrij Kalinin.
     
    22:45
    Obrovský závar před Muryginem řeší hostující brankář! Višněvskij dobře zvezl puk, nahodil a apk si před brankou nejaktivněji počínali Něprjajev s Monachovem.
     
    23:32
    Dmitrij Kalinin byl opět hodně blízko brance, ale neuspěl. Na druhou stranu ujížděl Osipov, jenže jeho pokus z těžkého úhlu šanci neměl.
     
    24:01
    Obránce Andrej Muchačov lehce zahákoval Tarasenka a Petrohrad si zahraje přesilovou hru.
     
    24:17
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Norský útočník PATRICK THORESEN prakticky okamžitě využívá přesilovku. Probil se mezi obránci a prostřelil Murygina k levé tyči. Kolcovova přihrávka byla ukázková a asistenci si připisuje i brankář Ježov. Asistence. Kirill Kolcov, Ilja Ježov.
     
    25:39
    Fjodorov s Něprjajevem pokračují v útočných manévrech domácího SKA. Chabarovsk vstoupil do druhé třetiny hodně špatně a ztratil své vedení.
     
    26:31
    Chabarovsk se odvážil ke střele na Ježova, ale takovéto střely z dálky nemůžou domácího brankáře překonat. Konkrétně to byl Vjačeslav Litovčenko.
     
    27:49
    Patrick Thoresen dnes chce dát hattrick. Nyní si najel za modrou čáru a mezi dvěma obránci tvrdě vypálil na Murygina. Ten ale kotouč chytil do své náručí.
     
    28:18
    Čtvrtá formace Amuru teď zatlačila domácí před jejich brankou. Dmitrij Lugin dobře střílel, leč neuspěl. O chvíli později se pokoušel o vyrovnávací gól Michail Gluchov, ale ani jeho projektyl se za Ježovova záda nedostal.
     
    29:22
    Také elitní formace Chabarovsku zavírá domácí před Ježovem. Petružálek s obráncem Mäenpää ale kotouč ztratili a Fjodorov dobře pálil na Murygina.
     
    30:52
    Monachov, Fjodorov a Višněvskij se řítili na Murygina, ale exhibiční pas na Višněvského k brance nevedela. Chvíli na to jde Fjodor Fjodorov na trestnou lavici za nedovolené bránění a Chabarovsk se pokusí srovnat.
     
    31:28
    Išat Bilalov dobře pálil od modré, ale Ilja Ježov jeho pokus viděl. Je přerušená hra a bude se vhazovat po levici domácího gólmana.
     
    32:06
    Patrick Thoresen zasáhl svého soupeře hokejkou do tváře a domácí půjdou do třech na 51 sekund. Trenér Miloš Říha je u vytržení a spílá rozhodčím.
     
    32:18
    Hostující Petružálek s Mäenpää stíleli jak se dá, ale Ilja Ježov kouzlil lapačkou a vysloužil si potlesk domácího publika.
     
    32:49
    Petrohrad je ve čtyřech, ale i přesto se bude muset bránit přesilovkovému rozestavení Amuru.
     
    33:43
    Domácí celek je v plném počtu, oslabení nakonec přežili. I když před malou chvílí střílel Oleg Piganovič a jeho rána vůbec nebyla špatná.
     
    34:34
    Petrohradští Rjabin a Tarasenko se probíjeli do předu, ale druhý jmenovaný byl sražen k ledu. Podle posouzení hlavních sudích se jednalo o čistý zákrok a tak může Amur opět zkusit vyrovnat.
     
    35:15
    Krátce po vhozeném buly jde na trestnou lavici za nedovolené bránění chabarovský Michail Gluchov. Uvidíme dnes teprve druhou přesilovku domácího týmu.
     
    36:07
    Akce Petrohradu nyní byla lehce překombinována. Mårtensson ještě hledal lépe postavené spoluhráče, i když byl ve velice dobré pozici.
     
    37:06
    Dělovka Dmitrije Kalinina z mezikruží málem rozpůlila levou tyč Murygina! Následně chybují domácí postavením mimo hru, které je posouzeno jako úmyslné.
     
    37:46
    Semjonov se pokouší rozjet akci Chabarovsku. Zatím se mu to daří a Amur se usídlil v obranném pásmu SKA.
     
    38:55
    Blízko ke čtvrtému gólu byli Vladimir Tarasenko i Patrick Thoresen. Závar ale končí vyhozením hostí. Následuje potyčka mezi Semjonovem a Gluchovem. Uvidíme nějaké tresty...
     
    39:28
    Na trestnou lavici odchází nakonec jen Denis Ježov za hákování a Petrohrad si zahraje další přesilovou hru.
     
    39:58
    Křídelník Amuru Igor Ignatuškin pálil takřka se závěrečným hvizdem na Ježova, ale ten se překvapit nenechal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Petrohrad byl ve druhé třetině lepší a po zásluze skóre otočil díky dvěma brankám Patricka Thoresena. Přesto Chabarovsk nehraje na ledě silného SKA vůbec špatně a v poslední třetině jistě uvidíme snahu o vyrovnání. Závěrečná část začne zhruba v 17:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Další rychlá akce Petrohradu po úvodu třetiny a podruhé v zápase se trefuje opět PETR PRŮCHA. Domácí vedou již o dvě branky! Asistence: Kirill Kolcov, Maxim Afinogenov.
     
    41:13
    Také Sergej Monachov se chtěl zapsat mezi střelce, ale Alexej Murygin se překvapit nenechal. Chabarovsku opět utíká úvod třetiny a Petrohrad z toho těží.
     
    43:05
    Utkání se zdá být rozhodnuto, první formace Petrohradu dnes na ledě kraluje. Nyní ovšem Petr Průcha podráží Michaila Gluchova a jde na dvě minuty pykat.
     
    44:04
    Petrohradští si i v oslabení dělají se soupeřem co chtějí a krouží kolem branky Murygina.
     
    45:06
    Rjabin se zdálo, že fauloval a nejspíše měl poslat domácí jen do třech. Sudí ale nepískají a do obranného pásma SKA se řítí Andrej Stěpanov. Zastavují jej ovšem rozhodčí, jednalo se o ofsajd.
     
    45:58
    Maxim Afinogenov jel sám na Murygina, zkoušel forhendovou kličku ale beton hostujícího gólmana cestu puku do brány zastavil.
     
    47:08
    Weinhandl chtěl vybídnout Tonyho Mårtenssona ke skórování, ale puk k něj ve vyložené pozici nedocestoval. Petrohrad na ledě kraluje a jen první útok Amuru dokáže domácím vzdorovat.
     
    48:13
    Komerční pauza teď uklidňuje emoce na ledě. Kučerjavenko měl možnost rozvlnit síť za Muryginem dnes popáté, jenže puk trefil jen boční síťku. Zároveň odchází za katr Dmitrij Tarasov a SKA si potrénuje přesilovou hru.
     
    49:07
    Dělovka Maxima Rjabina končí v náručí Murygina. Je přerušená hra a vhazovat se bude po levici brankáře Chabarovsku.
     
    50:38
    Petrohrad hraje ve velké pohodě. Chabarovsk se sice nyní snaží probít dopředu, jenže cesta Tarasova končí kousek za útočnou modrou.
     
    52:09
    Další ofenzivní výpad SKA. Tarasenko pálil jen do plastronu Murygina a ten věděl, kde má kotouč. Po další akci se dostal do ofsajdu Kučerjavenko.
     
    53:10
    Tarasenko famozně projel obranou Amuru jako nůž máslem a po objetí branky připravil palebnou pozici pro obránce Vorobjova. Ten se ale mezi tři tyče netrefil i když byl Murygin na zemi.
     
    54:19
    Na druhé straně kluziště prostrčil puk Lugin na zcela volného Igora Ignatuškina, jenže Ilja Ježov s trochou stěstí vyrazil puk k jeho spoluhráčům.
     
    55:21
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Prosazuje se také někdo jiný, než člen domácí první útočné řady. Weinhandl vybojoval puk, předložil jej GLEBU KLIMENKOVI a ten trefuje přesně prostor mezi betony Murygina. Asistence: Matthias Weinhandl, Dmitrij Vorobjov.
     
    57:39
    Utkání se nám chýlí ke konci. Petrohrad hraje ve velké pohodě, domácí fanoušci dělají utkání perfektní atmosféru a SKA bude hrát navíc další přesilovku...
     
    57:49
    Za nedovolené bránění si jde odpočinost na lavici hanby finský zadák Mikko Mäenpää. Petrohrad se pokusí i o šestou branku v zápase.
     
    58:56
    Petrohrad je usídlen v pásmu Chabarovsku a dohrává poklidně utkání.
     
    59:55
    Thoresen ještě přichystal krásnou přihrávku Višněvskému a ten dělovkou mále přidal další gól.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Petrohrad dnes po zásluze vítězí a připisuje si do tabulky další tři body. Drží se tak stále o jeden bod za vedoucím celkem KHL z Čerepovce, který dnes také nezaváhal se Spartakem Moskva. V dnešním utkání šli do vedení hosté, ale rychlý gól Petra Průchy a následné dva zásahy Patricka Thoresena skóre zcela otočily. SKA pak ještě přidalo po dvou brankách a stejně jako před dvěma dny s Novokuzněckem vítězí 5:2. Krásný zbytek večera vám přeje Tomáš Martínek. (18:10:47)

    Tomáš Martínek

    Branky a nahrávky: 17. Průcha (Tarasenko), 21. Thoresen (Kalinin), 25. Thoresen (Kolcov, Ježov), 41. Průcha, 56. Klimenko (Weinhandl, Vorobjov) - 15. Osipov (Tarasov), 19. Tarasov


    SKA Petrohrad: Ježov, Štěpánek - Kalinin, Kolcov - Pervyšin, Denisov - Vorobjov, Višněvskij - Semjonov, Grebeškov - Afinogenov, Thoresen, Průcha - Klimenko, Weinhandl, Mårtensson - Monachov, Fjodorov, Něprjajev - Tarasenko, Rjabin, Kučerjavenko. Trenér: Miloš Říha.
    Amur Chabarovsk: Murygin, Stelmač - Osipov, Mäenpää - Piganovič, Ježov - Bilalov, Muchačjov - Petružálek, Tarasov, Gluchov - Růžička, Kopějkin, Nikulin - Plotnikov, Litovčenko, Stěpanov - Šitikov, Lugin, Ignatuškin. Trenér: Hannu Jortikka.

    Rozhodčí: Anisimov, Gašilov - Balodis, Jeglitis
    bahis siteleri