Zaragoza – Atlético 1:0 (kon.) | Levante – Osasuna 0:2 (kon.) | Espanyol – Malaga 1:2 (kon.)
Ath. Bilbao – Gijón 1:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Villarreal 0:2 (kon.) | Real Betis – Santander 1:1 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
1:1 (0:0)
Sporting Gijón
Neděle 25.03.2012, 18:00Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    Sporting Gijón doslova vyválčil bod na stadionu San Mamés. Domácí neproměnili Muniaínem pokutový kop, jenže třináct minut před koncem dal z pohledné akce branku De Marcos. Z jediné šance ve druhé poločase ovšem v poslední minutě vyrovnal obránce Lora a to ještě za přispění dvou tečí domácích zadáků. S bodem jsou určitě spokojeni hosté, domácí sice získali bod ale v boji o poháry je to další výrazná ztráta. Příjemný večer vám přeje Tomáš Martínek. (19:55:46)
     
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Po nakopávaném míči ještě vidíme velkou šanci Gijónu. Tři hráči byli kolem Amorebiety, ten ale míč odkopává vysoko do vzduchu a situaci řeší Iraizoz.
     
    90+4
    De las Cuevas si šel šikovně pro faul a kromě přímého volného kopu Gijónu si vynutil také žlutou kartu pro domácího Jona Aurtenetxe.
     
    90+2
    Centr Ibaí Gómeze z levé strany nenašel žádného fotbalistu Bilbaa a Gijón tak může odkopnout až za půlící čáru.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty, domácí jsou jako opaření a u míče jsou opět hráči Sportingu.
     
    90
    Gijón právě vstřelil branku!
    Tak to je šok pro domácí. Hostující ALBERTO LORA RAMOS se dostal k odraženému míči na hranici velkého vápna a na dvakrát tečovaná střela končí za zády Iraizoze. Hosté prakticky z ničeho srovnávají!
     
    85
    Před malou chvílí dostal žlutou kartu prozatím jediný střelec utkání Óscar De Marcos.
     
    88
    Standardní situaci zahrával právě faulovaný Susaeta a Juan Pablo jen skontroloval míč letící nějaké dva decimetry nad břevnem.
     
    87
    Poslední změnu na trávníku provede Iñigo Pérez se zraněným Fernando Llorentem, který kulhá ke své střídačce.
     
    86
    Bude se kopat přímý volný kop, Rivera fauloval Susaetu na hranici pokutového území. Ještě předtím ale uvidíme střídání.
     
    86
    Dlouhé ošetřování domácího Llorenteho, jenže před malou chvílí podstoupil souboj s Alberto Botíou. Odkulhal nakonec za lajnu a může se pokračovat dále.
     
    85
    Z trávníku odchází za potlesku tribun Muniaín, který neproměnil v prvním poločase pokutový kop. Místo něj naskočil na hřiště prostovlasý Gaizka Toquero.
     
    83
    Za postranní lajnou se rozcvičuje domácí Toquero a nejspíše půjde na poslední minuty na hřiště. Na trávníku momentálně kralují jeho spoluhráči jenže se dostali až k levému rohovému praporku.
     
    82
    Domácí dobře kombinují a drží míč na svých kopačkách. Navíc Llorente byl faulován Castrem, který již má žlutou kartu. U míče tak zůstane Athletic a může v klidu rozehrávat.
     
    80
    Gijón se snaží, ale Bilbao si dobře hlídá jejich útočné pokusy. Naopak to vypadá, že se budou množit brejkové situace ze strany baskického celku.
     
    78
    Okamžitě přichází i třetí střídání Javiera Clementeho. Ze hřiště stahuje Sebastiána Egurena a místo něj se pokusí o vstřelení branky Argentinec Óscar Trejo.
     
    77
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Po ose Muniaín, Llorente a De Marcos se k míči dostal právě ÓSCAR DE MARCOS ARANA a s trochou štěstí otevírá skóre zápasu. Krásná kombinační akce, ale brankář Juan Pablo si na míč sáhl.
     
    75
    Gijón se ve druhém poločase takřka nepodíval na útočnou polovinu. Bilbao hraje výrazně lépe, ale do neprostupné obrany hostí se jen těžko dostává. Šance přesto nějaké má, ale neproměňuje je.
     
    73
    Situace takřka jako přes kopírák. Po nakopávaném míči z pravé strany se dostal ke hlavičce Fernando Llorente, ale ani jeho třetí střela na branku k úspěchu nevedla.
     
    72
    Po centru hlavičkoval stoper Javi Martínez do břevna a obránce Botía odhlavičkoval míč do bezpečí. Statistika střel na branku je nyní jasná - 7:2 ve prospěch Athleticu Bilbao.
     
    70
    Dvacet minut před koncem základní hrací doby stále vidíme bezbrankový stav i když několik dobrých příležitostí mohlo stav nula nula změnit. Nyní uvidíme přímý volný kop Bilbaa zahrávaný Susaetou.
     
    68
    Druhé střídání v táboře hostí. Odchází dnes aktivní Adrián Colunga, místo něj přichází na trávník stadionu San Mamés Ayoze.
     
    67
    Obránce Aurtenetxe nestihl Susaetovo roztažení hry k levé čáře. Po autovém vhazování je ale míč opět na kopačkách Los Leones.
     
    65
    Rychlý brejk Bilbaa vyřešil Susaeta krásnou přihrávkou na De Marcose. Ten ale z prostoru penalty sestřeluje jen spoluhráče Llorenteho.
     
    64
    David Barral padá po souboji s Amorabietou jenže píšťalka sudího Villanuevy je němá. Na druhé straně šel míč přímo proti noze Susaety jenž vysoko přestřeluje.
     
    62
    Žlutá karta pro Ivána Hernándeze, jenže nedovolil rozehrát brankáři Iraizozovi a ještě jej atakoval.
     
    62
    Tentokrát střídající Barral na druhé straně vystřelil, jenže zblokovaný míč Aborebietou končí v zámezí. Bude se kopat roh.
     
    61
    Obrovitánská šance střídajícího Ibaí Gómeze. Centrovaný míč se mu snesl na kopačku u pravé tyče, jenže domácí forvard trefil z úhlu jen boční síť.
     
    60
    Střela Adriána Colungy asi z osmnácti metrů letěla jen těsně nad břevnem domácího brankáře Iraizoze.
     
    59
    Gijón zatím nenavázal na dobrou hru z prvního poločasu a Baskové jsou nyní aktivnější a lepší. Před Llorentem na poslední chvíli zasáhl brankář Juan Pablo.
     
    57
    Hřiště opouští hostující Fermose Mendy, místo něj vběhl na hrací plochu David Barral.
     
    54
    Po ruce Iturraspeho akce Bilbaa končí. Přesto se domácí dostávají čím dál více do hry a nyní zahraje Gómez rohový kop.
     
    52
    Domácí nyní zahrozili dlouhým centrem Iturraspeho na Susaetu, ale míč si pohlídal Juan Pablo.
     
    49
    Právě střídající Ibai Gómez se nyní ocitl v ofsajdu, míč tak mají hosté.
     
    46
    Domácí o poločase střídali. Hrát nebude Ander Herrera, místo něj příjde Ibai Gómez.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Na konci prvního poločasu měl ještě obrovskou šanci Muniaín jenže po vyražené střele Llorenteho nedokázal usměrnit míc ze čtyř metrů do brány. Druhý poločas bude zahájen za několik minut.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavovat by se měla pouhá jedna minuta.
     
    44
    Tentokrát sice Muniaín dostal míč do branky, jenže pomezní opět s menší prodlevou zvedá praporek. Forvard Bilbaa ale skutečně v postavení mimo hru byl.
     
    42
    Sudí Villanueva píská s velkým spožděním faul na Llorenteho a domácí mají možnost přímého volného kopu z asi dvaceti metrů. Rychlá rozehrávka ovšem Bilbau nevyšla a o míč vzápětí přicházejí.
     
    40
    Další ofsajd domácích, tentokrát se za zadáky Gijónu zapomněl Fernando Llorente.
     
    38
    Domácí hráči ožili a De Marcose, který byl již tváří v tvář brankáři Gijónu, zastavil na poslední chvíli praporek pomezního rozhodčího. Aktivitu přebírají fotbalisté Athleticu.
     
    37
    Spravedlnost se ukázala a Muniaín kopl penaltu přesně do míst, kam skákal Juan Pablo. Toto byla ale lajdácky kopnutá penalta.
     
    35
    Žlutá karta pro obránce Botíu, jenž po následném centru zahrál hlavou. Jenže sudí si jej spletl, míč trefil ruku Llorenteho a bude tady penalta!
     
    34
    Žlutou kartu po ostrém skluzu na Susaetu inkasuje záložním Gijónu Portugalec André Castro.
     
    32
    Těsně před Colungou zasahoval brankář Iraizoz, ale vše zvládl. Rychlý odkop využil Markel Susaeta k prokličkování mezi dvěma hráči a předložil takřka do prázdné brány Fernandu Llorentemu. Ten ale prostor mezi třemi tyčemi trestuhodně netrefil!
     
    30
    Sporting má stále tlak. V pokutovém území se balon dostal ke kopačce Colungy jenže ten nedokázal s míčem na noze nic udělat.
     
    29
    Domácí Javi Martínez si při výskoku na míč "osedlal" Castra a Gijón má výhodu přímého kopu. Ujal se jej Alberto Rivera a bude z toho nakonec rohový kop.
     
    27
    Na kopačky obou celků se nyní vkrádají nepřesnosti což neprospívá kombinační hře jakou oba týmy chtěji praktikovat. Proto to Bilbao zkouší nákopem, jenže Llorente by musel mít na výšku alespoň čtyři metry.
     
    25
    V zápětí na poslední chvíli sebral Iturraspe skluzem na hranici pokutového území míč hostujícímu Colungovi. Hosté hrozí nebezpečnými kontry.
     
    24
    Sražený centrovaný míč Óscara De Marcose si ze vzduchu pohodlně stáhl Juan Pablo. Útok Athleticu Bilbao tak končí. Zatím jsou překvapivě lepší hosté, kteří měli být outsidery utkání.
     
    23
    Střela Adriána Colungy, jenž je v Gijónu na hostování z Getafe, byla zblokována do autu. Přesto měl hrotový útočník Sportingu poměrně hodně prostoru.
     
    21
    Domácí toho v útoku prozatím moc nepředvedli a po odkopu Javi Martíneze se ozývá z tribun San Mamés nesmělý pískot.
     
    19
    Gijón dostal možnost standardní situace a tečovaná střela Adriána Colungy málem skončila v brance! Výtečný reflexivní zákrok na brankové čáře ukázal Gorka Iraizoz.
     
    18
    První žlutá karta utkání patří uruguayci Sebastiánu Egurenovi. Skluzem fauloval De Marcose a sudí tento zákrok nepřehlédl.
     
    16
    Zatím nejvýraznější šance ke vstřelení branky. Útočník Gijónu Fermose Mendy dostal pohlednou přihrávku na hranici velkého vápna, jenže zcela osamocený rodák z Guiney-Bissau zakončil nedůrazně a Iraizoz míč lapil.
     
    14
    De Marcos dělal před pokutovým územím prostor pro Markela Susaetu jenže celá útočná akce Bilbaa bude končit odkopem od brány Juana Pabla.
     
    11
    Při útočném snažení Gijónu fauloval De las Cuevas a u míče budou domácí Los Leones. Llorente je již na hrací ploše, takže Bilbao pokračuje opět v jedenácti hráčích.
     
    9
    Konečně se dostávalo do dobré šance také Bilbao. Ander Herrera se pěkně uvolnil na hranici penalty, jenže obránci Sportingu míč odkopli. Při předchozí akci se lehce zranil Fernando Llorente a bude muset být ošetřen za postranní čarou.
     
    8
    Gijón rychle rozehrál a balon se dostal ke kopačkám Orfila Artimeho. Ten vyslal nepříjemnou střelu asi ze třiceti metrů, ale Iraizoz zasahovat nemusel.
     
    7
    Atmosféra na stadionu v Bilbau je zatím poněkud ospalá, stejně jako výkon domácích. Nyní domácí faulovali Castra a hosté mohou zahrávat přímý volný kop.
     
    5
    Centrovaný míč z pravé strany z kopačky Markela Susaety našel jen rukavice Juana Pabla. Přihrávka Amorabiety však měla oči.
     
    4
    Za obranu domácího celku si zabíhal Alberto Rivera, jenže míč si do zámezá pohlídala domácí defenziva v čele s Gorkou Iraizozem.
     
    3
    Jako první z gólmanů se dotkl míče hostující Juan Pablo. Nebyl to však nijak těžký zákrok, střela Llorenteho byla jen propagační.
     
    2
    Domácí oblékají tradiční pruhované červenobílé dresy s černými trenýrkami. Hosté jsou kompletně v bílém úboru.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Kapitáni obou mužstev Andoni Iraola a Iván Hernandez provedli s rozhodčím Villanuevou los a utkání může začít.
     
    Na stadionu San Mamés dnes budou na domácí lavičce rovněž připraveni: López, Fernández, Toquero, Iñigo Pérez, Romalho, Gómez a Ekiza.

    Hosté přijeli do Bilbaa s těmito náhradníky: Cuellar, Barral, Ayoze, Suárez, Trejo, Sangoy a Gálvez.
     
    Úvodní sestavy:

    Athletic Bilbao: Iraizoz - Iraola, Martínez, Aborebieta, Aurtenetxe - Iturraspe, Herrera, De Marcos - Susaeta, Muniain, Llorente. Trenér: Marcelo Bielsa.

    Sporting Gijón: Juan Pablo - Lora, Botía, Hernández, Orfila - Eguren, Rivera, Mendy, Castro, De las Cuevas - Colunga. Trenér: Javier Clemente.
     
    Domácí Athletic Bilbao sice v Evropské lize dokázalo vyřadit věhlasný Manchester United, přesto v lize v poslední době tápe. Porážky s Osasunou, Valencí a madridským Atléticem jej odsunuly aktuálně až na desátou příčku. Případným vítězstvím by se ovšem baskický celek vyhoupl až na šesté místo zaručující evropské poháry.

    Oproti tomu Sportin Gijón má zcela opačné problémy. Tým trenéra Javiera Clementeho rovněž prohrál poslední dvě utkání a vystřídal tak na posledním místě Zaragozu, která se zvedá ode dna tabulky. Mužstvo ze severu Španělska by dnes rád bodoval a dokázal, že není nejhorším týmem na venkovních hřištích hned po Vilarrealu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Martínek

    Branky: 77. De Marcos - 90. Lora

    Karty:   85. De Marcos (ATB), 90+4. Aurtenetxe (ATB) - 18. Eguren (GIJ), 34. Castro (GIJ), 35. Botía (GIJ), 62. Hernández (GIJ)


    Athletic Bilbao: Iraizoz - Iraola, Martínez, Aborebieta, Aurtenetxe - Iturraspe, Herrera (46. Gómez), De Marcos - Susaeta, Muniaín (85. Toquero), Llorente (87. Iñigo Pérez). Trenér: Marcelo Bielsa.
    Sporting Gijón: Juan Pablo - Lora, Botía, Hernández, Orfila - Eguren (78. Trejo), Rivera, Mendy (57. Barral), Castro, De las Cuevas - Colunga (68. Ayoze). Trenér: Javier Clemente.

    Rozhodčí: Iglesias Villanueva
    bahis siteleri