Zaragoza – Atlético 1:0 (kon.) | Levante – Osasuna 0:2 (kon.) | Espanyol – Malaga 1:2 (kon.)
Ath. Bilbao – Gijón 1:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Villarreal 0:2 (kon.) | Real Betis – Santander 1:1 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
1:1 (0:0)
Sporting Gijón
Neděle 25.03.2012, 18:00Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    De las Cuevas si šel šikovně pro faul a kromě přímého volného kopu Gijónu si vynutil také žlutou kartu pro domácího Jona Aurtenetxe.
     
    90
    Gijón právě vstřelil branku!
    Tak to je šok pro domácí. Hostující ALBERTO LORA RAMOS se dostal k odraženému míči na hranici velkého vápna a na dvakrát tečovaná střela končí za zády Iraizoze. Hosté prakticky z ničeho srovnávají!
     
    85
    Před malou chvílí dostal žlutou kartu prozatím jediný střelec utkání Óscar De Marcos.
     
    87
    Poslední změnu na trávníku provede Iñigo Pérez se zraněným Fernando Llorentem, který kulhá ke své střídačce.
     
    85
    Z trávníku odchází za potlesku tribun Muniaín, který neproměnil v prvním poločase pokutový kop. Místo něj naskočil na hřiště prostovlasý Gaizka Toquero.
     
    78
    Okamžitě přichází i třetí střídání Javiera Clementeho. Ze hřiště stahuje Sebastiána Egurena a místo něj se pokusí o vstřelení branky Argentinec Óscar Trejo.
     
    77
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Po ose Muniaín, Llorente a De Marcos se k míči dostal právě ÓSCAR DE MARCOS ARANA a s trochou štěstí otevírá skóre zápasu. Krásná kombinační akce, ale brankář Juan Pablo si na míč sáhl.
     
    72
    Po centru hlavičkoval stoper Javi Martínez do břevna a obránce Botía odhlavičkoval míč do bezpečí. Statistika střel na branku je nyní jasná - 7:2 ve prospěch Athleticu Bilbao.
     
    68
    Druhé střídání v táboře hostí. Odchází dnes aktivní Adrián Colunga, místo něj přichází na trávník stadionu San Mamés Ayoze.
     
    65
    Rychlý brejk Bilbaa vyřešil Susaeta krásnou přihrávkou na De Marcose. Ten ale z prostoru penalty sestřeluje jen spoluhráče Llorenteho.
     
    62
    Žlutá karta pro Ivána Hernándeze, jenže nedovolil rozehrát brankáři Iraizozovi a ještě jej atakoval.
     
    61
    Obrovitánská šance střídajícího Ibaí Gómeze. Centrovaný míč se mu snesl na kopačku u pravé tyče, jenže domácí forvard trefil z úhlu jen boční síť.
     
    57
    Hřiště opouští hostující Fermose Mendy, místo něj vběhl na hrací plochu David Barral.
     
    46
    Domácí o poločase střídali. Hrát nebude Ander Herrera, místo něj příjde Ibai Gómez.
     
    37
    Spravedlnost se ukázala a Muniaín kopl penaltu přesně do míst, kam skákal Juan Pablo. Toto byla ale lajdácky kopnutá penalta.
     
    35
    Žlutá karta pro obránce Botíu, jenž po následném centru zahrál hlavou. Jenže sudí si jej spletl, míč trefil ruku Llorenteho a bude tady penalta!
     
    34
    Žlutou kartu po ostrém skluzu na Susaetu inkasuje záložním Gijónu Portugalec André Castro.
     
    32
    Těsně před Colungou zasahoval brankář Iraizoz, ale vše zvládl. Rychlý odkop využil Markel Susaeta k prokličkování mezi dvěma hráči a předložil takřka do prázdné brány Fernandu Llorentemu. Ten ale prostor mezi třemi tyčemi trestuhodně netrefil!
     
    19
    Gijón dostal možnost standardní situace a tečovaná střela Adriána Colungy málem skončila v brance! Výtečný reflexivní zákrok na brankové čáře ukázal Gorka Iraizoz.
     
    18
    První žlutá karta utkání patří uruguayci Sebastiánu Egurenovi. Skluzem fauloval De Marcose a sudí tento zákrok nepřehlédl.
     
    16
    Zatím nejvýraznější šance ke vstřelení branky. Útočník Gijónu Fermose Mendy dostal pohlednou přihrávku na hranici velkého vápna, jenže zcela osamocený rodák z Guiney-Bissau zakončil nedůrazně a Iraizoz míč lapil.

    Tomáš Martínek

    Branky: 77. De Marcos - 90. Lora

    Karty:   85. De Marcos (ATB), 90+4. Aurtenetxe (ATB) - 18. Eguren (GIJ), 34. Castro (GIJ), 35. Botía (GIJ), 62. Hernández (GIJ)


    Athletic Bilbao: Iraizoz - Iraola, Martínez, Aborebieta, Aurtenetxe - Iturraspe, Herrera (46. Gómez), De Marcos - Susaeta, Muniaín (85. Toquero), Llorente (87. Iñigo Pérez). Trenér: Marcelo Bielsa.
    Sporting Gijón: Juan Pablo - Lora, Botía, Hernández, Orfila - Eguren (78. Trejo), Rivera, Mendy (57. Barral), Castro, De las Cuevas - Colunga (68. Ayoze). Trenér: Javier Clemente.

    Rozhodčí: Iglesias Villanueva
    bahis siteleri