Hr. Králové – Plzeň 0:1 (kon.) | Slavia – Slovácko 0:1 (kon.) | Teplice – Jablonec 3:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Sparta 2:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
0:1 (0:1)
FC Viktoria Plzeň
Neděle 22.04.2012, 17:00 • Všesportovní stadion v Hradci Králové • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den z Hradce Králové! Dnes je na programu šestadvacáté kolo tuzemské nejvyšší soutěže. Na východ Čech přijede Plzeň, která se bude snažit dotáhnout do čela tabulky, tedy co nejblíže k Liberci a Spartě. V současné chvíli jsou Západočeši na třetí příčce se ziskem padesáti bodů. Hradečtí aktuálně zaujímají desáté místo, přičemž disponují třiceti body. Napoví něco dnešní duel?
     
    Poslední výsledky:

    Votroky v minulém kole nevídaně potkala střelecká forma. Představili se totiž na Slovácku, kde svého soupeře deklasovali v poměru 3:0. O vstřelené góly se postaral jediný muž – Vojtěch Štěpán, ten se zaskvěl hattrickem. Naváže na svůj předešlý výkon i v dnešním souboji? Ještě před tímto povedeným mačem však Hradec zaznamenal dvě prohry, a to proti Ostravě a Českým Budějovicím.

    Plzni se až do minulého týdne dařilo. Zvítězila čtyři zápasy v řadě a mílovými kroky se přibližovala ke svým dvěma rivalům. V minulém kole však přišel nečekaný zádrhel. Plzeňští měli získat povinné tři body na Žižkově, avšak to se jim nepodařilo. Ač se vehementně snažili dobývat svatyni domácího celku, gól vstřelit nedokázali, a tak získali pouze jeden bod za bezbrankovou remízu.
     
    Vzájemné podzimní střetnutí:

    Na poslední vzájemný duel nebudou Hradečtí rozhodně vzpomínat s oblibou. Na konci října se totiž zrodil jasný výsledek ve prospěch Plzně. Hradec si ze západu Čech odvezl debakl v podobě výsledku 0:5. Fotbalisté Plzně si s chutí zastříleli a nedali tak Královéhradeckým žádnou šanci na úspěch. Jak se bude vyvíjet dnešní klání?
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Lindr – Plašil, Pávek, Hochmeister "K", Poděbradský – Holeš, Šišler, Zelený, Dvořák P. – Černý, Štěpán.

    FC Viktoria Plzeň: Pavlík – Rajtoral, Ševinský, Čišovský, Limberský – Kolář, Darida, Ďuriš, Horváth "K" – Bakoš, Petržela.

    Rozhodčí: Franěk – Kovařík, Zeman.
     
    Lavička náhradníků:

    FC Hradec Králové: Koubek – Malinský, Voltr, Janoušek, Jedunov, Dvořák J., Mrázek.

    FC Viktoria Plzeň: Čech – Trapp, Wágner, Berger, Řezník, Hora, Procházka.
     
    O Václavu Pilařovi:

    Toto jméno se skloňovalo před dnešním utkáním asi nejčastěji. Šikovný záložník je odchovancem právě hradeckého klubu, přičemž v létě odešel na hostování do Plzně. Hradecký tým však udělal rafinovanou věc a do smlouvy zahrnul, že Pilař nesmí nastoupit právě proti Hradci. Plzni jde o hodně, a tak uvažovala, zda Pilaře postavit, nakonec se v sestavě vůbec neobjevil.
     
    Změny v sestavě:

    Kdo nosí kapitánské céčko v Hradci, má smůlu? Zatím tomu tak opravdu je. Celou sezónu nosil pásku Roman Fischer, ale na soustředění v Turecku se těžce zranil. Jeho role se později ujal zkušený obránce Milan Fukal, ani ten ale dnes do utkání nezasáhne, má totiž natržený lýtkový sval. S kapitánskou páskou se tak bude po hřišti prohánět Radek Hochmeister.

    Za Plzeň tedy nenastoupí zmiňovaný Václav Pilař, do sestavy se pak oproti minulému zápasu nevešel Petr Trapp. Na místo těchto dvou fotbalistů naskočí Darida s Ďurišem.
     
    Fotbalisté se zatím rozcvičují na travnaté ploše. Do ochozů míří natěšení diváci, dnes se dá očekávat sympatická návštěva, Plzeň je velkým lákadlem.
     
    Pavel Horváth slaví:

    Kapitán Plzeňských si dnes může nadělit dárek ke svým narozeninám. "Mozek" Plzně slaví své sedmatřicáté narozeniny.

    Na druhé straně oslaví v úterý čtyřiadvacáté narozeniny Jan Šisler. Kdo z těchto hráčů se bude radovat více?
     
    Domácí tým se představí tradičně v bílých dresech, hosté se oblékli do červenomodré soupravy.
     
    Trojice sudích již přivádí aktéry zápasu na travnatou plochu. Utkání začne za několik málo okamžiků.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Plzeňští se ujali výkopu a postupnou kombinací se snaží dostat na útočnou polovinu Hradce.
     
    1
    Ten se však rychle ujímá míče zpět a zakládá protiútok dlouhým nákopem.
     
    2
    Marek Bakoš si zabíhal za domácí obranu, míč na něho směřoval, v tom ale kulatý nesmysl odhlavičkoval nový kapitán Radek Hochmeister.
     
    3
    Vojtěch Štěpán svou aktivitou vybojoval míč u rohového praporku, následně odcentroval na zadní tyč, kde se nacházel Tomáš Holeš. Druhý jmenovaný fotbalista byl však v záklonu, a tak nedokázal přesně zakončit.
     
    4
    V první velké šanci se ocitl Milan Petržela. Obehrál jednoho z domácích obránců a řítil se ze strany do pokutového území Hradce. Jeho přízemní střelu však brilantně zastavil Jiří Lindr, proto je stav stále bezbrankový.
     
    5
    David Limberský se uvolnil na levé straně hřiště od svého strážce a nacentroval. Lindr ale neměl moc práce a pohodlně balón ze vzduchu sbírá.
     
    6
    Plzeň je aktivnějším týmem, Hradec musí řešit dlouhé míče, zatím se to ale Východočechům vcelku daří. Co nás ještě čeká?
     
    7
    František Rajtoral poslal přesnou křižnou přihrávku na sprintujícího Petrželu, jenž si zasekl míč a odcentroval levou nohou. Danielu Kolářovi chybělo pár centimetrů k tomu, aby mohl zakončit hlavou.
     
    8
    Na opačné straně zakončil Jiří Poděbradský. Jeho přízemní střela poškádlila Pavlíka, ten si nakonec počínal bezproblémově.
     
    9
    Marek Bakoš se v době přihrávky nacházel v ofsajdové pasti, a tak jeho zakončení po odpískání již nemělo žádný smysl.
     
    10
    A také první větší šance domácích! Pavel Dvořák si zpracoval dlouhý míč hrudí, natlačil se na střed hřiště, odkud vypálil. Roman Pavlík měl co dělat, aby jeho pokus vytěsnil na rohový kop.
     
    11
    Z následného kopu od rohového praporku se však nic zajímavého nenarodilo.
     
    11
    Ovšem z následného centru, jenž vyprodukoval Jan Šisler zakončoval opět Pavel Dvořák. Tentokrát ho ale tísnil obránce Západočechů a Dvořák z těžké pozice nezakončil dobře.
     
    12
    Hra se přelila do středu, kde si oba celky vzájemně vyměňují balón.
     
    13
    David Limberský si narazil s Danielem Kolářem, poté si přistrčil míč do středu a vyslal hodně nepovedenou střelu, které chyběly gólové parametry.
     
    14
    Gólman Plzně Roman Pavlík teď málem zavařil svým spoluhráčům. Pavel Dvořák vyslal tvrdou pumelici z velké dálky a Pavlík míč vyrazil pouze před sebe. Defenzíva Plzeňských se však dokázala rychle zorientovat, a proto nemohl nikdo v bílém dorážet.
     
    15
    Vojtěch Štěpán byl při svém úniku zastaven nedovoleným způsobem, volný přímý kop pro Hradec z levé strany hřiště.
     
    16
    Diváci se začínají dostávat do varu! Hradec rychle rozehrál a Jan Šisler natáhl z velké dálky, přičemž trefil břevno plzeňské svatyně!
     
    17
    Na druhé straně si zaběhl za domácí obranu Daniel Kolář. Posléze stál tváří v tvář hradeckému brankáři, ale nedokázal na něho najít lék. Jiří Lindr totiž fantasticky zasáhl!
     
    18
    Plzeň měla k dispozici volný přímý kop lehce před šestnáctkou Votroků. Role exekuce se ujal Marek Bakoš, ale hradeckou branku přestřelil.
     
    19
    Obraz hry se velice rychle mění. Nyní jsou to právě Plzeňští, kteří svou kombinací tlačí domácí celek.
     
    20
    Marek Bakoš se zapomněl za hradeckou obranou a je mu odmáván a odpískán ofsajd.
     
    21
    Před Milanem Petrželou se otevřel volný prostor. Hostující forvard chtěl uličkou najít Bakoše, proti byla hradba těl složená z bílých dresů.
     
    22
    Po další rychlé akci v podání Východočechů budou domácí zahrávat roh. Holešova střela byla totiž zblokována.
     
    23
    Domácí jej rozehráli nakrátko a dostanou k dispozici ještě jeden.
     
    23
    Vojtěch Štěpán už nacentroval do pokutového území, balón se následně odrazil ven, kde stál opět Jan Šisler. Předchozí střela jej bezesporu nabudila, a tak to zkusil znovu. Tentokrát však zamířil pouze někam do kytek.
     
    24
    Po nadýchaném centru se k hlavičce propracoval Marián Čišovský, jeho pokus ale Lindr pokryl.
     
    25
    Jan Šisler to nyní přehnal s entuziasmem a ostře fauloval protihráče, za což si od hlavního arbitra vysloužil žlutou kartu.
     
    26
    Pavel Dvořák rychle přistrčil na Vojtěcha Štěpána, jenž se hnal po pravé straně, odkud také nacentroval. Avšak pouze do náručí pozorného Romana Pavlíka.
     
    27
    Pavel Černý poslal k zemi nedovoleným zákrokem Pavla Horvátha, divákům se to nelíbí, ale s výrokem sudího nic neudělají.
     
    28
    Západočeši kombinovali u šestnáctky Hradeckých, následně se provinili útočným faulem a u balónu bude domácí celek.
     
    29
    Daniel Kolář stál za bukem – v ofsajdu, a proto nebude moci pokračovat v akci.
     
    30
    Michal Ďuriš si ukousl až příliš velké sousto. Pustil se do tří bránících hráčů, jeho střela byla ihned zablokována.
     
    31
    Radek Hochmeister vyprodukoval ze své dílny velmi nepřesný balón, který končí až někde u rohového praporku.
     
    32
    Další útok Hradec byl zastaven již v zárodku. Poté byl faulován Pavel Černý na půlící čáře a domácí tak budou moci opět zahrozit dlouhým míčem.
     
    33
    Místo toho ale dopředu vydal Marek Bakoš, proti němuž stáli dva zadáci Hradce. Plzeňský hráč vybojoval pro svůj tým balón.
     
    34
    Následně se ke střele chystal Marián Čišovský, ale míč mu utekl daleko od nohy a poté musel faulovat, čímž hosté získali čas na skonsolidování.
     
    35
    A znovu. Hradečtí bleskurychle přistupují ke svému soupeři. Nyní utekl balón Ďurišovi, což způsobilo, že musel faulovat.
     
    36
    Tempo hry trochu upadlo. Plzeň má balón na svých kopačkách, Východočeši trpělivě vyčkávají.
     
    38
    Dva dlouhé nákopy obou mužstev končí až u brankářů. Nic zajímavého se v této chvíli neděje.
     
    39
    Dopředu sprintoval Milan Petržela, jenž byl u rohového praporku zastaven za cenu faulu Hochmeisterem. Příležitost pro hosty.
     
    40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté jdou vedení! Plzeň rozehrávala rohový kop nakrátko. Následně se míč dostal k DAVIDU LIMBERSKÉMU, který udělal dva kroky na střed a tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Tedy i marně snažícího se brankáře Jiřího Lindra.
     
    41
    Hradec chce odpovědět, ale nedaří se mu přechod do útoku.
     
    42
    Málem se to povedlo. Ze strany centroval Štěpán na nabíhajícího Zeleného, jenž pálil z první vysoko nad.
     
    43
    Jan Šisler byl ostře dohrán na půlící čáře Michalem Ďurišem. Druhý jmenovaný fotbalista se zapisuje do statistik hlavního rozhodčího.
     
    44
    A další pěkná rána z dílny domácích! Tomáš Holeš vypálil z dobrých pětatřiceti metrů a pořádně protáhl Pavlíka, který s obtížemi vyráží!
     
    45
    Plzeň svou aktivitou vybojovala rohový kop. Dočká se další branky do poločasové přestávky?
     
    45
    Z avizovaného rohu se nic zajímavého nenarodilo a do konce první půle už se zřejmě nic zajímavého nestane.
     
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první pětačtyřicetiminutovku, ve které se diváci nenudili. Příležitosti byly na obou stranách, avšak pouze hosté se dokázali střelecky prosadit, a to po krásné bombě Limberského zpoza pokutového území. Na druhé straně měl největší šanci Jan Šisler, ale z velké dálky trefil pouze horní tyčku Pavlíkovy branky! Obraz hry je vcelku vyrovnaný, Hradec se za svůj výkon v první půli zatím rozhodně nemusí stydět. Uvidíme, co nám přinese druhé dějství, které startuje přibližně v 18:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Plzeň se snažila vstoupit aktivně do druhého poločasu. Dlouhý míč, který směřoval na Bakoše, ale tento slovenský fotbalista nedoběhl.
     
    47
    Plzeň přelila hru z levé strany na pravou, kde operoval Milan Petržela. Petrželovi však utekl míč do zámezí a Jiří Lindr může odkopávat od své branky.
     
    48
    To samé se ale povedlo na druhé straně i Hradeckým. Druhá půle zatím v režii ospalosti.
     
    49
    Ovšem teď to zavánělo nebezpečím. David Limberský odcentroval z levé strany, míč byl ještě tečován a Lindr musel vyskočit hodně vysoko.
     
    50
    Horváth si nepočínal v rozehrávce dvakrát přesně, posléze ale obětavým zákrokem zabránil rychlému kontru domácího mužstva.
     
    51
    Vojtěch Štěpán se vydal sám proti třem bránícím hráčům, dopadlo to podle očekávání – neúspěchem domácího fotbalisty.
     
    52
    Marek Plašil vyslal velmi nepřesnou přihrávku na Štěpána, ten se za balónem ani nerozeběhl. Kulatý nesmysl končí za čárou a bude následovat odkop od branky hostů.
     
    53
    Západočeši budou zahrávat další roh. Jaroslav Zelený se sice snažil odpálit míč ještě do autu, avšak marně.
     
    54
    Plzeň rozehrála roh opět nakrátko, ve své kombinaci se ale zamotala a Lindr bude rozehrávat od své svatyně.
     
    55
    Darida se nejprve prezentoval špatnou přihrávkou, později se provinil nedovoleným zákrokem.
     
    56
    Dnešnímu utkání v Hradci Králové přihlíží 5495 diváků.
     
    57
    Hradec se zatím ve druhé půli takřka k ničemu nedostal. Avšak ani Plzeň si nevytváří nějaké velké šance. Většina přihrávek je nepřesná.
     
    58
    Tomáš Holeš centroval v nouzi někam na značku pokutového puntíku, tam se ale nacházel Pavel Horváth, který odvrátil míč do bezpečí.
     
    59
    Plzeň teď házenkářsky kroužila kolem domácí branky, nakonec z toho ale nic zajímavé nevzešlo.
     
    59
    A máme zde první střídání. Václav Kotal na hřiště posílá čerstvou krev. Jiří Janoušek nahradí téměř neviditelného Michala Pávka.
     
    60
    Ve středovém kruhu se na zemi svíjí v bolestech Jan Šisler. Bude potřebovat ošetření za postranní čarou.
     
    62
    Plzeň bude hrát v deseti! Michal Ďuriš ostře fauloval Pavla Černého, za což dostává druhou žlutou kartu a logicky také červenou!
     
    63
    A Pavel Černý odchází po předešlém střetu ze hřiště. Útočné řady přichází posílit Tomáš Mrázek.
     
    64
    Jan Šisler se snažil probít mezi dvojicí hráčů Plzně, avšak hostující defenzíva byla proti.
     
    65
    Marek Bakoš si opět nepohlídal ofsajdovou linii, čehož si pomezní sudí všiml. Rozehrávat bude Jiří Lindr.
     
    66
    Hradec vytvořil zámek na plzeňské zamčené dveře. Holešův centr z pravé strany se však neujal.
     
    67
    Východočeši hrají sice početní výhodu, ale zatím to tak moc nevypadá. Votroci doplácí na svou nepřesnost a hosté se bezproblémově brání.
     
    69
    Janu Šislerovi dnes zřejmě není přáno! Opět natáhl z úctyhodné vzdálenosti a znovu se netrefil. Jeho rána mířila jen o pár centimetrů nad branku Pavlíka!
     
    70
    Diváci na Všesportovním stadionu se probouzí. Nyní zakončoval Vojtěch Štěpán, avšak v době přihrávky se nacházel v ofsajdu, takže vzrušení zbytečné.
     
    71
    Holeš se Štěpánem si sice dvakrát šikovně vyměnili míč, ale druhému jmenovanému pak balón utekl za postranní čáru.
     
    72
    Horváth nasadil housličky jednomu z domácích hráčů, jeho následná přihrávka však postrádala přesnost. Míče se tak zmocní domácí mančaft.
     
    73
    Z pravé strany centroval Radek Hochmeister a přesně našel hlavu Pavla Dvořáka! Ten mířil zhruba o půl metru mimo hostující branku.
     
    74
    Přihrávka v podání Jiřího Janouška byla velmi nepřesná. Plzeň tak může zkusit zaútočit.
     
    75
    Ovšem Milan Petržela si počínal zbrkle a nepřihrál tak, jak by si ve skutečnosti představoval.
     
    76
    Kotel hradeckých příznivců teď vyvolává jméno Václava Pilaře, jenž sedí na protější tribuně.
     
    77
    Jan Šisler absolvoval souboj s Mariánem Čišovským, domácí fanoušci se dožadují odpískání nedovoleného zákroku. Píšťalka hlavního rozhodčího však zůstává němá.
     
    78
    Votroci aktivně krouží kolem šestnáctky Plzeňských. Střílený centr v podání Tomáše Holeše byl odvrácen na rohový kop.
     
    79
    Z něho se nadvakrát snažil zakončovat Tomáš Mrázek, ani jednou ale mezi tři tyče nezamířil.
     
    80
    Západočeši hrají velmi organizovaně a plní si své taktické pokyny, díky čemuž se pak Hradec nedostává do nějaké větší příležitosti.
     
    81
    Po centru Poděbradského se míč odrazil na hranici pokutového území, kde se nacházel Jiří Janoušek. Posledně jmenovaný hráč se ale se střeleckou fazonou nepotkal a jeho pokus na místo určení nedoputoval.
     
    82
    I trenér Vrba poprvé střídá. Dolů jde útočník Milan Petržela, jenž přepustí své místo Tomáši Bergerovi.
     
    83
    Hradečtí se sami připravili o možnost ohrozit branku hostů. Zelený totiž zbytečně fauloval.
     
    84
    Hradec to musí zkoušet znovu, až teď se totiž zmocnil balónu, který dlouhou dobu drželi Plzeňští u rohového praporku.
     
    85
    Václav Kotal využívá posledního střídání. Ze hřiště odchází Vojtěch Štěpán, zápasové tempo okusí i Radek Voltr. Pomůže Hradeckým?
     
    86
    Po faulu na Holeše se domácí dožadovali výhody, rozhodčí ale odpískal volný přímý kop. Ten zahrají Votroci z pravé strany hřiště.
     
    87
    Ještě předtím ale přichází střídání. Na hřišti se objevuje Václav Procházka, do kabin odchází Vladimír Darida.
     
    88
    Z volného kopu se ale domácí nepodařilo vymyslet vůbec nic.
     
    89
    A ještě jedno střídání. Poslední minutky si zahraje i Tomáš Wágner, z trávníku míří forvard Marek Bakoš.
     
    90
    Hradec ale před brankou Pavlíka nezůstane. Domácím je totiž odpískán útočný faul.
     
    90
    Hlavní rozhodčí přidá dvě minuty nad rámec klasických devadesáti.
     
    90+1
    Hosté v klidu kombinují před Lindrem. Do šance se ještě hnal Tomáš Wágner, ale tváří v tvář domácímu brankáři neuspěl – moc si předkopl balón.
     
    90+2
    Možná poslední akce. Do šestnáctky Plzně jde i gólman Lindr.
     
    Konec zápasu.
     
    Devadesát minut hry je minulostí. Plzeň to zvládla i v deseti. V závěru utkání se ještě domácí dožadovali odpískání ruky v pokutovém území, sudí ale rychle ukončil zápas. Tři body tak putují do Plzně, té se budou v cestě do popředí tabulky ještě hodit. Nejlepším hráčem zápasu je vyhlášen Jan Šisler. To je ode mne pro tuto chvíli vše, přeji příjemný zbytek večera. (18:50:39)

    Sanny Muharem

    Branky: 40. Limberský

    Karty:   25. Šisler (HKR) - 43. Ďuriš (PLZ)   62. Ďuriš (PLZ)


    FC Hradec Králové: Lindr – Plašil, Pávek (59. Pávek), Hochmeister "K", Poděbradský – Holeš, Šišler, Zelený, Dvořák P. – Černý (63. Mrázek), Štěpán (85. Voltr).
    FC Viktoria Plzeň: Pavlík – Rajtoral, Ševinský, Čišovský, Limberský – Kolář, Darida (87. Procházka), Ďuriš, Horváth "K" – Bakoš (89. Wágner), Petržela (82. Berger).

    Rozhodčí: Franěk – Kovařík, Zeman

    Diváci: 5495
    bahis siteleri