Manchester Utd. – Everton 4:4 (kon.) | Liverpool – West Brom 0:1 (kon.) | Wolverhampton – Manchester City 0:2 (kon.)
konec
Liverpool FC
0:1 (0:0)
West Bromwich Albion
Neděle 22.04.2012, 17:00 • Anfield (kapacita 45 362) • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobré nedělní odpoledne při sledování 35. kola anglické Premier League. Oba Manchestery dnes na dálku bojují o titul a tak trochu v jejich ústraní dnes proběhne zápas mezi 8. Liverpoolem a 13. West Bromwichem.
     
    Liverpool by rád v dnešním utkání napravil pošramocenou reputaci z letošní sezony. Osmé místo je pro svěřence Kennyho Dalglishe hodně špatným výsledkem, přičemž za konkurencí ve vyhlašovaném boji o Ligu mistrů zaostali Reds o pořádný kus. Na druhou stranu, vyhráli Carling Cup a čeká je také finále nejstarší klubové soutěže - FA Cupu.
     
    Hosté zažívají svojí průměrnou sezonu. V loňském ročníku na tom byli v tabulce jen o dva body hůře. Na druhou stranu, tehdy rozhodně neztráceli na osmé místo čtyři body. Právě na rozdíl jediného bodu by dnes WBA mohlo Liverpool dotáhnout, ovšem na Anfieldu nebodovalo v posledních pěti zápasech a celkově s Liverpoolem od roku 2002 vyhrálo jen jednou (loni doma 2:1).
     
    V sestavě Liverpoolu dnes nebude figurovat kapitán Steven Gerrard, kterého Kenny Dalglish šetří na finále FA Cupu. Potlesk si od fanoušků užil také Roy Hodgson, jakožto bývalý manažer Reds.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Suárez hledal za obranou Kuyta, který spadl před pokutovým územím, což nechalo rozhodčího v naprostém klidu.
     
    3
    Hra je zatím rozháraná, oba týmy se utápí v nepřesnostech.
     
    4
    Spearing chtěl vysunout Kuyta, ale jeho dlouhá přihrávka nebyla přesná.
     
    5
    Poprvé se Liverpool dostal kombinací až k pokutovému území soupeře. Spearing chtěl prostrčit do vápna na Carrolla, ale tuto přihrávku vystihl Olsson.
     
    6
    Už už se Shane Long dostával k centru. O míč ho ale obral Enrique.
     
    6
    Carroll vybojoval míč pro Johnsona, který potáhl na střed a zkusil vystřelit. Jeho pokus však pouze zaduněl o tělo jednoho z bránících hráčů.
     
    7
    Henderson si naběhl do vápna, kam mu Kuyt adresoval pěkný míč, Hendersonovi chyběly k jeho dostižení asi dva kroky.
     
    8
    Thomas našel Longa, kterého ale nepustil do pokutového území Škrtel. Z opakovaných záznamů bylo vidět, že se jednalo o faul, píšťalka sudího Swarbricka ale zůstala němá.
     
    9
    Mulumbu si to namířil mezi dva obránce Liverpoolu a nakonec prostrčil míč směrem k Longovi, kterému kousek k míči chyběl.
     
    10
    Johnson si naběhl na centr Spearinga, zasekávačkou se zbavil o bránce a směřoval míč do vápna soupeře. Pro ten si však v klidu došel Foster.
     
    10
    Máme za sebou první velkou šanci. Mulumbu trestuhodně přišel o balon v souboji s Carrollem. K míči se dostal Suárez a posunul ho do strany na Kuyta, který tváří v tvář Fosterovi branku minul.
     
    12
    Kombinací to nešlo, tak to Reds zkusili vzduchem. Centr Johnsona ale Carrollovu hlavu nenašel.
     
    14
    Brunt dostal trochu prostoru a tak napřáhl z dobrých 30 metrů. Jeho hodně nepřesná střela ale nemohla Reinu vyděsit.
     
    15
    Tak nevím, jestli bude receptem na obranu posílat dlouhé balony do souboje na Suáreze. Ridgewell si při jeho bránění počínal výborně.
     
    16
    Stejně jako před chvílí Brunt, tak i Enrique dostal poměrně dost místa a z přibližně stejné vzdálenosti pálil ještě hůř, než před chvílí křídlo West Bromwiche.
     
    18
    Aggerovu přihrávku nechtíc srazil rozhodčí Swarbrick.
     
    19
    Suárez vybojoval první rohový kop zápasu.
     
    19
    Liverpool ho rozehrál nakrátko a po krásné kombinaci servíroval Suárez míč podél brankové čáry, kde na něj na vzdálenější tyči těsně nedosáhl Agger.
     
    20
    Suárez vybojoval míč a předložil ho do strany na Maxiho. Argentinský záložník v souboji s Jonesem upadl, avšak rozhodčí správně ukázal, že se bude kopat od branky WBA.
     
    21
    Teď se Maxi Rodríguez ukázal ve fotbalovější pozici. Na jeho centr do vápna si vyskočil Carroll, ale jeho hlavička skončila vedle branky.
     
    22
    Výborně to udělal Long, který v těžké pozici dostihl téměř nedostižitelný balon a ještě vybojoval aut téměř u rohového praporku.
     
    23
    Carroll prodloužil hlavou na Suáreze, který potáhl do vápna, kde se dokázal uvolnit. Jeho následný střelecký pokus však skvěle zablokoval Ridgewell, jinak by se nejspíš jednalo o jasný gól.
     
    24
    Liverpool začíná svého soupeře pořádně drtit. Johnson natáhl balon do středu a našel Suáreze. Jeho pokus z první vyrazil Foster, aby se míč o chvíli později dostal před Maxiho, který ale branku vysoko přestřelil.
     
    26
    Škrtel se snažil natlačit před Longa, což se mu povedlo jen za pomocí faulu a West Bromwich bude zahrávat velice zajímavou standardní situaci.
     
    27
    Dorrans ale napálil míč pouze do zdi a gestem se omluvil svým spoluhráčům.
     
    29
    Důsledné sledování míče se znovu vyplatilo Suárezovi, po jehož přihrávce vybojoval Kuyt roh.
     
    29
    Škrtel se po něm dostal k hlavičce, kterou hosté tečovali na další rohový kop.
     
    30
    Ten sice WBA odvrátilo, ale Enrique míč do vápna vrátil a na jeho centr naskakoval úplně volný Suárez, jehož hlavička skončila těsně nad.
     
    28
    Také West Brom se dočkal první velké šance. Long vyhrál na vápně hlavičku přímo před Brunta, jehož střelu z první skvěle vytáhl Reina.
     
    33
    Carroll získal míč pro Liverpool, ale Reds o něj po nepřesné přihrávce Suáreze brzy přišli.
     
    33
    Škrtel odvracel Thomasův centr a je tady první roh West Bromwiche.
     
    34
    A Reds teď mohou znovu děkovat reflexům Pepeho Reiny. Olsson totiž prodloužil roh za sebe a Liam Ridgewell z malého vápna trefil právě španělského brankáře.
     
    35
    Příliš často Jay Spearing nestřílí, teď se odhodlal a jeho pokus rozhodně nebyl špatný. Nicméně skončil zhruba metr mimo branku.
     
    37
    Z půlky hřiště chtěl Suárez překvapit Fostera, celá situace ale skončila hodně komicky, neboť uruguayský útočník podklouzl a míč se k brankáři WBA sotva doklouzal.
     
    38
    Hodně špatně odvracel míč Johnson. Odemwingie ho u kruhu na půli hřiště přebral, udělal pár rychlých kroků a následně svojí střelou vystrašil Reinu. Balon ale dostal opačnou faleš a skončil mimo branku.
     
    40
    Hezky se u postranní čáry uvolnil Suárez. Až třetí hráč jeho průnik zastavil a to jen za cenu rohového kopu.
     
    40
    Ten však byl příliš krátký a hosté ho odvrátili.
     
    41
    Kuyt vybojoval v souboji s Mulumbem další rohový kop pro Res.
     
    41
    Odražený míč se dostal na vápně k Maximu, který sice výborně svojí střelu ztlumil, nicméně byla sražena.
     
    42
    Celá akce měla pokračování. Po rychle rozehraném autu a následném centru do vápna se na vzdálenější tyči dostal k míči Agger. Naznačil, položil si obránce a jeho střelu na přední tyč zneškodnil Foster.
     
    43
    Johnson přetaženým centrem našel Aggera, který dával pod sebe na Škrtela. První byl u míče stoper Olsson, který nebezpečí zažehnal.
     
    45
    Centr Johnsona odvrátil Olsson, ale vůbec nevěděl kam. Naštěstí pro hosty se míč odrazil přímo do rukavic Fostera.
     
    45+1
    V jediné nastavené minutě byl faulován Suárez, ale Liverpool dostal výhodu. Kuytova střela z dálky příliš potíží Fosterovi nenadělala.
     
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. Ačkoli tomu úvod zápasu úplně nenapovídal, sledujeme nakonec atraktivní duel, ve kterém jsme viděli hodně šancí. Víc jich měli Reds, ale dvě velké šance měli i hosté. Reina a Foster ale zůstávají nepřekonaní a uvidíme, co nám nabídne druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Kuyt dostal dobrý míč do vápna, nicméně měl k němu docela daleko. Nakonec ale vybojoval rohový kop.
     
    47
    Nejvýše se vyšplhal Olsson, který ale dostal míč jen na kopačky Reds. Suárez z otočky vracel do vápna, kde znovu chyběl Aggerovi krok.
     
    50
    Parádně to teď Liverpool sehrál a Foster se nestačil divit. Suárez prostrčil do vápna na Kuyta, který přenechal Johnsonovi, jenž posunu na Carrolla a ten sklepl míč na vápno. Tam se do něj opřel vší silou Jordan Henderson a jeho bomba snad přelomila břevno.
     
    52
    Johnsonův centr si teď hosté sami srazili málem do vlastní branky. Balon nakonec dopadl těsně vedle tyče.
     
    52
    Z následného rohu hlavičkoval nedůrazně Andy Carroll.
     
    53
    Liverpool tedy druhý poločas začal svižně, ale jeho celoroční bolestí je neproměňování šancí.
     
    54
    Tato slova teď potvrdil Suárez. Ten potupil Jonese jesličkami, ale z úhlu místo zpětné přihrávky volil střelu nad branku.
     
    55
    Nepříjemný centr poslal Odemwingie do vápna. Na přední tyči ho nedokázal tečovat Dorrans, což nahrálo Reinovi.
     
    57
    Škrtelův dlouhý míč připravil Carroll pro Maxiho, který teď poněkud uspěchal střelu. Ta skončila znovu daleko nad brankou.
     
    59
    Ridgewellův centr do vápna odvracel Škrtel.
     
    59
    Maxi si pohlídal ofsajdovou linii, ale svojí přihrávku ani neměl komu nasměrovat, protože na velkém vápně byl v tu chvíli jen Carroll.
     
    60
    Teď měli Reds už podruhé v tomto poločase dost smůly. Suárez nahrál do strany Kuytovi, jehož střelu na vzdálenější tyč zastavilo až ono zmiňované zařízení.
     
    62
    Suárez se nebál souboje s Fosterem a nakonec to vypadalo, že v akci bude moci pokračovat. Vše ale zastavil praporek pomezního, který už značil, že míč přešel brankovou čáru. Z opakovaného záběru bych si na to nevsadil.
     
    63
    Další Johnsonův centr našel hlavu Andyho Carrolla, který se znovu dostal do zakončení, ale znovu mířil nepřesně.
     
    64
    Pěknou kolmici vyslal Spearing na Kuyta. Foster byl z branky rychle venku a rodící se nebezpečí uhasil.
     
    65
    Enriqueho prudký centr Foster jen vyrazil před sebe, Olsson zahrál na roh.
     
    65
    Ten hosté odvrátili na vápno, kde si míč šteloval na levačku Spearing. Mířil ale nepřesně.
     
    66
    Tak teď WBA promrhal jasnou gólovou příležitost. Odemwingie připravil míč do vápna Longovi, který ale dlouho zpracovával a z velké šance tak nic nebylo.
     
    67
    To je neskutečné!! Liverpool teď neuvěřitelně tlačí. Suárez poslal centr do vápna, Foster ho vyrazil před Carrolla, který míč ale netrefil. Předložil ho tak na vápno Spearingovi, ale za překonaného Fostera zaskočil jeden z hostujících obránců a neujal se ani další střílený centr. To je tlak!
     
    68
    A znovu, jak do kolečka. Johnson do vápna na Carrolla, který nahrál Hendersonovi, jehož technický obstřel skončil těsně vedle branky.
     
    68
    Dirk Kuyt dnes dohrál, na hřišti ho nahradil Craig Bellamy.
     
    69
    Střídají i hosté, Andrews nahrazuje Thomase.
     
    70
    Bellamyho centr tečoval Ridgewell a je z toho další roh pro Reds.
     
    73
    Teď se hra trochu uklidnila. Že by snad ticho před bouří?
     
    74
    Dohrál také Maxi, jehož na hřišti střídá Stewart Downing.
     
    74
    Rohový kop číslo 12 pro Liverpool.
     
    75
    Hosté odvrátili k Johnsonovi, jehož levačka nedošla k brance.
     
    75
    West Brom právě vstřelil branku!
    A takhle nějak to dopadá, když se nedávají branky. Johnson prohrál vyhraný souboj s Mulumbem, který dostal balon na PETERA ODEMWINGIEHO, který sám proti Reinovi šancí nepohrdl a posílá WBA do vedení.
     
    76
    Třináctý rohový kop pro Liverpool.
     
    77
    Henderson hledal centrem Aggera, který se ale k hlavičce nedostal a navíc zahrál rukou, čehož si všiml i rozhodčí a udělil dánskému obránci žlutou kartu.
     
    78
    Hosté zalezlí na vlastním vápně, brání ale výborně.
     
    79
    Odemwingie vybojoval druhý rohový kop WBA v celém zápase.
     
    79
    Dorransův centr nenašel ani jednoho ze dvou hostů ve vápně.
     
    80
    Na to už snad ani nejde nic říct. Foster vyrazil Bellamyho střelu před sebe, kde se k dorážce dostal Andy Carroll a překonaného Fostera zachránil Jonas Olsson, jenž zabránil míči v cestě do opuštěné branky.
     
    82
    Bellamy vybojoval další rohový kop pro Liverpool.
     
    82
    Carrollovu střelu z vápna zablokoval Ridgewell.
     
    82
    Bellamy vytloukl bloky a je tady další roh pro LFC.
     
    83
    Sharner nahradil na hřišti střelce jediné branky Odemwingieho.
     
    83
    A Shlevey nahrazuje Spearinga.
     
    84
    Bellamyho centr byl tentokrát příliš krátký a Foster si ho pohlídal.
     
    86
    Hosté odpalují míč co nejdál se jim daří. Tlak Liverpoolu však není tak velký, jak by si Reds přáli.
     
    86
    Poslední střídání WBA. Simon Cox nahrazuje Dorranse.
     
    87
    Enriqueho centr byl příliš dlouhý a nikdo v červeném neměl šanci na něj dosáhnout.
     
    88
    Mimo souboj o míč teď podle sudího fauloval Škrtel Coxe. Zbytečný zákrok slovenského stopera.
     
    89
    Roh pro West Brom.
     
    89
    A pěkná rána Andrewse, která dostala opačnou faleš a proletěla metr vedle šibenice.
     
    90
    Long vybojoval další faul Škrtela, Liverpool v rozhodujících chvílích nemá ani potřebný tlak.
     
    90+1
    Míč teď sice skončil v síti, nicméně Reina byl faulován a branka WBA platil jednoznačně nemohla.
     
    90+1
    Nastavovat se bude pět minut.
     
    90+1
    A ještě v té první se skvěle uvolnil Suárez. Jeho ránu na přední tyči ztlumil Foster.
     
    90+3
    Hosté teď hrají výborně, nepouštějí domácí k míči, hrají to, co potřebují.
     
    90+3
    A ani dlouhé nákopy na Carrolla už Liverpoolu nefungují.
     
    90+4
    Coxovi střela na vzdálenější tyč hodně nesedla.
     
    90+4
    Shelvey dojel u lajny Ridgewella a ačkoli to až zas tak moc nebolelo, na kartu to faul rozhodně byl.
     
    90+5
    Poslední nepřesný nákop Škrtela.
     
    Konec zápasu.
     
    Před 45 lety vyhrál West Bromwich na Anfieldu. Od té doby se to tomuto celku nepovedlo, změna přišla až dnes. Pro hosty jsou to tři velice šťastné body, protože Liverpool byl až na tři šance West Bromwiche jednoznačně pánem na hřišti, bohužel pro Reds se ale fotbal hraje na góly a ten jeden jediný dnes dal Peter Odemwingie. Ode mne to je vše, přeji vám krásný zbytek tohoto víkendu. (18:54:18)

    Michal Sobotka

    Branky: 75. Odemwingie

    Karty:   77. Agger (LIV), 90+4. Shelvey (LIV)


    Liverpool FC: Reina - Enrique, Agger, Škrtel, Johnson - Maxi (74.), Henderson, Spearing (83.), Kuyt (68.) - Suárez, Carroll.

    Náhradníci: Doni, Coates, Carragher, Kelly, Downing (74.), Shelvey (83.), Bellamy (68.).

    West Bromwich Albion: Foster - Jones, McAuley, Olsson, Ridgewell - Brunt, Mulumbu, Thomas (69.), Dorrans (86.) - Odemwingie (83.), Long

    Náhradníci: Fülöp, Tchoyi, Cox (86.), Scharner (83.), Dawson, Shorey, Andrews (69.).

    Rozhodčí: Swarbick - England, Ledger
    bahis siteleri