Slovensko – USA 3:5 (kon.) | Rusko – Švýcarsko 7:5 (kon.) | Finsko – Švédsko 5:4 (po pr.)
Kanada – Česko 5:2 (kon.)
po prodl.
Finsko
5:4 (2:1, 0:3, 2:0 - 1:0)
Švédsko
Pátek 17.08.2012, 17:30Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    61:34
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Velký finský obrat dokonán! Krupic zaváhal a nechal si vzít na vlastní modré puk WESTERMARCKEM, který si najel před brankáře a bez problémů zavěsil. Hotovo. Bez asistence.
     
    55:33
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je to tu! Začíná se od znova. Z pravé strany vypálil švihem JANNE PUHAKKA a vyrovnal na 4:4. Tohle bude Cederholma hodně mrzet. Asistence: Alex Lintuniemi.
     
    51:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak přece kontaktní gól! Kuronen našel kolmou přihrávkou na útočné modré najetého JONATHANA TANUSE, který kličkou na levou stranu pokořil Sionase. Zápas tak dostává nový náboj. Asistence: Jimi Kuronen.
     
    33:54
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Další paráda made in Burakowsky! Nejprve přebruslil jednoho protihráče, elegantní kličkou se zbavil druhého a předložil puk před prázdnou branku, kde byl LUCAS WALLMARK, který nemohl nedat. Asistence: Andre Burakowsky.
     
    30:18
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    ANDRE BURAKOWSKY ukázal, že umí nejen faulovat, ale i hrát hokej. Přebral pěknou zadovku od De la Roseho, obešel hned tři Finy, položil si brankáře a zavěsil do odkryté klece. Krásný gól! Asistence: Jacob de la Rose, Amil Krupic.
     
    24:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Třem korunkám se přesilová hra povedla a vytěžily z ní i vyrovnání. Brustedt vyjel s pukem z pravé strany, předložil jej RASMUSU FYRPHILOVI a ten se z blízka trefil přesně do levého horního růžku. Asistence: Leon Brustedt, Victor Ohman.
     
    17:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ilvonen vyhodil po mantinelu puk, který našel přímo ze střídačky naskakujícího JANNE PUHAKKU, jenž přebruslil obránce a zavěsil. Finové opět ve vedení. Asistence: Mika Ilvonen, Kasperi Ojantakanen.
     
    13:26
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové dávají gól v oslabení! Obránce ROBERT HAGG se skvěle uvolnil na modré a jeho tvrdá střela skončila až v bráně. Puk zřejmě ještě tečoval Ohman, ale rozhodčí branku připsali právě Haggovi. Asistence: Julius Bergman.
     
    10:30
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové přesilovku využívají. KASPERI KAPANEN dostal přihrávku od Kuronena a ranou z levého kruhu překonal Sionase. Asistence: Jimi Kuronen, Julius Honka.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 11. Kapanen (Kuronen, Honka), 18. Puhakka (Ilvonen, Ojantakanen), 52. Tanus (Kuronen), 56. Puhakka (Lintuniemi), 62. Westermarck - 14. Hagg (Bergman), 25. Fyrphil (Brustedt , Ohman), 31. Burakowsky (De la Rose, Krupic), 34. Wallmark (Burakowsky)


    Finsko: Husso (Saros) - Honka, Levo, Mäkinen, Ilvonen, Lyytinen, Lintuniemi, Autio, Kuronen - Kapanen, Tanus, Koivistoinen, Westermarck, Mustonen, Kviranta, Ojamäki, Ainali, Puhakka, Suuronen, Ojantakanen, Kuhakoski
    Švédsko: Sionas (Johansson J.) - Krupic, Hagg, Cederholm, Bergman, Westlund W., Westlund D., Johansson E. - Fyrphil, Henriksson, Burakowsky, Liljendahl, Crus Rydberg, Gunnarson, Brodecki, de la Rose, Brustedt, Ohman, Franzen, Karlsson, Wallmark.