Machačkala – Alkmaar 1:0 (kon.) | Neftçi Baku – APOEL 1:1 (kon.) | Tromsø – Partizan Bělehrad 3:2 (kon.)
Ekranas – FCSB 0:2 (kon.) | Liberec – Dněpropetrovsk 2:2 (kon.) | Šeriff Tiraspol – Marseille 1:2 (kon.)
Molde – Heerenveen 2:0 (kon.) | Legia – Rosenborg 1:1 (kon.) | AIK Stockholm – CSKA Moskva 0:1 (kon.)
Atromitos – Newcastle 1:1 (kon.) | Luzern – Genk 2:1 (kon.) | Dinamo Bukurešť – Met. Charkov 0:2 (kon.)
Bursaspor – Twente 3:1 (kon.) | Trabzonspor – Fehérvár 0:0 (kon.) | Dudelange – Hapoel Tel Aviv 1:3 (kon.)
Feyenoord – Sparta 2:2 (kon.) | Midtjylland – Young Boys 0:3 (kon.) | Lokeren – Plzeň 2:1 (kon.)
Debrecín – Club Bruggy 0:3 (kon.) | Hearts – Liverpool 0:1 (kon.) | Śląsk – Hannover 3:5 (kon.)
Motherwell – Levante 0:2 (kon.) | Vaslui – Inter 0:2 (kon.) | CZ Bělehrad – Bordeaux 0:0 (kon.)
Horsens – Sporting 1:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Helsinki 6:0 (kon.) | Mura – Lazio 0:2 (kon.)
Marítimo – Dila Gori 1:0 (kon.) | Zeta – Eindhoven 0:5 (kon.)
konec
Dinamo Bukurešť
0:2 (0:1)
Metalist Charkov
Čtvrtek 23.08.2012, 19:30 • Stadionul Dinamo • Evropská liga (předkola)
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě z Bukurešti vše. Přeji příjemný zbytek večera ve znamení Evropské ligy. (21:23:59)
     
    Viděli jsme zajímavé klání, ve kterém se nakonec radovali zaslouženě hostující borci. Ti byli až do vstřelení druhého gólu lepším týmem a to gólman Balgradean svoje Dinamo několikrát ještě podržel. Poté už ukrajinský celek jen bránil dvoubrankový náskok, o nějž se postarali Cleiton Xavier a Cristaldo, a který mu vydržel až do konečného hvizdu. Jedinou smutnou kaňkou zápasu je zbytečná červená karta udělená Fininhovi.
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Torsiglieri, to je prostě neprostupná zeď Metalistu. Kolik šancí dnes zachránil... Ať je Matei šikovný, jak chce, přes domácího stopera prostě neprošel.
     
    90+3
    Metalist drží míč, Dinamo na něj nijak nedoráží. Asi je již smířeno s tím, že tenhle zápas prohraje. Do Evropské ligy má po tomto výsledku daleko.
     
    90+2
    Zbývají ještě dvě minuty do konce zápasu. O výhře Metalistu nemůže být v tuto chvíli pochyb.
     
    90+1
    Matei byl ve velké šanci, ale nakonec zapomněl smolně zakončit. Pak to za něj udělal Galčev, jenže to učinil stejně špatně jako před několika minutami. Střela zamířila zase až ke svatému Petrovi na zahrádku do nebe.
     
    90
    Matei asi něco prohodil s Marlosem, který ho fauloval. A nebylo to příliš přátelské. Gil ale situaci hlídá, obešlo se to bez karty.
     
    88
    Elegantně to nyní udělal Mansaly! Nádherně se otočil s míčem a zkusil vypálit. Jenže jeho pokus už tak krásný nebyl. Měl sice razanci, ale ne směr. Takže Gorjainov v pohodě kryje.
     
    87
    A Matei stále dře. Metalist se za posledních dvacet minut nedostal k ohrožení branky Balgradeana, pouze brání pěkný náskok. Teď rumunský záložník zase nedosáhl na pas od Curteana o kousek.
     
    86
    ... nakonec to ale Curtean provedl nejhůře, jak mohl, trefil totiž jen stojící zeď před sebou.
     
    85
    Mansaly také hraje skvělý zápas, nyní vybojoval solidní pozici pro přímý kop. Staví se k němu jediný střelec, a to střídající Curtean...
     
    84
    Luchin se snaží vymyslet něco na pravé straně s Axentem, ale bezúspěšně. Chtějí se alespoň nějak odvděčit domácímu publiku, které i přes prohru pořád fandí.
     
    83
    Poslední střídání. Marlos nahrazuje Cleitona Xaviera.
     
    82
    Zbytečné. Metalist vede o dvě branky, ale teď surově kopl Mansalyho Sosa. Asi mu chtěl oplatit, jak lehce ho obral o míč. Dostal jasnou žlutou kartu.
     
    80
    Bože, to byla střela. Tak si myslím, že Galčev si pro míč půjde do nebe ke svatému Petrovi. Až tam totiž jeho střela podle mého dolétla. Přitom jak skvěle mu pozici připravil Matei s Mansalym.
     
    78
    Poslední střídání Dinama. Na hřiště jde Axente, ze hry záložník Munteanu.
     
    77
    Dinamo zvyšuje tlak! Boubacar krásně obral soupeře o míč, chtěl poslat do tutovky Tucudeana, pod jehož nohy se na poslední chvíli vrhl Gorjainov.
     
    76
    Nádhera! To byla střela z říše snů od Munteana. Luchin trochu přetáhl centr, který jednou a pak i podruhé poskočil. Munteanu se asi tak dvě vteřiny napřahoval a pak tvrdě vypálil. Gorjainov se ale skvěle vytáhl, fantastický zákrok ze strany ukrajinského gólmana.
     
    75
    Munteanu rozehrál rohový kop, centr zase nebyl špatný, ale Metalist vzadu šlape na jedničku. Mansaly se k balónu prostě nedostal.
     
    74
    A už bylo zase živo v Bukurešti. Tucudean se řítil do dobré šance, ale rozhodčí pískají. Určitě ne ofsajd, ale spíše hraní rukou. Rumunský útočník si s ní trošičku pomohl při zpracování.
     
    73
    Matei hraje asi nejlépe na hřišti z celého týmu. Dře, co to jde. I když byl centr ztracený, on se ho snažil zasáhnout, leč bezúspěšně. Odkopávat od branky bude Gorjainov.
     
    72
    Tucudean do souboje nešel čistě. Skluz použil jako svou zbraň, a Gil to nechce na hřišti vidět. Proto žlutá karta.
     
    70
    Aplaus pro Tucudeana! Ten levačkou vypálil z dvaceti pěti metrů technicky a na tribunách to jenom zahučelo. Střela skončila jen o decimetry vedle.
     
    69
    Další střídání Metalistu. Rebenok jde do hry za Cristalda, autora druhé branky.
     
    67
    A ano... Gilovi to chvíli trvalo, ale pro hostujícího obránce je to již druhá žlutá karta. Fininho chvilku na hřišti pobyl, ale jakmile to Gil zjistil, ukázal mu dodatečně červenou.
     
    67
    Pátá žlutá karta zápasu. Polský sudí Gil si nebere servítky. Dostává jí Fininho.
     
    66
    Druhé střídání Dinama. Odchází Alexe, útok jde posílit Curtean. Alexe je přitom domácími fandy vypískán.
     
    64
    ... i roh zahrál Munteanu. Jeho centr z něho nebyl špatný, ale Gorjainov nakonec přece jenom boxuje míč pryč z vápna.
     
    63
    Domácí měli standardku, zahrál jí Munteanu. Centr se snášel na hlavu Grigoreho, ten ale na míč nakonec nedosáhl. Rohový kop pro DInamo...
     
    62
    Fininho fauloval Galčeva, akce Metalistu je tak zastavena. U míče bude bukurešťské Dinamo.
     
    61
    Tucudean se ocitl v ofsajdu. A moc dobře to ví, proti rozhodnutí sudích nijak neprotestuje.
     
    60
    Střídání také na straně Dinama. Zraněného Issu Ba nahrazuje Bulhar Galčev.
     
    58
    Metalist poprvé střídá. Willian odvedl svou práci, nahrazuje ho Blanco.
     
    57
    Charkov právě vstřelil branku!
    V jednoduchosti je síla. Sosa zkusil uniknout po levé straně a domácí hráči na něj jen koukali. Pak už stačilo JONATHANOVI CRISTALDOVI jen naběhnout si před branku, kam na něj spoluhráč poté přihrál, a zakončit do úplně prázdné branky.
     
    56
    Willian se ocital v dobré střelecké pozici, naštěstí pro Dinamo se do jeho pokusu vložil jeden z jeho obránců.
     
    54
    Opravdu, chbí tomu finální přihrávka. Bukurešťský celek se do šancí dostane, ale pak neví, co s míčem. Stejně jako nyní Pulhac, který úplně zbytečně přihrává soupeři.
     
    53
    Dinamo podnikalo rychlý brejk, ale Luchin se nakonec svým centrem neprosadil. Po následném vhazování fauluje Grigore.
     
    52
    Skvělý začátek druhého dějství pokračuje. Sosa napřáhl z třiceti metrů a jeho tvrdou neposednou dělovku alespoň do břevna vyrazil zase neoblomný Balgradean.
     
    51
    Domácí ztratili míč ve středu hřiště. A hned z toho byla tutovka pro Metalist! Sosa si hezky narazil se svm spoluhráčem a pak píchl míč úplně volnému Cristaldovi, na nějž domácí defenzíva úplně zapomněla. Ale brankář Balgradean zasáhl proti jeho střele výtečným způsobem!
     
    49
    Dinamo nastoupilo do druhého dějství velmi aktivně. Nyní kombinoval Alexe s Tucudeanem, druhý jmenovaný zase vystřelil, ale slabě a po zemi, takže Gorjainov v pohodě lapil.
     
    48
    No, to byla šance Dinama! Z ničeho nic se ocitl ve vápně nabíhající Tucudean, který se ale možná dostal už do horšího střeleckého úhlu. A i když ho celý stadion hnal dopředu, rumunský forvard napálil pravačkou jen boční síť.
     
    47
    Torres z mě neznámých důvodů leží na zemi. Drží se za nohu. A Dinamo kvůli němu zakopává míč.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi. Sotva se mohli bukurešťští fanoušci rozkoukat, už jim tam krásnou branku z přímého kopu poslal Cleiton Xavier. Dinamu se snaha upřít nedá, ale zatím chybí finální přihrávka. Gorjainov zkrátka těžkou situaci ještě neřešil. Druhý poločas začne zhruba ve 20:31.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Hezká rána Cleitona Xaviera v závěru poločasu! Škoda pro něj, že mířila jen doprostřed brány, kde stál gólman Balgradean. Je ale pravda, že tvrdý poklus z dálky ho málem porazil.
     
    44
    První poločas bude za chvilku za námi. Troufl bych si tvrdit, že Metalist byl přece jenom lepším týmem. Směrem dopředu byl rozhodně nebezpečnější.
     
    42
    Pěkná kombinace Metalistu, nebyla to z jeho strany špatná akce. Na konci byl Fininho, který ale svou slabou střelou Balgradeana nepřekvapil.
     
    41
    Na žluté karty srovnáno, tentokráte polský sudí Gil napomenul Mateie.
     
    40
    Mohla to být stoprocentka Metalistu! Pulhac ztratil míč na útočné polovině, a najednou se ocitl sám v souboji jeden na jednoho Cristaldo. Jenže ten to tak zadrbal, že nakonec vystřelil jako mrzák do jednoho z obránců před sebou.
     
    39
    Dinamo je nyní více u míče, ale k pořádnému ohrožení branky Gorjainova nedochází. Chce to více střílet, to bych domácím borcům tady od stolu u klávesnice poradil.
     
    37
    Mansaly nyní skluzem sražen k zemi. Čekal, že polský sudí Gil zapíská. To se ale nestalo. A tak domácímu záložníkovi jen zbylo plácnout vztekle rukou do země.
     
    36
    Tentokráte musel svoje podnikání zastavit Cristaldo, proti Luchinovi si pomohl útočným faulem.
     
    35
    Dinamo si vytváří menší tlak. Matei nyní zamotal hlavy soupeřovi na pravé straně, poslal hodně ostrý balón do vápna, kde na poslední chvíli odklidil míč do bezpečí Gueye.
     
    33
    A první tutovka domácího celku! Matei se dostal po dlouhém pasu k odraženému balónu a měl před sebou hodně prostoru. Zkusil vypálit, především dal do pokusu razanci a zamířil jen kousek nad. Gorjainov se po jeho střele jen poohlédl.
     
    32
    Cleiton Xavier posílal centr do vápna, ovšem hodně, hodně špatně. U míče zůstane bukurešťský celek.
     
    31
    Dinamo opravdu často fauluje. Luchin nyní stáhl za dres Williana a měl si zasloužit žlutou kartu. Polští sudí ale nechávají jeho přestupek bez potrestání.
     
    30
    ... rohový kop zahrál Cleiton Xavier, ale centr vlétl jen do rukavic brankáře Balgradeana.
     
    29
    Domácí dvakrát faulují během krátké chvíle, teď po nárazu od Mateie padá Sosa. Centr Cleitona Xaviera následně Dinamo odblokovává do zámezí...
     
    28
    Pěkne teď Dinamo zakombinovalo. Poté Mansaly rozehrál rychle rohový kop, ale jakmile dostal zpětně přihrávku, byl v ofsajdu. Tohle by si měl pohlídat, taková školácká chyba.
     
    26
    Pulhac si počínal u lajny až příliš důrazně, Obradovič skvěle podržel míč. A tak odkopávat od branky bude Gorjainov.
     
    25
    Utkání má tempo, o tom žádná. Dinamo se ovšem zatím do větší šance nedostalo. Zatím o vedení ukrajinského Metalistu rozhoduje branka Cleitona Xaviera.
     
    24
    ... roh zahrál Sosa, ale bez většího úspěchu.
     
    23
    Hosté standardku zahráli nakrátko, měli situaci asi nacvičenou. Signál jim ale nevyšel úplně podle představ, je z toho pouze rohový kop...
     
    22
    Třetí žlutá karta během dvou minut! Slibně se rozvíjející akci nyní zastavil Grigore. Zasloužená odměna pro bukurešťského obránce.
     
    21
    A další žlutá karta utkání během krátké chvíle. Zřejmě za protesty ji vidí Willian.
     
    20
    ... první žlutá karta zápasu. Matei se snažil uniklnout po lajně, ale Fininho ho tvrdým skluzem sestřelil.
     
    19
    Skvělá akce Metalistu. Už už se probíjel do stoprocentní pozice Willian, ale byl skvěle a hlavně čistě odzbrojen jedním z domácích obránců. Dinamo postupuje do brejku...
     
    18
    Souboj dvou devatenáctek na hřišti. Torrese ale Mansaly opravdu fauloval, zezadu do něj strčil.
     
    17
    A první střela na branku ze strany Dinama. Alexe zasprintoval, a když si našel prostor ke střele, zkusil to po zemi. Gorjainov ale mezi třemi tyčemi jeho pokus k tyči v pohodě kryl.
     
    15
    Po faulu u lajny od Fininha pokračovali domácí v útočení, ovšem ukrajinský gólman v dresu soupeře si zatím nezachytal. Dinamo je směrem dopředu marné.
     
    14
    Dinamo kombinovalo ve středu hřiště, pak se snažil poslat dlouhý pas na fotvardy Munteanu, ale míč poslal pouze do rukavic gólmana Gorjainova.
     
    13
    No, tohle Cleiton Xavier ani nemusel zkoušet. Dostal se k odraženému míči a napálil ho asi třiceti pěti metrů. Jeho střela zamířila hodně nad branku.
     
    10
    Cristaldo se snažil v útoku podikat další útok, ale tentokráte nemohl pokračovat kvůli ofsajdu.
     
    5
    Obradovič fauloval Koulibalyho a byla z toho standardka pro bukurešťský celek. Domácí ho ale využili bez úspěchu.
     
    9
    Charkov právě vstřelil branku!
    Toho se neměli domácí dopouštět. Koulibaly fauloval těsně před vápnem, a tak měl Metalist skvělou možnost pro standardku. CLEITON XAVIER je přitom umí skvělě, míč zakroutil tak, že se po něm Balgradean u levé tyče jen marně natahoval. Excelentní technická střele ze strany brazilského záložníka.
     
    8
    Cristaldo vyzkoušel štěstí z pětadvaceti metrů, přece jenom měl před sebou volno. Ale Balgradeana mezi třemi tyčemi nepřekvapil.
     
    6
    Parádní šance Metalistu! Sosa dostal přihrávku zprava do běhu, hostující záložník vtrhl do vápna, odkud však z blízkosti gólmana Balgradeana nepřekonal. Toho hlavně zachránilo, že si proti němu vyběhl.
     
    3
    Na hřišti se zatím nic zvláštního nestalo. Oba celky se jen oťukávají. Co ovšem můžeme konstatovat pozitivně, to je celkem slušná návštěva na stadionu v Bukurešti.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Dinamo Bukurešť: Balgradean - Luchin, Grigore, Koulibaly, Pulhac - Munteanu - Matei, Issa Ba, Boubacar Mansaly, Alexe - Tucudean.
    Na lavičce: Naumovski, Nica, Curtean, Galčev, Rus, Axente, Danciulescu.
    Trenér: Dario Bonetti.

    Metalist Charkov: Gorjainov - Obradovič, Gueye, Torsiglieri, Fininho - Torres - Edmar, Willian, Cleiton Xavier, Sosa - Cristaldo.
    Na lavičce: Šarpar, Dišljenkovič, Šelajev, Blanco, Marlos, Rebenok, Lysenko.
    Trenér: Myron Markevič.

    Rozhodčí: Gil - Sadczuk, Borkowski (všichni POL).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Viktor Sandev

    Branky: 9. Cleiton Xavier, 57. Cristaldo

    Karty:   22. Grigore (DBU), 41. Matei (DBU), 72. Tucudean (DBU) - 20. Fininho (CHA), 21. Willian (CHA), 67. Fininho (CHA), 82. Sosa (CHA)   67. Fininho (CHA)


    Dinamo Bukurešť: Balgradean - Luchin, Grigore, Koulibaly, Pulhac - Munteanu (78. Axente) - Matei, Issa Ba (60. Galčev), Boubacar Mansaly, Alexe (66. Curtean) - Tucudean.
    Na lavičce: Naumovski, Nica, Rus, Danciulescu.
    Trenér: Dario Bonetti.

    Metalist Charkov: Gorjainov - Obradovič, Gueye, Torsiglieri, Fininho - Torres - Edmar, Willian (58. Blanco), Cleiton Xavier (83. Marlos), Sosa - Cristaldo (69. Rebenok).
    Na lavičce: Šarpar, Dišljenkovič, Šelajev, Lysenko.
    Trenér: Myron Markevič.

    Rozhodčí: Gil - Sadczuk, Borkowski (všichni POL)
    Čtvrtek 30.08.2012
    Met. Charkov - Dinamo Bukurešť 2:1

    Branky: 29. Blanco, 61. Cristaldo - 52. Curtean

    Karty:   44. Obradović (CHA), 81. Torres (CHA) - 69. Mansaly (DBU)   82. Filip (DBU)

    bahis siteleri