Sparta – Slavia 1:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
1:1 (0:1)
SK Slavia Praha
Středa 29.08.2012, 10:30 • Strahov • Celostátní liga staršího dorostu
     
    Utkání nakonec skončilo spravedlivou remízou 1:1. Oba týmy si vytvořily spoustu gólových příležitostí, ze kterých se jim podařilo po jedné proměnit. Byli jsme tak svědky velmi kvalitního zápasu, kterému nechyběly ani zajímavé osobní souboje. Zkrátka derby, jak má být. Oba týmy byly po zápase odměněny potleskem asi dvou stovek diváků, které se na utkání přišly podívat. (12:29:47)
     
    Konec zápasu.
     
    89
    Sparťané jsou teď jasně lepší a ženou se za vítězným gólem. Hrají jako by byli politi živou vodou. Dokáží ještě zvrátit zápas na svou stranu?
     
    86
    Vstřelený gól Sparťany nakopl. Nyní pálil z nebezpečné pozice Moravec, ale trefil jen brankáře, který balon vyrazil před sebe a následně jej odkopl obránce Slavie.
     
    85
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Kadlec poslal krásnou kolmicí JAKUBA DOBIÁŠE, který postupoval na brankáře a nezaváhal. Zasloužené vyrovnání Letenských.
     
    76
    Obrovská golová příležitost Slavie! Kadlec fauloval na hranici pokutového území Hrubého, z čehož následovala velmi nebezpečná standardka. K jejmu rozehrání se postavil sám kapitán Slavie Hrubý a z jeho centru trefil Prosek břevno, od kterého se míč odrazil jen těsně před brankovou čáru.
     
    Střídají i slávisté.Duga nahradil Šonku.
     
    74
    Střídání Sparty. Nastupuje Dobiáš místo Čavoše
     
    72
    Rozhodčí odmával slávistům ofsajd, s čímž byl Sodoma nespokojen, a tak z rozčílení nesportovně zakopl balon a uviděl za to žlutou kartu.
     
    Opět šance Sparty z levé strany jako přes kopírák s předchozími. Šíma ale zase nedokázal Záviškův centr proměnit v gól.
     
    68
    Dvojité střídání Sparty. Maříka se Skopcem nahrazují Hašek a Moravec
     
    63
    Neskutečné, co dnes Sparta nedá! Kdo jiný než Záviška vymíchal Bejbla na hranici pokutového území a následné přihrával Šímovi před prázdnou bránu. Ten však balon z malého vápna netrefil. Možná i proto, že byl atakován obráncem. I tak to byla více než 100% branková příležitost!
     
    61
    V 61. minutě Sparta střídá. Odchází dnes velmi aktivní Nečas a nahrazjue ho Sulovský
     
    57
    Velmi aktivní Záviška opět poslal nebezpečný míč do vápna, kde se do zakončení cpali Skopec se Šímou,ale ani jeden z nich nedokázal přesně zakončit.
     
    52
    Mařík poslal nepřesný centr do vápna, který byl tak moc nepřesný, až skončil na břevně. Slávistickému brankáři Řehákovi pořádně zatrnulo.
     
    51
    Krásná akce Sparty! Po pravé straně prošel Záviška a poslal přízemní centr do vápna přesně na nohu dobíhajícího Šímy, který míč tečoval jen těsně vedle pravé tyče!
     
    47
    Sodoma s Liškou se prodírali do pokutového území soupeře, kde však akci zbytečně zpomalili a sparťané se stačili včas vrátit a akci zastavili.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči obou týmů se zdrželi v šatně o něco déle, ale už se pomalu trousí na hrací plouchu, aby zahájili druhý poločas.
     
    Po většinu prvního poločasu byli hráči v rudých dresech lepším týmem. Po inkaosovaném gólu jejich aktivita však opadla a dovolili slávistům, aby jim narostla křídla a převzali otéže zápasu do svých rukou. Bezpochyby nás čeká velmi zajímavý druhý poločas tohoto prestižního zápasu. Hrát se začne asi v 11:31.

    Jakub Martinovský

    Branky: 85. Dobiáš - 37. Liška

    Karty:   27. Liška (SPA) - 72. Sodoma (SLA)


    AC Sparta Praha: Hrdina, Skopec, Záviška, Vokoun, Vondra, Kadlec, Čavoš, Mařík, Šíma, Matějka, Nečas
    Náhradníci: Hašek, Sulovský, Moravec, Bělčický, Neužil, Dobiáš, Kovář

    SK Slavia Praha: Řehák, Pachl, Verner, Souček, Prosek, Hrubý, Sodoma, Liška, Pelikán, Belbl, Šonka
    Náhradníci: Duga, Maršík, Charvát, Brož, Červený, Voska

    Rozhodčí: Černý - Dobrý, Novotný
    thejrc.org