Č. Lípa – Varnsdorf 2:0 (kon.) | Jablonec n. J. – Vilémov 3:1 (kon.) | Vyšehrad – Písek 2:0 (kon.)
Vlašim – Pardubice 0:1 (kon.) | Kutná Hora – Slavia 0:1 (kon.) | Ústí n. L. – Most 2:0 (kon.)
Strakonice – Bohem. Pr. 1:1 (po pen.) | Nové Strašecí – Chomutov 0:1 (kon.) | Karviná – Ostrava 1:2 (kon.)
Kroměříž – Břeclav 2:0 (kon.) | Brumov – Slovácko 3:5 (kon.) | Třebíč – Znojmo 0:0 (po pen.)
Zábřeh – HFK Olomouc 1:1 (8:9 po pen.) | Kolín – Dukla Praha 0:1 (kon.) | Uničov – Opava 3:3 (po pen.)
Prostějov – Olomouc 1:4 (kon.) | Frýdek-Místek – Zlín 0:1 (kon.) | Svitavy – Jihlava 1:2 (kon.)
Karlovy Vary – Žižkov 0:0 (po pen.) | Meteor – Bohemians 1905 3:1 (kon.)
konec
FK VIAGEM Ústí nad Labem
2:0 (0:0)
FK Baník Most 1909
Středa 29.08.2012, 17:00 • Městský stadion, Masarykova 228, Ústí nad Labem • Pohár FAČR
Předzápasové kurzy
     
    V tuto chvíli je to ode mne z Ústí nad Labem vše. Přeji příjemný zbytek dne a těším se na shledanou například u zítřejšího hokejového on-line přenosu HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Benátky nad Jizerou. Zdeněk Kamínek ml. (20:37:20)
     
    Pozápasové ohlasy:

    Přemysl Bičovský (trenér FK Ústí nad Labem): "V prvním poločase byl k vidění vyrovnaný fotbal. Ve druhé půli se nám jako prvním podařilo vstřelit branku, což utkání rozhodlo. Jsem rád, že jsme postoupili a doufám, že to bude malý krůček k tomu, aby se naše hra změnila. 26. září 2012 hostíme Slavii. Věřím, že se do té doby dostaneme do lepší formy a odehrajeme slušnou partii. Když Kutná Hora prohrála 0:1, doufám, že my zápas také zvládneme. Slavia není v Ústí nad Labem každý týden, přijde snad hodně lidí. Pro nás je ale nyní prioritou, abychom se chytli v naší lize a sbírali body. Doufám, že se kluci po vítězném duelu chytnou. Okusili jsme pocit vítězství, v neděli jedeme do Čáslavi. Čáslav je kvalitní celek a je v tabulce nad námi. Zdeněk Zacharda neudělal chybu, byl naprosto jistý, jsem s jeho výkonem spokojený. Kdo bude chytat v příštím zápase, se rozhodnu na tréninku. Co se týká osmnáctiletého Michala Hanicha, bojoval, běhal a odvedl spoustu práce. S jeho výkonem mohu být rovněž spokojen."

    Michal Zach (trenér FK Baník Most): "První poločas jsme odehráli slušně. Dokázali jsme si vytvořit šance, domácí hrozili nebezpečně z brejků a standardních situací. Ve druhém poločase jsme za stavu 0:0 měli velkou příležitost, kterou jsme neproměnili. Poté jsme obdrželi dvě branky, Ústí nad Labem postoupilo zaslouženě. V odvetě musíme být efektivnější a produktivnější v šancích, vyvarovat se musíme zbytečných chyb. Už je dávno, co jsem v Ústí nad Labem trénoval, ale stále mám k ústeckému klubu vztah. Znám téměř celé dnešní vedení i realizační tým."

    Zdeněk Zacharda (brankář FK Ústí nad Labem): "Jsem rád, že jsem dostal šanci. Hlavní je, že jsme vyhráli a udrželi čisté konto. Je dobře, že budeme hostit Slavii, lidé se podívají na pořádný mančaft. Dnešní výhra nám může zvednout sebevědomí. Jestli budu chytat i v neděli v Čáslavi, netuším. Nesmíme inkasovat, musíme se poprat o body a bojovat."
     
    Přemysl Bičovský zažil první výhru na ústecké střídačce, když jeho svěřenci ovládli druhou půli a zvítězili nad Baníkem Most 2:0. O branky se postarali v 71. minutě Pavel Džuban a o jedenáct minut později Richard Veverka. K výhře také výrazně přispěl ústecký brankář Zdeněk Zacharda, který při svém premiérovém zápase v ústeckém dresu vychytal čisté konto. Ve středu 26. září 2012 dorazí na ústecký městský stadion tým z nejvyšší české fotbalové ligy SK Slavia Praha. Fotbalisté z hlavního města dnes dokázali zvítězit na hřišti Kutné Hory poměrem 1:0. Diváci Ústí nad Labem se tak jistě mají na co těšit.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku: 7:5 (3:3).
    ŽK: 70. Veverka (UNL), 76. Hanich (UNL) - 52. Procházka (MST).
    Rohové kopy: 9:5 (4:5).
    Ofsajdy: 6:2 (2:2).
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ofsajd Army.
     
    90+2
    Trestný kop Ústí nad Labem z poloviny hřiště.
     
    90+1
    Vypadá to, že si domácí již výhru nenechají vzít. Ústečtí kombinují na polovině hřiště.
     
    90
    Hlavní rozhodčí Libor Kovařík nastaví dvě minuty.
     
    90
    Folwarczny v gólové příležitosti minul!
     
    89
    Rohový kop zahráli hráči Ústí nad Labem na krátko. Domácí nemají, kam spěchat.
     
    88
    Utkání se pouze již dohrává, Ústečtí kontrolují hru.
     
    86
    Hrošovský mířil sám na brankáře hostů. Pokorného se snažil první jmenovaný přehodit lobem, míč nakonec skončil nad brankou Mostu.
     
    84
    Za skandování "Ústecký Messi!" opouští hřiště Richard Veverka (UNL), kterého nahradí Petr Dragoun (UNL).
     
    83
    Poslední střídání Mostu. Na střídačku putuje Abid Mujagič (MST), opačným směrem, tzn. na hřiště, Matěj Koudelka (MST).
     
    82
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!

    RICHARD VEVERKA se jako první v souboji s gólmanem Jakubem Pokorným dostal k balónu, když míč hlavičkou usměrnil za jeho záda.
     
    80
    Celek Baníku se snaží projít ústeckou obranou, zatím bez úspěchu. Ústečtí obránci v pozoru.
     
    79
    Před ústeckou brankou bylo nyní velmi rušno, domácí fotbalisté nedokázali odkopnout balón. Nakonec si nedovoleně počínal útočník hostů, a tak budou svěřenci Přemysla Bičovského zahrávat standardní situaci.
     
    77
    Druhé střídání mosteckého celku. Michal Zach stahuje ze hřiště Jakuba Kotlana (MST), na trávník se podívá Dominik Nobst (MST).
     
    76
    Žlutá karta pro osmnáctiletého mladíka Michala Hanicha, který si počínal proti pravidlům u středového kruhu.

    Zdeněk Kamínek ml.

    Branky: 71. Džuban, 82. Veverka

    Karty:   70. Veverka (UNL), 76. Hanich (UNL) - 52. Procházka (MST)


    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Zacharda - M. Zeman, Džuban, M. Valenta, L. Dvořák - Volek, J. Peterka, Hrošovský, Benčík (46. Folwarczny) - Moulis (46. Hanich), Veverka (84. Dragoun). Trenér: Přemysl Bičovský.
    FK Baník Most 1909: Pokorný - P. Novotný, Lafrance, J. Procházka, Šraga - Kotlan (77. Nobst), Schut - Mujagič (83. Koudelka), Lácha, Štefko - Duvnjak (63. Pilař). Trenér: Michal Zach.

    Rozhodčí: Kovařík - M. Štěrba, V. Štěrba; delegát: Melichar

    Diváci: 568
    thejrc.org