Arnhem – Feyenoord 1:0 (kon.) | Twente – Venlo 1:0 (kon.) | Eindhoven – Alkmaar 5:1 (kon.)
Heerenveen – Ajax 2:2 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
5:1 (1:1)
AZ Alkmaar
Neděle 02.09.2012, 14:30 • Philips Stadion • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90
    PSV právě vstřelilo branku!
    Debakl je dokonán, ATIBA HUTCHINSON se dostal k míči na hranici šestnáctky, udělal dva kroky dopředu, našteloval si míč a k tyči zavěsil.
     
    83
    PSV právě vstřelilo branku!
    Obrana Alkmaaru je totálně rozklížená, do vápna přišel centr Hutchinsona na hlavu TIMA MATAVŽE a ten nebráněný neměl těžkou práci.
     
    67
    PSV právě vstřelilo branku!
    Na centr z rohu si naskočil MARCELO a hlavou zamířil přesně k tyči.
     
    54
    PSV právě vstřelilo branku!
    Domácí opět vedou. Mertens přihrál na Strootmana, který přiťuknul do druhé vlny na nabíhajícího MARKA VAN BOMMELA a ten ranou z 18 metrů trefil přesně!
     
    28
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    To byla krásná střela a gól! ADAM MAHER si seběhl z levé strany trochu na střed a z 18 metrů trefil křížnou střelou horní růžek!
     
    11
    PSV právě vstřelilo branku!
    A přesilovka PSV je rychle využita. Další přímý kop rozehrál Lens, posadil míč na hlavu zcela nebráněného TIMA MATAVŽE a ten o zem překonává gólmana Estebana.

    Aleš Pur

    Branky: 11. Matavž, 54. van Bommel, 67. Marcelo, 83. Matavž, 90. Hutchinson - 28. Maher

    Karty:   51. van Bommel (PSV), 78. Strootman (PSV) - 7. Reijnen (ALK), 27. Gorter (ALK), 52. Marcellis (ALK)   8. Reijnen (ALK)


    PSV Eindhoven: Tyton - Hutchinson, Marcelo, Bouma, Willems - van Bommel, Toivonen (67. Georginio Wijnaldum), Strootman - Lens (75. Narsingh), Matavž, Mertens (82. Depay). Trenér: Dick Advocaat.
    AZ Alkmaar: Esteban - Marcellis, Reijnen, Viergever, Gorter - Maher, Falkenburg (46. Johansson), V. Elm - Beerens (76. Rosheuvel)), Altidore, Berghuis (13. Giliano Wijnaldum). Trenér: Gertjan Verbeek.

    Rozhodčí: Nijhuis - Oldhof, Brink

    Diváci: 32 200
    thejrc.org