Club Bruggy – Standard 4:2 (kon.) | Anderlecht – Genk 2:2 (kon.) | Lokeren – Kortrijk 0:1 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
2:2 (1:2)
KRC Genk
Neděle 02.09.2012, 18:00 • Constant Vanden Stock Stadium • Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    Je konec, závěrečný tlak Anderlechtu tři body neznamená. Domácí tým se přesto dočkal vyrovnání v druhém poločase, díky brance Bruna. Genk bude s bodem spokojený, jelikož druhou půlku neodehrál příliš dobře a může být rád, že si s horké půdy v Bruselu odváží jeden bod. (19:56:19)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Žlutá karta pro hostujícího hráče. Vidí ji stoper Nadson.
     
    90
    Fernandeze ještě nahradí na závěrečné minuty mladík Sandy Walsh, který je letošním mistrem Evropy do sedmnácti let.
     
    90+2
    Domácí tým na útočné polovině s míčem na kopačkách. Genk se už místy zoufale brání tlaku RSC.
     
    90+1
    Druhý poločas je nastaven o tři minuty.
     
    90
    S Genkem hraje i štěstí! Ránu z levé strany zblokoval hostující Koulibaly jen těsně vedle své vlastní branky. Opravdu velké štěstí celku kouče Beena.
     
    88
    Ani teď nepřichází branka! Yakovenko si zpracoval rychlou nahrávku a takřka okamžitě pálil směr Köteles. Maďarský brankář znovu chytá!
     
    86
    Mbokani rozvlnil síť, ale pomezní sudí hlavního soudce utkání Tima Potse zvedá praporek, ofsajd.
     
    84
    Centry ze stran ale zatím hostující obrana v pohodě likviduje a odvrací buď do zámezí, nebo opět na kopačky hráčů Anderlechtu.
     
    82
    KRC Genk už toužebně očekává závěrečný hvizd. Jeho hráči již absolutně nevybíhají na útočnou polovinu a soustředí se jen na destrukci a ubránění výsledku 2:2.
     
    78
    Do útoku se žene domácí tým, který by si za převahu možná zasloužil i body tři. Proti je však připravený Köteles.
     
    76
    Střídají i domácí. Po šanci hostující Buffela opouští hřiště Deschacht, kterého nahradí bývalý hráč Basileje, Behrang Safari.
     
    74
    Hosté střídají. De Ceulaera nahrazuje Nwanganga Kennedy.
     
    73
    Žlutá karta do domácích řad. Vidí ji útočník Mbokani.
     
    73
    Koulibaly skolil Mbokaniho, ale sudí Pots nabídl domácím trošku zvláštní výhodu. Tu poté Kouyate nedokázal proměnit ve vedoucí branku, když míří nepřesně.
     
    72
    Kombinace Yakovenka s Mbokanim nekončí úspěchem. Míč končí až u brankáře Kötelese, který rozehrává útok hostů.
     
    71
    Anderlecht zvyšuje tlak a Genk teď doslova uzamknul na vlastní polovinu. K šancím to tentokrát ale zatím nevede. Svěřenci Maria Beena totiž pozorně brání.
     
    65
    Köteles dostává žlutou kartu za zdržování hry.
     
    68
    Příležitost domácích! Do míče se zhruba pět metrů za pokutovým územím opřel Kouyate a Köteles měl štěstí. Rána končí na horní tyči! Do brejku tak jde okamžitě KRC Genk.
     
    64
    Bruno se protáhl kolem beka Fernandeze a vypálil. V brance Genku ale je připravený Köteles, který dělovku vyráží.
     
    62
    Nyní se míč jen tak potuluje z jedné poloviny hřiště na druhou. Příliš nepřesností na obou stranách ani jeden tým do šance nedostane.
     
    59
    Střídání hostů. Ajub Masika odchází, na jeho místo přijde Bennard Kumordzi.
     
    58
    Další příležitost domácích. Tu si připisuje střelec první branky Anderlechtu Jovanović. Mířidla má však seřízené zle, a tak jde jeho pokus vysoko nad branku.
     
    55
    I RSC Anderlecht hrozí. Prudkou ránu Diumerci Mbokaniho zastavují připravené rukavice Kötelese.
     
    54
    Genk odpovídá svojí přiležitostí. Nebezpečně pálil Masika, ale Silvio Proto v brance Anderlechtu je připraven.
     
    52
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Domácí tým hned v úvodu druhého poločasu vyrovnává stav na 2:2. Novic na trávníku MASSIMO BRUNO se prosazuje po sedmi minutách na hřišti, když zužitkoval nahrávku Yakovenka.
     
    46
    A druhým střídajícím hráčem je Massimo Bruno, který nahrazuje Odoie.
     
    46
    Domácí střídají. Do druhého poločasu nastupuje Yakovenko, který nahradí Kljestan.
     
    48
    Druhý poločas začíná stejně, jako začal poločas první, tedy mírnou převahou domácích hráčů Anderlechtu Brusel.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Domácí Anderlecht měl v prvém poločase míč častěji na kopačkách, ale i přesto půjde do druhé půle jako tým, který musí dohánět soupeřův náskok. Genk še do vedení v 11. minutě, ve které se trefil De Ceulaer. Vyrovnání přinesl v závěru poločasu Jovanović, jenže na 1:2 upravil v nastaveném čase Monrose. Druhý poločas pravděpodobně začne v 19:02.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Genk právě vstřelil branku!
    Do kabin se i přes pozdní branku Jovanoviće za vyrovnaného stavu nepůjde! Hosté se totiž dočkávají druhé branky, díky které jdou v nastavení do vedení 2:1! STEVEN JOSEPH-MONROSE se po nahrávce od Masiky dostal do dobré pozice v pokutovém území, ze které nedal svou bombou Protovi šanci.
     
    43
    Zajímavé, že i když domácí tým vstřelil důležitou vyrovnávající branku, s Jovanovićem šel branku oslavit pouze jeho útočný kolega Mbokani.
     
    42
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Domácí celek kouče Johna van den Broma přeci jenom v závěru prvního poločasu vyrovnává stav utkání na 1:1. Hostující brankář Köteles nezahrál příliš dobře, čehož využívá s pomocí Deschachta útočník RSC MILAN JOVANOVIĆ.
     
    38
    Mbokani velmi chytře hledal Jovanoviće, jenže tomu míč z kopačky velmi dobrým obranným zákrokem uzmul pohotový Nadson.
     
    36
    První polovina dnešního utkání se již blíží a domácí tým musí zlepšit především finální část, aby se do kabin šlo alespoň za nerozhodného stavu. Zatím neviditelný je ve středu hřiště domácí Kanu, který by měl spoluhráče zásobovat kvalitními nahrávkami.
     
    33
    Zakončení přinesla druhá strana. Monrose posunul na střelce první branky De Ceulaera, který po dlouhé době prověřil Silvia Prota. Ten ve vzduchu zasahuje na jedničku a ránu tak chytá.
     
    31
    Domácí výběr se pokouší kombinovat na útočné polovině, což se mu sice daří, ale na šanci to tentokrát nevypadá. Levou stranu si pohlídala hostující čerstvá akvizice Hamalainen.
     
    28
    První žlutou kartu utkání vidí hostující záložník Khaleem Nyland za faul na unikajícího Odoie.
     
    28
    Genk se zatím slušně brání, ale je třeba říci, že vděčí za čisté konto zatím velmi dobře chytajícímu brankáři Kötelesovi.
     
    26
    Velká příležitost domácích! V mžiku se před Kötelese dostal zcela volný Diumerci Mbokani, jenže ten neproměnil. Z ideální pozice míří mimo klec.
     
    24
    Kljestan posunul dlouhý míč na Bigliu, který ale bohužel pro Anderlecht míří jen do boční sítě.
     
    23
    Hostující tým teď měl dvakrát jedinečnou možnost zaútočit do rozhozené obrany domácích rychlým protiútokem, ale zbytečné nepřesnosti jim tyto příležitosti hatí.
     
    19
    Tým kouče van den Broma ale zvyšuje tlak a po obdržené brance se znovu dostává do tempa. Slušná kombinace domácích skončila na kopačce Jovanoviće. Srbský forvard bleskově vypálil, ale proti jeho pokusu je opět dobře připravený brankář Genku.
     
    17
    Šance domácích. Znovu v tom měl prsty šikovný Biglia, který našel přesnou nahrávkou Milana Jovanoviće. Jeho pokus však zneškodňuje brankář hostí Köteles.
     
    15
    Anderlecht však přestává paradoxně hrát až po obdržené brance. Po ní jakoby na tým kouče Broma padla deka. Tým v týdnu postoupil do hlavní fáze Ligy mistrů a je tak možná lehká únava. Akce po pravé straně v podání Biglii není dovedena do cíle.
     
    12
    Pro hostujícího útočníka to je branka v debutu a hned proti úhlavnímu rivalovi. Domácí tým tak musí najít odpověď na vedení soupeře.
     
    11
    Genk právě vstřelil branku!
    Zrazu však Constant Vanden Stock Stadium zchlazuje studená sprcha! Genk jde totiž do vedení 1:0! BENJAMIN DE CEULAER dostal míč po přesné nahrávce od Buffela a tvrdou ranou pod horní tyč nedává Protovi šanci.
     
    8
    Mbokani se teď dral přes Fernandeze, který s trochou štěstí domácího kanonýra ubránil, a tak práce pro Kötelese není na pořadu dne.
     
    6
    První šanci utkání si tak připisuje Anderlecht. Přímý kop rozehrál dobře Biglia, míč tečoval Gillet, ale Wasilewski již na rychlý míč nedokázal reagovat, a ten tak končí mimo branku
     
    5
    Po levé straně se teď probíjel nebezpečně bývalý hráč Liverpoolu Jovanović, ale ten narazil na dobře postaveného Fernandeze, který jeho snahu o střelbu zhatil. Genk se v úvodu duelu jenom brání,
     
    3
    S míčem na kopačkách zatím vidíme především domácího favorita dnešního utkání. Hráči RSC se však k ohrožení branky Kötelese nedostávají.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    RSC Anderlecht: Proto - Odoi, Wasilewski, Kouyate, Deschacht - Biglia, Kljestan, Kanu, Gillet - Jovanović, Mbokani.

    Trenér: John van den Brom

    KRC Genk: Köteles - Fernandez, Koulibaly, Nadson, Hamalainen - Buffel, Nyland, Gorius, Monrose - Masika, De Ceulaer.

    Trenér: Mario Been

    Rozhodčí: Tim Pots.
     
    Genk naopak v týdnu zdolal Luzern a postoupil do hlavní fáze Evropské ligy. V ní ho poté čekají ve skupině Sporting Lisabon, Basilej a Videoton. Tým okolo střelce Vossena stejně jako Anderlecht v domácí soutěži ještě neprohrál, když v pěti kolech uzmul devět bodů.
     
    Domácí RSC Anderlecht v týdnu zaznamenal úspěch, když po pěti letech postoupil do hlavní fáze Ligy mistrů. V závěrečném play-off zdolal po brankách Mbokaniho a Yakovenka v domácím duelu AEL Limassol 2:0. V domácí soutěži zatím celek Johna van den Broma v pěti zápasech zaznamenal tři výhry a dvě remízy.
     
    Belgická liga nabídne svůj šlágr 6. kola v Bruselu, kde místní Anderlecht přivítá KRC Genk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Martin Mišovec

    Branky: 42. Jovanović, 52. Bruno - 11. De Ceulaer, 45+1. Monrose

    Karty:   73. Mbokani (AND) - 28. Nyland (GNK), 65. Köteles (GNK), 90+2. Nadson (GNK)


    RSC Anderlecht: Proto - Odoi (46. Bruno), Wasilewski, Kouyate, Deschacht (76. Safari) - Biglia, Kljestan (46. Yakovenko), Kanu, Gillet - Jovanović, Mbokani.

    Trenér: John van den Brom

    KRC Genk: Köteles - Fernandez (90. Walsh), Koulibaly, Nadson, Hamalainen - Buffel, Nyland, Gorius, Monrose - Masika (59. Kumordzi), De Ceulaer (74. Kennedy).

    Trenér: Mario Been

    Rozhodčí: Tim Pots
    bahis siteleri