Celta Vigo – Almería 3:0 (po pr.) | Granada – Zaragoza 2:1 (kon.) | Mallorca – La Coruňa 0:0 (kon.)
konec
RCD Mallorca
0:0 (0:0)
Deportivo La Coruňa
Čtvrtek 29.11.2012, 21:30 • Iberostar Estadi • Španělský pohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    Copa del Rey, a tedy Španělský pohár, má aktuálně naplánované 4. kolo. Podobně jako na začátku listopadu v prvních zápasech i odveta mezi Mallorcou a La Coruňou je vsunutá na konec programu. Odložený je jinak jen zápas mezi Bilbaem a Eibarem, jelikož domácí ve středu museli nečekaně dohrávat Evropskou ligu na půdě Kirjatu Šmona.
     
    Oba týmy se pochopitelně často potkávají na domácí scéně a dá se říci, že vzájemná bilance je dosti vyrovnaná. V lize jsou na tom nyní oba vlastně úplně stejně - domácí celek je na šestnáctém místě, hostující je o stupýnek níže, a mají proto jedno společné: bojují o holé přežití v nejvyšší soutěži.
     
    I když kouč RCD Joaquín Caparrós chytil s mančaftem dost špatnou formu, která ho poslala na spodní příčky, vedení se nedávno vyjádřilo, že ho v žádném případě odvolávat nechce. Naposledy přitom jeho tým zvítězil 23. září nad Valencií, od té doby v devíti případech nepoznal vítězství.
     
    Deportivo, klub zmítající se v dluzích, jemuž hrozí konkurz, je na tom vlastně podobně jako soupeř. Podíváme-li se na jeho bilanci posledních deseti střetnutí, zjistíme jeden zajímavý fakt: v devíti případech bez tříbodového zisku, v jednom ale vykoukne přece jenom jedna výhra - v 10. kole Primera División právě nad Mallorcou.
     
    Co je ovšem pro zápas nejdůležitější, to je samotný výsledek z prvního klání, o který vás nesmíme ochudit. La Coruňa si do odvety neveze na Mallorcu úplně nejlepší výsledek, doma s ní totiž remizovala 1:1 (branky: 54. Manuel Pablo - 71. Pedro Geromel). To znamená jediné - hosté musí minimálně jednou skórovat, aby mohli myslet na postup.
     
    Úvodní sestavy:

    RCD Mallorca: Aouate - Navarro, Nunes, Fontás, Kevin - Martí, Márquez - Fernández, Giovani, Alfaro - Arizmendi

    Deportivo La Coruňa: Lux - Pablo, Insúa, Aythami, Evaldo - Domínguez, Vázquez - Camuňas, Santos, Pizzi - Bodipo

    Rozhodčí: Estrada Fernández.
     
    Hráči jsou už na hrací ploše, právě se losují strany. Pak už nastane úvodní hvizd rozhodčího Fernándeze na znamení začátku utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fernández píská první faul zápasu. Martí si vzal na starosti standardku, kterou rozehraje tak 35 metrů od branky Luxe...
     
    2
    ... centr Martího směřoval pohodlně do rukavic hostujícího brankáře, nic dalšího k první menší šanci Mallorcy nemusíme říkat.
     
    4
    Navarro teď u pravé lajny dobře zapracoval. V úvodních minutách se hra odehrává hlavně ve středu hřiště, dost se v něm i bojuje.
     
    6
    Hosté nyní drželi více míč na kopačkách, na levou stanu dostal balón Camuňas, jenže tam si s ním neporadil. A následně se dopouští útočného faulu.
     
    7
    Další neúspěšný útok La Coruni. Evaldo mohl nacentrovat do vápna, to by však nesměl trefit jediného obránce před sebou, který před ním stál.
     
    9
    První rohový kop Mallorcy, který rozehrál Navarro, Lux ovšem centr ihned sbírá ve vzduchu.
     
    10
    Santos byl ve středu hřiště u balónu, stáhnul ho ovšem za dres Márquez. A tak hosté zůstanou u míče.
     
    12
    Mallorca její první větší šance. Kevin si na levé straně parádně obhodil protihráče, následně hledal střílenou přihrávkou své spoluhráče a ta skončila v zámezí. Nebylo ovšem daleko tomu, aby více ohrozila Luxe.
     
    14
    RCD je nyní více u míče, Deportivo se jenom brání. Lux musí být v pohotovosti, především po křídlech se soupeři hodně daří.
     
    15
    Další střela, kterou teď vyslal Marquéz. Nebyla ovšem tak razantní, letěla po zemi, takže Lux v pohodě zasáhl.
     
    16
    Šance jako hrom také na straně Deportiva! Pizzi se dokázal zbavit několika obránců a prostrčil míč na Domíngueze. Ten popoběhl pár metrů ve vápně vpřed a pak vystřelil. Konečky prstů vyrazil na rohový kop až Aouate.
     
    18
    Domácí Arizmendi si v hlavičkovém souboji pomohl loktem a Fernández ho odměnil zaslouženou žlutou kartou.
     
    19
    Ve středu hřiště se nyní také odehrál dost tvrdý souboj - Fernández ale jako by neměl stejný metr a hostujícímu borcovi žlutou neudělil.
     
    22
    Navarro nyní míchal se soupeři na pravé straně, nakonec odtamtud odcentroval do vápna, kde míč vyboxoval do bezpečí Lux.
     
    20
    Vázquez nyní nedokázal přejít přes dobře bránícího Alfara. Menší tlak Mallorcy nabírá na obrátkách.
     
    25
    Pizzi má opravdu velkou chuť do zápasu. Teď se s ničím moc nepáral, vypálil zhruba z 25 metrů a Aouate musel vyrážet.
     
    26
    Delší držení míče na straně domácích skončilo centrem Martího do vápna. Tam byli dva jeho spoluhráči v červeném, ale ani jeden se k balónu neprocpal.
     
    27
    Navarro se před Evalda nedostal, míč skončil v zámezí. Odkopávat od branky tak bude Lux.
     
    28
    Giovani zatáhl za dres ve slibně se rozvíjející akci Santose a dostal druhou žlutou kartu Mallorcy.
     
    29
    Santos se po souboji s Giovanim těžko sbírá ze země, je v péči lékařů. A jeho ošetřování zabralo celou 29. minutu.
     
    31
    La Coruňa je nyní asi dvě minuty v kuse u míče, ale na soupeřovu polovinu zatím nepřelezla.
     
    32
    Až teď se La Coruňa po rychlé rozehrávce středem hřiště dostala k šanci. Nakonec zprava odcentroval Camuňas, nicméně obránci domácích dobře zasáhli.
     
    34
    Evaldo se snažil hezky nacentrovat do vápna z levé strany. Nakonec se mu to podařilo, Kevin hlavičkou pro jistotu poslal míč do zámezí...
     
    35
    ... Pizzi rozehrával v rychlém sledu hned dva rohové kopy. Ten první nebezpečný nebyl, ten druhý už přece jenom ano, přesto se k ohrožení Aouateho svatyně hosté nedostali.
     
    36
    Další pas od Evalda do soupeřovy šestnáctky, škoda, že se tam Deportivo marně prosazuje. Aouate by byl jinak více zaměstnán.
     
    38
    Aouate se snažil dlouhým nákopem načít šanci svého týmu, pas byl ovšem tak dlouhý, že skončil za brankovou čárou. Od branky tak bude odkopávat nyní Lux.
     
    39
    Po vhazování Kevina se dostal centr do vápna hostů, tam se ho snažil hlavičkovat směrem na Luxe vysoký Arizmendi, ale neprosadil se přes svého strážce.
     
    42
    Zatím je to velká bída - jak ze strany RCD, tak ze strany Deportiva. Přijde mi, že hosté ani nechtějí postoupit, přitom potřebují vstřelit minimálně jeden gól.
     
    43
    Fernández se teď skácel k zemi, složil ho totiž Santos. Tohle si možná kartičku zasloužilo, Fernándezův jmenovec v černém dresu a s píšťalkou v ruce byl ovšem jiného názoru.
     
    44
    Navarro dostal pas na pravou lajnu, ze své obvyklé pozice hledal nabíhající spoluhráče. Jedním slovem - marně.
     
    45
    Rozhodčí Fernández nastavuje jednu minutu.
     
    45+1
    Tak se přece jenom domácí dostali do zakončení v samotném závěru prvního dějství. Na dlouhý pas ze středu pole si naběhl dobře Arizmendi, který byl ovšem možná o kousek pomalejší, a tak hlavičkoval jen nad.
     
    První poločas skončil.
     
    Žádná světoborná fotbalová podívaná to tedy není. Zápas je to hodně vyrovnaný, bez nějakého většího laufu. Pár možností jsme přece jenom na obou stranách mohli vidět, v té největší selhal už po čtvrthodině hry Domínguez, a tak první půle skončila poprávu bez branek.
     
    Hráči nyní vstupují na hřiště, vše by mělo být připraveno na druhé dějství.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Fernández nyní neohroženě přesprintoval půl hřiště, u pomezní čáry ho nakonec zablokoval Insúa. Z následného rohového kopu se domácí neprosadili.
     
    48
    Alfaro se na levé straně prosadil důrazem, posílal ovšdm pas do ohně z hodně špatné pozice. Nakonec se na zemi válí v bolestech po souboji jeden z domácích hráčů, hra je tak nyní přerušena na hodně dlouho.
     
    50
    Prvních pět minut zápasu nenabídly po přestávce opravdu zhola nic. Střed hřiště kolem kruhu, to je nyní místo, kde se hraje "fotbal."
     
    52
    Možná trochu zbytečně teď Navarro odvracel na rohový kop. Mohl vše vyřešit s klidem. Hosté ho ale nezužitkovali.
     
    53
    Domínguez vypálil z dálky, jeho střela ale byla hodně slabá, takže Aouate ani nemusel zasahovat.
     
    55
    Navarro teď hodně zatopil svému brankáři Aouatemu. Ten nakonec před dotírajícím protihráčem odkopl míč na tribuny.
     
    56
    Ufff... Střela, kterou vyslal jeden z hostujících hráčů, zamířila pánu bohu do oken. Míč se pak asi dá vyzvednout u svatého Petra v nebi...
     
    58
    Navarro vystartoval z obrany do vápna, byl v hodně dobré pozici. Jeho přihrávka ale byla vyražená do zámezí na rohopvý kop.
     
    59
    Dvojté střídání na straně domácích. Casadesús nahradil Giovaniho, Cristeto zase Fernándeze.
     
    59
    A Aouate se protáhl, to tedy ano! Pablo dostal hezky nabito a z první vypálil. Jeho táhlá střela z 30 metrů nakonec skončila mimo.
     
    62
    Ofsajd. Dost hraniční - ale domácí přesto nemůžou pokračovat v rychlém brejku, písknuto už prostě je.
     
    63
    La Coruňa se snaží často probít středem hřiště, jenže tam je to ze strany Mallorcy hodně přehuštěné. Měla by to spíše zkoušet po krajích.
     
    64
    Hosté se nyní dožadovali penalty, mysleli si, že fauloval Alfaro. Ale Fernándeze to nechalo naprosto klidným.
     
    65
    Tohle bylo nebezpečné, ne, že ne. Na Marquéze nakonec propadl míč na zadní tyčku, kde si ho zpracoval na prsa a z voleje vypálil. Jeho pokus ale byl sražen na rohový kop.
     
    67
    Teď to hosté zahráli dobře. Pizzi přenechal míč svému spoluhráči, ten ho odcentroval do vápna, kde nečekaně míč přizvedl hlavičkou Domínguez. Střela skončila vedle.
     
    69
    Casadesús se po svém střídání konečně uvedl. Z pravé strany hezky vypálil, jen kdyby zlepšil mušku - pak by mohlo být veseleji.
     
    70
    Rohový kop Cristeta nebyl špatný, centr jen tak prosvištěl vápnem. Pak z pravé strany letěl pas na hlavu Arizmendiho, ten ovšem nehlavičkoval nejlépe.
     
    71
    První střídání na straně Deportiva. Bruno Gama nahrazuje dnes dobře hrajícího Pizziho.
     
    74
    Martího zřejmě chytají křeče, teď leží na zemi a drží se za kotník. Pravděpodobně bude střídat.
     
    75
    Poslední střídání Mallorcy. Nsue nahrazuje Martího.
     
    76
    Tutovka jako hrom! Bruno Gama si vyměnil míč s Camuňasem, centr prvního jmenovaného letěl na bližší tyč, kde hlavičkoval mimo z vyložené pozice Bodipo.
     
    78
    Druhá výměna na straně hostů. Valerón jde do hry za Santose.
     
    79
    Pablo se teď omlouvá svému proithráči Alfarovi, vjel mu pořádně do kotníku. To by nebyla příjemná zpráva pro domácí, ti už nemohou střídat.
     
    80
    Alfaro nakonec odchází za postranní čáru po svých. Možná že to tak vážné, jak to na první pohled vypadalo, nebude.
     
    81
    Fernández nyní nechal odkopávat od branky, přitom se to zdálo být jako jasný roh. Následně si s centrem Bruno Gamy musela poradit domácí obrana.
     
    83
    Javi Marquéz soupeře asi chtěl vysvléknout, držel se ho jako klíště. A dostal poprávu žlutou kartu.
     
    82
    A Lux si pořádně zachytal! Nsue byl ve vyložené pozici a vypálil, hostující gólman míč vyrazil, když nohama stál přímo na brankové čáře.
     
    85
    Pět minut do konce. Nevypadá to, že by Deportivo dokázalo vsítit toužebnou branku - a ožívají i jinak prořídlé tribuny Iberostar Estadi ženoucí svůj tým k remíze 0:0, která zaručuje postup.
     
    86
    Tohle se domácím musí líbit, drží si míč na své polovině.
     
    87
    Deportivo vysílá čerstvou sílu na závěr. Tiago Pinto jde do hry za Domíngueze.
     
    88
    Domácí teď ubránili soupeře u pravé lajny, následně se dostával do brejku Casadesús, ale pomohl si útočným faulem.
     
    89
    Penaltový moment ve prospěch Mallorcy sudí Fernández nehodlá akceptovat. Hrajte dál, jasně říká.
     
    90
    La Coruňa se zatím k ohrožení branky Aouateho nedostala. Stále v jednom kuse letí do vápna nepřesný centr za druhým.
     
    90+1
    Čtyři minuty se bude hrát přes čas.
     
    90+2
    Bodipo se drží za hlavu a má proč! Propadla k němu přihrávka, dokázal se na hranici pravidel zbavit svého protihráče Fontáse, jenže z vyložené pozice jen přestřelil.
     
    90+3
    Další nebezpečný pas, tentokráte z levé strany, a Bodipo měl opět smůlu. O kousek na něj úplně sám v malém vápně nedosáhl.
     
    90+4
    Teď si Mallorca musela oddychnout. Ofsajd. Deportivo se zase dostávalo do velmi slibné šance.
     
    Konec zápasu.
     
    Mallorca nakonec ubránila remízu 0:0 a postupuje do osmifinále díky pravidlu o vstřelené brance na půdě soupeře, jelikož v prvním duelu v La Coruně hrála nerozhodně 1:1. Hosté začali hrát příliš pozdě, závěrečný tlak zkrátka k brance nepomohl.
     
    To je ode mě vše, přeji dobrou noc. (23:25:43)

    Patrik Sandev

    Branky:

    Karty:   18. Arizmendi (MLR), 28. Giovani (MLR), 83. Marquéz (MLR)


    RCD Mallorca: Aouate - Navarro, Nunes, Fontás, Kevin - Martí (75. Nsue), Márquez - Fernández (59. Cristeto), Giovani (59. Casadesús), Alfaro - Arizmendi
    Deportivo La Coruňa: Lux - Pablo, Insúa, Aythami, Evaldo - Domínguez (87. Tiago Pinto), Vázquez - Camuňas, Santos (78. Valerón), Pizzi (71. Bruno Gama) - Bodipo

    Rozhodčí: Estrada Fernández
    bahis siteleri