Žilina – Nitra 2:3 (po s.n.) | Banská Bystrica – Martin 3:1 (kon.) | Poprad – Zvolen 0:4 (kon.)
Trenčín – Skalica 4:3 (kon.) | Piešťany – Košice 2:0 (kon.)
konec
HK DUKLA Trenčín
4:3 (3:2, 1:1, 0:0)
HK Skalica
sk Středa 19.12.2012, 17:30Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Vitajte pri sledovaní online prenosu zo zápasu medzi Duklou Trenčín a HK 36 Skalica, vážení športoví priatelia. Máme po reprezentačnej prestávke, ktorú nám Švajčiarsky pohár vyplnil nie príliš príjemný vystúpením slovenských hokejistov vo finálovom zápase proti domácim.

    Vráťme sa ale späť na Slovensko, kde sa nám pred Vianocami odohrajú ešte dve kolá hokejovej extraligy. Hokejisti trenčianskej Dukly majú určitú výhodu, pretože ich oba odohrajú pred domácom publikom a môžu si tak pod stromček dať pekný darček v podobe zisku nejakých bodov, ktoré súrne potrebujú. Počas prestávky to v Dukle skutočne „žilo“, pretože nastala obmena kádra. Dvoch útočníkov a jedného obrancu vystriedala posilu ofenzívny Filip Nemček a obrany Richard Lintner. Ako sa teda nové posily Trenčanov predstavia v najbližších dueloch? Nakopnú sa už zverenci Róberta Kalábera k výkonom, ktoré im prinesú body?

    Otázku na odpoveď nám môže ponúknuť Skalica. Tá má v tabuľke len trojbodový náskok pred Duklou, preto pôjde v Trenčíne o šesťbodový zápas. Ak sa Dukle podarí zvíťaziť, môže sa odlepiť z nižších miest, ak nie, ešte tvrdšie sa tam priková. V hre je teda skutočne veľa a chápu to aj Záhoráci, ktorí povolali po deviatich rokoch do svojho dresu brankára Miroslava Lipovského zo Spišskej Novej Vsi, kam mieril Zdenko Kotvan. Podrží teda navrátilec do skalického dresu po deviatich rokoch svoj staro-nový tím pod hradom Matúša Čáka? Uvidíme. Rozhodne sa však po hokejovej stránke máme na čo tešiť !
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:37
    Veľmi dobrý začiatok domácich, ktorí sa hneď prvým striedaním dostali do tlaku, ale šancu na gól si nevypracovali.
     
    00:53
    Tybor unikal od útočnej modrej sám, bol faulovaný a nariadené bolo trestné strieľanie.
     
    00:53
    Radoslav Tybor nepremenil trestné strieľanie, keď nastrelil Lipovského lapačku.
     
    01:07
    Skalica dala gól!
    Nedáš - dostaneš sa potvrdilo opäť. Skalický prvý útok sa končí gólom po tom ako Lintner stratil puk prihral Stieler pred úplne odkrytú bránku MIROSLAVOVI LAŽOVI a ten sa nepomýlil. Asistencia: David Stieler.
     
    02:24
    Opäť neúspešná rozohrávka domácich, z ktorej sa napokon ale zrodil útok, FIlo hľadal pred bránkou Jakúbeka, ale ten nemal na ľade hokejku.
     
    03:26
    Trenčín dal gól!
    Domáci však neostávajú touto chvíľou súperovi nič dlžní a po peknej kombinácii vyrovnávajú. Tybor prebral puk pred útočnou modrou, skalická obrana trošku prepadla, PETER SOJČÍK si nakorčuľoval dobre pred bránku a zasunul Tyborovu prihrávku do nej. Asistencie: Radoslav Tybor, Richard Lelkeš.
     
    04:48
    Skalica, Konečný, 2 min. hákovanie. Nemček dobre pohybom oklamal brániacich hráčov Skalice a prd Lipovským v zakončení bol faulovaný.
     
    05:09
    Tybor sa dostal k odrazenému puku, potiahol si ho na os klziska, odkiaľ švihom mieril len do stredu bránku, kde bol dobre postavený Lipovský.
     
    05:35
    Ďalší pokus Radoslava Tybora, tentoraz po prihrávke od Sojčíka od modrej, ale tento letel nad.
     
    06:48
    Skalica hrá s piatimi hráčmi.
     
    08:02
    Dlhšie sme nevideli prerušenú hru, niekoľko pekných súbojov a stretov aj na mantineli, ale góly ďalšie zatiaľ nie.
     
    09:06
    Nahodený puk pred Kristínovu bránku, kde číhal na teč Šátek, ale našťastie pre domácich netrafil svojou hokejkou puk v lete.
     
    10:54
    Ofenzívna aktivita sa v posledných minútach preniesla na hokejky Trenčanov, ktorí sa točia s pukom v pásme, ale zatiaľ bez výraznejšieho ohrozenie Lipovského.
     
    12:04
    Lelkeš sa spoza bránky prepracoval až pred ňu, no na dvakrát nedokázal skvelého Lipovského v tejto chvíli prekonať !
     
    12:15
    Šanca aj na druhej strane, Pálffy našiel peknou prihrávkou Školiaka v závese, ktorému sa otvoril priestor, ale Kristína neprekonal ani on a ani následne z dorážky Šátek.
     
    12:44
    Trenčín dal gól!
    Trenčania sa napokon po dobrej chvíľke v útoku dostávajú do vedenia a opäť to bola vcelku pohľadná akcia. Jakub Gašparovič našiel prihrávkou spoza bránky pred ňu nabiehajúceho RICHARDA LINTNERA, ktorý z prvej prestrelil Lipovského. Asistencia: Jakub Gašparovič.
     
    14:09
    Chyba Trenčanov, ktorá teraz mohla byť potrestaná z hokejky Slobodu, ktorého však lapačkou vychytal dobre postavený a pripravený Kristín.
     
    14:50
    Skalica dala gól!
    Hrubá chyba Richarda Lelkeša na útočnej modrej, puku sa zmocnil ŽIGMUND PÁLFFY, ktorý sa v samostatnom nájazde nepomýlil a ľahko prekonal Kristína. Bez asistencie.
     
    15:53
    Dukla, Lintner, 2 min. sekanie.
     
    17:53
    Dukla v plnom počte. Skalica zohrala kvalitnú presilovku, v ktorej niekoľkokrát ohrozila Kristína nebezpečnou strelou, ale brankár Dukly podržal svoj tím.
     
    18:38
    Dukla, Otčenáš, 10 min. osobný trest za niečo.
     
    18:49
    Trenčín dal gól!
    Skalica inkasuje aj tretíkrát v tejto tretine. Puk sa po súboji v útočnej tretine Dukly odrazil na hokejku RADOSLAVA TYBORA, ktorý z prvej príklepom posiela svoj tím do vedenia. Bez asistencie.
     
    19:00
    Posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:56
    Dukla, Pozník, 2 min. nepovolený výstroj.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: Kristín – Imrich, Bokroš, Lintner, Pozník, Koma, Bednár, O. Rusnák, Vizváry – Tybor, Lelkeš, Sojčík – Marosz, Otčenáš, Jak. Gašparovič – T. Klíma, Nemček, Mikula – Filo, Broska, Jakúbek

    HK 36 Skalica: Lipovský – Jankovič, Vyrúbalík, Bobček, Gula, Jaborník, Barák, Mikeska – Šátek, Školiak, Pálffy – Sloboda, Stieler, Lažo – Konečný, Holovič, Kutálek – Klejna, Šille, Jurík.

    Rozhodca: .
     
    21:50
    Kutálkova nebezpečná strela príklepom na konci presilovky, ale Kristínová lapačka sa musela mať na pozore.
     
    21:56
    Dukla v pätici, Skalica prepadla a ihneď a dvaja hráči Dukly išli sami na bránku. Zakončoval Tybor, ktorému kľučku do forhendu nevyšla !
     
    23:20
    Marosz v ďalšom samostatnom nájazde, tento však bol už aj pri zakončení faulovaný, ale nepískalo sa. Marosz volil taktiež forhendový blafák a neuspel.
     
    25:16
    Dukla, Gašparovič, 2 min. hákovanie.
     
    25:33
    Skalica dala gól!
    Presilovková sila Skalice so Žigmundom Pálffym je veľká a potvrdilo sa to aj v tejto chvíli. Peknú kombináciu zakončil druhým gólom v zápase MIROSLAV LAŽO. Asistencie: René Školiak, Žigmund Pálffy.
     
    26:19
    Skalica trošku ožila, Kutálek sa snažil nájsť Stielera pred bránkou, ale poslal privysokú prihrávku žabkou.
     
    26:35
    Následne sa ten istý hráč ocitol sám na modrej čiare, ale nemal dostatok rýchlosti na únik, preto len ľahko vystrelil na Kristína, ktorý puk podržal vo výstroji.
     
    27:21
    Mikula vkladal hokejku do pokusu Tomáša Klímu od modrej, ale puk stečoval len na ochrannú sieť.
     
    27:28
    Vizváryho bomba od modrej vyrazená Lipovským len pred Jakúbeka, ktorý ale odkrytú časť bránky netrafil !
     
    27:30
    Skalica, Šille, 2 min. hákovanie.
     
    28:11
    Lipovský zatiaľ neohrozený, Skalica sa oslobodzuje druhýkrát.
     
    29:30
    Skalica už v plnom počte, presilovka Dukly nevyužitá.
     
    30:19
    Skalica, Konečný, 2 min. faul lakťom. Teraz trošku nepochopiteľné vylúčenie, z pohľadu, myslím si, že väčšiny prítomných divákov videlo čistý zákrok.
     
    31:00
    Lintnerova obrovská chyba, Pálffy mu vzal puk pred bránkou a bol sám pred Kristínom, ale nevedel sa rozhodnúť kedy zakončiť a premrhal vhodnú príležitosť.
     
    31:20
    Skalica, Bobček, 2 min. nedovolené bránenie v hre.
     
    31:20
    Presilovka Dukly 5 proti 3 skoro celú minútu !
     
    32:00
    Koma pred prázdnou bránkou, jej odkrytú časť však prestrelil.
     
    32:19
    Trenčín dal gól!
    Trenčania napokon strelili gól tesne po tom, ako sa na ľad vrátil prvý vylúčený Skaličan. Puk sa dostal na hokejku RICHARDA LINTNERA, ktorý od modrej páli z prvej a pred sebou mal úplne voľnú bránku a dostal do nej puk. Asistencie: Anton Pozník, Radoslav Tybor.
     
    33:15
    Dukla, hráčska lavica, 2 min. príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    33:39
    Vyrúbalík si zbehol na os klziska, dostal prihrávku, ktorú tečoval, ale Kristín stihol včas spojiť svoje betóny.
     
    33:55
    Následne Skaličania v presilovke chybujú a Radoslav Tybor bol najrýchlejší s pukom, dostal sa opäť do samostatného úniku, ale ani tento sa mu nepodarilo premeniť na gól.
     
    35:15
    Dukla úporne a bojovne v obrannom pásme udržala oslabenie, Skalica sa dopustila icingu, a tak sa domáci opäť môžu sústrediť na útok.
     
    35:46
    Lažo na osi klziska stojaci zachytil teraz rozohrávku Dukly, s pukom sa rýchlo obtočil a vystrelil, Kristín len reflexívne vyrážal.
     
    36:21
    Komovu strelu vyrazil Lipovský len pred Lelkeša pred bránkou, ten sa zorientoval neskoršie a chcel puk zasunúť do bránky smerom do protipohybu brankára, ale tam mal Lipovský ešte betón na ľade. V následnej dorážke neuspel ani Tybor.
     
    37:36
    Otčenáš sa teraz dostal spoza bránky svojou hbitosťou pred ňu, podarilo sa mu aj ako tak zakončiť, ale Lipovského betóny boli pevne zasadene na ľade.
     
    37:45
    Ďalšia séria šancí Dukly. Najskôr to skúšal bekednom Mikula, neskôr Klíma po prihrávke Brosku spoza bránky, ale gól z toho nebol.
     
    39:00
    Posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:30
    Lažo v ďalšej možnosti na hetrik, ale pred tyčkou a betónom Kristína nedokázal zasunúť puk do bránky.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:16
    Radoslav Tybor ihneď na začiatku vo veľkej príležitosti, jeho dobre mierenej strele príklepom chýbali milimetre.
     
    40:31
    Na druhej strane rýchly závar aj pred Kristínom, ten už ležal v bránkovisku na ľade, ale Pálffy ho prekonať nedokázal. Príliš dlho držal Žigo puk na hokejke.
     
    41:59
    Martin Filo späť v hre, mal aj príležitosť teraz, keď si zasekol puk a vystrelil, ale Lipovský s tým nemal problém.
     
    42:12
    Tybor nabíjal perfektne Lelkešovi, ktorý ale premárnil príležitosť, keď netrafil puk ideálne z prvej.
     
    43:18
    Ďalšia gólová šanca Trenčanov. Marosz perfektne prihral do závesu Gašparovičovi, ktorý na trikrát nedokázal prekonať Lipovského ! Všetko triafal do neho !
     
    44:28
    Trošku nepresností v hre v poslednom priebehu, tej poslednej sa dopustili Trenčania, zahrali puk na icing.
     
    46:20
    Hra sa trošku zmenila, najmä teda jej obraz. Zmenilo sa to na takú naháňačku za pukom.
     
    46:55
    Nemček prihrával na Klímu, ktorý bol sám pred bránkou, pretože Barák v tej chvíli posúval bránku. Čiarový rozhodca dohováral aj hlavnému, ale ten sa rozhodol netrestať toto previnenie.
     
    47:06
    Na druhej strane únik Konečného po ľavom krídle a strelecký pokus zápästím, Kristín pozorný.
     
    48:47
    Skalica trošku prebrala v posledných momentoch hernú iniciatívu a snaží sa o vyrovnanie a je to poznať.
     
    49:23
    Gólovo ale pohrozila opäť Dukla. Mikulova bomba bola tečovaná, Lipovský sa ocitol na zemi a Nemček mal pred sebou prázdnu bránku, ale nepodarilo sa mu puk prepasírovať do bránky .
     
    49:43
    Nádherná gólová kombinácia po osi Tybor - Sojčík - Lelkeš, a posledne menovaný mohol zakončovať do opustenej bránky, ale puk mu preskočil hokejku !
     
    50:37
    Aj na druhej straní horí. Zmätky pred Kristínom, domáci nevedia pred nebezpečným Kutálkom vyhodiť puk. Napokon sa im podarilo ubrániť sa.
     
    51:24
    Time-out Dukla Trenčín. Domáci tréner Róbert Kaláber si vzal oddychový čas, pretože Skalica sa dostávala do tempa a vrtela Trenčanov. Dobrý ťah od domáceho lodivoda.
     
    52:12
    Skalica pokračuje v dobrej aktivite, napokon vidíme dobrý hokej aj v tretej časti hry. Navyše všetko predznačuje napínavý záver.
     
    52:40
    Dnešné stretnutie sleduje 1290 divákov.
     
    53:18
    Tybor a jeho kľučky dostali Duklu opäť do gólovej šance, Lipovský už ležal na ľade, ale ani Gašparovič a ani Marosz nedokázali poslať puk do bránky.
     
    54:48
    Sojčík priťukával Lelkešovi, opäť raz to bolo výborné striedanie trenčianskeho prvého útoku, no druhý menovaný spálil ďalšiu svoju príležitosť.
     
    55:25
    Školiak našiel peknou prihrávkou prd bránkou Vyrúbalíka, ktorý si pred Kristína zbehol od modrej a netrafil puk ideálne, inak by to mohlo dopadnúť pre domácich horšie.
     
    56:33
    Dukla, Pozník, 2 min. podrazenie. Pozník to teraz neurobil dobre, poslal na ľad Pálffyho a Skalica má najlepšiu príležitosť na vyrovnanie.
     
    57:15
    Skalica sa však sama okráda o možnosť niečo so zápasom urobiť. Puk prihráva na domáce hokejky.
     
    57:34
    A aby toho nebolo málo, teraz sa hostia dopustili icingu.
     
    57:51
    Klíma s Lelkešom zašlapli puk v rohu klziska ďaleko od svojej bránky, ale pískalo sa rýchlo.
     
    58:00
    Posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:34
    Pozník na ľade, Dukla v pätici, Skalica v pásme.
     
    58:55
    Tybor strieľa spoza obrancu, Lipovský musel ostať v bránke.
     
    59:05
    Dukla, Vizváry, 2 min. podrazenie. Ešte nastanú krušné chvíle pre Duklu, teraz to bolo ale veľmi prísne vylúčenie.
     
    59:05
    Skalica si vyžiadala ešte time-out, už sa ale chystá všetko na buly.
     
    59:20
    Prázdna bránka, Tybor strieľal, pred ňou len Pálffy, no gól z toho nebol. Na druhej strane drží puk v moci Kristín.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:42:43)

    Tomáš Kyselica

    Branky a nahrávky: 4. Sojčík (Tybor, Lelkeš), 13. Lintner (Gašparovič), 19. Tybor, 33. Lintner (Pozník, Tybor) - 2. Lažo (Stieler), 15. Pálffy, 26. Lažo (Školiak, Pálffy)


    HK DUKLA Trenčín: Kristín – Imrich, Bokroš, Lintner, Pozník, Koma, Bednár, O. Rusnák, Vizváry – Tybor, Lelkeš, Sojčík – Marosz, Otčenáš, Jak. Gašparovič – T. Klíma, Nemček, Mikula – Filo, Broska, Jakúbek
    HK Skalica: Lipovský – Jankovič, Vyrúbalík, Bobček, Gula, Jaborník, Barák, Mikeska – Šátek, Školiak, Pálffy – Sloboda, Stieler, Lažo – Konečný, Holovič, Kutálek – Klejna, Šille, Jurík.

    Diváci: 1290
    bahis siteleri