Poprad – Martin 5:2 (kon.) | Trenčín – Banská Bystrica 4:2 (kon.) | Košice – Žilina 7:0 (kon.)
Zvolen – Skalica 1:3 (kon.) | Piešťany – Nitra 0:1 (kon.)
konec
HK Poprad
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
HK VITAR Martin
sk Pátek 01.02.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine boli opäť o čosi aktívnejší Popradčania (až na malé chvíľky dobrého martinského hokeja). To "kamzíci" potvrdili už v 46. minúte, keď sa v početnej výhode gólovo presadil Ľubomír Vaic, ktorý stečoval tvrdú strelu Petra Kloudu. V 53. minúte ešte postrašili hráči Martina, ktorí sa zásluhou Milana Kolenu dotiahli na rozdiel troch gólov, no to bola už posledná kvapka martinskej eufórie. Od tohto momentu sa tempo hry zvoľnilo a už sa viac menej len dohrávalo. V Poprade teda ostávajú dôležité tri body a Martinčanom ďalšie prekvapenie nevyšlo

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:17:50)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Za popradskou bránou sa odohral tvrdý súboj o puk, po ktorom sa bude vhadzovať pred Sidorom. Štadiónom sa ozýva mohutné "ďakujeme!".
     
    59:17
    Paločko sa snažil presadiť samostatným prienikom cez stred, no napokon si puk posunul príliš vpravo a martinský obranca ho úspešne odstavil.
     
    58:59
    Popradskí hráči hrajú už len vo veľmi pokojnom tempe. Jáchym sa dostal k puku pri vlastnej bráne, no napokon mu prihrávka nevyšla a píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    58:19
    Pri mantineli naľavo od martinskej brány sme momentálne videli tvrdý súboj o puk, ktorý musel byť prerušený hlavným rozhodcom. Ten vykazuje hru do stredného pásma.
     
    57:57
    Do konca zápasu nám ostáva niečo vyše dvoch minút a vyzerá to tak, že Martinčania s týmto výsledkom už nič neurobia. V Poprade tak ostanú tri body.
     
    57:10
    Popradčania sa zatiaľ brániť nemusia. Martinčania držia puk len v strednom pásme a cez útočnú modrú čiaru sa zatiaľ nevedia dostať.
     
    56:57
    Martinská útočná formácia chcela mierne potočiť popradskú defenzívu, no napokon sa to hosťom nepodarilo. Na scénu vstúpil Fabian, ktorý Themára úspešne odstavil.
     
    56:15
    Hostia sa na malú chvíľu usadili v útočnom pásme, no Popradčania sú proti tretiemu gólu martinského celku. Sidor je veľmi dobre krytý a jeho spoluhráči na neho nepúšťajú puky.
     
    55:52
    Martinčania hrajú v tejto početnej výhode len veľmi zle. Popradskí hráči získali cenné sekundy, keď pritlačili martinského obrancu na zadný mantinel a nedovolili mu rozohrávať.
     
    55:04
    Sidor nám predviedol ďalší úspešný zákrok! Tentokrát zneškodnil príklep z hokejky Pukaloviča, ktorý na neho smeroval spoza kruhov.
     
    54:38
    Popradskí hráči sa zatiaľ bránia veľmi dobre. K puku sa za Sidorovou bránou dostal Šterbák, ktorý ho poriadnym švihom poslal až za Šúrekovu bránu.
     
    54:06
    Martinčania si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si odchádza sadnúť Samuel Takáč, ktorý si odpyká tímový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    53:54
    Themár nahodil puk na popradskú bránu, no Dušan Sidor ho veľmi dobre videl a hokejkou ho vyhodil do stredného pásma.
     
    53:20
    Martinskí hráči sa snažia ešte niečo vykúzliť v útočnom pásme, no zatiaľ sa im naozaj veľmi nedarí. Popradskí hokejisti sa veľmi dobre bránia.
     
    52:43
    Michal Važan si odchádza sadnúť na trestnú lavicu za zbytočné protesty. Zinkasoval desaťminútový osobný trest.
     
    52:35
    Martin dal gól!
    Martinčania využívajú túto početnú výhodu a vsietili svoj druhý gól v tomto zápase! K puku sa za kruhmi dostal Novotný, ktorý delovkou ohrozil Sidora. Ten puk vyrazil len pred seba, kde si ho prevzal MILAN KOLENA, ktorý bez problémov zasunul puk do odkrytej popradskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Andrej Themár a Andrej Novotný.
     
    52:04
    A ďalšie zbytočné prerušenie hry. Predviedli nám ho Martinčania, ktorí nám predviedli hru so zdvihnutou hokejkou, po ktorej sa bude vhadzovať pred Šúrekom.
     
    51:58
    Nasledovať bude vylúčenie. Na dve minúty si odchádza Miloslav Jáchym, ktorý nám predviedol krošček na korčuľujúceho Vaška.

    Branky a nahrávky: 12. Hvila (Balán, Vandas), 20. Jabrocký (Paločko, Takáč), 22. Jabrocký (Fabian, Klouda), 34. Hvila (Fabian, Vandas), 46. Vaic (Klouda, Buc) - 34. Vilkoits (Kolena), 53. Kolena (Themár, Novotný)


    HK Poprad: Sidor (Slipčenko) - Šterbák, Jáchym, Kovačevič, Kurali, Fabian, Dinda - Vandas, Balán, Hvila - Jabrocký, Klouda, Tomas - Buc, Vaic, Smotrila - Paločko, Takáč.
    HK VITAR Martin: Šúrek (Porubský) - Novotný, Rusina, Pukalovič, Zošiak, Tupý, Perniš, Ejem - Themár, Vilkoits, Kolena - Petruška, Hollý, Važan - Vaško, Rapáč, Fujerík - Dírer, Slávik.

    Rozhodčí: Lokšík - P. Tvrdoň, Zvrškovec

    Diváci: 1205
    bahis siteleri