Poprad – Martin 5:2 (kon.) | Trenčín – Banská Bystrica 4:2 (kon.) | Košice – Žilina 7:0 (kon.)
Zvolen – Skalica 1:3 (kon.) | Piešťany – Nitra 0:1 (kon.)
konec
HK Poprad
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
HK VITAR Martin
sk Pátek 01.02.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine boli opäť o čosi aktívnejší Popradčania (až na malé chvíľky dobrého martinského hokeja). To "kamzíci" potvrdili už v 46. minúte, keď sa v početnej výhode gólovo presadil Ľubomír Vaic, ktorý stečoval tvrdú strelu Petra Kloudu. V 53. minúte ešte postrašili hráči Martina, ktorí sa zásluhou Milana Kolenu dotiahli na rozdiel troch gólov, no to bola už posledná kvapka martinskej eufórie. Od tohto momentu sa tempo hry zvoľnilo a už sa viac menej len dohrávalo. V Poprade teda ostávajú dôležité tri body a Martinčanom ďalšie prekvapenie nevyšlo

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:17:50)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Za popradskou bránou sa odohral tvrdý súboj o puk, po ktorom sa bude vhadzovať pred Sidorom. Štadiónom sa ozýva mohutné "ďakujeme!".
     
    59:17
    Paločko sa snažil presadiť samostatným prienikom cez stred, no napokon si puk posunul príliš vpravo a martinský obranca ho úspešne odstavil.
     
    58:59
    Popradskí hráči hrajú už len vo veľmi pokojnom tempe. Jáchym sa dostal k puku pri vlastnej bráne, no napokon mu prihrávka nevyšla a píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    58:19
    Pri mantineli naľavo od martinskej brány sme momentálne videli tvrdý súboj o puk, ktorý musel byť prerušený hlavným rozhodcom. Ten vykazuje hru do stredného pásma.
     
    57:57
    Do konca zápasu nám ostáva niečo vyše dvoch minút a vyzerá to tak, že Martinčania s týmto výsledkom už nič neurobia. V Poprade tak ostanú tri body.
     
    57:10
    Popradčania sa zatiaľ brániť nemusia. Martinčania držia puk len v strednom pásme a cez útočnú modrú čiaru sa zatiaľ nevedia dostať.
     
    56:57
    Martinská útočná formácia chcela mierne potočiť popradskú defenzívu, no napokon sa to hosťom nepodarilo. Na scénu vstúpil Fabian, ktorý Themára úspešne odstavil.
     
    56:15
    Hostia sa na malú chvíľu usadili v útočnom pásme, no Popradčania sú proti tretiemu gólu martinského celku. Sidor je veľmi dobre krytý a jeho spoluhráči na neho nepúšťajú puky.
     
    55:52
    Martinčania hrajú v tejto početnej výhode len veľmi zle. Popradskí hráči získali cenné sekundy, keď pritlačili martinského obrancu na zadný mantinel a nedovolili mu rozohrávať.
     
    55:04
    Sidor nám predviedol ďalší úspešný zákrok! Tentokrát zneškodnil príklep z hokejky Pukaloviča, ktorý na neho smeroval spoza kruhov.
     
    54:38
    Popradskí hráči sa zatiaľ bránia veľmi dobre. K puku sa za Sidorovou bránou dostal Šterbák, ktorý ho poriadnym švihom poslal až za Šúrekovu bránu.
     
    54:06
    Martinčania si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si odchádza sadnúť Samuel Takáč, ktorý si odpyká tímový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    53:54
    Themár nahodil puk na popradskú bránu, no Dušan Sidor ho veľmi dobre videl a hokejkou ho vyhodil do stredného pásma.
     
    53:20
    Martinskí hráči sa snažia ešte niečo vykúzliť v útočnom pásme, no zatiaľ sa im naozaj veľmi nedarí. Popradskí hokejisti sa veľmi dobre bránia.
     
    52:43
    Michal Važan si odchádza sadnúť na trestnú lavicu za zbytočné protesty. Zinkasoval desaťminútový osobný trest.
     
    52:35
    Martin dal gól!
    Martinčania využívajú túto početnú výhodu a vsietili svoj druhý gól v tomto zápase! K puku sa za kruhmi dostal Novotný, ktorý delovkou ohrozil Sidora. Ten puk vyrazil len pred seba, kde si ho prevzal MILAN KOLENA, ktorý bez problémov zasunul puk do odkrytej popradskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Andrej Themár a Andrej Novotný.
     
    52:04
    A ďalšie zbytočné prerušenie hry. Predviedli nám ho Martinčania, ktorí nám predviedli hru so zdvihnutou hokejkou, po ktorej sa bude vhadzovať pred Šúrekom.
     
    51:58
    Nasledovať bude vylúčenie. Na dve minúty si odchádza Miloslav Jáchym, ktorý nám predviedol krošček na korčuľujúceho Vaška.
     
    51:20
    Po nepresnej prihrávke od Tomasa sa k puku dostal Ejem, ktorý ho vyhodil do stredného pásma, kde si ho prebrali popradskí obrancovia.
     
    50:52
    Pri puku sú momentálne Popradčania, ktorí si držia puk v útočnom pásme. Martinčania sa však zatiaľ dobre bránia a puk vyhadzujú.
     
    50:07
    Hra na popradskom štadióne sa nám momentálne poriadne kúskuje. Domáci nám predviedli prihrávku rukou, po ktorej sa prerušuje hra a vhadzovať sa bude po Sidorovej ľavici.
     
    49:49
    Šúrek nám predviedol ďalší dobrý zákrok. Tentokrát nekompromisne odstavil zakončujúceho Tomasa, ktorého strelu z ľavej strany chytil vo svojej lapačke.
     
    49:25
    A ďalšia nepresnosť. Tentokrát na popradskej strane. Nepresná prihrávka jedného z "kamzíkov" skončila až za martinskou bránou, a tak sa píska zakázané uvoľnenie.
     
    48:58
    Martinskí hráči sa snažia odpovedať, no momentálne sa im naozaj nedarí. Predviedli nám ofsajd, po ktorom sa vhadzovanie sťahuje do stredného pásma.
     
    48:23
    Hlavný rozhodca Lokšík napokon rozpažil svoje ruky a šiesty gól sa domácim zatiaľ nepodarilo vsietiť!
     
    48:23
    Gólman Šúrek nám predviedol ďalší fantastický zákrok! Tentokrát nekompromisne odstavil strelu z hokejky Romana Tomasa! Napokon bola martinská brána posunutá.
    Ešte sa však bude telefonovať...
     
    47:55
    Popradskí hráči hrajú veľmi pokojne a vedia, že takouto hrou si svoju výhru ustrážia. Martinčania sa snažia presadiť, no zatiaľ len márne.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1205 divákov.
     
    47:18
    Sidor nám predviedol ďalší úspešný zákrok. Tentokrát spoľahlivo pokryl nahodenie puku na zadný mantinel v podaní Themára.
     
    46:45
    Martinčania sa snažia odpovedať, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Predvádzajú nám množstvo nepresných prihrávok, ktoré dávajú šancu popradskému celku.
     
    45:58
    Poprad dal gól!
    Popradskí hráči sa v presilovej hre dostávajú opäť do švorgólového vedenia! K puku sa na pravej strane dostal Buc, no jeho strelu Šúrek ešte vyrazil, no len k Petrovi Kloudovi, ktorý svoju hokejku napriahol a skvelou delovkou našiel ĽUBOMÍRA VAICA, ktorý stečoval puk do martinskej siete. Asistencie si pripisujú hráči Peter Klouda a Dávid Buc.
     
    45:33
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si odchádza sadnúť Ondrej Zošiak, ktorý nám predviedol hákovanie.
     
    45:23
    Šterbák tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no gólman Šúrek ostal v strehu a puk vyrazil svojou výstrojou na ochrannú sieť.
     
    44:58
    Themár pálil z pravej strany, no jeho strelecký pokus bol zblokovaný len mimo popradskej brány. Popradčania sú pri puku a snažia sa zaútočiť.
     
    44:25
    Themár sa veľmi dobre presúval po pravej strane a následne sa snažil natlačiť na stred, no pozorný Dinda ho dobrým bodyčekom od puku odstavil.
     
    43:55
    Hvila nám predviedol dobrý prejav pred Šúrekovou bránou, no jeho zblokovaná strela napokon minula priestor martinskej brány. Pri puku sú Martinčania.
     
    43:10
    Jabrocký sa snažil preniknúť po pravej strane až pred martinskú bránu, no napokon bol Rusinovým bodyčekom nekompromisne odstavený. Popradčan sa pozviechal a okamžite napáda rozohrávku.
     
    42:51
    Zošiak tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, následne puk zinkasoval ešte teč, ktorý ho však poslal len tesne mimo Sidorovej brány.
     
    42:25
    Themár sa snažil presadiť únikom po ľavej strane, no napokon bol tento Martinčan neúspešný. Dobrým bodyčekom ho úspešne odstavil pozorný Fabian.
     
    41:58
    Fabian nám predviedol dobrý únik, po ktorom sa Popradčania usadili v útočnom pásme. Tam si zatiaľ puk takticky prihrávajú a snažia sa proti hosťom niečo vykúzliť.
     
    41:28
    Roman Tomas sa dobre pohyboval v útočnom pásme a napokon sa rozhodol zakončovať backhandom z medzikružia. Jeho tvrdé zakončenie však minulo priestor martinskej brány.
     
    40:51
    Oba celky sú už v plnom počte a Jaroslav Jabrocký mal na dosah hetrik! Po skvelej prihrávke od Kloudu však z pravej strany nedokázal prekonať gólmana Šúreka. Ten mu predviedol dobrý presun a zákrok vyrážačkou.
     
    40:02
    Úvodné vhadzovanie v tretej tretine získali na svoje hokejky martinskí hokejisti, ktorí okamžite korčuľovali k popradskej bráne a snažia sa útočiť.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Vo veľkej časti druhej tretiny hru absolútne ovládli domáci Popradčania, ktorí svoje snaženie napokon premenili aj gólovo. Opäť sa o to postarali hráči Jaroslav Jabrocký v 22. minúte a Lukáš Hvila v 34. minúte. Obaja majú tak nakročené k hat-tricku, no uvidíme, či sa im ho podarí premeniť. Bližšie k tomu mal Jaroslav Jabrocký, no gólman Šúrek ho v niekoľkých momentoch bravúrne vychytal. V druhej tretine sa napokon po góle Hvilu presadili aj Martinčania, za ktorých vsietil gól Raimonds Vilkoits, ktorý prekonal Sidora po skvelej prihrávke od Kolenu.

    Podarí sa Popradčanom udržať svoje vedenie alebo si pre nás Martinčania pripravia prekvapenie?
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:50
    Petruška sa snažil prekvapiť Sidora spoza brány, no napokon ho gólman Sidor odstavil svojou hokejkou na hranici faulu. Hlavný rozhodca však vylučovať nebude.
     
    39:12
    Tvrdé zakončenie z ľavej strany nám tentokrát predviedol Pukalovič, no gólman Sidor nezaváhal a puk ukryl na svojej dobre osadenej výstroji a prerušuje hru.
     
    38:59
    Martinčania získali vhadzovanie v útočnom pásme, no tam sa im zatiaľ veľmi nedarí. Dvojica Fabian - Dinda si zatiaľ priestor pred Sidorom veľmi dobre bráni.
     
    38:30
    Vylučovať sa bude na oboch stranách. Do potyčky sa zaplietli hráči Jabrocký a Ejem, ktorí si odnášajú dvojminútové tresty za hrubosť.
     
    38:25
    Paločko nám predviedol skvelý prienik až za martinskú bránu, po ktorej sa k puku na pravej strane dostal Samuel Takáč! Ten tvrdo vystrelil, no gólman Šúrek puk zachytil na svojej pozornej výstroji!
     
    37:38
    Petruška technicky zakončoval z pravej strany a narobil Sidorovi menšie problémy, no napokon popradský gólman neinkasoval a puk rozohráva na svojich obrancov.
     
    37:05
    Popradčania nám predviedli dobrú ofenzívnu aktivitu, po ktorej zakončoval Smotrila, no jeho tvrdá delovka bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    36:54
    Z ľavej strany to delovkou skúšal Jabrocký, no gólman Šúrek sa nenechal zahanbiť a strelu popradského útočníka zblokoval svojími betónmi.
     
    36:15
    Vilkoits to skúšal individuálne po pravej strane a následne za martinskou bránou, no napokon bol neúspešný. Šterbák ho dobrým bodyčekom úspešne odstavil.
     
    35:59
    Popradskí hráči sa tvrdou strelou Vaica vytlačili von z útočného pásma a po puk sa musia vrátiť až tesne pred Sidora.
     
    35:25
    Lukáš Hvila mohol vsietiť hat-trick v tomto zápase, no napokon sa nedokázal presadiť. Jeho sťahovačku odhadol Rusina, ktorý sa Hvilovi hodil pod nohy.
     
    34:52
    Martinčania sa v útočnom pásme mierne prebudili, no tvrdé zakončenie od Vaška gólman Sidor kryje s veľkým prehľadom. Popradčania následne útočia.
     
    34:24
    Dušan Sidor sa nenechal týmto gólom rozhodiť a predviedol nám ďalší dobrý zákrok. Po dobrej strele od Rapáča z pravej strany prevetral svoju lapačku.
     
    33:50
    Martin dal gól!
    Z rýchleho protiútoku sa napokon presadili aj martinskí hráči! Dušan Sidor mal síce puk vo svojej moci, no hlavný rozhodca nepískal a následne dal Martinčanom šancu na gól. Postaral sa o to RAIMONDS VILKOITS, ktorý využil zaváhanie popradskej obrany a prekonal Dušana Sidora. Asistenciu si pripisuje Milan Kolena.
     
    33:42
    Poprad dal gól!
    Popradskí hráči sa napokon gólovo presadili! Martinská defenzíva poriadne zaváhala, čo na samostatnú lahôdku využil LUKÁŠ HVILA, ktorý backandovým blafákom síce trafil Šúreka, no od neho sa puk odrazil presne do martinskej siete. Asistencie si pripisujú hráči Štefan Fabian a Michael Vandas.
     
    33:15
    Popradskí hráči sú v druhej tretine oveľa aktívnejší a predvádzajú nám naozaj skvelý výkon. Martinčania nám predvádzajú len zbytočné zakázané uvoľnenia, ktoré k ničomu nevedú.
     
    32:45
    Šúrek nám predviedol ďalšie skvelé zákroky! Po strele od Takáča z ľavej strany puk vyrazil k Smotrilovi, no následne betónmi vyrazil aj strelu druhého menovaného!
     
    32:18
    Matúš Paločko nám opäť predviedol poriadny kus práce za martinskou brýnou a následne prihrával na Takáča. Ten pálil z ťažkého uhla, no trafil len bočnú sieť martinskej brány.
     
    31:59
    Sidor musel opäť zasahovať. Tentokrát odstavil tvrdú strelu od Petrušku, ktorý sa ho snažil prekonať strelou z ľavej strany.
     
    31:32
    Hra na popradskom štadióne sa nám momentálne nesie v znení mnohých nepresností na oboch stranách. Najskôr to bol úmyselný ofsajd hostí a tentokrát zakázané uvoľnenie domácich.
     
    31:03
    Šúrek opäť odstavil skvelú gólovú šancu Jabrockého! Ten zinkasoval skvelú prihrávku od Kloudu, no napokon nedokázal prekonať pozorného Šúreka strelou z ľavej strany.
     
    30:48
    Tomas tvrdo pálil z ľavej strany, no gólman Šúrek zasahovať nemusel. Tomasova tvrdá delovka napokon smerovala len nad martinskú bránu.
     
    30:27
    Martinčania sú opäť pod ofenzívnym tlakom Popradčanov a zatiaľ sa im veľmi nedarí. Predviedli nám dve zakázané uvoľnenia po sebe, ktoré spomaľujú tempo hry.
     
    29:44
    Do skvelej palebnej pozície v medzikruží sa dostal Jaroslav Jabrocký, no gólman Šúrek mu nedoprial vsietiť hat-trick. Skvele sa presunul a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    29:15
    Tupý sa snažil Sidora prekvapiť strelou zo stredného pásma, no to sa mu napokon nepodarilo. Sidor puk zachytil svojími betónmi a následne ho rozohráva.
     
    28:31
    Popradskí hráči si vytvorili pred martinskou bránou obrovský ofenzívny tlak, no napokon z neho nedokázali vyťažiť gól! Vaic a aj Takáč puk minuli Šúrekovu bránu.
     
    27:53
    Martinčania sa napokon dokázali oslobodiť. Postaral sa o to Rusina, ktorý zblokoval strelu Šterbáka a následne puk cez stred poslal až k Sidorovi.
     
    27:23
    Vandas bol po skvelej prihrávke od Hvilu v ďalšej skvelej gólovej šanci, no gólman Šúrek mu opäť nedoprial a po Vandasovej dorážke puk priľahol.
     
    26:57
    Vandas sa snažil z pravej strany nájsť Balána, čo sa mu aj podarilo, no následná spätná prihrávka bola už nepresná. Pri puku sú následne Martinčania.
     
    26:26
    Nasledovať bude presilová hra pre popradský tím. Na dve minúty za seknutie si odchádza sadnúť Ondrej Zošiak.
     
    25:58
    Popradskí hráči sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Smotrilu tentokrát veľmi dobre odstavil hosťujúci Rusina.
     
    25:28
    Martinčania sú neuznaným popradským gólom nabudení a momentálne nám prevádzajú naozaj skvelú ofenzívnu aktivitu. Rapáčovu strelu však Sidor zachytil v pokľaku.
     
    24:53
    Po pomerne dlhej konzultácii s videorozhodcom hlavný rozhodca napokon gól neuznáva! Vandas namieril puk len na pravú žŕdku martinskej brány!
     
    24:53
    Tak hlavný arbiter zápasu - Lokšík odchádza ešte telefonovať s videorozhodcom, či náhodou puk netrafil len žŕdku martinskej brány!
     
    24:53
    Martinský tréner Pukalovič si vyžiadal oddychový čas!
     
    24:53
    Popradskí hráči sa dostávajú do štvorgólového vedenia alebo nie?! Martinčania nám predviedli obrovské zaváhanie, po ktorom si Hollý neustrážil Michaela Vandasa. Ten zinkasoval fantastickú prihrávku od Balána a z pravej strany zasunul puk pomedzi Šúrekove betóny do pravej žŕdky martinskej brány.
     
    24:05
    Martinčania sa opäť usadili v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradskí hráči sa zatiaľ veľmi dobre bránia a nedovoľujú svojím súperom zakončovať.
     
    23:35
    Po dobrej prihrávke od Takáča sa k puku dostal Jabrocký a mal na svojej hokejke hat-trick, no jeho tvrdé zakončenie z medzikružia gólman Šúrek úspešne vyrazil na zadný mantinel.
     
    22:57
    Matúš Paločko sa dobre presúval po pravej strane, no následne bola jeho kľučka neúspešná a tento Popradčan stratil puk.
     
    22:21
    Po skvelej prihrávke od Smotrilu sa k puku na ľavej strane dostal Takáč, no ten napokon netrafil puk, a tak sa k nemu dostávajú len martinskí obrancovia.
     
    21:59
    Martinčania sa snažia s týmto zápasom ešte niečo urobiť, no zatiaľ sa im nedarí. Fabian tentokrát veľmi dobre odstavil korčuľujúceho Rapáča.
     
    21:28
    Poprad dal gól!
    Domáci hráči sa z jednoducho vyzerajúceho útoku dostávajú do trojgólového vedenia! Štefan Fabian získal puk, následne naviazal na seba martinských obrancov a skvelou prihrávkou spoza brány našiel pred bránou JAROSLAVA JABROCKÉHO, ktorý už bez problémov zasunul puk za Šúrekov chrbát. Asistencie si pripisujú hráči Štefan Fabian a Peter Klouda.
     
    20:35
    Važan sa snažil z ľavej strany backhandovo zakončovať, no napokon bola jeho strela neúspešná. Jeho nedôrazný projektil gólman Sidor upratal do bezpečia.
     
    20:06
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine získali pre zmenu na svoju stranu hráči popradského celku, no tí ďaleko nezašli. Martinčania sa vybrali do útočného pásma, kde sa snažia niečo vykúzliť.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V úvode prvej tretiny sme mohli vidieť pomerne vyrovnaný výkon na oboch stranách, po ktorom však hernú iniciatívu prebrali Popradčania, ktorí sa po skvelej prihrávkovej kombinácii v 12. minúte presadili gólom Lukáša Hvilu a následne v 20. minúte gólom Jaroslava Jabrockého, ktorý využil zaváhanie v martinskej defenzíve a poriadne prekvapil gólmana Šúreka, ktorý si nestihol ustrážiť svoju ľavú žŕdku. Výrazne treba pochváliť oboch gólmanov, ktorí nám predviedli skvelé zákroky, ktorými výrazne podržali svoje hokejové mužstvá.

    Podarí sa Martinčanom v druhej tretine vsietiť aspoň jeden čestný gól alebo si Dušan Sidor udrží čisté konto?
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:41
    Poprad dal gól!
    V závere prvej tretiny sa Popradčania dostávajú do dvojgólového vedenia! Martinský obranca Tupý nám predviedol mierne zaváhanie za vlastnou bránou, keď nedokázal ustrážiť JAROSLAVA JABROCKÉHO, ktorý sa obtočil okolo brány a puk zasunul do martinskej brány povedľa Šúrekovho betónu, ktorý bol veľmi zmätený. Asistencie si pripisujú hráči Matúš Paločko a Samuel Takáč.
     
    19:15
    Martinčania sa dokázali ubrániť aj v tejto početnej nevýhode, no Popradčania sú stále usadení v útočnom pásme, kde si puk veľmi dobre prihrávajú.
     
    18:37
    Šúrek nám predviedol fantastický zákrok! Tentokrát zneškodnil tvrdú delovku z pravej strany, ktorú si pre neho pripravil Balán. Puk zachytil vo svojej pozornej lapačke.
     
    18:10
    Vilkoits sa snažil na pravej strane obabrať brániaceho Kloudu kľučkou, no to sa mu napokon nepodarilo. Popradčan si zanechal chladnú hlavu a puk Martinčanovi vypichol.
     
    17:38
    Popradčania sa síce usadili v útočnom pásme, no napokon sa im tam veľmi nedarilo. Martinčania boli v strehu a získali puk. Následne sa vhadzovanie presúva do stredného pásma.
     
    17:06
    Nasledovať bude ďalšie vylúčenie na martinskej strane. Postaral sa o to Dávid Buc, ktorý si vynútil hákovanie od Zošiaka.
     
    16:58
    Z pravej strany tvrdo pálil Ľubomír Vaic, no gólman Šúrek bol v strehu a puk vyrazil do bezpečia svojími pozornými betónmi.
     
    16:25
    Petruška sa dostal do fantastickej gólovej šance po úniku cez pravé krídlo, no napokon nedokázal skórovať! Dušan Sidor jeho strelu zblokoval svojím ľavým betónom na zadný mantinel!
     
    15:55
    Martinskí hokejisti nám predviedli veľké množstvo nepresností, čo využívajú Popradčania. Tí sa usadili v útočnom, kde si puk veľmi dobre prihrávajú.
     
    15:18
    Jabrocký zaviezol puk pred martinskú bránu, no následne sa rozhodol prihrávať na Kloudu. Klouda puk spracoval len veľmi zle a následne o neho prišiel.
     
    14:48
    Roman Tomas sa dostal do skvelej gólovej šance, no napokon sa mu nepodarilo puk umiestniť medzi Šúrekove betóny! Martinský gólman Tomasov úmysel vystihol a veľmi dobre zasiahol.
     
    14:11
    Dušan Sidor nám predviedol fantastický zákrok! Tentokrát nám predviedol rozkľak, po ktorom prišiel skvelý švih lapačkou, ktorý odstavil tvrdú strelu Pukaloviča! Popradčania hrajú už vo štvorici.
     
    13:49
    Popradskí hráči sa napokon oslobodzujú. Tvrdá strela Pukaloviča bola zblokovaná do stredného pásma a následne poslal puk cez všetky čiary Fabian.
     
    13:30
    Dušan Sidor momentálne drží svoj tím nad vodou! Najskôr sa skvele presunul k pravej žŕdke, kde vychytal Kolenu a následne v lapačke ukryl puk z hokejky Themára.
     
    13:01
    Andrej Novotný tvrdo pálil spoza kruhov, no jeho tvrdá delovka bola napokon zblokovaná na zadný mantinel. Martinčania sú však stále pri puku.
     
    12:42
    Martinskí hráči budú hrať v početnej výhode o dvoch hráčov! Na trestnú lavicu si tentokrát odchádza sadnúť Smotrila za nedovolené vrazenie.
     
    12:05
    Martinčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť domáci Ľubomír Vaic.
     
    11:58
    Martinčania sa snažia rýchlo odpovedať, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradčania sa veľmi dobre bránia a skvele vykrývajú priestor pred Sidorovou bránou.
     
    11:19
    Poprad dal gól!
    Popradčania nám predviedli svoju klasickú prihrávkovú kombináciu a dostávajú sa do vedenia! Po fantastickej prihrávke od Balána sa k puku na ľavej strane dostal LUKÁŠ HVILA, ktorý tvrdou strelou švihom nedal gólmanovi Šúrekovi šancu na úspešný zákrok! Asistencie si pripisujú hráči Stanislav Balán a Michael Vandas.
     
    11:10
    Lukáš Hvila sa dostal do skvelej gólovej šance na pravej strane, no napokon mu gólman Šúrek predviedol skvelé vykrytie streleckého uhla a zákrok svojími betónmi.
     
    10:51
    Dobré nahodenie puku na martinskú bránu nám predviedol Fabian, no gólman Šúrek puk radšej zachytil vo svojej lapačke. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    10:06
    Popradskí hráči sa dostali do útočného pásma, no po malej chvíli im Martinčania puk uchmatli. Momentálne si ho prihrávajú v okolí svojej brány, no Poprad vysoko forčekuje.
     
    09:35
    Smotrila to po dobrej prihrávke skúšal strelou z pravej strany, no gólman Šúrek bol v strehu a puk zachytil medzi svojími betónmi. Smotrila je mierne nahnevaný...
     
    09:10
    Martinčania hrajú už v plnom počte, no predviedli nám zakázané uvoľnenie, po ktorom sa vhadzovanie presúva do kruhu napravo od Šúreka.
     
    08:51
    Šúrek nám predviedol ďalší skvelý zákrok. Tentokrát zneškodnil Tomasa, ktorý sa snažil martinského gólmana preveriť strelou z pravej strany.
     
    08:25
    Tomas sa po dobrej prihrávke od Kuraliho odhodlal páliť z pravej strany, no jeho tvrdá strela bola napokon zblokovaná na zadný mantinel.
     
    07:46
    Popradčania hrajú už v plnom počte a momentálne je ich o jedného viac. Po dobrej prihrávke od Kloudu sa k puku na pravej strane dostal Jabrocký, no jeho backhandové zakončenie smerovalo len na Šúrekove betóny.
     
    07:04
    Popradská defenzíva je mierne otrasená a momentálne hrá len veľmi nestabilne. Po nepresnej prihrávke od Šterbáka sa k puku dostal Themár, ktorý mierne postrašil Sidora krížnou prihrávkou.
     
    06:38
    Sily na ľade si vyrovnajú. Martinská lavička zinkasovala dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Odsedieť si ho odchádza Kolena.
     
    06:20
    Popradskí hráči sa napokon dokázali oslobodiť. Postaral sa o to domáci Jáchym, ktorý puk spred Sidorovej brány poslal až za martinskú bránu.
     
    05:59
    Petruška tvrdo pálil z pravého krídla, no gólman Sidor zasahovať nemusel. Petruškova tvrdá strela napokon smerovala len mimo popradskej brány.
     
    05:38
    Martinčania si zahrajú v početnej výhode. Ich ofenzívna aktivita priniesla presilovú hru. Na trestnú lavicu si za hákovanie odchádza sadnúť Balán.
     
    05:18
    Pukalovič nám predviedol tvrdé zakončenie z pravej strany, no jeho strela bola zblokovaná jedným z Popradčanov na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude naľavo od Sidora.
     
    04:58
    Puk sa opäť nachádza v útočnom pásme Popradčanov, no gólman Šúrek tentokrát zasahovať nemusel. Kurali sa snažil zakončovať, no puk mu napokon skĺzol z hokejky.
     
    04:25
    Smotrila sa veľmi dobre presúval po pravej strane, no napokon sa hosťujúci Pukalovič stihol vrátiť a popradskému útočníkovi sa hodil pod nohy. Vylučovať sa však nebude.
     
    03:54
    Martinčania pomaly, ale isto pridávajú na ofenzívnej aktivite, no tentokrát boli prirýchli a predviedli nám ofsajd. Nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme.
     
    03:20
    Popradskí hráči prvú presilovú hru využiť nedokázali a teraz sa musia brániť. Po úmyselnom ofsajde domácich sú pri puku hráči martinského celku.
     
    02:55
    Hollý zaujímavo pálil z medzikružia, no napokon sa mu nepodarilo vsietiť gól. Jeho tvrdá strela bola zblokovaná len na zadný mantinel.
     
    02:08
    Tvrdé zakončenie z pravej strany nám predviedol Peter Klouda, no gólman Šúrek bol opäť v strehu a puk ukryl vo svojej lapačke a prerušuje hru.
     
    01:50
    Po tvrdej strele od Kloudu sa k puku dostal Tomas, ktorý sa snažil dorážať, no napokon nedokázal prekonať pozorné betóny martinského gólmana.
     
    01:20
    Martinčania sa dokázali oslobodiť, no Popradčania sú opäť pri puku a snažia sa gólovo presadiť. Momentálne si puk prihrávajú po obvode útočného pásma.
     
    00:51
    Sabahudin Kovačevič tentokrát tvrdo pálil spoza kruhov, no gólman Šúrek bol v strehu a puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    00:23
    Nasledovať bude presilová hra pre popradský tím. Na dve minúty za seknutie si odchádza sadnúť Novotný.
     
    00:02
    Úvodné vhadzovanie získali na svoje hokejky hráči hosťujúceho Martina, ktorí ho však pri prechode cez stredné pásmo bleskurýchle stratili.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Slipčenko) - Šterbák, Jáchym, Kovačevič, Kurali, Fabian, Dinda - Vandas, Balán, Hvila - Jabrocký, Klouda, Tomas - Buc, Vaic, Smotrila - Paločko, Takáč.

    MHC Mountfield (Martin): Šúrek (Porubský) - Novotný, Rusina, Pukalovič, Zošiak, Tupý, Perniš, Ejem - Themár, Vilkoits, Kolena - Petruška, Hollý, Važan - Vaško, Rapáč, Fujerík - Dírer, Slávik.

    Rozhodca: Lokšík - P. Tvrdoň, Zvrškovec.
     
    V popradskom drese sa pravdepodobne už dnes predstavia až tri nové tváre!

    Prvým z nich bude skúsený obranca Dušan Devečka, ktorý prišiel do Popradu z hokejového tímu MsHK Žilina.

    Druhým je 30-ročné pravé krídlo z Lotyšska - Juris Stals, ktorý pravidelne reprezentuje Lotyšsko na majstrovstvách sveta a do Popradu prišiel z ukrajinského tímu Kompanion Kyjev.

    Tretím a zároveň posledným nováčikom v popradskom drese je opäť pravé krídlo. Je ním 22-ročný Parker Stanfield, ktorý prichádza do Popradu z tímu Bakersfield Condors, ktorý pôsobí v nižšej zámorskej súťaži.

    Všetci traja sa dohodli na účinkovaní v popradskom tíme do konca tejto sezóny.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 45. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde na seba od 17:00 narazia domáci Popradčania, ktorí na svojom ľade privítajú "potápajúci sa" Martin.

    Popradskí "kamzíci" momentálne sídlia na poslednej postupovej - ôsmej priečke so 62 bodmi a gólovým skóre 150:148. Pred nimi sú na siedmej priečke Banskobystričania, ktorí majú štvorbodový náskok. Za Popradčanmi sídlia už na nepostupovej deviatej priečke Žilinčania, ktorí strácajú na "kamzíkov" zatiaľ už 12 bodov. Je teda možné, že ak Poprad nezaberie, tak sa v posledných deviatich kolách ešte môže strachovať o postup do vyraďovacích bojov. Aktuálna zápasová bilancia popradského tímu, výhra - prehra - prehra - výhra - výhra, nám hovorí o tom, že tento podtatranský celok sa po zlých výkonoch pomaly pozviechava. V poslednej pätici zápasov sa Popradčania najskôr predviedli na ľade Žiliny, kde v "šesťbodovom" zápase napokon Podtatranci dominovali v pomere 3:0. Následne sa "kamzíci" predviedli na svojom ľade, kde ich však piešťanskí "havrani" zdolali veľmi tesne - 4:3. Následne sa Poprad predviedol u "vojakov" v Trenčíne, ktorí "kamzíkov" deklasovali v pomere 5:1. Po dvoch prehrách sa Popradčania pozviechali a v predposlednom kole napokon vyhrali na domácej pôde, kde zdolali výber Banskej Bystrice v pomere 6:5 po predĺžení. Po tomto zápase sa z popradského dresu vyzliekol slovinský útočník Robert Sabolič, ktorý sa presunul do nemeckého Ingolstadtu, kde bude jeho kariéra pokračovať. V poslednom kole nám Popradčania predviedli parádny hokej, v ktorom hrali s veľkým srdcom a dokázali zápas v Nitre otočiť z 0:4 na konečných 5:4 po samostatných nájazdoch (pod túto výhru sa výrazne podpísal gólman Dušan Sidor, ktorý po vystriedaní Slipčenka na konci prvej tretiny už neinkasoval). Po tomto zápase vyzliekol popradský dres ďalší hráč - tentokrát český obranca Jaroslav Špelda, ktorého kroky poputujú do Talianska. Popradčania sa určite budú chcieť snažiť navýšiť svoj náskok pred Žilinou a v tejto povinnej jazde by mali získať dôležité tri body.

    Martinčania sú na tom o poriadny kus horšie ako ich dnešný súper z Popradu. Martinčania momentálne sídlia na dne tabuľky - na poslednej desiatej priečke so 43 bodmi a gólovým skóre 104:165. Pred nimi sú na deviatej priečke Žilinčania, ktorí majú pred Martinom sedembodový náskok a napokon Poprad na ôsmej priečke, na ktorý strácajú Martinčania 19 bodov. Aktuálna zápasová bilancia Martina, prehra - výhra - prehra - prehra - výhra, nám hovorí o tom, že aj keď z Martina odišlo mnoho kľúčových hráčov, tak tento celok dokáže uhrať celkom dobré výkony. V poslednej pätici zápasov sa Martinčania najskôr predviedli na ľade Nitry, ktorá ich napokon deklasovala v pomere 7:3. O kolo neskôr sa v severoslovenskom derby zápase stretli na martinskom ľade domáci, ktorý napokon porazili Žilinu v pomere 2:1 po predĺžení. V ďalšom zápase na domácom ľade sa Martinčanom tiež celkom darilo, keď dokázali uhrať proti Skalici jeden bod za prehru 2:3 po samostatných nájazdoch. A kolo neskôr sa Martinčania predviedli na ľade košickej Steel Arény, kde im domáci ukázali svoju silu a napokon vyhrali v pomere 4:1. V poslednom kole si však Martinčania pre nás pripravili poriadne prekvapenie - na domácom ľade sa im podarilo zdolať výber lídra zo Zvolena v pomere 4:1. V martinskom drese je stále najnovším prírastkom bývalý popradský útočník Branislav Rapáč, pre ktorého to bude zaujímavý zápas. Martinčania sa určite budú chcieť dotiahnuť na odvekého rivala zo Žiliny, no uvidíme, či sa im rovnaké prekvapenie ako proti Zvolenu podarí aj v Poprade.

    Tieto dva extraligové tímy sa v tomto ročníku Tipsport extraligy stretli vo vzájomných dueloch už štyrikrát. Z toho sa raz tešil Martin, ktorý na popradskom ľade vyhral tesne 4:3. Od tohto momentu však dominovali už len Popradčania, ktorí postupne zdolali Martinčanov na ich ľade v pomere 4:1, následne na popradskom ľade v pomere 5:2 a do tretice v Martine debaklom 6:0. Popradskí hráči si budú chcieť poistiť postup do play-off výhrou, no uvidíme, či sa im to podarí.

    Jasným favoritom tohto zápasu sú bezpochýb domáci Popradčania, ktorí by mali získať jasné tri body. Aj bookmakeri stávkových kancelárií sú rovnakého názoru, keďže na výhru Popradu vypísali kurz 1,33, zatiaľčo na výhru Martina kurz v hodnote až 6,30. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 5,00.

    Podarí sa domácim "kamzíkom" získať v tejto povinnej jazde trojbodový zápis do tabuľky alebo nám hostia pripravia prekvapenie?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 12. Hvila (Balán, Vandas), 20. Jabrocký (Paločko, Takáč), 22. Jabrocký (Fabian, Klouda), 34. Hvila (Fabian, Vandas), 46. Vaic (Klouda, Buc) - 34. Vilkoits (Kolena), 53. Kolena (Themár, Novotný)


    HK Poprad: Sidor (Slipčenko) - Šterbák, Jáchym, Kovačevič, Kurali, Fabian, Dinda - Vandas, Balán, Hvila - Jabrocký, Klouda, Tomas - Buc, Vaic, Smotrila - Paločko, Takáč.
    HK VITAR Martin: Šúrek (Porubský) - Novotný, Rusina, Pukalovič, Zošiak, Tupý, Perniš, Ejem - Themár, Vilkoits, Kolena - Petruška, Hollý, Važan - Vaško, Rapáč, Fujerík - Dírer, Slávik.

    Rozhodčí: Lokšík - P. Tvrdoň, Zvrškovec

    Diváci: 1205
    bahis siteleri