Utrecht – Nijmegen 0:3 (kon.) | Ajax – Kerkrade 1:1 (kon.) | Feyenoord – Alkmaar 3:1 (kon.)
Zwolle – Twente 1:1 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
3:1 (1:0)
AZ Alkmaar
Neděle 10.02.2013, 14:30 • Stadion Feijenoord, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Alkmaar vsadil vše do útoku, Feyenoord se ale ubránil dlouhému vhazování Wijnalduma, Clasie se pak snažil rozběhnout brejk k TONNYMU VILHENOVI. Trefil ale jen Mahera, ten však upadl a Schaken tak dovedl míč až k brance, ze které vytáhl Estebana a připravil jasnou šanci pro přesně mířícího Vilhenu.
     
    72
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    JORDY CLASIE to vzal do svých vlastních rukou. Poté, co Schaken nepřetavil v gól jeho libovou přihrávku, rozhodl se vystřelit zpoza šestnáctky k pravé tyči, kam se Esteban natahoval marně.
     
    63
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Míč propadl v šestnáctce k ROYI BEERENSOVI, který se příliš dlouho nerozpakoval a nakopl míč na branku. Jeho střela byla ještě tečovaná a Mulder byl prakticky bez šance.
     
    25
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Pellé udržel míč na šestnáctce, pak jej dal svému spoluhráči proti noze a JEAN-PAUL BOËTIUS krásně obstřelil marně plachtícího Estebana k levé tyči.

    Daniel Polách

    Branky: 25. Boëtius, 72. Clasie, 90+3. Vilhena - 63. Beerens

    Karty:   56. Mathijsen (FEY), 60. Immers (FEY) - 54. Gudmundsson (ALK), 56. Altidore (ALK), 61. Marcellis (ALK), 80. Gorter (ALK)   67. Viergever (ALK)


    Feyenoord Rotterdam: Mulder - Janmaat, de Vrij, Mathijsen, Martins Indi - Immers (77. Vormer), Clasie, Vilhena - W. Verhoek (61. Schaken), Boëtius - Pellé
    AZ Alkmaar: Esteban - Marcellis, Reijnen, Viergever, Gorter - Maher, Henriksen, Overtoom - Beerens (68. Wijnaldum), Gudmundsson (64. Berghuis) - Altidore

    Rozhodčí: Nijhuis