Barys – Dynamo Moskva 4:2 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Petrohrad 2:3 (kon.) | Čeljabinsk – Jekatěrinburg 3:1 (kon.)
Nižněkamsk – Ufa 1:2 (kon.) | N.Novgorod – Novokuzněck 5:2 (kon.) | Jaroslavl – Chabarovsk 4:1 (kon.)
Čerepovec – Kazaň 0:2 (kon.) | Viťaz – Minsk 2:4 (kon.) | Mytišči – Novosibirsk 2:3 (po s.n.)
Spartak Moskva – HC Slovan 3:4 (po pr.) | Doněck – CSKA Moskva 1:2 (po s.n.) | Riga – Lev 1:3 (kon.)
konec
Jugra Chanty-Mansijsk
2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
SKA Petrohrad
Středa 13.02.2013, 14:00 • Arena Jugra (5 500) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Vážení nadšenci KHL, vítejte u sledování dnešního zápasu mezi Jugrou Chanty - Mansijsk a SKA Petrohrad. Středeční den je hokejem přímo nabitý, věřím, že si uděláte prostor na sledování právě tohoto mače, kdy je favoritem hostůjící tým. Ten vede suverénně svou západní skupinu. Naopak domácí Jugra je ve své východní divizi až na devátém místě.
     
    Favorit je tedy jasný, krom toho budeme samozřejmě bedlivě sledovat, jak se povede českým hráčům. V sestavě Mansijska nastupuje pravidelně obránce Marek Trončinský, jenž působil dříve na Kladně nebo v Liberci. Co se týče Petrohradu, tam již delší dobu hraje Petr Průcha.
     
    Oba celky mají v kádrech několik zajímavých jmen. U domácí družiny je to Anton But, Denis Grebeškov nebo gólman Michail Birjukov. U soupeře netřeba představovat norského reprezentanta Patrika Thoresena, Fjodora Fjodorova, případně Maxima Afinogenova.
     
    Minulý vzájemný zápas:

    SKA Petrohrad - Jugra Chanty Mansijsk 7:5 (3:3, 1:1, 3:1).

    Branky a nahrávky: 7. Thoresen (Kalinin, Martensson), 19. Burdasov (Fjodorov), 19. Klimenko (Makarov), 36. Dallman (Martensson, Thoresen), 45. Monakov (Thoresen, Martensson), 49. Semenov (Burdasov, Glazačev), 53. Thoresen (Martensson, Monakov) - 1. Golovin (Krysanov), 4. Linus, 5. Khlyncev (Pepeljajev, Videll), 25. Tročinský (Sitnikov, Magogin), 58. Sitnikov (Videll, Tročinský).
     
    Úvodní sestavy:

    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Galaiša) - Pepeljajev, Grebeškov, Putilov, Ibragimov, Starosta, Trončinský, Djakov - Skorochodov, Sitnikov, Žukov - Altarjov, But, Demagin - Krysanov, Glazačev, Rybakov - Jacenko, Kuzmin, Bocharov - Bělajev. Trenér: Sergej Šepelev.

    SKA Petrohrad: Kasutin (Ivannikov) - Alexandrov, Dallman, Kalinin, Osipov, Semenov, Pervišin, Chudinov, Berďukov - Martensson, Průcha, Thoresen - Varnakov, Ramstedt, Tichonov - Makarov, Panarin, Kucherjavenko - Fjodorov, Burdasov, Něprajev. Trenér: Jukka Jalonen.

    Rozhodčí: Kadirov, Ravodin - Koposov, Otmakov.
     
    Ruská hymna je za námi, za pár chvil můžeme začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    První přerušení zápasu, kotouč vypadl do hlediště, které je solidně zaplněné domácí fanoušky.
     
    00:38
    Pro změna nepřesná rozehrávka domácího týmu a je z toho icing.
     
    01:16
    Kasutin si připisuje první dva ostřejší zákroky. Nejprve na něj pálil od modré čáry Pepeljajev a posléze dorážel sám před bránou Krysanov. Brankář hostů si však dokázal poradit. Vhazování u jeho levice.
     
    01:59
    Opět tvrdá bomba od modré, vyslal ji Bocharov a Kasutin má kotouč ve výstroji. Aktivně začali na první pohled domácí, jenž se do svého soupeře solidně zakousli.
     
    02:37
    Birjukov zatím nemusel zasahovat, na druhé straně musí neustále dávat velký pozor Kasutin, na kterého se řítí jeden útok za druhým.
     
    03:27
    Petrohrad hru maličko uklidnil a nyní se snaží také trochu potrápit soupeřovu obranu.
     
    03:32
    Jenže nevyšla rozehrávka a toho málem využil šikovným průnikem Skorochodov, jenž se natlačil až před bránu, kde však ucpal všechny mezery Kasutin.
     
    04:17
    A další dobré pokusy před Kasutinem. Nejprve kryl ránu Starosty a o dorážku se pokoušel jeho kolega Trončinský, jenže ani teď se skóre nemění.
     
    05:28
    Pokud se vám zdá, že Petrohrad málo útočí, tak je to naprostá pravda. Zatím se nedostal ani do útočného pásma. Birjukov může v klidu pozorovat dění na hřišti, jen s tím rozdílem, že daleko od své svatyně.
     
    05:58
    Nástup Mansijska je výborný, skvělé tempo a nasazení domácím hráčům nechybí a Kasutin opět v permanenci, před ním pálil Sitnikov, leč do jeho výstroje.
     
    06:37
    Zatím to vypadá na přesilovku domácího týmu, která se však nedaří využít. Hodně rozpačitý úvod Petrohradu, který prakticky nevystřelil na Birjukova. Pokusí se o to po komerční pauze.
     
    06:48
    Kdepak, stále se hraje před Kasutinem, kterého chtěl překvapit z levé strany kruhů Anton But, jenže neuspěl.
     
    07:56
    Hosté reklamovali faul na Petra Průchu, sudí první trest zápasu neudělují.
     
    08:28
    Další střela, již sedmá. Tentokrát v podání Krysanova. U hostů snad poprvé ohrozil vážněji Birjukova obránce Dallman, ruský reprezentant bez problémů zasahuje.
     
    08:56
    7:1, taková je bilance střel na bránu pro domácí, kterým se první třetina zatím daří. Chybí to jediné, vyprodukovat z tohoto dílčího tlaku nějakou tu branku.
     
    09:39
    Útočná síla Petrohradu však čas od času ukáže svou sílu. Především první formace bude hrozit. Nyní tak učinil Thoresen, který střílel z mezikruží do Birjukova.
     
    10:31
    Druhou formaci domácích zastavuje postavení mimo hru. Vhazování ve středním pásmu.
     
    11:26
    Tempo hry malinko upadlo, do hry se také pozvolna dostávají hosté, kteří se probouzí ze zimního spánku. Prvních deset minut byli až neskutečně pasivní. Možná to od nich byla také vyčkávací taktika, těžko vidět do hlavy zkušeného finského stratéga Jukky Jalonena.
     
    12:26
    Martensson bojoval za bránou a snažil se procpat kotouč před Birjukova, defenziva Jugry si ho pečlivě hlídala.
     
    13:00
    Petrohrad špatně rozehrál, odpískáno zakázané uvolnění.
     
    13:00
    Zároveň je zde druhá komerční přestávka.
     
    13:48
    Teď jsou to zase hráči SKA, kteří chtějí něco v útočné fázi vymyslet, jenže domácí borci uzavřeli svou obrannou modrou čáru.
     
    14:25
    Výborně navíc napadají, těžko se soupeři dostává před Birjukova.
     
    15:26
    Ani jeden z týmů se nemůže usadit na delší čas v pásmu. Obrany zatím působí velice jistě.
     
    15:38
    Stále čekáme na úvodní gól a vůbec nějakou vážnější šanci. Sice měli více ze hry domácí, ale jejich dobrá desetiminutovka byla z jejich pohledu prozatím konečnou. Od té doby o sobě dávají vědět také hráči Petrohradu.
     
    16:37
    Je to ale bez výraznějších šancí, vázne kombinace a přesnější finalní přihrávka.
     
    16:35
    Bude se poprvé vylučovat. Kalinina zahákoval Bělajev a putuje za tento přestupek na trestnou lavici. Petrohrad má k dispozici první přesilovku zápasu.
     
    16:57
    Od modré střílel Dallman a Birjukov se nenechal překvapit. Kotouč má ve své moci. Poté Jugra vyhazuje do bezpečí.
     
    17:28
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Je tu úvodní branka hostů a postral se o ni český hokejista, jenž využívá přesilovku. Za mohutného pískotu publika se raduje PETR PRŮCHA, kterému nacentroval kotouč přímo do prostoru branoviště Martensson. Diváci reklamovali postavení útočícího hráče, sudí však byli jednoznačně proti a gól zřejmě správně uznali. Průcha byl hodně důrazný a poskakující kotouč pozorně sledoval. Asistence: Tony Martensson, Kevin Dallman.
     
    18:28
    Hosté tak vedou a v závěru třetiny se musí bránit. Domácím se výsledek rozhodně nelíbí.
     
    19:37
    Ještě v závěru střílel z ostrého úhlu Sitnikov, ale Kasutin byl připraven.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi průměrná první třetina, ve které jsme toho příliš neviděli. Prvních deset minut byli aktivnější domácí hokejisté, jenže své šance využít nedokázali. To hosté hráli trpělivě, nikam se nehnali a střelecky se prosadili až v závěru třetiny. V přesilovce projevil důraz na brankovišti český hokejista Petr Průcha. Tolik první třetina, druhá odstartuje přibližně v 14:48.
     
    Střely na bránu po první třetině: 9:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Ještě menší zdržení s úpravou ledu, ale nyní už jdeme do druhé části hry, buly vyhráli hosté, kteří zakládají první útok.
     
    20:28
    Nepřesná rozehrávka SKA a kotouč je až za Birjukovem. Po icingu se hra stěhuje před Kasutina.
     
    20:58
    Z následného brejku zaútočil Martensson a nevypadalo to vůbec špatně. Birjukov musel vytáhnout výborný zákrok lapačkou.
     
    21:26
    Ani na druhé straně to nevypadalo vůbec zle. Sitnikov přihrál velice svižně mezi kruhy na Žukov a ten jen napálil betony Kasutina.
     
    22:05
    Jugra opět přidala vyšší rychlostní stupeň a snaží se dostat soupeře pod tlak.
     
    22:37
    Jenže ani hosté nezapomínají útočit. Nyní se obtočil kolem brány Panarin a domácí brankář musel být ve střehu u své pravé tyče. Hodně lehkovážně k němu přistoupili obránci Mansijska.
     
    23:26
    A znovu se hraje u Birjukova, jenž musel řešit několik nahození na svou bránu.
     
    24:16
    Akce domácích tři na dva nevypadala vůbec špatně, ale to zakončení, to bylo trestuhodné. But dlouho přemýšlel co s pukem udělá, nakonec místo střely volil přihrávku na Demagina, ten však v klíčový moment promáchl.
     
    24:58
    Petrohrad hraje hodně důrazně, především v prostoru brankoviště.
     
    24:58
    A teď se dokonce dostal kotouč do brány, když ho tam důrazně cpal Tichonov. Jenže podle soudu rozhodčích fauloval brankáře a jde si posedět na trestnou lavici. Každopádně je třeba říci, že před touto akcí trefil Ramstedt břevno, od kterého se kotouč odrazil na záda Birjukova a poté vznila již zmíněná situace.
     
    25:33
    Krom Tichnova je na trestné i Fjodorov za hákování. Jugra má velkou šanci na vyrovnání, hraje přesilovku 5/3.
     
    26:35
    Tým Jugra právě vstřelil branku!
    Domácí dlouho ostřelovali Kasutina a ten dělal co mohl, aby svou svatyni uhájil. Jenže to už se nepodařilo, protože na brankovišti stál připravený dorážet ANTON KRYSANOV a poskakující kotouč došťouchal do sítě. Jugra tak využila přesilovku, stejně tedy jako soupeř. Je vyrovnáno a začínáme opět od začátku. Konstantin Glazačev, Marek Trončinský.
     
    27:39
    Hosté už jsou kompletní.
     
    28:32
    Už se radovali z vedení 0:2, jenže neudrželi nervy na uzdě a místo vylepšení skóre se nechali vyfaulovat a soupeř toho dokázal využít přesilovkou 5/3.
     
    28:49
    A také se poněkud přiostřilo, u mantinelu vznikl chumel hráčů, kteří si tam ručně něco vysvětlovali. Není pochyb o tom, že se budou rozdělovat tresty.
     
    28:49
    Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách. Za hrubost vyloučení Panarin a Altarjov.
     
    29:59
    Polovina zápasu za námi a připravenost Kasutina prověřil Demagin. Hostující brankář chytá v pohodě a zároveň ihned rozehrává na obránce Alexandrova.
     
    30:12
    Další přerušení, protože je na trestné další z hráčů SKA a domácí hrají přesilovku 4/3.
     
    30:37
    Je to Viktor Tichonov, který sedí na trestné. Každopádně se hraje již v klasickém přesilovkovém rozpoložení, tedy 5/4.
     
    31:47
    Vyloučení na obou stranách narušilo kvalitu hry, spíše se nyní bojuje.
     
    32:23
    Už se hraje v pěti na obou stranách. Před Kasutinem bylo hodně horko po střele Sitnikova v končící přesilovce.
     
    32:45
    Hosté odolali i teď po nebezpečné střele Krysanova, stav se však nemění.
     
    32:57
    Další přestávka na čištění ledu.
     
    32:53
    Tým Jugra právě vstřelil branku!
    Stav se opět mění a radost mají domácí hráči a diváci. ALEXEJ PEPELJAJEV si udělal prostor na modré a rovnou vypálil. Před Kasutinem clonilo několik hráčů a hostující brankář toho asi příliš neviděl. Střela obránce Jugry tak zapadla přesně do brány. Bez asistence.
     
    33:33
    Fjodor Fjodorov vyloučen za hru vysokou holí.
     
    34:28
    Petrohrad zatím oslabení zvládá na jedničku. První minutu přežil bez problémů.
     
    35:05
    A už jsou hosté v pěti. V této třetině je stálo vedení jednoznačně oslabení, soupeř si dokázal vynutit tlak a nekompromisně trestat.
     
    36:09
    Petrohrad je viditelně zaskočen průběhem zápasu a chybuje v rozehrávce.
     
    37:17
    Aktuálně vedou domácí 20:19 na střely. Je vidět i z tohoto pohledu, že utkání je hodně vyrovnané a prozatím rozhoduje jediná střela v podání Pepeljajeva.
     
    37:12
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno. ALEXANDER KUCHERJAVENKO dostal ideální pas před bránu, kde byl zcela volný a v takových případech si musí útočník poradit. Před Kasutinem zakončil mezi jeho betony a Petrohrad je tak zpět v zápase. Asistence: Igor Makarov, Anton Burdasov.
     
    38:37
    A pro Mansijsk může být vzápětí ještě hůře, protože Tomáš Starosta usedl na trestnou lavici a závěr druhé třetiny bude patřit přesilovce SKA.
     
    39:36
    První minuta přežitá, času už moc není.
     
    39:48
    Domácí vyhazují a třetina pozvolna končí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhá perioda, která byla mnohem zajímavější, než ta první. Padly v ní hned tři branky a jedna dokonce nebyla uznaná. Petrohrad málem vedl 2:0, jenže postavení hráče v brankovišti přerušilo radost tohoto týmu. A tak vzápětí udeřilo na druhé straně. Dvojnásobnou početní výhodu využil Krysanov. Do vedení dostal Jurgu o šest minut později Pepeljajev. Nicméně závěr druhé dvacetiminutovky patřil Petrohradu, jenž zásluhou Kucherjavenka vyrovnal.
     
    Střely na bránu po druhé třetině: 21:19.
     
    Poslední třetina začíná přibližně v 15:38. Rozhodně nemusí být poslední, utkání je hodně vyrovnané, dočkat se můžeme klidně prodloužení, případně nájezdů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Jdeme do poslední pasáže utkání, hosté ještě dohrávají přesilovku, kterou si přenesl Tomáš Starosta ze druhé třetiny.
     
    40:40
    Slovenský bek je na ledě, domácí v pěti.
     
    41:18
    Martensson si dělal prostor na střelu, leč jeho rána zápěstím zamířila vedle.
     
    41:58
    Kasutin kryje nahození Putlova a vhazovat se bude v útočném pásmu Mansijska.
     
    42:17
    Obrovská šance domácích. Dva na jednoho obránce šli Altarjov s Butem, druhý jmenovaný dostal přihrávku takřka na volej, jenže promáchl a Kasutin si mohl oddechnou, protože půl jeho brány zelo prázdnotou.
     
    43:30
    Jugra buší do petrohradských vrat, dalo by se říci, že do ní mlátí jako hluchý do vrat.
     
    44:28
    Veškeré pokusy se však míjí učinkem a solidní akci si vytvořil také vedoucí celek skupiny. Průcha hledal Thoresena, ten sice šikovně tečoval, jenže Birjukov byl na tuto variantu zakončení připraven.
     
    45:37
    Snaha je vidět na domácích, kteří po celý zápas prokazují aktivity a také si vytváří větší šance. Jenže hosté jsou zkušení a dokáží využít každičkého zaváhání.
     
    46:46
    SKA je pod soustavným tlakem, opět se hraje jako v první třetině na jednu bránu. Už se na to nemohl dívat Osipov, který napálil puk přes všechny čáry.
     
    47:00
    Po komerční pauze se bude hrát u Kasutinovy brány.
     
    47:27
    Petrohrad pouze spoléhá na brejky, jako teď, když Průcha unikal s Martenssonem, bohužel pro hosty se dobře v obraně zorientoval Pepeljajev.
     
    48:28
    Na delší čas se Petrohrad usadil v pásmu soupeře, tak že by konečně zase nějaká akce v podání doposud pasivních hostů?
     
    48:51
    Tak ne, hra se přesunuje do středu hřiště.
     
    49:59
    Hraje se v posledních minutách velice svižně, prakticky bez přerušení.
     
    50:26
    Kasutin chytá pumelici Grebeškova od modré čáry. Uklidňuje tak svůj tým.
     
    50:58
    Jenže pouze na chvíli. Už na jeho bránu zle dotíral Skorochodov, ale ruský brankář odolal. Tlak Jugry neustává, právě naopak. Vypadá to, že svěřenci kouče Šepeleva nechtějí jít do prodloužení.
     
    51:37
    Nesmí však také zapomínat na zadní vrátka, Petrohrad je v tomto směru hodně nebezpečný.
     
    51:46
    Takový Patrick Thoresen je hodně nebezpečným brejkovým hráčem. Jeho snahu teď utlumil Starosta.
     
    52:17
    Poslední komerční pauza zápasu, hráči mají čas na chvíli vydechnout.
     
    52:50
    Je jasné, že v momentální situaci bude rozhodovat každičká chyba, každičké zaváhání.
     
    53:13
    A případné chyby je připraven v braně zkušený Birjukov, jenž ukryl střelu Petra Průchy do své lapačky.
     
    54:20
    Pro zajímavost - 25:22 je aktuální počet střel na bránu.
     
    54:58
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A tu třiadvacátou vyslal MIKHAIL VARNAKOV, který znovu překlápí vedení na stranu SKA. Byla to hodně nenápadná akce, kterou si autor branky vytvořil. Vůbec nevěděl co s pukem, tak se místo přihrávky rozhodl natlačil sám před bránu a bekhendem šikovně zakončit. Nu a povedlo se. Bez asistence.
     
    55:28
    Ač byla Jugra v těchto pasážích hry lepší, vyplnila se má slova o tom, že každá chyba a zaváhání bude rozhodovat. Zkušený Petrohrad umí trestat prakticky ze všech pozic.
     
    57:13
    Ten čas vidíte, který zbývá. Petrohrad si drží kotouč daleko od svého brankáře.
     
    58:26
    Jugra se usadila v pásmu a každou chvíli odvolá Birjukova z brány. Ten už se hlásí o střídání.
     
    58:40
    Ještě však nemůže, protože hosté opět drží kotouč na svých hokejkách.
     
    59:26
    A nyní už je vše vabank, Birjukov je venku z brány.
     
    59:58
    Jenže už to Mansijsk nestihne, nemůže si vzít ani čas na poradu, Petrohrad závěr zvládl takticky perfektně.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Dramatickou třetí třetinu nakonec zvládli hosté, když pět minut před koncem rozhodl o třech bodech pro lídra tabulky Varnakov. Jugře nelze nic moc vytknout, bojovala a měla šance, že je neproměnila je samozřejmě věc druhá. V hektickém závěru už nebyla příliš šance na vyrovnání, zkušený soupeř si těsný výsledek bedlivě hlídal a veškeré akce Mansijska utnul co nejdřív.
     
    Konečný výsledek tedy zní: Jugra - Petrohrad 2:3.
     
    Celkové střely na bránu: 29:31.
     
    Tolik dnešní zápas KHL, díky za pozornost a sledujte i nadále server onlajny.com, který má dnes velice pestrou sportovní nabídku. Pěkné odpoledne a zítra u biatlonu se budu těšit na počtenou. (16:12:39)

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 27. Krysanov (Glazačev, Trončinský), 33. Pepeljajev - 18. Průcha (Martensson, Dallman), 38. Kucherjavenko (Makarov, Burdasov), 55. Varnakov


    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Galaiša) - Pepeljajev, Grebeškov, Putilov, Ibragimov, Starosta, Trončinský, Djakov - Skorochodov, Sitnikov, Žukov - Altarjov, But, Demagin - Krysanov, Glazačev, Rybakov - Jacenko, Kuzmin, Bocharov - Bělajev. Trenér: Sergej Šepelev.
    SKA Petrohrad: Kasutin (Ivannikov) - Alexandrov, Dallman, Kalinin, Osipov, Semenov, Pervišin, Chudinov, Berďukov - Martensson, Průcha, Thoresen - Varnakov, Ramstedt, Tichonov - Makarov, Panarin, Kucherjavenko - Fjodorov, Burdasov, Něprajev. Trenér: Jukka Jalonen.

    Rozhodčí: Kadirov, Ravodin - Koposov, Otmakov.
    bahis siteleri