Rusko – Německo 4:0 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 2:1 (kon.) | Švédsko – Česko 2:3 (kon.)
konec
Rusko
4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
Německo
Úterý 02.04.2013, 18:00Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě z otevíracího utkání ženského mistrovství vše. Program ale pokračuje dalšími třemi zápasy, těšíme se především na první představení české reprezentace, která se právě v hale Nepean Sportsplex střetne od 22 hodin SELČ se Švédskem.
     
    Střely na branku ve 3. třetině:

    Rusko 12 – Německo 4

    Celkem:

    Rusko 38 – Německo 14
     
    Nejlepší hráčky zápasu:

    Rusko – Naděžda Alexandrovová (B)
    Německo – Viona Harrerová (B)
     
    Až posledních osm minut hry tedy definitivně rozhodlo o tom, že vítězství připadne Ruskám. Ty dlouho držely nejtěsnější vedení a celkově byly stále lepší, ale své šance nedokázaly proměňovat a několikrát si samy musely oddechnout, zejména ve vlastní přesilovce při samostatném nájezdu Beckerové. Ruské vítězství je ovšem jednoznačně zasloužené.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusky přidávají razítko na své první tři body do tabulky skupiny B světového šampionátu. U hrazení na modré čáře stála SVĚTLANA TKAČJOVOVÁ a nic nevymýšlela, jen poslala puk do ohně. Buď měla Harrerová zakrytý výhled, nebo střelu nešťastně tečovala jedna z jejích spoluhráček, kotouč se každopádně otřel o tyčku a pomalu doputoval do německé klece – 4:0. Asistence: Valeria Pavlovová, Inna Ďubanoková.
     
    59:01
    Harrerová zkontrolovala vyrážečkou dalekonosnou střelu.
     
    58:34
    Kombinace ve středním pásmu je přerušena po přihrávce rukou Jekatěřiny Paškevičové.
     
    58:07
    Pomalý puk z ruských hokejek končí na zakázaném uvolnění.
     
    57:32
    Nicméně teď už Rusko přece jen hru uklidňuje, vědomo si svého náskoku i vítězství.
     
    56:31
    Hokejistky sborné stále šlapou do pedálů, nesnaží se puk jen držet v bezpečných pozicích. Nyní je zastavuje píšťalka a ofsajd.
     
    55:34
    Německo je dvěma slepenými brankami pochopitelně zaskočené, teď už se bude rvát o body těžko. Přitom mu několikrát chybělo málo.
     
    54:23
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Teď už to vypadá pro favoritky zápasu hodně dobře, využitou přesilovkou se dostávají do tříbrankového vedení! Po nahrávce napříč pásmem střílela jedna z Rusek jen do tyče, ale volný puk si našla JEKATĚRINA SMOLENCEVOVÁ, která ho rychle dorazila do zívající svatyně – 3:0! Asistence: Anna Šibanovová, Jekatěrina Smolinová.
     
    53:18
    A navíc je tu ostrý zákrok Darii Gleissnerové (GER), která si odsedí menší trest za hru tělem.
     
    52:18
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak to je velká smůla pro Němky. Zatím dokázaly čelit ruským šancím, ale teď inkasují nešťastný gól. Vafinovová přihrála LJUDMILE BĚLJAKOVOVÉ. která vypálila z hodně ostrého úhlu a puk si našel místo mezi tyčkou a betonem Harrerové – 2:0! Asistence: Alexandra Vafinová, Anna Šibanovová.
     
    51:27
    Momentálně sledujeme strhující podívanou, rychhlým výjezdem chtěla Němky zakočit Ďubanoková.
     
    50:08
    Jakmile se německá hráčka vrátila na led, založila přečíslení dvou na jednu. Zakončující hráčka se ale trochu ukvapila, Němky to nesehrály dobře.
     
    49:39
    Obrovský nápor Rusek! Ani Gavrilovová, ani Smolencevová ale nedokázaly dostrkat puk přes klubko těl do sítě.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 15. Solovjovová (Gavrilovová, Smolencevová), 53. Běljakovová (Vafinovová, Šibanovová), 55. Smolencevová (Šibanovová, Smolinová), 60. Tkačjovová (Pavlovová, Ďubanoková)


    Rusko: Alexandrovová (Prugovová) – Ďubanoková, Tkačjovová, Kapustinová, Šibanovová, Gončarenková, Šukinová, Ananinová – Burinovová, Lebeděvová, Pavlovová – Solovjovová, Gavrilovová, Smolencevová "C" – Paškevičová, Skibová, Smolinová – Vafinová, Běljakovová, Děrgačjovová. Trenér: Michail Čekanov.
    Německo: Harrerová (Harssová) – Fellnerová, Götzová "C", Gleissnerová, Eisenschmidová, Hammerlová, Richterová, Weisserová – Zornová, Lanzlová, Buschová – Anwanderová, Eversová, Bittnerová – Beckerová, Spielbergerová, Seilerová – Kratzerová, Kameniková, Delarbreová – Schusterová. Trenér: Peter Kathan.

    Rozhodčí: Langleyová (USA) – Björkmanová (SWE), Caugheyová (CAN).

    Diváci: 409
    bahis siteleri