Ajax – Heerenveen 1:1 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
1:1 (1:0)
SC Heerenveen
Pátek 19.04.2013, 20:00 • Amsterdam ArenA (kapacita: 53 052 míst) • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Hosté šetří čas. Místo Alfreda Finnbogasona si zahraje Marc Uth.
     
    90
    Ještě před jeho rozehráním tu ale máme jedno střídání na domácí straně. Odstupuje Viktor Fischer, přichází Danny Hoesen.
     
    87
    Hned vzápětí vidí žluté napomenutí také Yassine El Ghanassy. Podle všeho za řeči.
     
    86
    Nebezpečný průnik van La Parry zastavuje Lasse Schöne jen za pomoci nedovoleného zákroku, za který vidí žlutou kartu.
     
    84
    Nescházelo mnoho a Heerenveen mohl jít do vedení. Cillessen ovšem podržel svůj tým, když včasným vyběhnutím zhatil velkou šanci El Ghanassyho.
     
    83
    Boerrigter se mohl okamžitě po svém příchodu na hřiště stát domácím hrdinou, zpoza vápna ale pálil přesně do míst, kde stál připravený Nordfeldt.
     
    82
    Kolbenn Sigthórsson má pro dnešek odpracováno. Na závěrečných zhruba deset minut jej nahradí Derk Boerrigter.
     
    78
    Hosté podruhé v utkání střídají. Trenér Van Basten stahuje ze hřiště unaveného Martena de Roona, kterého nahradí Lukáš Mareček.
     
    72
    Přímý kop Eriksena, do kterého vložil hlavu Niklas Moisander, orazítkoval pravou tyčku Nordfeldtovy brány. Teď měli hosté velké štěstí.
     
    71
    Pele van Anholt sestřelil skluzem Eriksena a od rozhodčího Gözübüyüka vyfasoval za svůj zákrok žlutou kartu.
     
    68
    Na hřišti se nám poprvé v utkání zažlutilo. Potrestaným hráčem je domácí obránce Ricardo van Rhijn.
     
    68
    Viktor Fischer si navzdory bránícímu van Anholtovi udělal prostor k zakončení, z úhlu ale Nordfeldta nepřekonal. Hostující gólman jeho střelu vyrazil.
     
    64
    Trenér Ajaxu Frank de Boer posiluje ofenzívu. Místo defenzivně laděného středopolaře Christiana Poulsena přichází křídelník Ryan Babel.
     
    63
    Finnbogasonova střela (možná centr) z opravdu ostrého úhlu byla tečována a donutila gólmana Cillessena k pohotovému zákroku.
     
    53
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic máme vyrovnáno! ALFRED FINNBOGASON dostal od Kumse výbornou přihrávku před bránu, po které bez problémů uklidil míč do sítě – 1:1.
     
    45
    Brankář Cillessen si připisuje první důležitý zákrok v utkání, který musel vytáhnout proti tečované střele Finnbogasova.
     
    37
    Domácí rozehráli rychle standardní situaci, de Jong se dostal k zakončení z ostrého úhlu a nebezpečně vypálil. Jeho pozemní střela skončila nakonec jen pár centimetrů vedle vzdálenější tyčky.
     
    30
    Avizovaná změna je tady. Djuričić už opravdu nemohl pokračovat ve hře, a tak jej nahradil zmiňovaný van La Parra.
     
    26
    Ajax právě vstřelil branku!
    Van Rhijn s vypětím všech sil udržel míč na hrací ploše, nadýchaným centrem našel na zadní tyči volného VIKTORA FISCHERA, který hlavou neomylně zakončil – 1:0.
     
    14
    Po přihrávce de Jonga si dokázal udělat Viktor Fischer prostor ke střele, bohužel pro domácí celek ale nezvládl zakončení a z úrovně penalty hostující bránu přestřelil.
     
    8
    Eriksenův roh byl sice odvrácen, dánský mladík se ovšem hned vzápětí dostal k dalšímu centru, kterým pořádně zaskočil gólmana Nordfeldta. Ten měl co dělat, aby míč s vypětím všech sil vyboxoval do bezpečí.

    Tomáš Honajzer

    Branky: 26. Fischer – 53. Finnbogason

    Karty:   68. van Rhijn (AJA), 86. Schöne (AJA) – 71. van Anholt (HEE), 87. El Ghanassy (HEE)


    Ajax Amsterdam: Cillessen – van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind – de Jong, Poulsen (64. Babel), Eriksen – Schöne, Sigthórsson (82. Boerrigter), Fischer (90. Hoesen).
    SC Heerenveen: Nordfeldt – van Anholt, Gouweleeuw, Zomer, Kruiswijk – de Roon (78. Mareček), Kums, van den Berg – El Ghanassy, Finnbogason (90+1. Uth), Djuričić (30. van La Parra).

    Rozhodčí: Gözübüyük – Brink, Jansen.
    bahis siteleri