USA – Rakousko 5:3 (kon.) | Norsko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Rusko – Lotyšsko 6:0 (kon.)
Kanada – Dánsko 3:1 (kon.) | Finsko – Slovensko 2:0 (kon.) | Česko – Švédsko 1:2 (kon.)
konec
USA
5:3 (1:2, 4:1, 0:0)
Rakousko
Sobota 04.05.2013, 11:15Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:22
    Moss se dostal k další dobré šanci, Starkbaum jeho střelu z mezikruží ale skrývá v lapačce.
     
    51:03
    Moss pálí z první, jeho střela z mezikruží vyražena pravým betonem Starkbauma!
     
    42:27
    Stapleton teď ale dostal vynikající pas před branku, jeho střela tahem jde ale těsně nad!
     
    38:32
    USA právě vstřelilo branku!
    Jednička draftu z roku 2006 – ERIK JOHNSON střelou z levého kruhu prostřelil vše, co mu stálo v cestě a je to 5:3. Puk šel dokonale přesně pod břevno, Starkbaum neměl šanci. Asistence: Jamie McBain, David Leblanc.
     
    37:14
    Altmann vyloučen za nebezpečnou hru vysokou holí, teď bude Rakušanům hodně zle, přesilovky USA jsou zatím velmi kvalitní.
     
    33:21
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané se ale nevzdávají! Obránci USA propadli, DAVID SCHULLER ujel soupeři sám na branku. Útočník "hostů" si počínal velmi dobře, bekhendem protlačil puk pod betonem Bishopa. Asistence: Markus Peintner, Robert Lukas.
     
    30:57
    USA právě vstřelilo branku!
    Rakušané propadli ve středním pásmu, tým USA tak šel do přečíslení tří proti dvěma. Kristo našel křižnou přihrávkou AARONA PALUSHAJE, který trefil odkrytou branku. Asistence: Danny Kristo, Nick Bjugstad.
     
    29:31
    USA právě vstřelilo branku!
    Dlouhý tlak Američanů končí brankou, tým USA dnes poprvé vede. Starkbaum nahozený puk z pravé strany jen vyrazil před sebe, poté už nebylo obtížné pro TIMA STAPLETONA trefit prázdnou branku. Asistence: Justin Faulk, David Leblanc.
     
    24:18
    Smith vyslal Stastneho do úniku, jeho blafák do bekhendu ale kryje výborným zákrokem Starkbaum.
     
    23:40
    USA právě vstřelilo branku!
    ERIK JOHNSON dostal puk na střelu z voleje od modré čáry, Starkbaumovi puk prošel mezi betony, a to i přes to, že na puk po celou dobu střely viděl. Asistence: Nick Bjugstad, Danny Kristo.
     
    21:11
    Největší hvězda Rakouska Thomas Vanek ujížděl sám na Bishopa, ten ale jeho prudkou střelu zápěstím vyráží!
     
    18:06
    Herburger je vyloučen za držení, Američané mohou srovnat v přesilovce.
     
    15:23
    Thompson je vyloučen za nebezpečnou hru vysokou holí, Rakušané si zahrají přesilovou hru.
     
    10:02
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané využívají přesilovou hru. Faulkovu střelu od modré čáry skryl Starkbaum jen pod betonem. Puk byl ale stále hratelný, pohotovou dorážku si připsal DAVID MOSS, který tak snižuje na 1:2. Asistence: Justin Faulk, Paul Stastny.
     
    10:11
    Baumgartner vyloučen za sekání.
     
    05:38
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle nečekal ani ten nejprofesionálnější bookamker. Rakušané vedou po pěti minutách hry nad týmem USA 2:0. vystřelil z pravého kruhu, Bishop puk vyrazil ale jen přímo do jízdy na DANIELA WELSERA, který trefuje odkrytou branku! Asistence: Matthias Iberer.
     
    04:58
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Američané ztratili puk v obranném pásmu po špatné rozehrávce, Rakušané toho využili a je tu šokující úvod! MANUEL LATUSA se dostal k puku a pohotovou tvrdou ranou z příklepu trefuje nad lapačku! Bez asistence.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Jiří Liebreich

    Branky a nahrávky: 11. Moss (Faulk, Stastny), 24. Johnson (Bjugstad, Kristo), 30. Stapleton (Faulk, Leblanc), 31. Palushaj (Kristo, Bjugstad), 39. Johnson (McBain, Leblanc) – 5. Latusa, 6. Welser (Iberer), 34. Schuller (Peintner, Lukas)


    USA: Bishop – Carle, Faulk, Johnson, Hunwick, Trouba, Butler, Petry, McBain – Smith, Moss, Stastny – Butler, Stapleton, LeBlanc – Gionta, Carter, Thompson – Kristo, Bjugstad, Palushaj.
    Rakousko: Starkbaum – Pock, Lakos, Unterluggauer, Iberer, Schumnig, Lukas, Klimbacher, Altmann – Welser, Iberer, Schuller – Raffl, Koch, Vanek – Latusa, Hundetpfund, Baumgartner – Oberkofler, Peintner, Herburger.

    Diváci: 8202
    bahis siteleri