USA – Rakousko 5:3 (kon.) | Norsko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Rusko – Lotyšsko 6:0 (kon.)
Kanada – Dánsko 3:1 (kon.) | Finsko – Slovensko 2:0 (kon.) | Česko – Švédsko 1:2 (kon.)
konec
Rusko
6:0 (1:0, 3:0, 2:0)
Lotyšsko
Sobota 04.05.2013, 15:15 • Hartwall Areena, Helsinky • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    44:11
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Lotyšsko na dnešní utkání nebude rádo vzpomínat. Šestý gól sborné vstřelil KIRIIL PETROV, jenž našel volný kotouč před odkrytou brankou. Zasáhl sice Masalskise do břicha, ale puk se nakonec převalil za čáru. Asistence. Alexej Těreščenko, Dmitrij Medveděv.
     
    40:17
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Masalskis se ani pořádně neprotáhl a už inkasuje. Za obranu se schoval ILJA KOVALČUK a rychlým švihem z levé strany poslal puk do horního růžku. Asistence: Andrej Lokťonov.
     
    38:55
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Lotyši nestíhají a jejich fanoušci klopí hlavy. Rusové přidali už čtvrtý gól. Mezi kruhy si sjel pro přihrávku JEVGENIJ RJASENSKIJ a prostřelil Jučerse mezi betony. Asistence: Alexandr Pěrežogin, Anton Bělov.
     
    32:59
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Třetí gól, o nějž se postaral ALEXANDR RADULOV, byl parádní. Ruský útočník se s pukem otočil kolem Indrašise a bekhendem zvedl puk do horního růžku. Asistence. Ilja Kovalčuk, Jevgenij Birjukov.
     
    28:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Velká škoda pro Lotyše. Přečkali dvouminutové oslabení ve třech a už hráli v pěti, za pár sekund však inkasovali. Rána JEVGENIJE MEDVEDĚVA od modré čáry prošla až za Jučerse, který neviděl přes protihráče před sebou. Asistence: Kirill Petrov.
     
    13:03
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové fanoušky rychle vyslyšeli a ujali se vedení. Puk prošel skrz útočnou třetinu na obránce JEVGENIJE BIRJUKOVA, který se opřel do rány a trefil místo nad betonem Jučerse. Asistence: Sergej Soin, Alexandr Svitov.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Tomáš Pavlíček

    Branky a nahrávky: 14. Birjukov (Soin, Svitov), 29. Medveděv (Petrov), 33. Radulov (Kovalčuk, Birjukov), 39. Rjasenskij (Pěrežogin, Bělov), 41. Kovalčuk (Lokťonov), 45. Petrov (Těreščenko, Medveděv)


    Rusko: Bryzgalov (Košečkin) – Nikulin, Birjukov, Ťutin, Medveděv, Denisov, Bělov, Rjasenskij – Lokťonov, Radulov, Kovalčuk – Popov, Pěrežogin, Anisimov – Mozjakin, Těreščenko, Petrov – Svitov, Kokarev, Soin.
    Lotyšsko: Jučers (Masalskis) – Redlihs, Kulda, Saviels, Pujačs, Sotnieks, Jass, Andersons, Freibergs – Sprukts, Darzinš, Cipulis – Kenins, Indrasis, Jekimovs – Berzinš, Pavlovs, Meija – Dzerinš, Stals, Širokovs.

    Rozhodčí: Reiber (SUI), Zalaski (CAN) – Hunnius (GER), Käck (SWE)