Žižkov – Bohem. Pr. 1:0 (kon.) | Varnsdorf – Vltavín 2:3 (4:5 po pen.) | Bohem. Pr. – Varnsdorf 1:0 (5:4 po pen.)
Žižkov – Vltavín 1:0 (3:2 po pen.)
po penal. (4:5)
FK Varnsdorf
2:3 (1:1)
Loko Vltavín
Neděle 07.07.2013, 13:30Turnaj v Tisu
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Dobrý den u sledování onlajn přenosů z fotbalového turnaje v Tisu u Havlíčkova Brodu.

    Tis se nachází zhruba 14 kilometrů od Havlíčkova Brodu na odbočce z hlavní trasy spojující třetí největší okresní město na Vysočině a Kolín. Vesnice, která čítá zhruba 400 obyvatel, je připomínána již v 15. století.
    Místní fotbalový celek nastupuje v nejnižší krajské soutěži, 1.B třídě. Béčko pak zápolí v okresní III.třídě.

    Turnaj
    Účastní se ho celkem čtyři týmy. Bohemians Praha (Střížkov), Viktoria Žižkov, Loko Vltavín a FK Varnsdorf. Zápasy se hrají 2x35 minut a z úvodní dvojice zápasů vzejdou dva finalisté, kteří se střetnou ve finále o první místo, a poražení, jež se utkají o místo třetí.
     
    Varnsdorf
    Zápasovou průpravu na nový ročník zahájili fotbalisté ze severu Čech na turnaji v Dubí. V prvním zápase prohráli s Teplicemi 0:4 a zbyl na ně "boj o třetí místo". S německým celkem Dynamo Drážďany pak také neuspěli, i když od osmé minuty a gólu Tvaroha vedli, a prohráli 1:3. Poslední zápasový test před Tisem si odbyli Varnsdorfští s nováčkem nejvyšší soutěže ze Znojma. V prvním ze dvou zápasů prohrála posílená juniorka 1:6, ale ani A-týmu se nevedlo. Okurkáři si dokráčeli pro výhru 3:0.

    Loko Vltavín
    Nováček druhé ligy, loňský mistr ČFL, se na novou sezonu v nové lize pilně připravuje. Nicméně jeho zápasový aktiv není znám. Trenér Radek Konďák má k dispozici zatím zhruba dvacet hráčů, které může přivézt sem do Tisu.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Varnsdorf:
    Lukáč – Breite, Kotiš, Cana, Filip, Mach, Volf, Šraga, Zbrožek, Rudnytskyy, Mikinič.
    Náhradníci: Fendrich, Stehlík, Ramiréz, Tvaroha, Scubert.

    Loko Vltavín:
    1. poločas: Čaba – Matějka, Pávek, Bureš, Valíček, Marčík, Krimlák, Franěk, Předota, Palej, Hájek.
    2. poločas: Čaba – Zelenka, Kozák, Valášek, Waltr, Vavřina, Podzimek, Lancz, Škorvánek, Pečeňa, Klán.

    Rozhodčí:
    Kamil Hájek – Tomáš Sýkora, Petr Zadina.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Míč zatím mají na svých kopačkách častěji fotbalisté Varnsdorfu, kteří často kombinují kolem vápna svého soupeře, ale k nebezpečnějšímu zakončení se zatím nedostali.
     
    2
    Mutinič se dostal k míči na pravé straně a okamžitě vypálil. Jeho střela nebyla špatná, ale brankář s ní neměl sebemenší problémy, když ji ukryl v náručí.
     
    2
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Varnsdorf se rychle ujímá vedení! Loko Vltavín si samo dopravilo balon do sítě!
     
    3
    Kupředu se dostal i Vltavín. Matějka posílal ze strany centr před bránu, ale obránce míč zblokoval na rohový kop. Z toho Pražané nevytěžili nic.
     
    4
    Pavlo Rudnytskyy nabral rychlost na půlící čáře a mířil do pokutového území Vltavína. Jeho odvážné sólo ale s sebou nic nebezpečného nepřineslo, obrana jej nakonec od míče odstavila.
     
    5
    Hraje se převážně ve středu pole, přičemž kombinace se oběma týmům příliš nedaří. Na hřišti zatím dominují obě pozorné obrany.
     
    6
    David Šraga poslal odražený míč před bránu, kde se ke hlavičce probil Marek Volf, ale balón poslal jen vysoko nad Čabovu bránu.
     
    7
    Franěk se ujal míče kousek za hranicí šestnáctky a hledal kolmicí za obranu svého nabíhajícího spoluhráče, ale zadáci Varnsdorfu jeho úmysl přečetli a zachytili chytrou nahrávku.
     
    8
    Vltavín má v těchto chvílích mírně navrch a neustále kombinuje v blízkosti pokutového území Varnsdorfu.
     
    9
    Matějka si naběhl na dlouhý pas do pokutového území soupeře a okamžitě střílel. Střela mu však vůbec nesedla a míč letěl vysoko nad Lukáčovu svatyni.
     
    11
    Valíček se rozběhl za nepřesnou přihrávkou proti brankáři Lukáčovi a jeho snaha dopadla na úrodnou půdu. Brankář Lukáč před ním míč sice chytil do náručí, ale spadl s ním až za čáru. Rohový kop.
     
    12
    Těsně před branku přiletěl ostrý centr, který ale nikdo z hráčů v barvách Loko Vltavín nezachytil. Balón tak doskákal do zámezí, brankář Lukáč může rozehrát.
     
    13
    Gólman Lukáč teď znovu musel předvést své umění. Přímý kop pár metrů za hranicí pokutového území zamířil přímo doprostřed brány, kde byl strážce varnsdorfské svatyně připraven.
     
    15
    Vltavín právě vstřelil branku!

    To byla fotbalová paráda, co teď předvedli při dalším svém útoku Pražané! Franěk se chytrou kličkou zbavil dotírajícího protihráče a využil volného prostoru k přesnému centru na hranici penalty, kde hlavičkoval PŘEDOTA jen do tyče, ale stejnou částí těla vzápětí uklidil míč do sítě!
     
    16
    Varnsdorf se ujal míče a snaží se postupnou kombinací překonat obranný val Vltavína. Defenziva Loka si zatím počíná bezchybně.
     
    17
    Rozeběhnutý Předota si nabíhal k postranní lajně, ale na své cestě byl nedovoleně zastaven Šragou. Sám faulovaný se postavil k exekuci přímého kopu, ale jeho centr našel jen hlavu protihráče.
     
    18
    Varnsdorf se snaží překonat obranu Vltavína především po pravé straně, odkud se mu daří často centrovat, ale soupeřova obrana všechny míče zachytává.
     
    19
    Hra má teď svižné tempo, přičemž oba týmy se rychle střídají v držení míče a pokoušejí se rychle kombinovat kolem soupeřova pokutového území.
     
    21
    Rudnytskyy teď předvedl fotbalovou parádu, když proti centrovanému míči stál sice zády k bráně, ale vystřihl efektivní "nůžky". Branku ale neohrozil.
     
    22
    Mikinič si nabíhal po prvé straně úplně sám na vysokou a dlouhou nahrávku, ale ta postrádala patřičnou přesnost. Varnsdorfský hráč navíc stál v postavení mimo hru.
     
    23
    Střelecky aktivní Rudnytskyy má na svědomí další projektil. tentokrát pálil z těžké pozice zpoza obránce. Gólman Čaba míč dobře viděl a schoval jej v náruči.
     
    24
    Vltavín se usadil na dostřel gólmana Lukáče, ale jeho útočnou snahu přerušil hvizd rozhodčího, který zadul do své píšťalky kvůli nedovolenému zákroku.
     
    25
    Severočeši teď velmi aktivně napadali svého soupeře při rozehrávce, ale Vltavín udržel míč. Nyní kombinuje v blízkostí půlící čáry.
     
    26
    Varnsdorf ztratil při útoku míč a Vltavínu se nabídla možnost rychlého kontru. Dlouhá nahrávka při něm mířila na sprintujícího Marčíka, ale ten měl k balónu dále než jeho protihráč.
     
    27
    Fanoušci na fotbalovém hřišti v Tisu teď sledují především tuhý boj o střed pole, kde se míč zdržuje v těchto chvílích nejčastěji.
     
    28
    Gólman Čaba vyslal ze své kopačky dlouhý a vysoký výkop, který letěl na vltavínské útočníky. Varnsdorfská obrana si ale vzdušný prostor dobře pohlídala.
     
    29
    Kupředu se vydali i žlutomodří, ale jejich dlouhou kombinaci poblíž vápna Pražanů přerušil útočný faul.
     
    30
    Předota poslal z trestného kopu další centr do prostoru před bránou, ale gólman Lukáč pohotově vyběhl ze své brány a vysoký míč schoval v rukavicích.
     
    31
    Svižné tempo hry teď trochu opadlo. Hráčům obou týmů se začaly na kopačky lepit nepřesnosti a míč teď často pobývá v zámezí.
     
    32
    Bureš přihrál útočné akci Palejovi, který okamžitě centroval před bránu, kde ale našel jen pozorného brankáře Lukáče.
     
    33
    Varnsdorf drží míč ve své moci, ale nedaří se mu postupnou kombinací překonat zatím velmi dobře pracující obranu Vltavína, jež stále drží hubený náskok.
     
    34
    Volf poslal hezký pas na levé křídlo, který si doběhl Rudnytskyy, sběhl si až k čáře a poslal pozemní centr na Mikiniče, jenž byl ale dobře hlídán vltavínskou obranou a k zakončení se neprotlačil.
     
    První poločas skončil.
     
    Sledujeme zatím oboustranně vyrovnanou partii. Jak herně tak výsledkově. Po vlastenci Vltavína se hlavičkou prosadil Předota.
     
    36
    Začal druhý poločas.
     
    36
    Varnsdorfu sice nevyšla kombinace ve středu pole, jež byla nepřesná, ale Volf byl faulován.
     
    36
    Severočeši zahrávali rohový kop nakrátko, ale nebylo z toho nic nebezpečného. Obrana soupeře si situaci dobře pohlídala a nedovolila centr před bránu.
     
    37
    Tvaroha si naběhl na pravou stranu ztlumil si na prsa vysoký míč. K centru se ale nedostal, protože byl již předtím odzbrojen.
     
    38
    Vltavín se musí i nadále bránit, protože Varnsdorf drží často míč ve své moci v blízkosti pokutového území, kde si jeho hráči vyměňují míč.
     
    39
    Varnsdorf zahrával další rohový kop, ale ani tentokrát se k ohrožení brankáře Čaby nedostal. Zůstává ale u míče.
     
    40
    Nyní si mohla obrana Pražanů na chvíli odpočinout. Fotbalisté v zelených dresech totiž drželi míč déle pod kontrolou. Klán prodlužoval vysoký míč za sebe, ale zde nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    41
    Podzimek hledal vysokou nahrávkou za obranu Vltavína nabíhajícího Klána, ale ten byl tělem dobře odstíněn varnsdorfským obráncem.
     
    42
    Ramiréz obdržel velmi dobrou nahrávku do běhu, a dostal se tak za vltavínskou obranu. Už se chystal zakončovat, ale vítr z plachet mu nakonec sebral odmávaný ofsajd.
     
    43
    Vltavín se prezentoval v útoku aktivním napadáním soupeřovy rozehrávky, ale nevytěžil z toho nic. Severočeši si poradili.
     
    44
    Vášně teď vyvolal ostrý souboj ve středu pole. Rozhodčí nakonec odpískal faul Varnsdorfu.
     
    45
    Šraga měl na noze gólovou příležitost, když zakončoval z mírného úhlu na pravé straně úplně sám, ale brankář Čaba si rychle lehl na zem a míč chytil do rukavic!
     
    47
    Filip si naskočil na centrovaný balón z rohového kopu, ale nedokázal hlavou přesně zakončit. Gólman Čaba tak mohl zůstat klidný.
     
    49
    Míč mají na svých kopačkách fotbalisté Vltavína, kteří od své brány rozvíjejí postupnou akci.
     
    50
    Míč se v těchto chvílích zdržuje především ve středu pole, šancí je k vidění jako šafránu.
     
    52
    Varnsdorf bude zahrávat pokutový kop!
     
    52
    Varnsdorf právě vstřelil branku!

    K exekuci penalty se postavil KOTIŠ a placírkou přesně k tyči nedal brankáři Čabovi nejmenší šanci!
     
    54
    Sledujeme opět především boj o prostřední část hřiště. Hra je značně neurovnaná, k vidění je spousta nepřesností.
     
    56
    Varnsdorf založil rychlou útočnou akci, ale z té nakonec nebylo nic, protože se mává postavení mimo hru.
     
    57
    Škorvánek nabral rychlost na pravé straně a rychlým centrem se snažil najít své nabíhající spoluhráče. Obrana Varnsdorfu míč odvrátila do bezpečí.
     
    59
    Vltavín bude mít výhodu rohového kopu, který rozehraje Waltr.
     
    60
    Pražané se k zakončení nedostali, protože Severočeši si s centrem poradili. Nyní mohou po zisku míče sami něco vymyslet.
     
    61
    Přetažený centr si zpracoval Mikinič, který poslal zpětnou přihrávku na hranici pokutového území, kde pálil volný Breite do tyčky!
     
    62
    Obrovská šance i na druhé straně travnaté plochy, úplně sám se před brankou ocitl Klán, ale trefil jen nohy vyběhnutého brankáře Lukáče!
     
    63
    Rudnytskyy s Mikiničem si v pokutovém území soupeře vyměnili míč, ale centr druhého jmenovaného byl zblokován. Rohový kop.
     
    64
    Vltavínská defenziva situaci přečkala bez úhony, ale míč poslala jen za svou branku do zámezí. Další roh.
     
    65
    Varnsdorf bude zahrávat trestný kop z velmi příznivé palebné pozice těsně za pokutovým územím.
     
    66
    Kotiš vyslal ze své kopačky technickou střelu, ale míč poslal zhruba metr nad horní Čabovu tyčku.
     
    66
    Podobná výhoda se nabídla po rychlém protiútoku i Vltavínu, který ale bude rozehrávat přeci jen z o něco větší vzdálenosti.
     
    67
    Waltr však brankáře Lukáče neohrozil, protože trefil jen protihráče ve zdi.
     
    68
    Další vyložená branková příležitost. Škorvánek si doběhl pro přetažený centr a z první vypálil na přední tyč. Gólman Lukáč se vyznamenal, když míč vyrazil. Poradil si i s dorážkou, jíž měl na svědomí Klán!
     
    70
    Vltavín právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno! Waltr poslal z trestného kopu centr na úroveň penalty a ŠKORVÁNEK přesnou hlavičkou po břevno nedal zblízka brankáři Lukáčovi šanci!
     
    70
    Odražený míč po rohovém kopu ještě napálil na hranici šestnáctky Breite, ale jeho pokus až k brankáři Čabovi nedoletěl.
     
    Druhý poločas skončil.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    Waltr (VLT) s přehledem proměnil, když se trefil odrazem o tyčku – 0:1!
     
    Zbrožek (VDF) se rovněž nemýlil, i když gólman Čaba vystihl stranu – 1:1!
     
    Škorvánek (VLT) vymetl levý horní roh brány – 1:2!
     
    Šraga (VDF) nechal vyniknout gólmana Čabu – 1:2.
     
    Podobně si počínal i Lancz (VLT) – 1:2.
     
    Kotiš -(VDF) se postaral pohodlně o vyrovnání – 2:2!
     
    Valášek (VLT) s přehledem proměnil – 2:3!
     
    Rudnytskyy (VDF) vyrovnal panenkovským dloubákem – 3:3!
     
    Klán (VLT) se trefil přesně k prvé tyčce – 3:4!
     
    Scubert (VDF) se trefil přesně do pravého horního rohu – 4:4!
     
    Podzimek (VLT) rovněž nezaváhal a poslal míč k tyčce – 4:5!
     
    Ramiréz (VDF) vypálil k levé tyčce, ale brankář Čaba vystihl stranu a míč vyrazil – 4:5.
     
    V penaltovém rozstřelu zvítězil tým Loko Vltavín Autorem branky je PODZIMEK.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Vltavín nakonec vítězí, když poměrem 5:4 ovládl penalty. Ve finále si tak zahraje s Žižkovem, naopak Varnsdorf čeká souboj o třetí místo.
     
    Ohlas k zápasu:

    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, za stavu 2:2 tak musely jméno vítěze přinést až pokutové kopy, v nichž o postupu Vltavína do finále rozhodl David Podzimek. "Prostředí je tady dobré, tráva je výborná, Pro nás to bylo první přípravné utkání. Je nás hodně, proto jsme byli rozděleni na dvě jedenáctky. Myslím si, že oba týmy odehrály dobré utkání. Rozhodlo se až v penaltovém rozstřelu, kde je to vždy trochu o štěstí," rozpovídal se po skončení duelu úspěšný exekutor. Pražany tak čeká finále, v němž poměří síly se Žižkovem. "Na finále se těšíme. Znovu budeme pokračovat v nastaveném modelu, kdy nastoupí dvě jedenáctky, které by měly být stejné, protože nedošlo ke zranění. Viktorka je kvalitní soupeř, čeká nás těžké utkání a další kvalitní test před sezonou." (15:16:02)

    Ladislav Vácha

    Branky: 2. vlastní (vla.), 52. Kotiš – 15. Předota, 70. Škorvánek, rozh. pen. Podzimek (pen.)


    FK Varnsdorf: Lukáč – Breite, Kotiš, Cana, Filip, Mach, Volf, Šraga, Zbrožek, Rudnytskyy, Mikinič.
    Náhradníci: Fendrich, Stehlík, Ramiréz, Tvaroha, Scubert.

    Loko Vltavín: 1. poločas: Čaba – Matějka, Pávek, Bureš, Valíček, Marčík, Krimlák, Franěk, Předota, Palej, Hájek.
    2. poločas: Čaba – Zelenka, Kozák, Valášek, Waltr, Vavřina, Podzimek, Lancz, Škorvánek, Pečeňa, Klán.

    Rozhodčí: Kamil Hájek – Tomáš Sýkora, Petr Zadina.
    bahis siteleri