Tisková konference hokejového klubu Mountfield HK (kon.) | Tisková konference FC Vysočina Jihlava (kon.)
Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
konec
Tisková konference FC Slovan Liberec

Úterý 16.07.2013, 13:30Tiskové konference
     
    To je ode mě pro dnešek z Liberce vše. Přeji Vám příjemný zbytek dne a zase někdy u on-line přenosů brzy na počtenou. (13:58:37)
     
    Tisková konference FC Slovanu Liberec právě skončila.
     
    Trenér Šilhavý věří, že se tým vyrovnal s odchodem zkušeného Jiřího Štajnera, a že bude hrát stejně dobře jako při jeho účasti v klubu. Liberecký lodivod si hodně slibuje od nové posili Kalitvinceva, který vyztuží záložní řadu Slovanu.
     
    Prostor znovu dostal Jan Nezmar: Minulá sezóna v Evropské lize nám dala hodně. Poučili jsme se a věřím, že to bude letos lepší a dostaneme se v ní dál. Nechceme zapomínat ani na domácí soutěž, které rozhodně nebereme lehkovážně. Čeká nás boj na dvou frontách a uvidíme jak se s tím popereme.
     
    Další otázka se týkala odchodu Ondřeje Kušníra. Sportovní ředitel Nezmar potvrdil, že se nyní o nějakém odchodu nejedená a po dobu účasti Slovanu v Evropské lize by měl Kušnír zůstat v Liberci.
     
    Jedna z otázek novinářů mířila na Jaroslava Šilhavého. Týkala se toho, jak je tam po zdravotní stránce Josef Šural. Trenér Šilhavý potvrdil, že Šural ve čtvrtek určitě nenastoupí.
     
    Nyní dostali prostor zúčastnění novináři.
     
    Radek Petráň (zástupce společnosti Nike):

    Slovan v nové sezóně hrát v nových dresech, ve kterých hráči nastoupí již tento čtvrtek v Evropské lize. Barevná kombinace zůstává stejná. V poháru bude Slovan nastupovat v bílých nebo modrých dresech. V lize především potom v modrých. Pokud by nastala situace stejné barvy se soupeřem. V tomto případě by Liberec nastoupil v oranžových barvách.
     
    Radek Kováč hovoří o připravenosti týmu před začátkem sezóny:

    Vedení koupili tři nové hráče, které se určitě dobře zapracují do týmu. Především mě těší příchod Kalitvinceva, který je velice šikovný a má na to hrát v základní sestavě.

    Herně jsme na soustředění určitě nepropadli. Věřím, že jsme dobře připraveni na čtvrteční utkání v Rize, které všichni věří, že zvládneme.
     
    Jaroslav Šilhavý hodnotí letní přípravu před sezónou 2013/2014:

    Jsem rád, že se nám podařilo udržet Radka Kováče, který bezpochybně jednou z nejvyšší opor. V úvodu letní přípravy jsem byl spokojený především s turnajem v Dubí, kde jsme dokázali se silnými týmy uspět a turnaj vyhrát.

    Poté jsme absolvovali herní soustředění na Slovensku. Odehráli jsme tři utkání s domácími týmy. Se Senicí a Trnavou to byli vyrovnané zápasy. Poslední utkání, které jsme vyhráli 3:0 nad Zlatými Moravci už bylo jednodušší.
     
    Jan Nezmar (Sportovní ředitel) :

    Na konci sezóny odešel Jiří Štajner, kariéru poté ukončil Tomáš Janů a smlouva byla ukončena Martinu Tóthovi. Michal Obročník a Michal Janec byli poslání na hostování.

    Novými tvářemi ve Slovanu jsou poté, brankáře Lukáš Hroššo z Nitry, Lukáš Pokorný se posunul z juniorské týmu. Na hostování jsme poté získali ještě Ukrajince Vladislava Kalitvinceva. Poslední posilou je útočník Lukáš Szabó, který přichází z Duslo Šala.
     
    Jako první promluví k novinářům Jan Nezmar, který představí změny v kádru, které se událi během letní přípravy.
     
    Úvodní slovo si vzal tiskový mluvčí Lukáš Váňa, který přivítal novináře a představil hlavní aktéry tiskové konference.
     
    Tisková konference před začátkem sezóny 2013/2014 právě začala.
     
    Na tiskové konferenci konané v press centru stadionu U Nisy nebude pochopitelně chybět trenér Jaroslav Šilhavý, kapitán týmu Radoslav Kováč, ředitel klubu Ing. Libor Kleibl a v poslední řadě také jeden ze zástupců společnosti Nike.
     
    Hezké úterní odpoledne ze severu Čech. V Liberci se dnes koná oficiální tisková konference před začátkem sezóny 2013/2014.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

    Jakub Martínek

    bahis siteleri